Read the Official Description

Pada FutureLearn, Kita mahu memberi inspirasi kepada pembelajaran seumur hidup. Itulah sebabnya kami menawarkan pilihan pelbagai percuma, kursus dalam talian yang berkualiti tinggi dan kandungan daripada beberapa universiti terkemuka di dunia dan institusi kebudayaan lain yang cemerlang.

Matlamat kami adalah untuk menyambung pelajar dari seluruh dunia dengan pendidik yang berkualiti tinggi dan dengan satu sama lain. Kami percaya pembelajaran harus yang menyeronokkan, pengalaman sosial, dengan banyak peluang untuk berbincang dan memikirkan apa yang anda telah belajar, untuk membuat penemuan segar dan membentuk idea-idea baru.

Kursus disampaikan satu langkah pada satu masa dan boleh diakses di telefon bimbit, tablet dan desktop, jadi anda boleh muat pembelajaran sekitar kehidupan anda, dan bukannya hidup anda di sekitar pembelajaran.

Kami adalah sebuah syarikat swasta yang dimiliki sepenuhnya oleh Universiti Terbuka, dengan manfaat lebih dari 40 tahun pengalaman dalam pembelajaran jarak jauh dan pendidikan dalam talian. Rakan-rakan kami termasuk lebih 80 terbaik UK dan antarabangsa universiti-universiti, serta institusi dengan arkib besar bahan budaya dan pendidikan, termasuk British Council, Perpustakaan British, dan British Museum.

Kenapa ia berfungsi

FutureLearn menawarkan anda cara baru yang berkuasa untuk belajar dalam talian. Setiap kursus telah direka mengikut prinsip pembelajaran berkesan, melalui bercerita, perbincangan, pembelajaran boleh dilihat, dan menggunakan sokongan masyarakat untuk meraikan kemajuan.

Belajar melalui penceritaan

Setiap universiti rakan kongsi telah mereka bentuk satu pengalaman pembelajaran yang lengkap, yang dibentangkan oleh ahli akademik terkemuka dalam bidang mereka. Daripada kuliah lama disiarkan, idea-idea yang diperkenalkan melalui video yang berkualiti tinggi dan artikel. Anda boleh membincangkan apa yang anda telah belajar, menguji pengetahuan baru anda dengan kuiz interaktif yang menawarkan jawapan berguna dan peluang untuk mencuba lagi jika jawapan adalah salah. Setiap kursus menceritakan, langkah demi langkah, dengan cabaran dan tips berguna di sepanjang jalan, untuk menguji dan membina pemahaman anda.

Perbincangan untuk pembelajaran

Kami belajar dengan lebih baik apabila kita berkongsi dan membahaskan idea dengan rakan-rakan pelajar, untuk memahami pengalaman yang berbeza dan perspektif mereka dan untuk mengisi jurang dalam pengetahuan kita sendiri. Tetapi tidak semua orang suka menjadi sosial, jadi bukannya menghantar pelajar kami ke forum perbincangan berasingan, anda boleh menambah komen anda bersama kandungan.

Anda boleh memulakan dengan membaca apa yang orang lain katakan tentang topik, dan kemudian menyertai dalam apabila anda sudah bersedia. Jika anda terutamanya suka komen, anda boleh memilih untuk mengikuti pengarangnya supaya anda boleh dengan mudah mencari orang dan komen yang merupakan dari yang sangat penting kepada anda.

Kami akan membina di atas ini konsep 'perbincangan dalam konteks' dan 'mengikut' beberapa bulan akan datang, supaya pembelajaran sosial berasa kurang seperti perbualan paksa dan lebih seperti berbual dengan rakan-rakan tentang idea-idea anda dan apa yang anda telah belajar.

pembelajaran yang boleh dilihat

Salah satu cara untuk meningkatkan pembelajaran adalah untuk membuat proses yang boleh dilihat, supaya anda tahu apa yang akan datang akan datang, di mana anda berada dalam perjalanan dan sejauh mana anda telah datang. The To Do senarai memberikan anda gambaran keseluruhan kursus ini, yang menunjukkan aktiviti bagi setiap minggu, dan menyimpan rekod apa yang anda telah selesai.

Halaman profil menyediakan ringkasan aktiviti anda sendiri, termasuk kursus-kursus anda dan mana-mana komen telah dibuat. Kami akan melanjutkan ini dengan papan tanda yang lebih lanjut bagi kursus dan tanda-tanda kemajuan anda.

Komuniti pembelajaran disokong

Satu model tunjuk ajar intensif tidak boleh bekerja untuk kursus percuma besar-besaran, jadi kita perlu menawarkan sokongan dalam talian tanpa rangkaian besar tutor. Penyelesaian itu adalah untuk memanfaatkan kuasa masyarakat, di mana pelajar boleh menggunakan segera kemahiran baru yang diperolehi dengan berkongsi pengetahuan mereka dengan rakan-rakan mereka.

Mengikuti pelajar lain merupakan sebahagian daripada sistem yang kuat kita sedang membina yang akan membolehkan anda untuk mengakui sumbangan yang baik dan menggalakkan orang-orang yang memberi nasihat berguna, dan untuk membina reputasi anda sendiri. Dengan cara ini, kejayaan tidak datang hanya daripada lulus tugasan dan menamatkan kursus, tetapi juga daripada membuat sumbangan kepada FutureLearn masyarakat.

pembelajaran sosial besar-besaran

Semua pendekatan ini perlu bekerja dengan nombor besar pelajar, jadi bahawa komen tidak hanya berkelip lalu, dan reputasi boleh dibina dari masa ke masa. Itulah sebabnya kita memutuskan untuk mewujudkan satu platform pembelajaran sosial besar-besaran baru, menarik kepakaran dari The Open University, BBC, pereka media sosial, serta kami FutureLearn rakan kongsi. Ia adalah cara yang baru belajar.

Nota

pembelajaran yang boleh dilihat diilhamkan oleh kerja-kerja John Hattie, untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari visible-learning.org.

Prinsip kami

Sepuluh prinsip yang memberi panduan bagaimana kita mereka bentuk dan membina FutureLearn.

Dibuka

Jika boleh, kami menggalakkan rakan-rakan kami untuk menjadikan kandungan kursus terbuka dan boleh ditemui, untuk menghubungkan kepada yang terbaik di laman web tersebut dan mengambil bahagian dalam perbincangan dalam talian. Kami berusaha untuk menjadikan kandungan kursus boleh diakses pada peranti sebanyak mungkin dan untuk semua pengunjung. Kami berkongsi proses pembangunan dan hujah di sebalik keputusan perniagaan kami melalui saluran seperti blog kami.

Dengar kepada pelajar kami

Maklum balas daripada pelajar kita berada di tengah-tengah proses pembangunan kami: dari segi kandungan kursus dan ciri-ciri platform. Kami sentiasa melelar dan peningkatan berdasarkan kepada maklum balas dan memerhatikan bagaimana orang belajar. Kami melancarkan ciri secepat mungkin dan belajar daripada bagaimana sebenar orang menggunakannya. Dan kemudian kita menjadikan mereka lebih baik.

memberitahu cerita

Naratif adalah penting. Kami mahu memberi inspirasi kepada pelajar kita untuk pergi dalam perjalanan dan tahu di mana mereka berada dan di mana untuk pergi seterusnya. naratif ini termasuk masa untuk menonton, mendengar dan membaca, ruang untuk perbualan, saya merenung sejenak tenang dan climaxes taksiran. Kami menggunakan bercerita untuk menyampaikan idea dalam cara yang menyeronokkan dan menarik. Dan kita sentiasa membiarkan pelajar mengejar.

mencetuskan perbualan

Perbualan yang berlaku dalam konteks dan penting kepada pengalaman pembelajaran mereka. Pergaulan dibuka secara lalai untuk menggalakkan pembelajaran yg mewakili dan membenarkan semua mendapat manfaat daripada perbincangan. Kami menggalakkan semua orang untuk menjadi pandai bergaul kerana salah satu cara terbaik untuk belajar adalah melalui bercakap dengan orang lain.

Hayati besar-besaran

Kami merebut peluang bahawa sejumlah besar orang belajar bersama-sama mampu: pengetahuan pakar yang wujud dalam kumpulan; bilangan orang dalam talian bersama-sama pada satu masa; cara idea-idea yang mengalir di seluruh rangkaian; dan bagaimana orang ramai boleh membantu memaparkan kandungan yang terbaik. Dan kita belajar daripada menonton bagaimana sekumpulan besar pelajar berkelakuan.

mewujudkan hubungan

Kami menggalakkan pelajar untuk membuat sambungan untuk memberi sokongan bersama, mencabar idea-idea mereka dan menghapuskan kesepian pembelajaran jarak jauh. Kami mewujudkan ruang untuk kumpulan kecil untuk datang bersama-sama dan mencapai kefahaman yang dikongsi.

Pastikan ia mudah

Kami cuba untuk mengelakkan kerumitan di mana mungkin. Kami menggunakan bahasa turun-ke-bumi dan menjadikan pengalaman sebagai mesra dan ramah yang boleh, dan menggalakkan rakan kongsi kami untuk yang sama. Kami mereka bentuk bagi kes-kes penggunaan biasa. Jika ciri-ciri yang berguna tetapi hanya untuk beberapa, kami akan menahan diri untuk memasukkannya, untuk menjaga platform mudah untuk digunakan oleh semua.

Belajar daripada orang lain

Kita meminjam dari yang terbaik penyiaran, permainan dan media sosial untuk mewujudkan satu pengalaman pembelajaran yang menarik dan menyeronokkan. Kami memanfaatkan pengetahuan yang luas dan pengalaman yang wujud di The Open University dan di antara konsortium kami rakan kongsi, yang juga akan berkongsi kekayaan mereka pengalaman sebagai pendidik antara satu sama lain, untuk mencipta produk akhir yang terbaik.

Raikan kemajuan

Kami memberi motivasi kepada pelajar kami dengan memecahkan perjalanan ke langkah-langkah kecil. Setiap langkah adalah gigitan bersaiz membuat kelihatan pembelajaran, membantu pelajar melihat kemajuan dengan cepat dan kerap memikirkan apa yang telah mereka pelajari. Kami meraikan setiap langkah kemajuan, kecil dan besar. Tidak ada perkara seperti keciciran: kami menggalakkan pelajar untuk mengambil dari pengalaman yang sedikit atau sebanyak mana yang mereka inginkan.

Hayati FutureLearners

Kami mahu mewujudkan sebuah komuniti pelajar sepanjang hayat, dan menyediakan batu-batu loncatan dari satu perjalanan ke depan. pelawat kami adalah FutureLearners, bukan pelajar sebuah universiti tertentu.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

FutureLearn

Adakah anda tertanya-tanya apa kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya dalam ujian Akademik IELTS? Mungkin anda ingin mengetahui bagaimana pemeriksa IELTS menilai taha ... [+]

Adakah anda tertanya-tanya apa kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya dalam ujian Akademik IELTS? Mungkin anda ingin mengetahui bagaimana pemeriksa IELTS menilai tahap anda, atau bagaimana untuk meningkatkan skor band anda? Kursus ini akan membantu anda mencari jawapan, memahami cara belajar untuk ujian, dan mengembangkan kemahiran bahasa akademik anda.

Anda akan berinteraksi dengan pakar dan pelajar di seluruh dunia. Anda juga akan mempunyai peluang untuk mencuba tugasan amalan IELTS tulen dan mempelajari kemahiran yang mereka uji dan bagaimana mereka ditandai.

IELTS dimiliki bersama oleh British Council, IDP: IELTS Australia dan Cambridge English Language Assessment.

Apa topik yang anda akan meliputi? Kandungan ujian Akademik IELTS Kemahiran yang anda perlukan untuk meningkatkan skor IELTS anda Cara calon IELTS dinilai Pelbagai tugas yang perlu anda selesaikan dalam ujian IELTS, dan kemahiran yang dijalankan oleh tugas-tugas ini Beberapa kemahiran yang anda perlukan semasa belajar di universiti di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Melaksanakan teknik analisis perlombongan proses teras, dan tafsirkan hasilnya dengan betul; Dapatkan gambaran proses konkrit dan tindakan yang boleh diambil dari dat ... [+]

Melaksanakan teknik analisis perlombongan proses teras, dan tafsirkan hasilnya dengan betul; Dapatkan gambaran proses konkrit dan tindakan yang boleh diambil dari data acara (sendiri). Apa yang anda akan mencapai?

Pada akhir kursus, anda akan dapat ...

Kenal pasti data acara yang sesuai untuk analisis Memohon pelbagai teknik perlombongan proses dalam alat lite ProM untuk log peristiwa Terangkan hasil dari pelbagai teknik perlombongan proses dalam alat lite ProM Huraikan aliran proses, berdasarkan data acara Meningkatkan proses berdasarkan analisis perlombongan proses data acara Yang merupakan kursus? [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Persepsi interdisipliner mengenai ideologi dari politik, sejarah, sosiologi, klasik, psikologi, dan kajian media Hubungan antara aktiviti seharian seperti penggunaan, ... [+]

Persepsi interdisipliner mengenai ideologi dari politik, sejarah, sosiologi, klasik, psikologi, dan kajian media Hubungan antara aktiviti seharian seperti penggunaan, memasak, dan hidup di kawasan bandar dengan kepercayaan politik Apa yang anda akan mencapai?

Pada akhir kursus, anda akan dapat ...

Menilai kegunaan kaedah akademik yang berbeza untuk memahami ideologi Bandingkan propaganda yang dihasilkan oleh rejim dari seluruh spektrum politik Bincangkan bagaimana cita-cita dan nilai-nilai politik bergerak antara tempoh sejarah yang berbeza dan konteks budaya [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kenal pasti aspek utama pendidikan UK dan jaminan kualiti Bekerjasama dengan dan belajar dari rakan-rakan dengan melibatkan diri dengan komuniti amalan Terokai su ... [+]

Kenal pasti aspek utama pendidikan UK dan jaminan kualiti Bekerjasama dengan dan belajar dari rakan-rakan dengan melibatkan diri dengan komuniti amalan Terokai sumber utama untuk kaunseling pelajar Kenal pasti aspek-aspek amalan profesional anda untuk berkembang Terokai kelakuan etika utama untuk ejen, penasihat dan kaunselor Menunjukkan pemahaman tentang aplikasi kemasukan pakar Yang merupakan kursus?

Kursus ini direka terutamanya untuk pelajar kaunseling yang ingin datang ke UK untuk belajar, termasuk kaunselor sekolah, ejen pendidikan dan mereka yang berminat menjadi ejen pendidikan. Pelajar yang berpotensi dan pelajar yang berminat untuk datang ke UK untuk belajar juga akan menemui kursus yang bermaklumat dan bermanfaat. Bahasa Inggeris pada tahap B1 pada CEFR diperlukan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam kursus ini, kami membuka kunci beberapa misteri nilai harta; Mencerminkan sama ada harga rumah sentiasa meningkat; Meneroka pilihan kerjaya berkaitan harta; Mempert ... [+]

Dalam kursus ini, kami membuka kunci beberapa misteri nilai harta; Mencerminkan sama ada harga rumah sentiasa meningkat; Meneroka pilihan kerjaya berkaitan harta; Mempertimbangkan pengaruh kadar faedah dan inflasi harga rumah; Menerokai pengaruh kedekatan dengan pelbagai kemudahan dan demografi mengenai permintaan harta; Dan mengakses dan ditafsirkan beberapa data mengenai harga hartanah.

Apa yang anda akan mencapai?

Pada akhir kursus, anda akan dapat ...

Menjadi akrab dengan bahasa harta benda Terokai pelbagai peluang kerjaya dan pelaburan dalam hartanah Terokai ciri-ciri pelbagai tanah yang mempengaruhi nilainya Akses dan tafsirkan beberapa data mengenai harga hartanah Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Kursus ini akan membolehkan anda untuk:

Apa yang anda akan mencapai? Yang merupakan kursus? [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dari perspektif geopolitik, bertempat di Timur Laut Asia, sebuah kawasan yang hampir semua ketegangan keselamatan di Asia Timur muncul Korea Selatan. Pertimbangkan, sebag ... [+]

Korea Selatan adalah di persimpangan yang kritikal, terutamanya dari perspektif global.

Memahami geopolitik dan keselamatan

Dari perspektif geopolitik, bertempat di Timur Laut Asia, sebuah kawasan yang hampir semua ketegangan keselamatan di Asia Timur muncul Korea Selatan. Pertimbangkan, sebagai contoh, lama persaingan Sino-Jepun dan pertikaian wilayah tidak dapat diselesaikan di Laut China Timur. Ia sering berkata bahawa pertikaian wilayah antara Tokyo dan Beijing telah mencapai 'titik didih. Selain itu, ancaman keselamatan berterusan ditimbulkan oleh senjata nuklear Korea Utara dan peluru berpandu jarak jauh tidak boleh diambil ringan.

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Adakah anda ingin mempelajari teknik yang berbeza untuk mendengar dan memahami muzik? Anda akan belajar cara menyambung notasi yang anda lihat dengan muzik yang anda deng ... [+]

Adakah anda ingin mempelajari teknik yang berbeza untuk mendengar dan memahami muzik?

Anda akan belajar cara menyambung notasi yang anda lihat dengan muzik yang anda dengar, dari melodi pendek yang pendek ke skor orkestra penuh.

Menumpu pada kerja oleh Mozart, Schubert, Beethoven dan Mahler, kami akan memperkenalkan anda kepada pianis, kumpulan ruang kecil dan konduktor yang akan menjelaskan bagaimana mereka membuat persembahan yang tidak dapat dilupakan dari nota di halaman.

Yang merupakan kursus?

Kursus ini bertujuan untuk sesiapa sahaja yang mempunyai minat dalam muzik. Anda tidak perlu membaca notasi muzik atau memainkan instrumen.

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
February 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Rasionalisasi yang paling biasa digunakan untuk alasan ketidakjujuran akademik [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Mengenalpasti prinsip-prinsip utama Penilaian untuk Pembelajaran Menilai beberapa maklumat penyelidikan mengenai Penilaian untuk Pembelajaran Merenung peranan dialog sengaja dalam menyokong pengajaran dengan cara yang formatif Terangkan ciri-ciri utama soalan hinge mata Meningkatkan keupayaan untuk mencipta soalan hinge mata melalui peer review reka bentuk dan penilaian proses Menyumbang kepada repositori orang ramai-sumber soalan hinge mata Bekerjasama dengan rakan-rakan, pendidik dan mentor untuk mencuba aktiviti dan berkongsi pemikiran untuk membantu amalan peralihan Menilai pelbagai idea yang praktikal yang boleh digunakan bagi mendapatkan bukti daripada pelajar Mengumpul dan menganalisis bukti daripada pelajar mengenai perubahan yang dilaksanakan di dalam bilik darjah untuk kritikal merenung amalan sendiri untuk mengutamakan langkah seterusnya dalam pembangunan sendiri [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Penyertaan yang berkesan dalam masyarakat kita semakin memerlukan keupayaan kita untuk terlibat dalam talian. Ini bukan hanya persoalan keupayaan teknikal - sama seperti ... [+]

Penyertaan yang berkesan dalam masyarakat kita semakin memerlukan keupayaan kita untuk terlibat dalam talian. Ini bukan hanya persoalan keupayaan teknikal - sama seperti masyarakat fizikal kita, ada perilaku yang sesuai dan bertanggungjawab yang perlu kita perolehi.

Dalam kursus ini, kita akan menyiasat dan meneroka konsep masyarakat digital. Kami akan melihat bagaimana nilai peribadi dan penghakiman etika membentuk penyertaan dalam talian kami, dan bagaimana teknologi baru boleh digunakan untuk menyelesaikan beberapa masalah yang mungkin kita hadapi. Melalui semua ini, kami akan membangunkan keupayaan digital anda, dan kesedaran anda tentang implikasi budaya dan etika menggunakan teknologi digital, dan kami akan berusaha untuk mewujudkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi warganegara digital yang berkesan dan berjaya.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Apakah perisian atau alat-alat yang anda perlukan? Anda akan menggunakan alat percuma yang berikut. Sila semak laman web produk di bawah untuk memastikan sistem anda meme ... [+]

Apakah perisian atau alat-alat yang anda perlukan?

Anda akan menggunakan alat percuma yang berikut. Sila semak laman web produk di bawah untuk memastikan sistem anda memenuhi keperluan minimum: R dan R Studio Desktop (edisi sumber terbuka) Anda akan menyelesaikan latihan praktikal menggunakan R Studio, jadi anda perlu cukup akrab dengan R ke:

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Apa topik yang anda akan meliputi? Sifat multidisiplinasi bioprinting 3D klinikal Kelebihan dan keterbatasan perisian pemodelan 3D untuk bioprinting Proses pencet ... [+]

Apa topik yang anda akan meliputi? Sifat multidisiplinasi bioprinting 3D klinikal Kelebihan dan keterbatasan perisian pemodelan 3D untuk bioprinting Proses pencetakan 3D (masalah, reka bentuk, pemilihan bahan dan fabrikasi objek) Kajian kes biomaterial meningkatkan kehidupan (contohnya Robohand, tumit Titanium, implan glaukoma) Sifat dan variasi bahan untuk prostetik dan sokongan struktur yang digunakan dalam bioprinting 3D Perbezaan antara implan dan prostetik Penyelidikan bioaktif inovatif (contohnya tulang rawan, biopens, regenerasi kulit) Isu etika dan peraturan yang terlibat dalam rawatan perubatan baru dan masa depan bioprinting 3D [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
June 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

pemasaran perhubungan tidak terhad hanya untuk transaksi perniagaan-ke-pengguna. Sama ada anda berada di dalam sektor awam, tentera mahupun teknologi yang mula-up, anda akan mengetahui bagaimana idea-idea yang dibangunkan dalam konteks pelanggan sama-sama terpakai kepada hubungan organisasi mempunyai dengan pihak berkepentingan, seperti pelabur, dan jabatan-jabatan lain dalam sebuah organisasi yang besar.

Menilai dan menghargai isu etika sekitar hubungan pemasaran. Yang merupakan kursus?

Kursus ini bertujuan untuk sesiapa sahaja yang ingin membangunkan dan mengukuhkan hubungan dengan pelanggan mereka atau pihak berkepentingan yang lain dan tidak memerlukan sebarang pengalaman sebelum belajar pemasaran perhubungan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
April 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Mengapa menyertai kursus? Rangkaian adalah kemahiran asas, yang akan membantu anda mengambil kawalan kerjaya anda. Kursus dalam talian percuma memperkenalkan prinsip-prin ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Rangkaian adalah kemahiran asas, yang akan membantu anda mengambil kawalan kerjaya anda. Kursus dalam talian percuma memperkenalkan prinsip-prinsip rangkaian sebagai kemahiran asas untuk membantu membangunkan jenama peribadi dalam dunia pekerjaan.

Membina rangkaian anda dan jenama peribadi dalam talian dan dalam dunia sebenar

Anda akan kraf, dan menerima maklum balas mengenai, sebuah padang lif, kenyataan ringkas tentang peranan dan bakat anda. Anda akan belajar bagaimana untuk menganalisis nilai sambungan anda, sama ada anda sedang mencari pekerjaan baru atau mencari jalan untuk menjadi lebih berkesan dalam kedudukan semasa anda. Kursus ini juga akan merangkumi strategi untuk persembahan diri, tetap berkaitan dengan sambungan anda dan memastikan bahawa hubungan rangkaian anda berdasarkan kepentingan bersama dan amanah.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
February 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Menentukan kemampanan dari perspektif sumber ekologi dan manusia Mengenal pasti peringkat kemampanan, dan pemacu perubahan kepada kemampanan perniagaan Menentukan ... [+]

Menentukan kemampanan dari perspektif sumber ekologi dan manusia Mengenal pasti peringkat kemampanan, dan pemacu perubahan kepada kemampanan perniagaan Menentukan dan menggunakan alat HR hijau dan strategi Membangunkan HR hijau sebagai konsep untuk organisasi untuk mencapai melebihi pematuhan Meneroka konsep tiga pendekatan baris atas untuk kemampanan Meneroka elemen HR hijau dan hubungan antara ekologi dan manusia Menilai yang berkesan bagi strategi perniagaan dan pendekatan untuk kemampanan Yang merupakan kursus? [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Anda akan meneroka banyak alternatif yang berbeza untuk mencapai dunia yang lebih sama rata untuk generasi akan datang.

panduan kursus anda adalah Dr Jerome De Henau, Pensyarah Kanan Ekonomi di The Open University, dan Jonquil Lowe, Pensyarah Kewangan Peribadi di The Open University.

Apa topik yang anda akan meliputi? Apa yang dimaksudkan dengan 'ketidaksamaan' dan bagaimana ia diukur. Perbandingan ketidaksamaan seluruh negara, kumpulan orang yang berbeza dan generasi. Mengapa perkara ketidaksamaan. Kontroversi sekitar ketidaksamaan. Punca-punca, kesan, alam semula jadi dan kesan ketidaksamaan, khususnya yang berkaitan dengan perumahan dan pencen. [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Teknik untuk program penstrukturan saiz bukan remeh Membangunkan adat menghuraikan alat dengan sokongan perpustakaan Mentafsir struktur data ... [+]

Teknik untuk program penstrukturan saiz bukan remeh Membangunkan adat menghuraikan alat dengan sokongan perpustakaan Mentafsir struktur data dan antara muka fungsi menggunakan jenis Menggunakan kaedah formal untuk membuktikan sifat-sifat program berfungsi Membangun, mengubah suai, dan meneroka kod menggunakan standard alat platform Haskell Jelaskan mengapa program yang menggunakan monad standard biasa (termasuk IO dan Mungkin) Explore combinators standard untuk beroperasi di senarai Yang merupakan kursus? [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Bagaimanakah masalah ini dapat ditangani?

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Kumpulkan dan laporkan penyelidikan topikal mengenai Homo floresiensis [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Apa yang anda akan mencapai? Terangkan konsep pengurusan dan kepimpinan Memahami dan menilai pengurusan yang berbeza dan gaya pembelajaran Mengenal pasti keperlua ... [+]

Apa yang anda akan mencapai? Terangkan konsep pengurusan dan kepimpinan Memahami dan menilai pengurusan yang berbeza dan gaya pembelajaran Mengenal pasti keperluan dan kepentingan data sebagai bukti dalam membuat keputusan yang baik Mengenal pasti dan menentukan 'pemegang kepentingan jangka dan dapat memahami mengapa mereka adalah penting Memulakan dan membangunkan proses yang berterusan perancangan pembangunan peribadi [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Membandingkan tahap penglibatan dan jenis pembelian, untuk meramalkan kesan ia boleh mempunyai pada tingkah laku pembelian pelanggan Menggunakan kaedah penyelidikan r ... [+]

Membandingkan tahap penglibatan dan jenis pembelian, untuk meramalkan kesan ia boleh mempunyai pada tingkah laku pembelian pelanggan Menggunakan kaedah penyelidikan rendah dan menengah untuk mewujudkan satu pelan penyelidikan pasaran yang lebih baik mengenal pasti keperluan pembeli, motivasi, dan sebab-sebab untuk membeli produk atau perkhidmatan tertentu Mereka bentuk dan membina sebuah peta perjalanan pelanggan untuk menggambarkan proses pembeli mengambil apabila membuat keputusan ke atas pembelian, dengan menjana personas pelanggan Yang merupakan kursus?

Kursus ini disasarkan kepada pelajar yang mempunyai perniagaan kecil atau sedang mempertimbangkan menubuhkan perniagaan online dan ingin untuk memahami prinsip-prinsip analisis pasaran dan profil pelanggan, melalui satu siri contoh, teori dan aktiviti pembelajaran.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Apa yang anda akan mencapai? Kenal pasti perusahaan sosial Membangunkan idea perniagaan perusahaan sosial anda Menyumbang kepada perbincangan tentang dunia perusahaan sosial Yang merupakan kursus? [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

... [+]

Bagaimana jenama mendapatkan direka: reka bentuk jenama yang besar, empat dimensi reka bentuk jenama, proses cecair yang membawa kepada reka bentuk jenama yang hebat Menilai peranan reka bentuk dalam penjenamaan, dan empat dimensi di mana ia berfungsi Menilai kelebihan dan teknik pengurusan jenama yang diterajui Bayangkan masa depan penjenamaan, dan mula untuk membina jenama mereka sendiri Yang merupakan kursus?

Tiada keperluan akademik, tetapi anda akan perlu mempunyai minat yang mendalam dalam jenama dan bagaimana ia berfungsi.

Lain-lain [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kepemimpinan adalah istilah yang sering digunakan, dan sering disalahpahami. Ketahui apa yang menjadi pemimpin dan bagaimana anda boleh mengamalkan kepimpinan. ... [+]

Menyiasat pemimpin dan kepimpinan untuk meningkatkan keberkesanan anda sebagai pemimpin

Dalam kursus ini dalam tempoh dua minggu akan datang, kita akan menjawab soalan: 'Apakah kepimpinan?' Pada minggu pertama kita meneroka dua perspektif asas mengenai kepimpinan: pemimpin sebagai orang dan kepimpinan sebagai amalan. Dalam Minggu 2 kita mengkaji perbezaan antara kepimpinan dan pengurusan supaya anda dapat menentukan sama ada anda seorang pemimpin dalam peranan pengurusan, seorang pemimpin tanpa peranan pengurusan, atau pengurus yang perlu menjadi pemimpin. Dengan meneroka sumber kuasa dan pengaruh, dan bagaimana persepsi membentuk kelakuan, anda akan dapat menangani isu-isu penting dengan lebih berkesan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai konsep sains dan falsafah yang paling penting untuk memahami fikiran kita sendiri dengan kursus dalam talian percuma ini ... [+]

Kursus dalam talian percuma ini akan mengumpulkan pelajar dan pengamal yang berminat untuk fikiran. Ia bertujuan untuk membina jambatan antara pendekatan tradisional yang antagonis untuk memahami fikiran.

Apakah minda?

Persoalan ini membingungkan para ahli falsafah, saintis, sejarawan dan orang biasa sepanjang masa dan budaya.

Walaupun kemajuan dalam pemahaman perubatan tentang bagaimana fungsi otak dapat memberi penerangan tentang fungsi dan gangguan neurologi, persoalan penting tentang apa yang dikatakan oleh fikiran kepada masalah yang berbeza.

Masalah ini tidak dapat dijawab oleh pemahaman saintifik semata-mata tentang otak, atau dengan pendekatan falsafah atau psikologi yang semata-mata. Banyak disiplin telah cuba menangani soalan ', yang mengakibatkan jawapan pelbagai dan kadang-kadang antithetikal.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana arkeologi maritim menyiasat hubungan kami yang berubah dengan lautan dan laut, dari 2.5m tahun yang lalu sehingga hari ini. ... [+]

Orang telah meneroka dan bergantung kepada lautan planet kita selama beribu tahun. Pada masa itu geografi dunia kita telah berubah secara radikal apabila kawasan pesisir telah banjir dan pulau-pulau telah meningkat, atau telah hilang di bawah ombak. Dengan 70% permukaan dunia yang diliputi air, rekod kehidupan manusia yang tidak dapat ditandingi dan belum tersentuh telah ditinggalkan di bawah laut untuk dijumpai, dari nenek moyang kita yang paling awal hingga sekarang. Sepanjang perjalanan Shipwrecks dan Submerged Dunia ini kita akan belajar tentang arkeologi maritim bersama-sama - meneroka landskap bawah laut dari Mediterranean purba ke Laut Utara prasejarah, dan mempertimbangkan Shipwrecks dari Lautan Hindi ke pantai Pasifik di Amerika.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Apakah yang dimaksudkan untuk belajar di dunia rangkaian? Ketahui, dan temukan cara untuk menggunakan rangkaian pembelajaran peribadi anda sendiri. ... [+]

Membangunkan kemahiran untuk berjaya dalam pendidikan hari ini.

Teknologi digital secara asasnya telah mengubah cara kita belajar. Web bukan lagi sumber maklumat sahaja, tetapi juga ruang untuk interaksi, biasiswa, dan kreativiti.

Di dunia ini di mana pengetahuan diedarkan secara meluas, kebolehcapaian ditentukan oleh dan bergantung kepada kekuatan rangkaian pembelajaran individu. Kursus ini akan membekalkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam pendidikan, dalam usia rangkaian ini. Anda akan meneroka perbezaan digital kami dan bagaimana untuk menangani mereka dan memeriksa cara untuk mengembangkan dan menguruskan rangkaian pembelajaran peribadi anda sendiri.

Apa topik yang anda akan meliputi? Bagaimana kita belajar dalam era rangkaian (teori pembelajaran) Memahami ketidaksamaan digital dan kewarganegaraan digital dalam konteks pendidikan Apakah Rangkaian Pembelajaran Peribadi (PLN) anda kelihatan seperti dan bagaimana anda menggunakannya Meningkatkan rangkaian anda - membuat sambungan baru dan menilai kebolehpercayaan Menyumbang ke rangkaian anda - menguruskan identiti dalam talian anda (tunggal vs berbilang); mencipta dan berkongsi Meletakkan rangkaian anda untuk berfungsi - mencari; menghantar / meminta / menghantar; berkolaborasi Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bina keyakinan anda dan dapatkan nasihat praktis mengenai melancarkan dan menjalankan Kod Kelab untuk orang muda. ... [+]

Bersedia untuk menjalankan Kelab Kod yang menyeronokkan dan pendidikan

Code Club adalah rangkaian sukarelawan dan pendidik global yang menjalankan kelab pengekodan percuma untuk kanak-kanak berusia 9 hingga 13 tahun.

Kursus pendek ini akan memberi anda keyakinan dan kemahiran untuk menjalankan Kod Kelab untuk golongan muda dan memberi inspirasi kepada generasi akan datang untuk bersemangat mengenai pengkomputeran dan membuat digital.

Anda akan mendapat nasihat dan petua praktikal dari sukarelawan, guru, dan pasukan Code Club, dan anda akan meneroka sumber bebas yang disediakan Kod Kelab.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Panduan langkah demi langkah untuk mendapatkan Kod Kelab anda bermula.Buat pelan tindakan untuk menubuhkan Kelab Kod.Merancang dan menyampaikan sesi pertama anda dengan orang muda.Idea dan petua mengenai bagaimana untuk memotivasi pelajar anda dan meraikan pencapaian mereka.Apa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bagaimanakah bahasa dapat membantu kita mengembangkan hubungan kita dengan alam semula jadi dan menentukan hak akses dan pemilikan? ... [+]

Kenapa menyertai kursus ini?

Peningkatan populasi dan perubahan sosial menekankan hubungan kita dengan alam sekitar. Hak harta tertanam dalam struktur kuasa dan pengurusan tanah. Kursus ini meneroka pelbagai cara yang sifatnya dilihat oleh pelbagai jenis masyarakat dan kesan hak harta dalam pengurusan sumber semula jadi.

Kursus ini meneroka tiga pendekatan ke hierarki hak harta dan mengaplikasikannya kepada penggunaan dan pengurusan alam sekitar di seluruh dunia. Ia juga termasuk nasihat mengenai menghasilkan ringkas dasar untuk isu alam sekitar.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Kenali perbezaan antara perspektif 'memberi semangat alam' dan 'mengawal leluhur' dalam persepsi kita tentang alam semula jadi.Fahami makna 'timbal balik' sebagai satu cara untuk mengurangkan risiko dalam persekitaran yang tidak menentu.Dimasukkan ke Elinor Ostrom yang membangun hierarki pelbagai jenis hak harta.Mengiktiraf pelbagai jenis hak harta dan bagaimana ia menjejaskan akses dan pengeluaran sumber asli.Menghargai keperluan hak harta fleksibel di kawasan dengan ekologi dinamik.Diperkenalkan kepada hujah-hujah yang berbeza dari Thomas Malthus dan Ester Boserup mengenai pengeluaran penduduk dan pertanian.Memahami konsep 'lebih ramai orang, kurang hakisan' apabila kepadatan penduduk yang tinggi membawa kepada pengurusan tanah yang lebih baik.Kenali hubungan antara hak harta dan tahap biodiversiti dalam pertanian.Memahami bagaimana 'institutionalism sejarah' undang-undang masa lalu mempengaruhi hak undang-undang semasa sumber asli.Menghargai asimetri sosial yang disebabkan oleh kuasa mengawal akses kepada sumber semula jadi.Kenali kepentingan bahasa untuk menerangkan sistem pengurusan sumber semula jadi tempatan.Apa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan di bawah kulit novel dengan memahami beberapa blok bangunan utama fiksyen moden. ... [+]

Dapatkan lebih banyak daripada bacaan anda

Apa yang membuat novel hebat? Bagaimana novel yang ditenun bersama? Bagaimanakah kita dapat menghargai kerja-kerja fiksyen?

Jawab soalan-soalan ini dan banyak lagi dengan kursus ini dari The University of Edinburgh dan Festival Antarabangsa Book Edinburgh.

Pada kursus ini, anda akan menemui empat blok bangunan utama fiksyen moden: plot, ciri, dialog, dan tetapan menggunakan contoh dari pelbagai teks termasuk empat novel yang kami disenarai pendek untuk hadiah fiksyen James Tait Black tahun lepas. Anda juga akan meneroka penggunaan strategi rasmi penulis, bagaimana mereka menjadi, dan bagaimana mereka mempengaruhi kami sebagai pembaca.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Kursus ini meneliti teknik-teknik tertentu yang berkaitan dengan merancang dan temporal termasuk flashbacks, narasi yang tidak boleh dipercayai dan naratif berbingkai.Kursus ini menganggap cara memahami watak, seperti tingkah laku dan motif.Ia meneroka isu-isu yang berkaitan dengan pembentangan dialog, termasuk suara perbualan dan suara dialek.Kursus ini meneliti kesan pelbagai tetapan yang berlainan mengenai perkembangan plot dan watak.Ia mengajak pelajar untuk menguji pemahaman mereka melalui kuiz mingguan dan tugas penilaian rakan sebaya.Kursus ini merangkumi empat novel yang disenarai pendek untuk hadiah fiksyen James Tait Black 2017: CE Morgan's The Sport of Kings, Garth Greenwell's What Belongs to You, Eimear McBride's The Lesser Bohemians, and A Country Road Jo Baker, A Tree.Apa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Perjalanan melalui sejarah notasi muzik dan belajar bagaimana untuk menyusun semula manuskrip muzik zaman pertengahan ... [+]

Memperluaskan pemahaman anda tentang notasi muzik dalam beberapa abad yang lalu

Muzik adalah di sekeliling kita: kami mendengarnya semasa kami sedang dalam perjalanan untuk bekerja, semasa bersiap makan tengah hari atau bahkan ketika mandi. Kebanyakan orang tahu muzik mempunyai skrip sendiri - notasi itu. Tetapi jarang mereka menyedari tradisi lama sistem notasi ini.

Dalam kursus ini, kami akan bergerak semula dalam masa dan meneroka notasi muzik dari Abad Pertengahan. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyahkod dan menyalin sistem notasi awal. Dan kita akan membincangkan cabaran dan prinsip notasi muzik, merujuk kepada pendekatan semiotic dan teori visual.

Apakah topik yang akan anda tutupi? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Apakah jenayah? Bagaimanakah keadilan jenayah bekerja di England dan Wales? Ketahui lebih lanjut dengan mengikuti kes melalui sistem. ... [+]

Apa yang berlaku apabila jenayah didakwa dilakukan di England dan Wales? Kini peluang anda untuk mengetahui. Pada kursus ini, anda akan mengikuti suspek melalui perjalanan penyiasatan, pendakwaan dan penghakiman. Anda akan melangkah masuk ke mahkamah - menemui bagaimana proses keadilan jenayah berfungsi - dan belajar tentang undang-undang jenayah dan institusi utama seperti polis dan mahkamah.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Minggu 1: Takrif jenayah; mengukur sejauh mana jenayahMinggu 2: Penyiasatan dan pendakwaanMinggu 3: Proses percubaanMinggu 4: PenghukumanApa yang akan anda capai?

Pada akhir kursus, anda akan dapat ...

Kenal pasti definisi yang berbeza mengenai 'jenayah'Jelaskan, secara asasnya, proses utama dalam keadilan jenayah termasuk penyiasatan, pendakwaan, pertahanan, adjudikasi, dan hukumanMembangunkan pandangan yang mendasar mengenai nilai yang menyokong proses keadilan jenayah di England dan Wales dan keberkesanan institusi termasuk polis, peguam, dan mahkamahSiapakah kursus?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dari sumber seperti satelit, sensor, dan media sosial, bagaimana analitik data alam sekitar memberi manfaat kepada perniagaan dan penyelidikan? ... [+]

Gunakan contoh semasa untuk meneroka potensi potensi data persekitaran yang besar

Dari turun naik cuaca kepada penyebaran spesies invasif, apakah masalah yang boleh disampaikan ahli sains dengan menganalisis koleksi data yang luas ini? Apakah faedah perniagaan, penyelidikan, dan kehidupan seharian kita?

Ketahui mengenai kemungkinan laluan kerjaya dan mendapatkan pandangan daripada pakar industri dan saintis penyelidikan yang bekerja pada pelbagai projek semasa. Dari perancangan bandar untuk memantau hidupan liar, meneroka kerumitan mengurus dan menganalisis data besar untuk mencari penyelesaian inovatif.

Apakah topik yang akan anda tutupi?

Minggu 1: Pengenalan kepada data besar

Sumber data besar, termasuk satelit untuk melihat permukaan bumiAnalisis alam sekitar dan pautan ke data besarKuasa pengkomputeran, pemprosesan, dan penyimpanan data persekitaran... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan pengenalan kepada kajian muzium dengan kursus dalam talian percuma ini. Ketahui tentang orang dan idea yang membentuk muzium pada hari ini ... [+]

Bagaimanakah kita dapat memahami muzium sekarang? Siapakah muzium? Bagaimanakah kita bertindak secara emosi terhadap objek dan ruang muzium? Dan bagaimanakah muzium memainkan peranan dalam mengejar keadilan sosial, hak asasi manusia, atau kesihatan dan kesejahteraan? Pada kursus ini anda akan meneroka soalan-soalan ini melalui pelbagai kajian kes inspirasi dan idea-idea pemikiran. Ketahui bagaimana muzium moden berupaya memberi kesan kepada dunia kontemporari kami, belajar dengan Muzium Negara Liverpool, salah satu perkhidmatan muzium utama di UK, dan Universiti Leicester, perintis kajian muzium selama lebih dari 50 tahun.

Yang merupakan kursus?

Kursus ini bertujuan untuk sesiapa yang mempunyai minat dalam muzium. ... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai langit malam dan tingkatkan pengetahuan anda tentang astronomi, semuanya melalui buruj Orion. ... [+]

Kursus astronomi dalam talian ini akan mengubah cara anda melihat langit malam.

Anda akan meneliti salah satu buruj Orion yang paling terkenal. Bermula dengan nebula, di mana bintang-bintang dan planet-planet baru dibentuk, anda akan melihat tujuh bintang terang yang membentuk Orion menggunakan imej berkualiti tinggi, termasuk dari Teleskop Angkasa Hubble.

Anda akan belajar tentang exoplanets dan rahsia untuk hidup di luar Sistem Suria kita. Dan anda akan memikirkan Bima Sakti, memandangkan sejarah alam semesta dari Big Bang hingga sekarang.

Kursus ini dihasilkan dengan sokongan jenis Pendidikan Dangoor.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Mematuhi dan memotret langit malamConstellations and Orion khususnyaPembentukan bintang dan evolusi cemerlangGabungan nuklear di bintangSupernovae, kerdil putih, bintang neutron dan lubang hitamThe Milky Way dan Galaksi lainThe Big Bang dan evolusi Alam SemestaPerkara gelapSistem Suria, terutamanya asteroid dan kometPlanet di sekitar bintang lainApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara menggunakan pembuatan filem dan animasi mudah untuk membawa pembelajaran kepada kehidupan, dan membantu pencapaian dan penilaian lintas-kurikulum. ... [+]

Kursus dalam talian percuma ini akan membantu sesiapa yang bekerja dengan orang muda berusia 5-19 tahun untuk melibatkan mereka dalam pembelajaran melalui pembuatan filem dan animasi yang mudah. Anda akan mengetahui bagaimana filem dan animasi boleh digunakan sebagai alat yang berkuasa untuk menggalakkan pembelajaran aktif dan membolehkan murid-murid mewujudkan hubungan yang kukuh dengan mana-mana bidang kurikulum.

Cuba pembuatan filem dan animasi di dalam bilik darjah

Semasa kursus, anda akan:

pelajari bagaimana peralatan mudah boleh digunakan untuk menghasilkan filem pendek berkualiti tinggi di dalam bilik darjah;menerapkan pengetahuan ini ke bilik darjah, mewujudkan filem yang membantu meningkatkan pencapaian;menemui pelbagai petua utama untuk membantu mengasah kemahiran pembuatan filem anda;belajar bagaimana untuk menghasilkan filem dan animasi mudah dengan pelajar anda;dan belajar bagaimana menggunakan borang seni kreatif ini sebagai alat penilaian.... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai potensi terkini teknologi PV solar dan masa depan, dan dapatkan pandangan baru dalam pasaran photovoltaic suria. ... [+]

Cari perniagaan PV dan mengembangkan pilihan profesional anda.

Memanfaatkan tenaga matahari telah menjadi impian profesional tenaga selama beberapa dekad. Sekarang, dengan teknologi fotovoltaik solar menjadi lebih dan lebih terjangkau, berskala dan boleh diakses, impian itu semakin dekat dengan realiti.

Kursus dalam talian ini melihat PV solar secara mendalam, mengkaji potensi hari ini dan masa depan yang terdekat, meneroka cabaran teknikal, dan menilai peluang komersil.

Ia memberikan anda wawasan yang tiada tandingannya ke pasaran tenaga solar global, dan akan memberi anda pengetahuan dan maklumat praktikal untuk membentuk dan memimpin masa depan tenaga suria.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Yang merupakan pemandu yang mempengaruhi perniagaan PVCabaran yang berkaitan di seluruh duniaBagaimana untuk menjangka pasaran berubahPenemuan peluang perniagaanBagaimana untuk membangunkan projek PV dari mana-mana jenisApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai budaya, bahasa dan identiti negara lapan negara melalui buku, imej, slogan dan monumen mereka ... [+]

Adakah anda berminat di negara lain? Adakah anda ingin belajar dan memahami budaya lain? Kursus dalam talian percuma ini akan membawa anda dalam perjalanan melalui beberapa tempoh dari zaman pertengahan hingga zaman moden, dari Rusia ke Eropah dan sepanjang jalan ke Amerika Latin.

Terokai lapan negara

Bersama-sama kita akan meneroka lapan negara dengan melihat beberapa slogan, buku, monumen dan imej yang muncul dari mereka dalam tempoh sejarah yang berbeza. Anda akan belajar tentang topik berikut:

Slogan: Franco Basaglia La libertà è terapeutica; Dolores Ibárruri's ¡No pasarán !; Karl Marx dan Friedrich Engels's Proletarier aller Länder, vereinigt euch! Buku-buku: Les Miserables Victor Hugo; Dante's Inferno; Kremator Ladislav Fuks Monumen: Memorial Holocaust; Obelisk of Luxor; The Horseman Bronze Imej: karya seni video Bouabdellah 'Belly Dancing to the Marseillaise: Identitas Perancis dalam Seni Video'; Peta Shepherd dari Empayar Habsburg; Lukisan kain Quauhquechollan Belajar dengan 12 pakar kebudayaan ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Jelajah teori mengenai penghijrahan dengan lebih mendalam dan pelajari bagaimana migrasi adalah fenomena yang berterusan sepanjang sejarah manusia. ... [+]

Pindah ke luar tajuk utama mengenai penghijrahan

Dalam kursus kedua dalam siri dua bahagian ini, anda akan belajar tentang model teori yang berbeza yang bertujuan untuk menjelaskan mengapa migrasi bermula dan mengapa ia berterusan. Anda akan meneroka penghijrahan sebagai ciri struktur masyarakat kita dan mengkaji pilihan individu untuk berhijrah. Anda akan mempertimbangkan peranan rangkaian dan institusi dalam pergerakan orang. Anda juga akan mendengar daripada pakar antarabangsa tentang bagaimana teori penghijrahan dapat membantu kita memahami kes-kes penghijrahan buruh di kawasan dunia yang berbeza.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Memahami migrasi sebagai fenomena globalMengapa migrasi bermula?Bagaimanakah penghijrahan terus?Pendekatan teoritis dalam amalanApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus percuma untuk sektor Pendidikan dan Latihan Vokasional untuk mempromosikan amalan dan pedagogi yang berkesan dalam pembelajaran campuran. ... [+]

Kursus ini direka untuk membantu sesiapa mengajar atau menyokong pembelajaran di sektor Pendidikan Vokasional dan Latihan (VET) memahami faedah pembelajaran campuran dan bagaimana menggunakan teknologi dengan berkesan untuk menyokong pelajar. Disokong oleh sekumpulan Juara Digital, anda akan berhubung dengan profesional pengajaran dan latihan yang memahami cabaran praktikal menggunakan pembelajaran campuran. Anda akan sedar betapa pentingnya dapat menggabungkan kaedah digital ke dalam pengajaran anda. Kaedah ini akan membantu pelajar anda mengenali ruang kerja digital yang akan mereka sertai.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Definisi pembelajaran campuran.Impak teknologi digital kepada guru dan pelajar.Teori-teori pedagogi dan pendekatan pengajaran yang menyokong pembelajaran campuran, termasuk konstruktivisme, konstruktivisme sosial, dan pembelajaran berasaskan masalah.Teknologi digital yang tersedia untuk menyokong pembelajaran campuran dalam senario pembelajaran formal dan informal.Peranan Persekitaran Pembelajaran Maya (VLEs) dan cara menggunakannya dengan berkesan untuk pembelajaran campuran.Peranan alat terbuka dalam pembelajaran campuran.Buka sumber pendidikan (OERs): apa yang mereka ada, bagaimana mereka boleh digunakan, dan di mana untuk mencari mereka.Proses untuk reka bentuk pembelajaran campuran, termasuk kurikulum dan reka bentuk pengajaran. Peranan model DADDIE dalam merancang dan menilai pembelajaran campuran. Teknik penulisan cerita dan cerita untuk membangunkan pembelajaran digital.Peranan penilaian dalam proses reka bentuk kurikulum. Pendekatan yang berbeza untuk menggunakan teknologi untuk menyokong penilaian dan maklum balas.Manfaat dan cabaran pembelajaran 'dibalik'. Pendekatan untuk merekabentuk pengajaran.Kerjasama dalam pembelajaran campuran, termasuk penggunaan forum perbincangan, kolaborasi segerak, dan media sosial.Bagaimana untuk merancang dan mengkaji semula aktiviti pembelajaran campuran.Pelajar kemahiran digital perlu melengkapkan mereka untuk tempat kerja moden, dan bagaimana pelajar dapat disokong dalam membangunkan kemahiran ini.Kepentingan amalan pengajaran inklusif. Nilai... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini direka untuk membantu pelarian dan pencari suaka mendapatkan maklumat yang diperlukan untuk memohon universiti di UK. ... [+]

Kursus ini direka untuk membantu pelarian dan pencari suaka mendapatkan maklumat dan sokongan yang mereka perlukan untuk memohon dan memasuki universiti di UK. Ikuti Ahmad dan Rassina kerana mereka membimbing anda melalui proses permohonan, membantu anda memahami di mana anda mahu pergi, dan bagaimana untuk sampai ke sana. Kursus ini disokong oleh sekumpulan pakar dalam pendidikan tinggi, rangkaian sokongan pelarian, penyedia penilaian bahasa dan pelarian yang belajar di universiti.

Yang merupakan kursus?

Kursus ini direka untuk pelarian dan pencari suaka yang ingin meneruskan atau memulakan pengajian Pengajian Tinggi mereka di UK.

Ia juga berguna bagi sesiapa sahaja yang menyokong atau mengajar pelarian yang ingin belajar di universiti.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Menjadi pengguna penting dalam statistik sosial. Ketahui angka apa yang mendedahkan, kapan dan mengapa mereka menyesatkan, dan bagaimana untuk melihat berita palsu. ... [+]

Apakah yang dimaksudkan dengan statistik sosial dan data ekonomi?

Semakin banyak, kita dibombardir dengan segala macam data tentang bagaimana masyarakat berubah. Dari trend pengundian pendapat dan data migrasi kepada keputusan ekonomi dan tahap hutang kerajaan.

Pada kursus ini dari Institut Metode Sheffield di University of Sheffield, kita akan melihat cara memotong kekeliruan untuk menentukan nombor angka yang diketengahkan, kapan dan mengapa mereka (kadang-kadang sengaja) mengelirukan dan menentukan apa yang 'berita palsu'.

Apa topik yang anda akan meliputi? Menyedari 'saiz' nombor yang dilaporkan dalam media. Bagaimana perubahan dan risiko dilaporkan Bagaimana statistik sosial dibuat, memberi perhatian khusus kepada data tinjauan. Apa yang boleh kita pelajari dari kategori banci. Cara-cara yang berlainan yang dapat dijalankan dan kesan yang mungkin ada pada format yang berbeza. Cara menggambar sampel wakil dari penduduk. Sumber ralat pengukuran dalam tinjauan. Mengukur subjek sensitif atau sukar. Memeriksa sama ada data boleh dipercayai dengan mengkaji metodologi. Bagaimana untuk mengira Margin of Sampling Error (MoSE). Perbezaan antara korelasi dan penyebab. Di mana untuk mencari sumber data sedia ada. Bagaimana untuk membangunkan projek penyelidikan kuantitatif. Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Pelajari teknik animasi, termasuk gerakan berhenti, 2D, CGI dan pixilation, dengan animator pemenang anugerah, dalam kursus NFTS percuma ini. ... [+]

Sama ada anda animator pemula atau peminat animasi yang ingin memahami lebih lanjut tentang apa yang berlaku di sebalik tabir, kursus dalam talian percuma ini dari Sekolah Filem dan Televisyen Nasional (NFTS) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa akan mempunyai sesuatu untuk anda.

Lebih empat minggu, pasukan animator yang memenangi anugerah akan membawa anda melalui pendekatan mereka untuk menceritakan kisah dan demystify teknik animasi mereka sendiri.

2 - 2D atau animasi cel.

3 - animasi besar-besaran di dunia nyata.

4 - CGI atau animasi komputer 3D.

NFTS telah bekerjasama dengan Creative Skillset untuk menawarkan kursus ini. Explore Animation mempunyai beberapa filem pendek yang memenangi anugerah yang dibuat oleh graduan baru NFTS, dan peluang bagi anda untuk mencuba teknik animasi berskala kecil.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Lihatlah masa depan dan belajar bagaimana untuk membangun dan menggunakan model dalam ekonomi alam sekitar dan tenaga. ... [+]

Buat keputusan yang tepat mengenai isu-isu alam sekitar.

Apa yang akan kelihatan masa depan kita? Adakah kita akan terus membakar bahan api fosil atau kita akan hidup di dunia yang boleh diperbaharui 100%? Bagaimanakah kita dapat menangani perubahan iklim dan dasar apa yang perlu kita perlaksanaan?

Kami akan memberikan anda contoh model untuk membuat anda akrab dengan aspek pemodelan ekonomi dan penyelidikan terkini mengenai perdebatan semasa dalam dasar tenaga.

Kursus dalam talian ini meneroka kebimbangan ini, menggunakan model dalam ekonomi alam sekitar dan tenaga. Anda akan belajar bagaimana untuk membuat model, cara mentafsirkan dan menggunakan keputusan untuk membuat keputusan yang tepat, dan cara menggunakan model untuk menilai dasar tenaga dan alam sekitar.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai apa penyelidikan dan mengapa ia sangat penting kepada kita semua. Ketahui cara membuat keputusan berasaskan bukti. ... [+]

Bayangkan sebuah dunia tanpa penyelidikan, di mana kerajaan menjalankan dasar berdasarkan hunches dan pengeluar produk pelepasan tanpa ujian.

Penyelidikan membolehkan kita menyelesaikan masalah pada skala global dan membuat keputusan berasaskan bukti.

Semasa kursus ini, anda akan mendapat pengenalan tentang penyelidikan, dan mengapa ia sangat penting kepada kita semua. Anda akan mempelajari konsep penyelidikan asas, bertemu para penyelidik utama yang bekerja pada masalah dunia sebenar, dan mengenal pasti kawasan minat untuk penyelidikan anda sendiri.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Sumbangan penyelidikan kepada masyarakatPengenalan kepada konsep penyelidikan asas, termasuk: Pengambilan keputusan berasaskan buktiParadigma dan pendekatan penyelidikanApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Luangkan perjalanan di sekitar pasaran kewangan UK: bagaimana ia berubah berikutan krisis kewangan dan pembaharuan seterusnya? ... [+]

Peristiwa dramatik krisis kewangan pada akhir 2000-an mengubah industri perkhidmatan kewangan UK. Institusi yang lama yang sudah lama ditubuhkan keluar dari perniagaan, yang lain dipaksa ke pengambilalihan dan hanya campur tangan pemerintah di seluruh dunia - diberkas dengan pakej pemulihan kewangan mata - menghalang industri perbankan dari implosion.

Sekarang, hampir 10 tahun dari krisis, sudah tiba masanya untuk mengambil saham dan memeriksa bagaimana industri ini kelihatan hari ini. Paling penting, bagaimana industri kini berfungsi untuk pengguna? Apa produknya? Betapa kompetitifnya adalah industri? Adakah peraturan berfungsi dengan berkesan untuk melindungi pengguna di pasaran kewangan? Di mana pengguna boleh mendapatkan bantuan dan bimbingan dalam persekitaran kewangan yang berubah?... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara memanfaatkan sepenuhnya masa anda di universiti dan pastikan anda mempunyai keahlian dan pengalaman majikan yang mahir. ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Memilih ijazah yang betul dan universiti mungkin merasa cukup menakutkan, tanpa bimbang tentang apa yang akan anda lakukan selepas tamat pengajian. Tetapi dengan pasaran kerja siswazah menjadi semakin kompetitif, sangat penting untuk mula memikirkan kerjaya jangka panjang dan peluang pekerjaan anda sekarang.

Kursus dalam talian percuma ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat sebahagian besar masa yang akan anda belanjakan dalam pendidikan tinggi, dengan matlamat utama untuk meningkatkan prospek anda ketika anda menamatkan pengajian.

Gunakan pendidikan tinggi untuk membangunkan kemahiran dan pengalaman anda

Lebih tiga minggu, anda akan:... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai kesan aktiviti manusia di planet kita, dan apa yang boleh kita lakukan untuk memastikan masa depan yang mampan bagi semua orang. ... [+]

Bagaimana kita boleh mencipta masa depan yang lebih mampan?

Memandangkan peristiwa cuaca yang melampau terus menyentuh tajuk utama, jelas bahawa isu-isu alam sekitar semakin meningkat di seluruh dunia.

Dapatkan pengenalan kepada pembangunan mampan, dan cari tahu apa yang boleh kami lakukan untuk membantu persekitaran kami, dengan kursus dalam talian ini dari Deakin University.

Anda akan meneroka pelbagai cara di mana pembangunan lestari dapat difahami, dan mengkaji kesan sebenar aktiviti manusia di planet kita.

Anda akan mengetahui tentang tindakan baru-baru ini yang telah diambil untuk mencapai pembangunan mampan dan penyelesaian yang mungkin perlu dilaksanakan pada masa akan datang.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara untuk menilai prestasi kewangan syarikat untuk menentukan peluang pengambilalihan. ... [+]

Kursus ini melihat cara menggunakan konsep aliran tunai percuma untuk menganalisis dan menilai prestasi korporat untuk membuat keputusan modal dan keputusan pengambilalihan yang lebih baik.

Anda akan mendapat pengenalan kepada aliran tunai percuma dan komponennya dan belajar tentang kos modal. Anda juga akan melihat bagaimana aliran tunai percuma boleh digunakan dalam pengambilalihan, dan meneroka beberapa isu pelaksanaan yang biasa.

Apakah topik yang akan anda tutupi?

Minggu 1 - Aliran Tunai Percuma

Komponen aliran tunai percuma dan objektif firma

Minggu 2 - Aliran Tunai Percuma Modal dan Modified

Kos modal, belanjawan modal menggunakan aliran tunai percuma, dan aliran tunai percuma yang diubah suai... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara menyusun penggabungan dan pengambilalihan dan cari dokumen, cukai, dan struktur undang-undang yang diperlukan untuk melaksanakan perjanjian. ... [+]

Memahami praktikal penggabungan dan pengambilalihan

Kursus ini secara terperinci dilihat dengan cara yang berbeza di mana transaksi penggabungan dan pengambilalihan berstruktur.

Anda akan belajar tentang struktur undang-undang, pembelian saham, pembelian aset, penggabungan kerugian cukai dan penggabungan sebaliknya.

Semasa anda meneroka struktur transaksi yang berbeza ini, anda akan mempertimbangkan dokumen undang-undang dan korporat yang terlibat dan implikasi cukai bagi pembeli dan penjual.

Apa topik yang anda akan meliputi?

Minggu 1 - Kajian, Dokumen & Struktur Undang-undang

Memahami dokumen seperti surat pertunangan, perjanjian kerahsiaan, lembaran terma, surat niat dan struktur yang menyokong M & A... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ubah cara anda melihat Perang Dunia 1 ketika anda menjelajahi kisah harapan, penderitaan, dan kehilangan dari arkib sejarah yang baru dilepaskan. ... [+]

25 April 2015 menandakan Centenary of Gallipoli Landings.

Kempen Gallipoli adalah pertunangan ketenteraan utama Australia dan New Zealand pertama dalam Perang Dunia 1. Anzacs terus bertempur di Palestin, Mesir dan Front Barat dan menderita salah satu daripada kadar kematian paling tinggi dari mana-mana tentera bersekutu.

Seringkali berhadapan, selalu mencabar, kursus ini melibatkan pemeriksaan kritikal terhadap konflik yang mengubah dunia.

Kursus dalam talian percuma ini adalah sebahagian daripada Projek 100 Cerita di Universiti Monash, memperingati seratus tahun Anzac dan meneroka kos perang. Kursus ini akan bertepatan dengan Hari ANZAC pada 25 April dan mencadangkan cara mengingati baru dan lebih inklusif.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Fahami bagaimana pemasaran digital dapat membantu permulaan anda dengan salah satu daripada empat kursus dalam program Sukses Perniagaan Online. ... [+]

Kursus dalam talian percuma ini akan memperkenalkan anda kepada dunia pemasaran digital yang pesat berkembang dan peranan yang dimainkannya dalam kesedaran dan penjualan untuk perniagaan dalam talian. Kami akan meneruskan perjalanan pelanggan bersama-sama, untuk mengetahui bagaimana orang menggunakan digital untuk mencari, melibatkan, mengkaji dan membeli.

Ketahui cara membuat strategi pemasaran digital

Jika anda tidak tahu di mana anda pergi, anda tidak akan pernah tiba, oleh itu anda memerlukan strategi untuk mengarahkan keputusan pemasaran digital anda. Kami akan menyediakan panduan langkah demi langkah untuk mencipta strategi pemasaran digital anda sendiri, untuk memastikan anda berada di landasan yang betul ke arah menarik dan mengekalkan pelanggan anda yang paling berharga secara dalam talian.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai dunia penerbitan filem yang menarik dan cari tahu tentang kerumitan pembangunan, pengedaran dan kewangan. ... [+]

Membuat filem adalah eksploit kreatif, tetapi sama seperti perniagaan lain, tujuannya juga untuk menghasilkan wang.

Perniagaan Filem telah dicipta oleh The Open University, bersekutu dengan Pinewood Studios - penyedia perkhidmatan studio terkemuka kepada industri berasaskan skrin global. Studio-studio ini adalah di mana Star Wars: Episode VII - Force Awakens dan filem Spectre James Bond ke-24 yang baru-baru ini difilemkan.

Menggunakan konsep rantaian nilai dan kajian kes filem bebas yang penting, kursus ini menyediakan penerokaan praktikal dan mendalam mengenai keputusan perniagaan utama.

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
October 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Belajar membuat peta dan menganalisis corak geografi menggunakan sistem maklumat geografi terkini (GIS) dan alat kartografi. ... [+]

Belajar membuat peta dan menganalisis corak geografi menggunakan alat terkini

Sepuluh dekad yang lalu telah melihat letupan cara baru untuk memahami dan menggunakan maklumat lokasi dalam teknologi yang boleh diakses secara meluas. Revolusi Geospatial ini telah mencipta alat GPS pengguna baru, peta web interaktif, dan peranti mudah alih yang mengetahui lokasi. Kemajuan ini membolehkan setiap orang menggunakan, mengumpul, dan memahami maklumat spatial.

Kursus dalam talian ini menyatukan konsep teras dalam kartografi, sistem maklumat geografi (GIS) dan pemikiran spatial, dan menggunakan contoh dunia sebenar, untuk memberikan anda kemahiran asas untuk melibatkan diri dengan geografi di luar paras permukaan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma dari UCAS untuk membantu pelajar memahami kekayaan peluang pendidikan tinggi UK terbuka kepada mereka. ... [+]

Kursus ini telah direka oleh UCAS untuk membantu anda memahami peluang belajar dan latihan yang terbuka kepada anda. Pelbagai mata pelajaran, universiti, dan pilihan yang tersedia boleh menjadi sangat menggembirakan. Menerokai pilihan anda dan membuat keputusan boleh menjadi agak menakutkan. Jadi kami telah mengumpulkan satu set bahan untuk membantu membentuk pemikiran anda.

Pilih subjek dan laluan yang sesuai untuk anda

Dengan mendaftar, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan anda dan meningkatkan keupayaan anda untuk membuat pilihan yang sesuai untuk anda. Kami akan memberikan wawasan tentang memilih subjek dan laluan yang berbeza yang boleh diambil selepas sekolah, melalui pendidikan tinggi atau laluan latihan lain, ke laluan kerjaya yang anda pilih.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana perlombongan proses boleh digunakan untuk menjadikan data penjagaan kesihatan menjadi wawasan yang berharga untuk meningkatkan penjagaan pesakit sambil ... [+]

Ketahui cara memanfaatkan sepenuhnya data penjagaan kesihatan menggunakan perlombongan proses

Di dalam penjagaan kesihatan, ada ribuan proses kompleks dan berubah yang menghasilkan data termasuk rawatan pesakit, keputusan makmal, dan proses logistik dalaman. Menganalisis data ini adalah penting untuk memperbaiki proses ini dan menamatkan kesesakan.

Pada kursus ini, anda akan meneroka bagaimana perlombongan proses boleh membantu menjadikan data ini menjadi wawasan yang berharga dengan melihat bidang perlombongan proses yang berbeza dan melihat bagaimana ia telah diterapkan. Anda juga akan mendapat peluang untuk memohon perlombongan proses ke data penjagaan kesihatan sebenar.

Apakah topik yang akan anda tutupi?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Memahami kesihatan awam, mengapa ia kelihatan seperti hari ini dan di mana ia mungkin akan datang. ... [+]

Sejarah boleh memberikan kita gambaran yang unik mengenai masalah kesihatan awam, dasar dan amalan masa lalu, dan amat penting bagi pemahaman kita tentang penjagaan kesihatan di dunia kontemporari.

Kursus dalam talian ini akan menawarkan anda peluang untuk membawa masa lalu ke dalam perbualan dengan masa kini, membolehkan anda untuk mengubah keadaan kesihatan awam yang berubah dalam pasca perang Britain dalam konteks dengan perubahan yang dilihat pada hari ini.

Apa topik yang anda akan meliputi? Bagaimana makna dan skop kesihatan awam telah berubah di Britain dalam tempoh 70 tahun yang lalu Sifat perkhidmatan kesihatan awam dan hubungan peralihan mereka kepada kerajaan tempatan dan Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan Tanggungjawab individu untuk kesihatan awam Bagaimana penyakit kronik menjadi cabaran utama bagi kesihatan awam Kekerapan penyakit berjangkit dan kemunculan keadaan baru seperti HIV / AIDS Status sosioekonomi dan kesannya terhadap kesihatan awam Teknik pendidikan kesihatan, taktik, dan keberkesanan Percubaan untuk menggunakan peraturan untuk meningkatkan kesihatan awam Had kesihatan awam, kejayaan dan kegagalannya dari masa ke masa. Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Carta sejarah makanan kerajaan di keindahan istana diraja. ... [+]

Terokai sejarah makanan diraja melalui citarasa lima raja kunci.

Dari Tudors hingga abad ke-20, anda akan menyertai ahli sejarah pakar, kurator dan saintis makanan dari Universiti Reading dan Istana Diraja Bersejarah, dan menikmati citarasa generasi royalti yang berturut-turut dan mengalami keindahan istana mereka. Kami akan melihat pemandangan di belakang tabir di beberapa istana yang paling luar biasa di England; Henry VIII di Istana Mahkamah Hampton, Elizabeth I di Menara London, George I di Istana Mahkamah Hampton, George III di Istana Kew dan Victoria di Kensington Palace.

Apa topik yang anda akan meliputi?

Minggu 1: King Henry VIII dan Hampton Court Palace

Dapur Tudor di Hampton Court Palace dan melayani raja, mahkamah, dan pelayannya. Perayaan dan pembaptisan Edward VI. Henry memperluas pinggang dan sains di sebalik diet protein yang dianggapnya berat. ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai kesan transformasi digital ke atas perniagaan dan perkhidmatan dan mengetahui bagaimana untuk melaksanakannya dalam organisasi anda sendiri. ... [+]

Teknologi mengubah setiap aspek bagaimana perniagaan dan perkhidmatan, sama ada awam atau swasta, beroperasi - proses yang dikenali sebagai transformasi digital.

Siapakah kursus?

Kursus ini direka untuk kakitangan perkhidmatan atau syarikat industri, yang bertujuan untuk mendigitalkan perkhidmatan mereka dan ingin memahami kesan transformasi ini pada organisasi dan budaya mereka.

[-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana bandar-bandar membangun budaya unik mereka sendiri dan meneroka konsep utama yang berkaitan dengan warisan budaya. ... [+]

Warisan kebudayaan biasanya dibincangkan dalam istilah kebangsaan atau agama: kita bercakap tentang budaya Itali, tamadun Yunani, seni Islam, dan sebagainya. Tetapi bandar-bandar hari ini mewujudkan warisan mereka sendiri melalui muzium, galeri, pasar barangan artistik, dan rangkaian bandar. Bandar-bandar mempersiapkan diri sebagai pusat kebudayaan yang mewakili dan menghubungkan seluruh wilayah, contohnya Doha dan UAE, Singapura dan Asia Tenggara, Los Angeles dan Amerika Utara.

Menggunakan contoh-contoh ini dan lain-lain, melalui kursus ini, anda akan meneroka dengan tepat apa yang dimaksudkan dengan warisan budaya bandar dan konsep utama yang berkaitan dengannya.

Apa topik yang anda akan meliputi? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan citarasa latihan mata-mata, dan pelajari bagaimana anda boleh menyimpan rahsia anda dengan kursus yang direka untuk kanak-kanak berusia 13-18 tahun. ... [+]

Gunakan kemahiran logik dan menyelesaikan masalah untuk menyelesaikan teka-teki yang sukar

Apa yang diperlukan untuk menjadi mata-mata? Pemikiran kritikal dan kemahiran berkomunikasi yang kuat, pemahaman firma logik, dan cinta teka-teki semuanya berguna.

Kursus ini akan membantu anda mengembangkan kebolehan tersebut sambil meneroka dunia pengintipan yang menarik. Anda akan belajar tentang pembuatan kod dan pemecahan, penyulitan, pemikiran logik dan lebih banyak seperti yang anda tahu sama ada anda akan membuat perisik yang baik.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Pengenalan kepada pengintipan dan agensi Amerika Syarikat yang mengumpul maklumatSebab penyulitan maklumatPelbagai cara maklumat disulitkanMenggunakan pemikiran logik dan pola linguistik untuk memecahkan mesej yang disulitkan tanpa kunciBagaimana kaedah penyahsulitan tradisional membawa kepada komputer hari modenMengapa melindungi maklumat adalah pentingBagaimana maklumat yang kami sediakan dalam media sosial boleh menjejaskan keselamatan maklumat peribadi kamiKeberkesanan enkripsi hari modenApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online
Campus

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kami akan membawa anda pada stop pelancongan wisel dunia menarik sains hayat, meneroka pelbagai besar mata pelajaran dalam disiplin - dari anatomi untuk zoologi dan segal ... [+]

pendek, kursus ini dalam talian percuma akan memperkenalkan anda kepada belajar sains hayat di peringkat universiti.

Kami akan membawa anda pada stop pelancongan wisel dunia menarik sains hayat, meneroka pelbagai besar mata pelajaran dalam disiplin - dari anatomi untuk zoologi dan segala sesuatu di antara, termasuk imunologi, biologi sel dan molekul, genetik, fisiologi dan parasitologi .

Ketahui apa yang ia seperti untuk belajar dan bekerja dalam bidang sains hayat

Anda juga akan mendengar daripada individu yang bekerja dalam pelbagai bidang sains hayat kerjaya yang berbeza, termasuk asas, lapangan dan penyelidikan gunaan, komunikasi saintifik, pengajaran dan penulisan sains.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Berhadapan dengan banjir setiap hari maklumat, kita tidak pernah mempunyai keperluan yang lebih besar kemahiran komunikasi yang jelas. Kursus percuma menawarkan anda satu ... [+]

Berhadapan dengan banjir setiap hari maklumat, kita tidak pernah mempunyai keperluan yang lebih besar kemahiran komunikasi yang jelas. Kursus percuma menawarkan anda satu asas praktikal dalam menggunakan pelbagai media komunikasi, yang akan meningkatkan keberkesanan peribadi anda, menjimatkan masa dan mengurangkan tahap tekanan anda.

Meningkatkan kemahiran komunikasi anda bertulis dan lisan

Anda akan menemui prinsip penulisan dokumen berpengaruh untuk kerja-kerja seperti laporan dan cadangan. Seperti yang anda belajar rangka kerja mudah untuk e-mel dan mesyuarat anda segera akan meletakkan mereka ke dalam amalan dan meningkatkan produktiviti anda.

Anda akan mendapati keyakinan baru dalam keupayaan anda untuk membuat persembahan meyakinkan dan menjalankan mesyuarat produktif - sama ada maya atau bersemuka. Anda akan membangunkan pendekatan komunikasi yang sensitif kepada perbezaan budaya dan peribadi dan direka untuk majlis itu, sama ada dalam talian, di cetak atau bersemuka.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Melengkapi diri anda untuk mengajar dalam konteks antarabangsa dengan meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris dan pengetahuan antar budaya. ... [+]

Sebagai universiti bekerja untuk menjadi kursus kompetitif global yang diajar dalam bahasa Inggeris berkembang.

Mereka yang bekerja di Pengajian Tinggi sering dibuang ke dalam menghasilkan karya akademik dalam bahasa Inggeris - baik sebagai guru atau penyelidik - tanpa latihan dalam bahasa Inggeris atau kemahiran interkultur.

Kursus ini bertujuan untuk membetulkannya, memberikan pengenalan menyeluruh kepada bahasa Inggeris sebagai Medium of Instruction (EMI). Anda akan belajar tentang amalan EMI semasa, dan meningkatkan keyakinan anda menggunakan Bahasa Inggeris, anda juga akan berusaha untuk mengembangkan kemahiran interkultur anda.

Sertai kami dan bersiap sedia untuk kelas dunia.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ini amali kursus akan mengajar anda bagaimana untuk menulis program komputer anda sendiri, satu baris kod pada satu masa. Anda akan belajar cara mengakses data terbuka, m ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Ini amali kursus akan mengajar anda bagaimana untuk menulis program komputer anda sendiri, satu baris kod pada satu masa. Anda akan belajar cara mengakses data terbuka, membersihkannya dan menganalisisnya dan menghasilkan visualisasi. Anda juga akan belajar bagaimana untuk menulis dan berkongsi analisis anda, secara peribadi atau umum. Anda akan memasang perisian percuma (lihat Keperluan di bawah) untuk belajar untuk kod dalam Python, bahasa pengaturcaraan yang digunakan secara meluas di semua disiplin, kerana sokongan untuk perpustakaan saintifik dan kejuruteraan dan alat visualisasi, dan pelbagai alat pembangunan. Anda akan menulis analisis dan melakukan pengekodan latihan menggunakan platform Jupyter Notebook yang popular, yang membolehkan anda untuk melihat dengan serta-merta hasil daripada menjalankan kod anda dan membantu anda mengenal pasti - dan menetapkan - apa-apa kesalahan yang lebih mudah. Anda akan melihat data sebenar dari Pertubuhan Kesihatan Sedunia, Bank Dunia, dan organisasi lain. Anda akan digalakkan untuk membincangkan data dan analisis anda dengan pelajar rakan-rakan anda, dan membina sebuah komuniti penyelidik di seluruh ini dan dataset lain.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan pengenalan budaya Hispanik melalui filem-filem Luis Bu ... [+]

Menjelajah budaya Hispanik melalui tiga pengarah filem ikonik

Kursus dalam talian ini akan meneroka budaya Hispanik melalui karya tiga pengarah filem Hispanik yang ikonik: Luis Buñuel, Pedro Almodóvar, dan Guillermo del Toro.

Setiap minggu, kami akan melihat pengarah Hispanik yang berbeza, dan anda akan dapati mengapa begitu ramai orang menyukai kerja mereka. Anda akan melatih mata dan telinga anda, menilai fotografi, gerakan, warna, bertindak, dan cerita, membantu anda menikmati semua jenis filem.

Anda juga akan belajar untuk mengenali dan mentafsir mesej budaya dan ideologi dalam filem dan bercakap tentang cara-cara budaya Hispanik dalam filem ini berbeza.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Mengiktiraf Luis Buñuel dan sumbangan beliau dalam filem dan budaya.Belajar untuk menganalisis konsep asas fotografi dan mise en scène,Terangkan fotografi dan mise en scène ke filem Buñuel.Mengiktiraf Pedro Almodóvar dan mengapa dia penting.Belajar mengenali politik seks, kem, dan Kitsch dalam filemKenali Guillermo del Toro dan mengapa dia pentingBelajar asas pergerakan dan penyuntinganDapat menganalisis filem-filem del Toro melalui gerakan dan penyuntinganApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus tiga minggu percuma ini akan membantu anda menghasilkan CV, aplikasi dan profil dalam talian yang sempurna apabila memohon pekerjaan atau kursus. ... [+]

Kursus ini telah direka dan dibangunkan oleh para pakar dari The Careers Service di The University of Sheffield untuk membantu anda menulis aplikasi yang berjaya, sama ada anda memohon pekerjaan atau merancang untuk belajar di universiti atau kolej.

Sepanjang tiga minggu, kami akan melihat bahagian yang berlainan dalam proses permohonan. Kami akan membantu anda memahami kemahiran yang anda peroleh melalui pengalaman kerja dan kajian anda dan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat memadankannya dengan iklan pekerjaan atau keperluan kursus.

Kami akan berkongsi tip teratas dengan anda untuk membantu anda menulis aplikasi yang luar biasa, CV (atau resume), yang meliputi surat dan pernyataan peribadi dan memberikan wawasan dari majikan dan tutor kemasukan mengenai apa yang mereka cari dalam calon. Kami akan membantu anda meneliti jejak digital anda dan mengembangkan profil profesional dalam talian.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus pendek yang direka untuk membantu pelajar menyediakan kelayakan EPQ ... [+]

Berpikir tentang melakukan EPQ? Atau sudah melakukan EPQ dan merasa terharu? Atau hanya mahu mendapatkan beberapa petua?

Temui semua perkara Kelayakan Projek Extended dengan kursus ini. Anda akan melihat sebab-sebab untuk melakukan EPQ, meneroka proses penyelidikan dan kriteria penilaian, dan mendapatkan nasihat praktikal mengenai pengurusan masa dan melakukan persembahan EPQ anda.

Anda juga akan membangunkan kemahiran yang berguna untuk beralih ke pengajian peringkat universiti dan peluang untuk bertukar perbincangan dan idea dengan orang lain juga melakukan EPQ.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Sebab-sebab untuk melakukan EPQProses penyelidikanApa yang dicari penilai dalam EPQMenulis laporan projekMencari dan menilai sumberPengurusan masaMelakukan persembahan EPQ andaMembawa projek anda bersama-samaApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bagaimana anda boleh mengetahui apa yang sedang berkata tentang perkara-perkara yang penting kepada anda pada platform media sosial termasuk Twitter? ... [+]

Belajar bagaimana untuk menggunakan alat-alat digital yang berkuasa untuk menganalisis perbualan di Twitter.

Apakah tweet dan politik budaya Twitter? Belajar menggunakan TAGS dan membincangkan implikasi mengakses data media sosial.

Apakah kebaikan dan keburukan menganalisis data media sosial dalam masa sebenar? Belajar bagaimana untuk menggunakan Tableau untuk menganalisis data, mengenal pasti trend dan corak dan meneroka bagaimana media sosial telah digunakan semasa krisis dan semasa kempen politik.

Gunakan Gephi untuk menggambarkan rangkaian data, membincangkan faedah-faedah menggunakan alat digital untuk menganalisis data media sosial dan mempertimbangkan bagaimana analisis tersebut mungkin tidak disokong oleh kaedah lain.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Belajar bagaimana ramalan alat analisis boleh membantu anda mendapatkan pandangan daripada data yang besar. Mengumpul data besar adalah hanya langkah pertama; sebaik saha ... [+]

Belajar bagaimana ramalan alat analisis boleh membantu anda mendapatkan pandangan daripada data yang besar. Mengumpul data besar adalah hanya langkah pertama; sebaik sahaja anda, bagaimana anda memahami itu? Kursus dalam talian percuma akan menunjukkan kepada anda bagaimana ramalan alat analisis boleh membantu anda mendapatkan maklumat, pengetahuan dan pandangan dari data yang besar.

Dalam tempoh empat minggu akan datang, dan kuasa platform Vertica Analytics HPE ini sebagai alat yang digunakan. Menggunakan Vertica Analytics dan pendekatan kajian kes, memohon terbina dalam analisis ramalan fungsi dan algoritma - regresi linear, regresi logistik dan k-bermakna kelompok - untuk memperoleh wawasan dari data anda, membantu untuk mewujudkan peluang untuk organisasi anda.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui asas-asas analisis pemasaran dan faham bagaimana menggunakan data untuk memastikan pemasaran anda berkesan. ... [+]

Ketahui cara menggunakan analisis untuk meningkatkan hasil pemasaran

Syarikat besar dan kecil dibanjiri dengan data mengenai pilihan pengguna. Tetapi kekayaan maklumat itu tidak selalu diterjemahkan ke dalam keputusan yang lebih baik. Mengetahui bagaimana untuk mentafsirkan data adalah cabaran - dan pemasar, khususnya, semakin dijangka menggunakan analisis untuk memaklumkan dan membenarkan keputusan mereka.

Dalam kursus ini, anda akan mendapat alat untuk mengukur keberkesanan aset jenama dan pelanggan, mentafsir analisis regresi, mengira nilai seumur hidup pelanggan dan uji kaji reka bentuk sebagai cara untuk menilai dan mengoptimumkan kempen pemasaran.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Proses pemasaranMetrik untuk mengukur aset jenamaNilai seumur hidup pelangganEksperimen pemasaranAsas regresiApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kewangan Asas: Menguruskan Lembaran Household Baki bermula dengan melihat pinjaman dan hutang. Kami sampai ke genggaman dengan faktor-faktor yang mendorong tahap kepentin ... [+]

Kewangan Asas: Menguruskan Lembaran Household Baki bermula dengan melihat pinjaman dan hutang. Kami sampai ke genggaman dengan faktor-faktor yang mendorong tahap kepentingan. Kita melihat perbezaan antara hutang 'baik' dan hutang 'buruk' dan pada skor kredit cara pemberi pinjaman mereka yang ingin meminjam wang.

Kami kemudian bergerak untuk memeriksa pelbagai pelaburan yang orang boleh tahan - termasuk akaun simpanan, bon, saham dan pegangan dalam dana. Kita melihat penentu pulangan pelaburan dan pada bukti sejarah mengenai yang adalah pelaburan terbaik. Kami juga melihat bagaimana pelaburan dikenakan cukai.

Perumahan adalah topik seterusnya. Kita melihat kos membeli dan menjual harta dan pada rasional untuk memiliki harta dan risiko yang terlibat. Ini melibatkan memahami produk gadai janji yang digunakan untuk membeli harta.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
February 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kewangan Asas: Perancangan Kewangan dan Belanjawan bermula dengan melihat backcloth ekonomi semasa dan kesannya kepada kewangan isi rumah. Kami kemudian beralih kepada di ... [+]

Kewangan Asas: Perancangan Kewangan dan Belanjawan bermula dengan melihat backcloth ekonomi semasa dan kesannya kepada kewangan isi rumah. Kami kemudian beralih kepada diterokai sikap anda kepada pihak pengurusan kewangan dan sama ada anda mempunyai tabiat kewangan yang buruk dan bagaimana semua ini patut diberi perhatian.

Kami memperkenalkan model empat peringkat yang mudah untuk membuat keputusan kewangan sebelum beralih untuk memeriksa kedua-dua komponen belanjawan isi rumah - pendapatan dan perbelanjaan. Dengan cara ini kita belajar tentang kesan inflasi dan cukai ke atas pendapatan dan sokongan kepada isi rumah yang diberikan oleh sistem faedah negeri ini.

Dalam memeriksa perbelanjaan kita melihat tekanan diletakkan pada kita untuk menghabiskan wang kita, bagaimana untuk membeli-belah dengan keyakinan di internet dan bagaimana 'heuristik' boleh mengganggu baik perbelanjaan membuat keputusan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kajian menunjukkan bahawa isi rumah UK miskin di pengurusan pelaburan dengan pemahaman yang terhad pilihan pelaburan, risiko dan pulangan. The 'jurang tabungan' paduan me ... [+]

Kajian menunjukkan bahawa isi rumah UK miskin di pengurusan pelaburan dengan pemahaman yang terhad pilihan pelaburan, risiko dan pulangan. The 'jurang tabungan' paduan mengancam senario di mana ramai yang tidak mampu untuk bersara. Di tempat lain isi rumah gagal untuk merancang dengan betul untuk membuat pilihan pelaburan mereka sesuai dengan selera risiko dan ufuk masa untuk akses kepada dana mereka. Asas Kewangan: Teori Pelaburan dan Amalan bertujuan untuk memberi anda alat untuk mengelakkan mimpi buruk kewangan peribadi.

Anda akan belajar pelbagai pilihan pelaburan dan pulangan dan risiko yang berkaitan dengan produk yang berbeza. Anda juga akan belajar strategi pelaburan dan bagaimana untuk memastikan pendekatan anda untuk pelaburan adalah selaras dengan selera risiko-pulangan anda. Anda juga akan melihat bagaimana untuk mengelakkan individu dan kumpulan ciri-ciri tingkah laku yang boleh menjejaskan berkesan membuat keputusan pelaburan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan kemahiran asas untuk menguruskan semua fasa kitaran projek dengan berkesan, menggunakan kaedah dan alat yang paling sesuai. ... [+]

Apapun jenis atau skala projek anda, memberikan hasil yang hebat, tepat pada masanya dan dalam anggaran, selalu menjadi cabaran. Kursus dalam talian percuma ini memperkenalkan anda kepada kemahiran dan proses penting yang menyokong pengurusan projek yang berjaya dengan cara yang membolehkan anda menerapkannya dalam konteks anda sendiri.

Bayangkan, merancang, menguruskan dan menilai projek dengan jayanya

Anda akan mempelajari teknik untuk membantu anda memvisualisasikan, merancang dan mengurus aktiviti dan peristiwa utama dalam projek anda, dan membuat hubungan antara pengurusan projek dan teori berkaitan inovasi, perubahan dan pengurusan orang.

Anda akan diperkenalkan kepada alat-alat penting yang menyokong pengurusan projek, serta kemahiran peribadi asas pemilihan, pengurusan, dan penilaian pasukan. Kursus ini juga akan merangkumi peringkat penilaian prestasi projek dan pembelajaran untuk masa depan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini telah direka dan dibangunkan oleh pakar-pakar dari The Kerjaya Perkhidmatan sini di The University of Sheffield untuk membantu anda untuk berjaya di temubual, ... [+]

Kursus ini telah direka dan dibangunkan oleh pakar-pakar dari The Kerjaya Perkhidmatan sini di The University of Sheffield untuk membantu anda untuk berjaya di temubual, sama ada anda memohon pekerjaan atau merancang untuk belajar. Kerana yang ditawarkan temu bual boleh agak menakutkan, kami telah mengumpul satu set bahan untuk membantu anda menyediakan dan berjaya pada hari tersebut.

Kami akan membantu anda untuk penyelidikan organisasi supaya anda boleh menjawab soalan yang sering ditanya 'mengapa anda ingin bekerja untuk kita?' dengan gaya. Kami akan memberikan nasihat mengenai apa yang memakai (dan apa yang tidak memakai) dan pergi melalui beberapa soalan temu bual yang sama. Kami akan mempunyai tips daripada majikan dan kemasukan tutor kepada apa yang mereka cari pada calon dan meliputi jenis-jenis soalan yang anda perlu bertanya mereka.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini adalah untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan kerja mana-mana sahaja di dunia. Bagi mahasiswa dan graduan ia akan memberi anda wawasan ke dalam bagaimana u ... [+]

Kursus ini akan membantu anda berjaya apabila anda memasuki tempat kerja.

Kursus ini bertujuan untuk penutur asli dan bukan asli bahasa Inggeris di sekitar peringkat pertengahan (anggaran B1 pada CEFR) atau di atas.

Lain-lain [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma untuk ibu bapa dan pengamal akan meneroka bagaimana kanak-kanak belajar bahasa Inggeris dan menyiasat banyak lagi aspek pembelajaran awal kana ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Bagaimana kanak-kanak kecil terbaik belajar bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan semasa mereka masih belajar bahasa ibunda mereka? Bagaimana dan mengapa kanak-kanak belajar dengan lebih baik melalui bermain? Apa yang boleh ibu bapa dan pengamal lakukan untuk membolehkan kanak-kanak untuk mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman pembelajaran?

Kursus dalam talian percuma untuk ibu bapa dan pengamal akan meneroka bagaimana kanak-kanak belajar bahasa Inggeris dan menyiasat banyak lagi aspek pembelajaran awal kanak-kanak dan pembangunan.

Mewujudkan persekitaran yang terbaik untuk kanak-kanak untuk belajar bahasa Inggeris

pendidik British Council akan berkongsi pandangan dan pengalaman mereka, supaya anda boleh belajar bagaimana untuk bercakap terbaik kepada anak-anak muda; bagaimana untuk mewujudkan persekitaran yang lebih baik bagi mereka untuk belajar bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan; dan bagaimana untuk memantau kemajuan mereka yang paling berkesan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini adalah untuk orang-orang yang belajar bahasa Inggeris dan yang berminat untuk membangunkan kemahiran berbahasa Inggeris untuk pekerjaan dan konteks tempat kerj ... [+]

Kursus ini adalah untuk orang-orang yang belajar bahasa Inggeris dan yang berminat untuk membangunkan kemahiran berbahasa Inggeris untuk pekerjaan dan konteks tempat kerja. Ia akan membantu pencari kerja dan profesional muda dengan bahasa Inggeris yang mereka perlukan.

Setiap minggu, kami akan memberi tumpuan kepada aspek utama Bahasa Inggeris untuk tempat kerja. Anda akan menonton video dan mendengar rakaman audio orang mencari dan memohon pekerjaan, bersiap sedia untuk wawancara, mengambil wawancara, memulakan pekerjaan baru mereka, dan bekerja dengan rakan-rakan baru. Tutor kami yang berpengalaman akan mengkaji beberapa bahasa yang digunakan dan akan menarik perhatian anda kepada mata berguna yang akan membantu anda memperbaiki Bahasa Inggeris anda di dalam konteks tempat kerja.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Belajar bagaimana untuk menggambarkan orang dan apa yang mereka pakai, dan bercakap tentang keluarga dan rumah anda dalam kedua Sepanyol untuk Pemula tentu. ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Kursus dalam talian percuma adalah anak kedua daripada enam di dalam Bahasa Sepanyol untuk Pemula program. Ia akan memperkenalkan anda kepada bahasa yang anda perlu:

menggambarkan orang, kedua-dua fizikal dan dari segi personaliti mereka; bercakap tentang apa yang orang memakai (pakaian, aksesori dan warna); bercakap tentang keluarga anda; meminta butiran rakyat kenalan (alamat, nombor telefon, e-mel); [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara bertanya arah, membeli pakaian, dan memesan makanan dan minuman di kursus Bahasa Sepanyol untuk Pemula yang keenam. ... [+]

Kursus dalam talian percuma ini adalah yang terakhir enam dalam program Bahasa Sepanyol untuk Pemula. Ia akan memperkenalkan anda kepada bahasa yang anda perlukan untuk:

bercakap tentang tempat di mana; minta arahan; membeli pakaian; Perintahkan makanan dan minuman.

Ketahui cara keluar, berbelanja, makan dan minum dalam bahasa Sepanyol Sepanjang empat minggu kursus, anda akan mempelajari beberapa frasa yang anda perlukan jika anda perlu meminta arahan, serta pelbagai perbendaharaan kata yang berkaitan dengan pakaian dan makanan , jadi anda boleh menikmati membeli-belah lain kali anda melawat negara berbahasa Sepanyol.

Anda akan mengetahui tentang tapas, pinchos dan raciones, dan dapat memahami menu Sepanyol, dan akan mempelajari tentang kota Valencia yang indah di Sepanyol. Anda juga akan belajar untuk menggunakan arahan penting untuk memberi arahan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini akan meneroka bagaimana minda induk mempengaruhi fikiran membangunkan kanak-kanak, dari konsep melalui peringkat awal dan ke dalam hidup kemudian. ... [+]

Kursus ini akan meneroka bagaimana minda induk mempengaruhi fikiran membangunkan kanak-kanak, dari konsep melalui peringkat awal dan ke dalam hidup kemudian.

Kami akan membawa anda pada perjalanan yang bermula di dalam kehamilan, meneroka kepentingan keupayaan ibu-to-be untuk berfikir tentang bayinya ketika masih dalam kandungan, di samping kesan emosi seperti kebimbangan dan kemurungan.

Kami akan meneroka apa penyelidikan memberitahu kita tentang cara di mana fikiran emosi dan kognitif ibu bapa, boleh membentuk konteks interaksi bayi dalam tempoh dua tahun pertama kehidupan, dan kesan interaksi ini di minda membangunkan bayi. Ini termasuk, sebagai contoh, memikirkan keupayaan ibu bapa untuk menjadi 'minda berfikiran' dari segi dapat merawat bayi mereka sebagai individu dengan fikiran mereka sendiri.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ditubuhkan sebagai profesion dari milenium ketiga SM, penterjemahan adalah salah satu yang paling asas aktiviti manusia, membolehkan kita untuk berinteraksi antara satu s ... [+]

Dari kesihatan kepada sistem keadilan, dari sektor sukarela untuk sukan dan seni, kita semua semakin hidup dan bekerja dalam konteks di mana orang bercakap lebih daripada satu bahasa.

Ditubuhkan sebagai profesion dari milenium ketiga SM, penterjemahan adalah salah satu yang paling asas aktiviti manusia, membolehkan kita untuk berinteraksi antara satu sama lain di dalam dan merentasi budaya. Kita semua menghadapi terjemahan dalam kehidupan harian kita, sama ada kita bercakap banyak bahasa atau hanya satu.

Sama ada anda kerap bekerja dengan penterjemah dan jurubahasa dalam pekerjaan anda, mendapati diri anda kadang-kadang bertindak sebagai penterjemah atau orang tengah, sedang mempertimbangkan terjemahan sebagai laluan mungkin pembangunan profesional, atau hanya memikirkan tentang interaksi yang sentiasa hadir bahasa dan budaya di sekeliling anda, anda akan mendapat manfaat daripada kursus ini.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bercakap tentang kanser boleh menjadi sukar. Anda mungkin bimbang bahawa anda akan berkata perkara yang salah atau yang anda hanya tidak tahu cukup tentang subjek. Mungki ... [+]

Bercakap tentang kanser boleh menjadi sukar. Anda mungkin bimbang bahawa anda akan berkata perkara yang salah atau yang anda hanya tidak tahu cukup tentang subjek. Mungkin anda berasa tidak pasti tentang bagaimana perbualan akan pergi atau anda telah mencuba pada masa lalu dan mempunyai pengalaman yang sukar. Mungkin anda tidak pasti jika ia adalah tugas anda.

Dalam kursus ini, anda akan belajar bagaimana untuk menggalakkan orang ramai untuk membuat perubahan gaya hidup yang sihat, mengakses perkhidmatan tempatan atau melawat doktor mereka dengan segera jika mereka melihat perubahan pada badan mereka. Anda akan membangunkan pelan peribadi untuk bercakap mengenai kanser dan di mana untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan pengenalan kepada mengkaji arkeologi, meneroka penemuan yang menarik dalam Vale of Pewsey, berhampiran Stonehenge dan Avebury. ... [+]

Dapatkan pengenalan kepada mengkaji arkeologi, meneroka penemuan yang menarik dalam Vale of Pewsey, berhampiran Stonehenge dan Avebury.

Ambil lawatan lapangan maya kepada Vale of Pewsey

Kami akan menunjukkan kepada anda di sekitar sekolah bidang kita - penggalian selama sebulan di Vale of Pewsey, yang merupakan tapak yang agak tidak disentuh berbanding negara-negara jiran yang terkenal di dunia, Stonehenge dan Avebury.

Vale of Pewsey adalah dada harta arkeologi dan permata mahkota adalah Marden. Dibina sekitar 2400 SM, Marden adalah henge yang terbesar di negara ini dan salah satu monumen prasejarah paling penting tetapi kurang difahami Britain.

Setiap objek mempunyai kisah untuk memberitahu dan kami akan menyiasat bagaimana ahli arkeologi cat gambaran yang jelas apa yang hidup adalah seperti pada zaman Neolitik melalui pelbagai yang mengagumkan daripada penemuan yang dibuat dalam bahagian ini indah England.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Meneroka bagaimana fikiran anda sendiri kerja-kerja, dan mengetahui bagaimana batasan otak manusia boleh membawa kepada keguguran utama keadilan. ... [+]

Meneroka bagaimana fikiran anda sendiri kerja-kerja, dan mengetahui bagaimana batasan otak manusia boleh membawa kepada keguguran utama keadilan.

Walaupun kemajuan dalam bidang sains forensik, keterangan saksi kekal sebagai komponen penting dalam penyiasatan jenayah. Penyelidikan psikologi telah mendedahkan bahaya bergantung kepada bukti yang diperoleh daripada saksi dan juga bagaimana berhati-hati polis perlu menjadi apabila menyoal siasat saksi.

Menggunakan video saksi sebenar dan dari kamera yang pergi di belakang tabir siasatan polis, kursus ini meneroka psikologi keterangan saksi. Anda akan mendapat peluang untuk menguji kemahiran kognitif anda sendiri dan untuk melihat sama ada kuasa anda penyiasatan adalah seperti baik sebagai Skuad retak pegawai polis, seperti yang anda cuba untuk menyelesaikan jenayah menggunakan apa-apa tetapi bukti daripada saksi mata.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Selama berabad-abad bahan-bahan semulajadi yang telah digunakan oleh orang untuk memenuhi keperluan harian mereka. Mengetahui bagaimana saintis menggunakan pengetahuan me ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada program Discovering Sains, yang akan membolehkan anda untuk belajar tentang dunia yang luar biasa kimia sehari-hari, dan mendapat 10 kredit dari University of Leeds.

Selama berabad-abad bahan-bahan semulajadi yang telah digunakan oleh orang untuk memenuhi keperluan harian mereka. Mengetahui bagaimana saintis menggunakan pengetahuan mereka mengenai struktur molekul sebatian semula jadi untuk membangunkan bahan-bahan baru dan menarik. Dari pakaian untuk enamel gigi, kemungkinan yang tidak berkesudahan. Anda juga akan mempertimbangkan kimia di sebalik pembangunan pengguna setiap hari, dan mempertimbangkan etika di belakang produk yang anda gunakan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara menerapkan kaedah pemodelan matematik terpilih untuk menganalisis data besar dalam kursus dalam talian percuma ini. ... [+]

Mengapa menyertai kursus?

Pernahkah anda terfikir bagaimana matematik boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah data yang besar? Kursus ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana. Matematik ada di mana-mana, dan dengan peningkatan data besar ia menjadi alat yang berguna apabila mengekstrak maklumat dan menganalisis dataset besar.

Belajar bagaimana matematik mendokong analisis data yang besar

Kami akan mulakan dengan menerangkan bagaimana matematik menganggap banyak alat yang digunakan untuk mengurus dan menganalisis data besar. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana masalah gunaan sangat berbeza boleh mempunyai matlamat matematik yang sama, dan dengan itu boleh diatasi dengan menggunakan alat-alat matematik yang sama. Kami kemudian terus untuk memperkenalkan tiga alat itu, berdasarkan rangka kerja algebra linear. Alat ini dan masalah-masalah yang mereka menangani adalah:... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma bertujuan untuk meningkatkan kesedaran di kalangan profesional penjagaan kesihatan peranan Bioinformatik Klinikal dan Genomics dalam penjagaan ... [+]

Kursus dalam talian percuma bertujuan untuk meningkatkan kesedaran di kalangan profesional penjagaan kesihatan peranan Bioinformatik Klinikal dan Genomics dalam penjagaan kesihatan hari ini. Kami akan menunjukkan bagaimana disiplin Bioinformatik Klinikal menyediakan jambatan penting antara sains canggih dan penyampaian ubat genomik dalam amalan klinikal. Dengan memahami peranan seorang Bioinformatician Klinikal ia akan menjadi jelas bagaimana penting ia adalah untuk memastikan peluang yang membawa manfaat perubatan genomik direalisasikan sepenuhnya dalam penjagaan pesakit.

Menemui potensi Bioinformatik Klinikal

Ini adalah masa yang menarik. Kami kini mula urutan genom keseluruhan di klinik, maklumat yang paling peribadi yang kami boleh mempunyai pada pesakit. Kita boleh mula untuk melihat bagaimana variasi genom mungkin memberi kesan ke atas kesihatan dan kita boleh mengarahkan perubatan benar-benar tepat kepada pesakit individu. Ini bukan tanpa cabaran. genom adalah satu jumlah yang besar maklumat. Mengenal pasti varian penyebab (bahagian dalam genom yang boleh menyebabkan perubahan dalam kesihatan) adalah seperti mencari jarum dalam sisa rumput kering. Tetapi apakah frasa ini sebenarnya bermakna? Kursus ini akan membawa anda ke dalam dunia yang Bioinformatician Klinikal dan menunjukkan kepada anda apa yang mereka lakukan di belakang tabir apabila mendapati pihak jarum dalam data genom. Ia juga akan menunjukkan kepada anda apa yang berlaku seterusnya dan sumbangan penting Klinikal make Bioinformatician untuk perjalanan pesakit.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai kesan biokimia pada bioenergi dan kesihatan, menemui mengapa graduan berada dalam permintaan; dengan Persatuan Biokimia. ... [+]

Kenapa menyertai kursus ini?

Biokimia menggabungkan semua sains untuk mengkaji proses kimia dan fizikal yang berlaku dalam organisma hidup. Ia sebenarnya adalah sains kehidupan.

Sebagai disiplin saintifik sendiri, biokimia mempunyai impak besar pada semua bidang sains hayat dan biokimia berada dalam permintaan yang tinggi di kalangan majikan.

Dapatkan pengenalan kepada biokimia

Kursus biokimia dalam talian ini akan menggariskan latar belakang dan sejarah bidang, dan kepentingan kontemporari dalam sains hayat. Ia sesuai jika anda menikmati biologi dan kimia di sekolah, dan berfikir tentang belajar atau bekerja dalam biokimia sebagai subjek yang berbeza.

Pada akhir kursus, anda akan dapat:membincangkan bagaimana biokimia menyatukan sains semulajadi, untuk menerangkan asas kimia sistem hidup;huraikan peristiwa dan saintis yang telah ketara semasa perkembangan sejarah biokimia;terangkan percubaan mani yang membawa kepada kemajuan yang ketara dalam pengetahuan biokimia;membincangkan di mana biokimia akan memainkan peranan dalam kemajuan saintifik masa depan, seperti bioenergi, farmaseutikal, dan biologi sintetik.mengiktiraf pelbagai pekerjaan dan peluang kerjaya yang mungkin menjadi lulusan biokimia.Belajar dengan ahli biokimia pakar dari UEA dan seterusnya... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai peranan bola sepak di dunia hari ini - termasuk kewangan, kelab, negara dan persaingan - dengan kursus dalam talian percuma ini. ... [+]

Terokai dunia bola sepak, wang, persaingan, trend, masa lalu, masa kini, permainan lelaki, permainan wanita dan isu-isu sebenar. Sama ada anda menyukainya, membencinya atau cuba mengabaikannya - menyertai kami ketika kami pergi di belakang tabir untuk memeriksa mengapa bola sepak adalah lebih daripada sekadar permainan.

Dari bola sepak jalan hingga perpindahan berjuta-juta dolar, dari permainan lelaki kepada wanita, dari global ke tempatan, dari pantai Brazil untuk memerangi kemiskinan kursus dalam talian ini melangkaui padang, untuk meneroka peranan bola sepak dalam masyarakat dan mungkin sebuah komuniti di dekat anda.

Apa topik yang anda akan meliputi? Pengenalan kepada sejarah awal, asal usul dan mitos mengenai bola sepak Masa bola sepak emas Kebangkitan bola sepak global, FIFA dan Big 5 Football League Pengenalan kepada kewangan dan kekayaan bola sepak Kelab bola sepak yang hebat, negara, persaingan dan pertandingan yang mengubah dunia Pengenalan kepada data bola sepak, trend dan apa yang memberitahu kami Siapa juara dunia dan apa yang menjadikan mereka juara? Kenaikan, populariti, dan mitos tentang bola sepak wanita Mengatasi ketidaksamaan, kehilangan tempat tinggal, dan kesihatan melalui bola sepak Pengenalan kepada pentadbiran bola sepak, pemilikan dan kuasa Apa yang membuatkan pasukan bola sepak hebat? Adakah bola sepak lebih daripada permainan? Bertemu dengan legenda bola sepak dan pandangan mereka mengenai Brazil dan pemain bola sepak terbesar yang mereka mainkan Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terdapat banyak bulan-bulan dalam Sistem Suria kita. Bumi adalah satu-satunya planet dengan hanya bulan tunggal. Beberapa bulan-bulan adalah lebih besar daripada kita; ra ... [+]

Terdapat banyak bulan-bulan dalam Sistem Suria kita. Bumi adalah satu-satunya planet dengan hanya bulan tunggal. Beberapa bulan-bulan adalah lebih besar daripada kita; ramai yang lebih kecil. Terdapat juga bulan-bulan kecil yang mengorbit sebahagian daripada asteroid. Ada yang mempunyai letusan gunung berapi yang berterusan; orang lain mati, ketulan banyak kawah. Satu mempunyai sungai dan tasik metana cecair. sendiri Moon kami mempunyai sumber-sumber yang boleh membantu membuka Sistem Suria untuk penerokaan masa depan. Segelintir kecil bulan mempunyai syarat di bawah permukaan mereka di mana kehidupan primitif mungkin wujud.

Mendaftar untuk meneroka kepelbagaian bulan, proses asas yang telah membentuk mereka, dan hubungan antara Bulan dan Bumi. Anda akan berada di bawah bimbingan pakar-pakar dari Universiti Terbuka dan di tempat lain. Kursus ini kaya dengan teks yang berkualiti tinggi, imej, video, audio dan elemen-elemen interaktif.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

konflik manusia mempunyai kedua-dua kesan jangka pendek dan jangka panjang di alam semula jadi. alam sekitar memberi kesan secara langsung oleh pencemaran dan letupan; da ... [+]

Peperangan dan konflik teruk boleh mengganggu urus tadbir alam sekitar. Apakah kesan pada manusia dan alam sekitar? Kursus ini adalah sebahagian daripada program Cabaran Alam Sekitar, yang akan membolehkan anda untuk meneroka bagaimana manusia dan alam berinteraksi, dan mendapat 10 kredit dari University of Leeds.

Mengapa menyertai kursus?

konflik manusia mempunyai kedua-dua kesan jangka pendek dan jangka panjang di alam semula jadi. alam sekitar memberi kesan secara langsung oleh pencemaran dan letupan; dan boleh digunakan sebagai senjata perang. Dalam jangka masa panjang, pengurusan alam sekitar yang mapan terganggu apabila konflik melumpuhkan kestabilan sistem sosial dan rakyat dinafikan akses kepada sumber-sumber semula jadi. Sebagai sumber semakin sukar diperolehi, ia dijangka bahawa orang-orang datang ke dalam konflik mengenai akses kepada sumber-sumber semula jadi.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

corak kompleks dalam ekologi tidak sentiasa sebab dan akibat dan boleh diramal. Populasi mempunyai dinamik mereka sendiri yang boleh menjadi bebas daripada keadaan persek ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada program Cabaran Alam Sekitar, yang akan membolehkan anda untuk meneroka bagaimana manusia dan alam berinteraksi, dan mendapat 10 kredit dari University of Leeds.

corak kompleks dalam ekologi tidak sentiasa sebab dan akibat dan boleh diramal. Populasi mempunyai dinamik mereka sendiri yang boleh menjadi bebas daripada keadaan persekitaran luaran. Dalam kursus ini kita melihat cara bahawa sistem semula jadi yang dianjurkan; walaupun sistem hidup adalah kompleks, terdapat juga beberapa corak agak tetap dan hubungan.

Kursus ini tiga pendekatan untuk sebab-musabab dan dinamik sistem alam sekitar, dan bagaimana manusia yang terlibat dan dipengaruhi oleh sistem di seluruh dunia. Ia juga termasuk pengenalan kepada korelasi dan batasan ujian statistik.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Organisasi di seluruh dunia sedang mengumpul lebih banyak data berbanding sebelum ini. Mereka bercakap tentang data yang besar, sains data, risikan perniagaan, analisis, ... [+]

Keuntungan berguna kemahiran praktikal dan pemikiran dalam analisis data dengan cekap

Organisasi di seluruh dunia sedang mengumpul lebih banyak data berbanding sebelum ini. Mereka bercakap tentang data yang besar, sains data, risikan perniagaan, analisis, perlombongan data dan data visualisation.They mahu mendapat pandangan dari data tentang dunia mereka dan membuat ramalan untuk memaklumkan keputusan mereka.

Ini adalah pengenalan kepada analisis data statistik dan visualisasi data untuk mereka yang baru kepada subjek ini dan juga mereka yang ingin perspektif yang segar. Kita memberi tumpuan kepada penerokaan data dan penemuan, batasan data, mengelakkan dikelirukan, dan belajar untuk berfikir seperti perangkaan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bagaimanakah teknologi membuat anda sihat? Ketahui mengenai reka bentuk, aplikasi, pelaksanaan dan penilaian eHealth. ... [+]

EHealth merujuk kepada penggunaan teknologi untuk meningkatkan kesejahteraan, kesihatan, dan penjagaan kesihatan. Ia adalah istilah payung yang menangkap konsep mengenai konteks kesihatan, teknologi, dan orang.

Dalam kursus dalam talian percuma ini, kami akan memberikan anda wawasan ke dalam domain eHealth, menerangkan kaedah untuk membangunkan eHealth, dan menerangkan teori-teori yang membolehkan perubahan tingkah laku dan memudahkan pelaksanaan. Anda juga akan memahami bagaimana teknologi eHealth dibangunkan dan digunakan dalam praktik, melalui pelbagai kajian, tugasan dan contoh kes.

Kursus ini memberi perhatian kepada perspektif pemaju eHealth, pesakit, profesional penjagaan kesihatan dan orang yang sihat yang ingin memperbaiki atau mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan mereka. Perspektif ini diterapkan ke tiga topik utama kursus ini: Semasa Minggu 1 dan 2, kami akan memperkenalkan eHealth dan menunjukkan kepada anda bagaimana teknologi eHealth digunakan untuk membolehkan atau memperbaiki penjagaan diri dan pencegahan, penjagaan sokongan dan kesihatan masyarakat. Minggu 3 dan 4 akan memberi tumpuan kepada reka bentuk. Anda akan belajar bagaimana untuk merekabentuk eHealth yang sesuai dengan pengguna dan konteks, dan dapat merayu atau menyokong orang-orang untuk mengubah tingkah laku mereka. Dalam Minggu 5 dan 6, kami memberi tumpuan kepada penyebaran dan penilaian teknologi eHealth dalam konteks yang dimaksudkan, dan di kalangan pengguna dan pihak berkepentingan yang berkaitan. Selepas menamatkan kursus ini, anda akan mendapat pengetahuan baru tentang eHealth, memperoleh kemahiran eHealth yang relevan, dan mendapat wawasan mengenai penggunaan eHealth dalam amalan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Setiap perniagaan memerlukan wang tunai untuk membesar dan berkembang. Sesetengah perniagaan mampu untuk mencari wang tunai yang mencukupi daripada operasi mereka sendiri ... [+]

Setiap perniagaan memerlukan wang tunai untuk membesar dan berkembang. Sesetengah perniagaan mampu untuk mencari wang tunai yang mencukupi daripada operasi mereka sendiri untuk mengambil kesempatan daripada peluang pertumbuhan. Yang lain mungkin perlu menggunakan sumber luar kewangan, seperti pinjaman bank. Bagaimana perniagaan yang membuat keputusan yang mantap tentang meminjam?

Menilai bagaimana untuk membiayai pelaburan perniagaan anda

Sama ada anda menguruskan perniagaan mikro, sebuah syarikat kecil atau sederhana, atau sebuah syarikat besar, kursus ini dalam talian percuma akan membimbing anda melalui pilihan kewangan untuk membantu anda menilai apa jenis pembiayaan sesuai untuk pelaburan perniagaan anda dan bagaimana untuk membangunkan strategi pembiayaan untuk membuat keputusan yang tepat tentang jenis pinjaman untuk perniagaan anda. Anda akan mempertimbangkan peranan pilihan kewangan tradisional dan alternatif dan belajar menggunakan penyata kewangan untuk menilai kedudukan kewangan perniagaan. Anda juga akan belajar untuk menggunakan ramalan aliran tunai untuk membantu anda membuat keputusan mengenai menguruskan 'kewangan perniagaan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Tidak kira betapa canggih pemasaran anda, jika ia tidak mengakibatkan menarik pelanggan, maka perniagaan anda ditetapkan untuk gagal. Kursus dalam talian percuma terpakai ... [+]

Tidak kira betapa canggih pemasaran anda, jika ia tidak mengakibatkan menarik pelanggan, maka perniagaan anda ditetapkan untuk gagal. Kursus dalam talian percuma terpakai pemikiran segar untuk bagaimana aktiviti pemasaran dan jualan bergabung untuk mewujudkan pelanggan yang datang lagi.

Membina pandangan holistik pelanggan anda

Perspektif mengenai peranan dan tingkah laku pelanggan yang berubah-ubah, dengan pemasar lukisan pada sistem maklumat semakin kuat untuk membina pandangan holistik pengguna.

Dalam kursus ini, anda akan membangunkan pemahaman tentang bagaimana pengurusan perhubungan pelanggan melahirkan kejayaan pembangunan perniagaan dan kritis akan menilai kebijaksanaan diterima mengenai cara pemasaran mempengaruhi pelanggan. Anda juga akan belajar bagaimana jualan telah beralih daripada menjadi 'kaki di pintu' untuk mempunyai 'jari pada nadi', dengan menggunakan pendekatan wawasan yang didorong untuk memenangi jualan tersebut sangat penting.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Empayar British adalah kerajaan terbesar yang pernah dilihat. Ia memerintah lebih satu perempat daripada penduduk di dunia dan membuka jalan bagi ekonomi global hari ini. ... [+]

Empayar British adalah kerajaan terbesar yang pernah dilihat. Ia memerintah lebih satu perempat daripada penduduk di dunia dan membuka jalan bagi ekonomi global hari ini. Tetapi imperialisme British bukan tanpa kontroversi, dan ia terus menyebabkan perselisihan besar di kalangan ahli sejarah hari ini. Kursus dalam talian percuma akan membantu anda memahami mengapa.

Terokai Empayar British melalui enam tema kontroversi

Lebih enam minggu, kami akan meneroka Empayar British melalui enam tema - wang, keganasan, bangsa, agama, jantina dan seks, dan propaganda. Anda akan mendapat untuk mendengar cerita-cerita daripada individu menarik yang menyumbang kepada kedua-dua kebangkitan dan kejatuhannya.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Penemuan rangka Richard III di tempat letak kereta Leicester - dan ayat-ayat baru-baru ini yang kafir dalam keturunan keluarganya - telah membuat berita utama di seluruh ... [+]

Penemuan rangka Richard III di tempat letak kereta Leicester - dan ayat-ayat baru-baru ini yang kafir dalam keturunan keluarganya - telah membuat berita utama di seluruh dunia.

Dalam kursus ini dalam talian percuma, sepasukan ulama dari Universiti Leicester menangani satu set luas tema tentang England Richard akan didiami pada abad ke-15 dan melihat kembali penemuan semula dan reinterment beliau.

Terokai Perang Bunga Ros

Senario politik di abad ke-15 dikuasai oleh ganas peperangan dinasti - Perang Bunga Mawar - di mana kesetiaan dan kuasa beralih antara satu kelompok bangsawan, dengan hasil yang buruk.

abad ke-turut menyaksikan pengabaian banyak kampung melalui penurunan penduduk umum, dan peralihan ke arah penggunaan yang lebih besar dari tanah untuk pertanian padang rumput. Tetapi permintaan untuk buruh bermakna kemakmuran orang yang bekerja meningkat, dan menjelang akhir abad ini, ada industri percetakan berubah akses kepada literasi dan buku.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai bagaimana data spatial dan sistem maklumat geografi (GIS) dapat digunakan untuk memahami dan meningkatkan kesihatan awam. ... [+]

Kenapa menyertai kursus ini?

Persekitaran di mana kita hidup dan bekerja boleh memberi kesan mendalam kepada kesihatan kita - kesan yang diterokai oleh bidang geohealth yang baru muncul.

Kursus dalam talian percuma ini akan memperkenalkan anda kepada perkembangan baru dalam geohealth, melihat pemikiran dan kaedah terkini untuk menggunakan data spatial dan sistem maklumat geografi (GIS) dalam tetapan kesihatan.

Memahami teknik geohealth dan amalan terbaik

Kursus ini terdiri daripada sepuluh topik yang berbeza, dari teknik pengumpulan data ke simulasi spasial, dan bertujuan untuk merapatkan jurang antara penyelidikan saintifik dan profesional kesihatan.

Menjelang akhir kursus, anda akan memahami bagaimana data spatial dan teknik maklumat geo dapat menyumbang untuk menyelesaikan masalah kesihatan awam, dan menyedari amalan terbaik apabila menggunakan GIS dalam bidang kesihatan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana grid pintar dan data besar dapat membantu rakyat, syarikat dan bandar memahami penggunaan tenaga dan mengurangkan jejak karbon. ... [+]

Lihat bagaimana grid pintar boleh membantu rakyat, syarikat dan bandar memotong pelepasan

Kursus dalam talian ini menyediakan rangka kerja teknologi dan tingkah laku untuk membantu rakyat, syarikat dan bandar untuk mengurangkan jejak karbon mereka.

Anda akan melihat model pengeluaran tenaga dan menggunakan alat asas untuk menggabungkan diri ke kitaran pengeluaran tenaga. Anda akan mengetahui bagaimana grid bijak berfungsi, baik dalam skala kecil dan besar. Dan anda akan mengumpul data besar dari grid pintar dan menganalisisnya untuk memahami penggunaan tenaga.

Akhirnya, anda akan melihat bagaimana anda boleh melobi institusi awam, untuk meningkatkan inovasi tenaga dan kemampanan, dalam persekitaran bandar dan luar bandar.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Memahami undang-undang hak cipta muzik UK dan bagaimana ia terpakai kepada anda sebagai pencipta, pengeluar, pemasar, pengedar atau pemegang lesen muzik. ... [+]

Terokai undang-undang hak cipta muzik UK dan bagaimana ia boleh memberi manfaat kepada pemuzik

Kursus dalam talian ini memperkenalkan anda kepada aspek utama undang-undang hak cipta muzik UK.

Ia menjawab soalan seperti: apa yang dilindungi oleh hak cipta dan apa yang tidak? Dalam keadaan apa anda boleh menggunakan semula bahan berhak cipta tanpa kebenaran atau pembayaran? Bagaimana cara mengumpul masyarakat? Dan bagaimana anda boleh membuat wang sebagai pemuzik melalui tawaran pelesenan, penerbitan diri atau memberikan muzik anda?

Para pemuzik seumur hidup berkongsi pengalaman mereka sepanjang kursus, menawarkan nasihat mengenai menangani hak cipta, disalin oleh artis lain dan mengelakkan secara tidak sengaja jatuh ke dalam perangkap salinan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui pentingnya tadbir urus global dan meneroka proses dan institusi mencari penyelesaian untuk cabaran global. ... [+]

Negara-negara di seluruh dunia semakin dikaitkan dan bergantung kepada satu sama lain. Ini boleh menyebabkan ketegangan dan kekeliruan. Kursus ini akan memberi anda kompas untuk menavigasi dunia yang saling berkaitan.

Anda akan belajar tentang pentadbiran global, yang bertujuan untuk meningkatkan kerjasama antara negara, dan mengapa ia penting. Anda juga akan meneroka proses dan institusi yang kompleks yang bertujuan menguruskan cabaran dan isu global, mempelajari bagaimana pelbagai pihak berkepentingan dapat membuat pemerintahan global suatu pekerjaan yang rumit.

Apa topik yang anda akan meliputi? Yang kelihatan dan tidak kelihatan: sidang kemuncak dan norma antarabangsa pentadbiran global. Toolkit peraturan global: undang-undang keras dan undang-undang lembut Melengkapkan mekanisme tadbir urus Di luar negeri untuk penyelesaian negara: perkongsian awam-swasta Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini menganggap inovasi sepanjang sejarah mengenal pasti bahawa sangat sedikit idea-idea inovatif yang baru; majoriti mengambil sesuatu yang sudah bekerja dan menin ... [+]

Kursus ini menganggap inovasi sepanjang sejarah mengenal pasti bahawa sangat sedikit idea-idea inovatif yang baru; majoriti mengambil sesuatu yang sudah bekerja dan meningkatkan ia, sama ada produk, perkhidmatan atau proses.

Anda akan mempertimbangkan pembangunan satu perkara baru yang anda berminat dalam, dan, melalui projek yang singkat, menghasilkan dan berkongsi dengan pelajar lain tafsiran anda sejarahnya.

Apa topik yang anda akan meliputi? Apa yang inovasi? Tafsiran dalam perniagaan dan dalam konteks yang lebih luas Menentukan jenis inovasi: produk, proses, perkhidmatan Tahap inovasi: tambahan, radikal, mengganggu Inovasi dalam tindakan: cabaran yang, pereka inovasi siri bebas Peti sejuk solar: mencari penyelesaian inovatif untuk cabaran di Afrika Apa yang anda akan mencapai? Membincangkan inovasi hebat dari sejarah dan berkongsi idea dengan rakan-rakan pelajar. Membandingkan idea-idea anda dengan orang-orang pendidik dan pelajar dari University of Leeds. Menerokai apa yang bermakna istilah 'inovasi' dan memikirkan bagaimana ia ditafsirkan dalam perniagaan dan dalam konteks yang lebih luas. Menyumbang kepada perbincangan mengenai jenis inovasi dan memikirkan contoh setiap satu. Kenal pasti contoh daripada tiga peringkat inovasi: tambahan, radikal dan menimbulkan gangguan. Menilai inovasi pilihan anda berdasarkan pemahaman anda tentang jenis dan tahap inovasi. Penyelidikan dan laporan mengenai sejarah dan perkembangan inovasi pilihan anda. Rekod dan laporan mengenai sejarah inovasi pilihan anda. Berkongsi dan membincangkan laporan anda kepada inovasi pilihan anda dengan rakan-rakan pelajar. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini memperkenalkan satu kajian kes yang menunjukkan bagaimana Marks & Spencer telah menjadi inovator utama dalam fesyen, memperkenalkan kain baru yang menjadik ... [+]

Kursus ini memperkenalkan satu kajian kes yang menunjukkan bagaimana Marks & Spencer menjadi inovator utama dalam fesyen, memperkenalkan kain baru yang menjadikan kehidupan kita lebih mudah dan lebih selesa.

Anda akan melihat bagaimana M & S terus memacu inovasi untuk membawa pengguna produk baru dan lebih baik. Anda juga akan mempertimbangkan pakaian anda sendiri dan cerita inovasi, penyelidikan bagaimana item kegemaran pakaian adalah hasil daripada perkembangan inovatif dalam industri dan berkongsi penemuan anda dengan pelajar lain.

Apa topik yang anda akan meliputi? Gambaran keseluruhan inovasi: menentukan jenis dan tahap yang berbeza Kajian kes: inovasi tambahan di M & S Inovasi dalam pengiklanan fesyen inovasi fesyen di luar industri runcit Cara untuk membuat video pendidikan Apa yang anda akan mencapai? Meneroka jenis inovasi dan membincangkan contoh-contoh setiap satu. Mengenal pasti tiga tahap inovasi: tambahan, radikal, dan yang menimbulkan gangguan. Bincangkan jenis dan tahap inovasi yang berbeza dalam industri fesyen. Menilai cara di mana pakaian telah dipasarkan pada tahun 1950 berbanding dengan hari ini. Meneroka hala tuju masa depan dalam kain dan pakaian inovasi dan membincangkan teknologi yang memberi kesan kepada inovasi dalam industri fesyen. Penyelidikan dan laporan mengenai sejarah dan perkembangan item pakaian. Merekodkan sejarah dan perkembangan item pakaian yang anda pilih. Berkongsi dan membincangkan penyelidikan anda dengan rakan-rakan pelajar. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini menganggap cara di mana industri makanan telah berkembang sejak 70 tahun yang lalu dan telah mewujudkan industri mudah kita ada hari ini. ... [+]

Kursus ini menganggap cara di mana industri makanan telah berkembang sejak 70 tahun yang lalu dan telah mewujudkan industri mudah kita ada hari ini.

Diperkenalkan walaupun satu kajian kes dari Marks and Spencer, anda akan melihat bagaimana baru inovasi telah mengubah cara kita membeli-belah. Anda juga akan mempertimbangkan isu sisa makanan; dalam dunia di mana beribu-ribu mengalami kekurangan zat makanan dan kelaparan anda akan mempertimbangkan sikap dalam masyarakat anda sendiri untuk masalah global ini.

Apa topik yang anda akan meliputi? Isu-isu utama bagi inovasi dalam sektor runcit makanan Pemandu dan cabaran inovasi khusus untuk industri makanan Kajian kes: proses 'rantai sejuk' di M & S Mencari penyelesaian kepada masalah ini jahat sisa makanan Inovasi dan teknologi dalam proses pembuatan bir Apa yang anda akan mencapai? Meneroka jenis inovasi dan memikirkan contoh setiap satu. Mengenal pasti tiga tahap inovasi: tambahan, radikal, dan yang menimbulkan gangguan. Membincangkan keperluan pengguna yang memacu inovasi dalam industri makanan. Merenung satu kajian kes yang menunjukkan inovasi dalam proses rantaian sejuk untuk penghantaran makanan. Mengenalpasti pemandu dalam inovasi runcit makanan dan membincangkan hala tuju masa depan bagi inovasi dalam industri makanan. Meneroka bagaimana individu dan kumpulan boleh membantu inovasi. Mengenalpasti contoh aktiviti crowdsourcing. Menilai apa masalah orang jahat sisa makanan. Ringkaskan dalam masa kurang daripada 250 patah perkataan satu penyelesaian yang inovatif untuk menangani masalah orang jahat sisa makanan. Penyelidikan dan mengenal pasti pemandu dan cabaran inovasi teknikal dalam proses pembuatan bir. Menilai pengetahuan anda dengan berjaya menamatkan ujian yang menyimpulkan kursus. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Setiap produk yang kita gunakan hari ini adalah hasil daripada rantaian bekalan - satu siri kompleks langkah-langkah yang bertukar bahan-bahan mentah ke dalam produk akhi ... [+]

Setiap produk yang kita gunakan hari ini adalah hasil daripada rantaian bekalan - satu siri kompleks langkah-langkah yang bertukar bahan-bahan mentah ke dalam produk akhir yang kita gunakan dan segala sesuatu yang berkaitan dengan ini. Menguruskan rantaian bekalan telah menjadi lebih dan lebih cabaran, terutamanya dengan semua teknologi moden dan hari ini trend. Ekonomi 24 jam, penghantaran cepat barang-barang ke rumah anda, mahu telah disesuaikan produk dan sudah tentu adalah tumpuan kepada kemampanan beberapa trend ini.

Dalam kursus ini anda akan belajar mengapa menguruskan rantaian bekalan adalah penting dan mencabar. Ia adalah aktiviti utama bagi kedua-dua syarikat multinasional yang besar dan juga untuk perniagaan kecil. Kita akan mengetahui bagaimana untuk mereka bentuk rantaian bekalan yang memenuhi keperluan ekonomi, alam sekitar dan sosial masa depan, bertanya soalan seperti:... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam dunia hari ini, pembangunan produk dan perkhidmatan baru tidak terbatas dalam satu organisasi atau sememangnya satu negara. Untuk berjaya, perniagaan perlu bersedia ... [+]

Dalam dunia hari ini, pembangunan produk dan perkhidmatan baru tidak terbatas dalam satu organisasi atau sememangnya satu negara. Untuk berjaya, perniagaan perlu bersedia untuk bekerja dengan orang lain, untuk mengesan dan membangunkan idea-idea - model yang dikenali sebagai inovasi terbuka.

Memohon inovasi terbuka bagi kelebihan daya saing

Kursus dalam talian percuma adalah mengenai bagaimana anda boleh mencari idea untuk inovasi dari dunia luar - sebagai contoh, pembekal, pesaing atau pelanggan - dan mengasimilasikan mereka ke dalam rantaian bekalan anda sendiri, untuk membangunkan proses baru, produk dan perkhidmatan.

Kursus ini menawarkan wawasan dan penyelidikan ke dalam bagaimana organisasi, tanpa mengira lokasi, boleh memanfaatkan pemikiran terkini dalam menggunakan inovasi terbuka untuk mencapai kelebihan daya saing.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam tempoh empat minggu kursus ini, anda akan belajar perbendaharaan kata dan ungkapan untuk bercakap tentang apa yang anda lakukan semasa hari biasa, dan mempelajari k ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada Itali untuk Pemula program, yang akan membolehkan anda untuk belajar asas Itali, dan menemui Itali dan bahasa dan budaya.

Kursus dalam talian percuma adalah yang ketiga daripada enam di Itali untuk Pemula program. Ia akan memperkenalkan anda kepada bahasa yang anda perlu:

bertanya dan mengatakan masa; mengatakan apa masa perkara yang berlaku; bercakap tentang rutin harian anda; Bercakap tentang waktu kerja; bercakap tentang pergi ke tempat-tempat; bercakap tentang aktiviti masa lapang. Terangkan hari biasa anda dalam Itali

Dalam tempoh empat minggu kursus ini, anda akan belajar perbendaharaan kata dan ungkapan untuk bercakap tentang apa yang anda lakukan semasa hari biasa, dan mempelajari kala kini kata kerja yang tetap berakhir dengan -ere dan -ire, serta beberapa kerja yang tidak teratur seperti andare (untuk pergi) dan uscire (untuk keluar) dan venire (yang akan datang). Anda juga akan bercakap mengenai tabiat lapang anda dan perkara yang anda lakukan dengan kerap, menggunakan kata kerja refleksif.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam tempoh empat minggu kursus ini, anda akan mempelajari perbendaharaan kata dan frasa yang anda perlukan untuk mendapatkan perkara yang dilakukan, seperti tempahan ho ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada Itali untuk Pemula program, yang akan membolehkan anda untuk belajar asas Itali, dan menemui Itali dan bahasa dan budaya.

Kursus dalam talian percuma adalah yang terakhir daripada enam di Itali untuk Pemula program. Ia akan memperkenalkan anda kepada bahasa yang anda perlu:

buku penginapan percutian; bercakap tentang tarikh; membuat aduan; memesan makanan; buat permintaan; bercakap tentang apa yang anda lakukan sekarang. Belajar Itali untuk mendapatkan perkara yang dilakukan

Dalam tempoh empat minggu kursus ini, anda akan mempelajari perbendaharaan kata dan frasa yang anda perlukan untuk mendapatkan perkara yang dilakukan, seperti tempahan hotel atau rumah percutian atau memerintahkan makan - dan juga membuat aduan. Anda akan mengetahui bagaimana untuk menentukan tarikh.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bagaimanakah jantina berkaitan dengan pembangunan antarabangsa dan komuniti? Ketahui dengan kursus dalam talian ini. ... [+]

Terokai hubungan antara jantina dan pembangunan antarabangsa

Apakah hubungan gender dengan pembangunan antarabangsa? Adakah 'wanita' titik pusat jantina dan pembangunan? Apakah yang membawa jantina dan pembangunan bersama?

Ini adalah beberapa soalan yang anda akan tanya dan menjawab mengenai kursus ini. Anda akan meneroka dimensi jantina pembangunan antarabangsa dan komuniti kontemporari dan akhirnya belajar bagaimana dan mengapa jantina sangat penting.

Apa topik yang anda akan meliputi?

Soalan utama yang ditangani dalam kursus dalam talian ini tentang mengapa masalah jantina dalam pembangunan antarabangsa dan komuniti kontemporari, termasuk:

Apa jantina yang ada kaitannya dengan pembangunan? Adalah 'wanita' teras jantina dan pembangunan? Apa yang membawa jantina dan pembangunan bersama? Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Memahami bagaimana perubahan iklim, kehilangan biodiversiti dan penebangan hutan mempengaruhi orang ramai, meneroka keadilan dalam pengurusan alam sekitar. ... [+]

Dunia menghadapi masalah persekitaran yang mencabar. Mereka mencabar kerana orang yang berbeza biasanya menyumbang secara berbeza kepada perubahan alam sekitar dan kerana kesannya akan dirasakan secara berbeza oleh orang yang berlainan di tempat yang berbeza.

Memahami ketidakadilan alam sekitar

Kursus dalam talian percuma ini akan membantu anda memahami bagaimana ketidakadilan adalah ciri umum masalah alam sekitar. Lebih 5 minggu, kami akan melihat penebangan hutan, kehilangan biodiversiti, perubahan iklim dan isu-isu alam sekitar yang lain, dengan bertanya soalan seperti:

Bolehkah kita menguruskan hutan tropika untuk meningkatkan hasil kayu dan stok karbon, sambil memastikan bahawa orang yang tinggal di dalamnya dapat memenuhi keperluan hidup mereka sendiri dan visi ekosistem yang sihat?Bagaimanakah kawasan perlindungan dapat menyeimbangkan keseimbangan antara kepentingan global kontemporari dalam pemuliharaan spesies, kepentingan tempatan, keperluan generasi akan datang dan hak-hak alam?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Hari ini kita mengenali kecacatan sebagai sebahagian daripada kepelbagaian manusia. Tetapi apa yang ia bermaksud untuk bekerja dengan kecacatan dengan cara yang membolehk ... [+]

Bekerja dengan kecacatan bagi membolehkan kehidupan yang baik untuk diri sendiri dan orang lain

Hari ini kita mengenali kecacatan sebagai sebahagian daripada kepelbagaian manusia. Tetapi apa yang ia bermaksud untuk bekerja dengan kecacatan dengan cara yang membolehkan kehidupan yang baik untuk diri kita sendiri dan orang lain?

Dalam kursus ini, anda akan mempunyai peluang untuk melibatkan diri dengan beberapa isu besar yang dihadapi orang kurang upaya, kerajaan, dan masyarakat. Anda akan meneroka pendekatan hak asasi manusia dengan kecacatan dan kritikal memeriksa konsep kemasukan, akses dan sokongan. Anda juga akan belajar tentang kecacatan politik dan dasar, advokasi dan aktivisme, dan mempertimbangkan bagaimana untuk bekerja dengan kecacatan di pelbagai peringkat bagi membolehkan kehidupan yang baik untuk semua.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui nilai maklumat kepada perniagaan dan bagaimana ia dapat memberikan kelebihan daya saing perniagaan ... [+]

Memulakan belajar bagaimana untuk menggunakan maklumat sebagai daya saing.

Apple, Facebook, dan Google adalah tiga syarikat yang paling dinamis hari ini. Dan mereka mempunyai sesuatu yang sama: mereka memahami bahawa nilai perniagaan mereka dibina di atas apa yang mereka tahu tentang perniagaan mereka dan pelanggan mereka, dan ini memberikan mereka kelebihan daya saing mereka. Maklumat adalah kunci kepada kejayaan perniagaan kontemporari.

Belajar daripada pakar-pakar perniagaan

Deakin University Business School adalah sebuah pemimpin global dalam bidang perniagaan dan pengurusan. MBA dalam taliannya menduduki tempat di peringkat 20 teratas di dunia, dan Sekolah diakreditasi oleh Persatuan untuk Maju Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB). Kemunculan kecemerlangan, akreditasi AACSB diberikan kepada sekolah perniagaan yang memenuhi piawaian kualiti, kecemerlangan akademik dan profesional yang ketat, dan bentuk yang paling diiktiraf di seluruh dunia akreditasi profesional institusi dan program perniagaannya boleh mendapat.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam kemahiran numerasi dunia yang sangat teknikal, terutamanya keupayaan untuk mentafsir data, menjadi semakin penting dan amat dicari oleh majikan. ... [+]

Dalam kemahiran numerasi dunia yang sangat teknikal, terutamanya keupayaan untuk mentafsir data, menjadi semakin penting dan amat dicari oleh majikan.

Kekurangan keyakinan matematik dan kemahiran numerasi miskin halangan kepada pekerjaan sebagai ujian numerasi semakin sebahagian daripada proses pengambilan, sering awal.

Ramai orang merasakan bahawa mereka hanya semata-mata "tidak boleh melakukan matematik" lagi keperluan untuk memproses nombor adalah kemahiran yang kita semua tidak perlu hanya untuk pekerjaan tetapi dalam kehidupan seharian kita.

Meningkatkan atau menyemak semula pengetahuan anda matematik

Kursus dalam talian percuma dari Pusat Pendidikan Matematik di Universiti Loughborough akan membantu anda meningkatkan atau menyemak semula pengetahuan anda matematik. Anda akan mendapat kemahiran numerasi yang diperlukan untuk berjaya dalam ujian numerasi kedua-dua majikan dan tempat kerja. Ia direka untuk membina keyakinan anda.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Bagaimanakah kita boleh berfikir di luar KDNK dan membina ekonomi makmur yang berfungsi lebih baik untuk orang dan planet? Ketahui dengan kursus ini. ... [+]

Ketahui bagaimana kita boleh membina dunia yang lebih baik dengan memberi tumpuan kepada kemakmuran, bukan kekayaan.

Pertumbuhan ekonomi bukan lagi penunjuk kejayaan yang lebih luas. Menjelang 2050, populasi global akan mencapai 10 bilion, dan kita mungkin menghadapi krisis alam sekitar. Sekiranya kita ingin berkembang maju, dan bukan hanya bertahan hidup, ke abad yang akan datang, kita akan memerlukan alat-alat baru dan cara pemikiran baru untuk mengatasi cabaran masa kini dan memastikan masa depan yang berjaya dan makmur untuk semua orang.

Pada kursus ini, anda akan melihat pendekatan lain untuk menentukan kejayaan untuk masyarakat, mengkaji bagaimana kita harus mensasarkan untuk pengertian kemakmuran yang lebih luas di peringkat peribadi dan planet.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Seratus tahun Perang Dunia Pertama adalah masa untuk renungan dan penerokaan. Dalam kursus pendek ini anda akan menemui hanyalah sebahagian daripada cara-cara yang kepahl ... [+]

Seratus tahun Perang Dunia Pertama adalah masa untuk renungan dan penerokaan. Dalam kursus pendek ini anda akan menemui hanyalah sebahagian daripada cara-cara yang kepahlawanan digambarkan melalui seni dan filem.

Anda akan meneroka poster pengambilan dan mesej yang mereka digambarkan untuk kedua-dua mereka akan berperang dan mereka yang tinggal di rumah, serta menyelidik WW1 seni dan mencerminkan apabila lukisan anda pilih. Anda kemudiannya akan bergerak ke diterokai kontemporari filem Jerman, menyatukan pembelajaran anda dengan menyemak buku, filem, program TV atau baru-baru ini mengenai Perang Dunia Pertama.

Apa topik yang anda akan meliputi? Analisis poster pengambilan dan mesej yang mereka digambarkan untuk kedua-dua mereka akan berperang dan mereka yang tinggal di rumah Menyelidik poster: penggunaan perkataan-perkataan dan imej untuk menggunakan emosi tentang kepahlawanan Perang Dunia 1: bagaimana idea-idea tentang kepahlawanan berubah dari tahun 1914 dan seterusnya Kepahlawanan dan filem: meneroka perbezaan antara imej semasa Perang Dunia 1 wira di Jerman, Perancis dan Britain ulasan filem: berbeza cara di mana makna Perang Dunia 1 dibina dan dibahaskan di Jerman hari ini Apa yang anda akan mencapai? Memikirkan bagaimana Perang Dunia Pertama memberi kesan kepada cita-cita wira kesembilan belas dan awal abad kedua puluh. Menilai poster WW1 dan mentafsir mesej bahawa setiap poster akan diberikan kepada mereka yang mendaftar pada tahun-tahun peperangan. Menerokai seni dari WW1 dan membincangkan pemikiran dengan pelajar lain. Pendita pembantu pameran lukisan wira WW1 dan wirawati untuk memantulkan dalam perjalanan idea-idea tentang kepahlawanan telah berubah dari tahun 1914 dan seterusnya. Meneroka bagaimana kepahlawanan diwakili dalam pasca WW2 budaya Jerman. Bincangkan... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma meneroka bagaimana kehidupan di bumi telah dibentuk oleh lima acara kepupusan besar-besaran pada masa lalu yang jauh. Pada masa ini, biodivers ... [+]

Kursus dalam talian percuma meneroka bagaimana kehidupan di bumi telah dibentuk oleh lima acara kepupusan besar-besaran pada masa lalu yang jauh. Pada masa ini, biodiversiti sedang menghadapi krisis, dengan prospek peristiwa kepupusan keenam hari ini.

Terokai lima kepupusan besar-besaran yang telah lalu

Setiap minggu ada perbincangan dengan ahli-ahli sains tentang bagaimana kajian mereka memberitahu kami tentang biodiversiti planet kita termasuk bentuk kehidupan yang pertama; ikan dan kepelbagaian tetrapod; radiasi reptilia dan dinosaur; dan kebangkitan mamalia.

Kami memberi tumpuan kepada lima acara kepupusan besar-besaran sebelum ini yang telah membentuk biodiversiti planet kita. Rekod fosil mendedahkan bukti spesies yang pergi pupus selama ini kepupusan besar-besaran dan peluang baru yang diwujudkan untuk biota yang masih hidup untuk mempelbagaikan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai kesan perubahan iklim pada kesihatan awam, dan temui cara untuk mempengaruhi tingkah laku dan dasar di semua peringkat. ... [+]

Terokai cara langsung dan tidak langsung bahawa perubahan iklim memberi kesan kepada kesihatan

Kursus dalam talian ini memberi anda peluang untuk meneroka kesan perubahan iklim terhadap kesihatan awam. Ia berkongsi pengetahuan tentang cara langsung dan tidak langsung di mana perubahan iklim mempengaruhi kesihatan di seluruh dunia.

Ia bermula dengan mengkaji trend semasa dalam perubahan iklim dan kaedah yang digunakan untuk menilai data yang sedang muncul dalam bidang ini. Anda akan mengetahui cara memanfaatkan data yang tersedia secara terbuka, untuk mempromosikan perubahan tingkah laku atau dasar, di peringkat tempatan dan serantau.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Apakah tema perubahan iklim dan trend tentang kesihatan awam dan ada apa yang boleh kita lakukan untuk memperbaiki keadaan?Siapakah penyumbang utama kepada perubahan iklim, apa yang mereka lakukan dan bagaimanakah aktiviti berbahaya mereka ditangani?Bagaimanakah kita dapat membuktikan bahawa kesan terhadap kesihatan dikaitkan dengan perubahan iklim?Bagaimana untuk melaksanakan pelan tindakan untuk meningkatkan hasil kesihatan yang terjejas oleh perubahan iklimApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

keselamatan rangkaian adalah kebimbangan yang semakin meningkat untuk perniagaan, dengan serangan harian yang berlaku pada sistem dalaman. Semakin, kakitangan perlu lebih ... [+]

keselamatan rangkaian adalah kebimbangan yang semakin meningkat untuk perniagaan, dengan serangan harian yang berlaku pada sistem dalaman. Semakin, kakitangan perlu lebih sedar tentang isu-isu keselamatan rangkaian, dan bagaimana untuk melindungi diri mereka dan perniagaan mereka dari serangan.

Memahami serangan keselamatan rangkaian dan melindungi sistem anda

pendek, kursus ini dalam talian percuma akan membantu profesional memahami langkah-langkah pertama teknik keselamatan rangkaian. Kami akan memberi tumpuan kepada kelemahan perisian yang boleh digunakan untuk menyerang sistem, sebelum meneroka strategi pertahanan yang berpotensi untuk sama ada menghalang atau mengurangkan serangan seperti itu.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Hampir setiap hari kita mendengar tentang serangan siber ke atas organisasi yang besar, tetapi kita jarang mendengar banyak mengenai serangan sama di perusahaan kecil dan ... [+]

Hampir setiap hari kita mendengar tentang serangan siber ke atas organisasi yang besar, tetapi kita jarang mendengar banyak mengenai serangan sama di perusahaan kecil dan sederhana. Ini tidak bermakna bahawa mereka tidak berlaku.

Dalam kursus ini, anda akan meneroka beberapa ancaman siber yang biasa dihadapi perusahaan kecil dan sederhana, apa serangan siber bermakna, dan apa alat dan strategi praktikal yang anda boleh dimasukkan ke dalam tempat untuk menghalang mereka.

Menyiasat serangan siber sebenar dalam tindakan

Kami akan bermula dengan melihat Panama Papers kebocoran baru-baru ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ancaman siber, kaedah yang digunakan penggodam, dan apa akibat serangan siber boleh bagi perusahaan kecil dan sederhana.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana puisi, drama dan novel dapat membantu kita memahami dan mengatasi ketegangan emosi yang mendalam dalam kursus dalam talian percuma ini. ... [+]

Penulis abad ke-18 yang terkenal Dr Samuel Johnson, yang mengalami serangan kemurungan yang teruk, berkata "satu-satunya akhir penulisan adalah untuk membolehkan pembaca lebih baik untuk menikmati kehidupan atau lebih baik untuk menahannya."

Mengambil frasa Johnson sebagai titik permulaan, kursus ini menganggap bagaimana puisi, drama dan novel dapat membantu kita memahami dan mengatasi masa kegagalan emosi yang mendalam.

Sepanjang perjalanan, anda akan mendengar dari doktor, yang menawarkan perspektif perubatan, dan dari orang-orang yang telah berpaling kepada kesusasteraan pada saat-saat krisis, termasuk tokoh terkenal seperti Melvyn Bragg, Mark Haddon, Sir Ian McKellen dan Stephen Fry.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Sama ada anda terlibat dalam perniagaan di seluruh sempadan atau kawasan budaya, bertemu dengan orang lain melalui perjalanan antarabangsa, bekerja di pelbagai, organisas ... [+]

Sama ada anda terlibat dalam perniagaan di seluruh sempadan atau kawasan budaya, bertemu dengan orang lain melalui perjalanan antarabangsa, bekerja di pelbagai, organisasi global atau belajar di luar negara, anda boleh mendapat manfaat daripada pemahaman yang lebih baik komunikasi antara budaya.

Menguasai asas-asas komunikasi antara budaya

Kursus dalam talian percuma akan memberi tumpuan kepada konsep asas tetapi penting. Ia akan:

membantu anda lebih memahami kerumitan silang budaya; memupuk kesedaran anda identiti budaya orang lain anda sendiri dan; mengetengahkan beberapa variasi yang ketara dalam gaya komunikasi dan nilai-nilai kebudayaan; dan papan tanda jalan laluan ke arah membina kecekapan antara budaya anda. Kami akan bermula dengan perjalanan penemuan diri, memberitahu satu sama lain cerita budaya kita dan meneroka budaya yang berbeza. Anda akan kagum melihat bagaimana budaya telah mempengaruhi kita persepsi, pemikiran, gaya komunikasi, nilai dan kepercayaan. Menyesuaikan diri dengan amalan budaya baru yang datang ke dalam hidup anda ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Lebih empat minggu, kursus ini dalam talian percuma meneroka empat purba budaya timur dekat dan bagaimana mereka berinteraksi antara satu sama lain 3500 tahun yang lalu. ... [+]

Lebih empat minggu, kursus ini dalam talian percuma meneroka empat purba budaya timur dekat dan bagaimana mereka berinteraksi antara satu sama lain 3500 tahun yang lalu.

Penjejakan Mesir, Mitannian dan Hittite kuasa-kuasa besar

Travel, diplomasi, perdagangan dan peperangan ciri, seperti yang kita mengesan purba Mesir, Mitannian dan Hittite kuasa-kuasa besar. Kita akan melihat bagaimana mereka datang ke dalam hubungan dengan satu sama lain dalam usaha mereka untuk meluaskan pengaruh mereka ke dalam tanah Syria-Palestin pernah dipertandingkan.

Kita akan mengkaji objek dari University of Liverpool Garstang Muzium Arkeologi - salah satu koleksi yang paling penting artifak di UK - membolehkan anda untuk belajar bukan sahaja mengenai sejarah tempoh ini, tetapi juga bagaimana pakar-pakar menggunakan artifak untuk membina semula masa lalu.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Fahami bagaimana media sosial digunakan dalam penjagaan kesihatan, untuk meningkatkan komunikasi dan perkongsian maklumat, dengan kursus dalam talian percuma ini. ... [+]

Fahami bagaimana media sosial digunakan dalam penjagaan kesihatan untuk meningkatkan komunikasi.

Media sosial telah muncul sebagai saluran baru untuk kedua-dua mencari maklumat, dan untuk mewujudkan dan menukar kandungan yang dihasilkan pengguna di kalangan rakan sebaya.

Namun begitu jumlah maklumat yang dimuat naik ke rangkaian sosial seperti Facebook, Whatsapp atau YouTube terus berkembang, menjadi semakin sukar untuk mengetahui maklumat kesihatan yang boleh dipercayai dari kandungan yang mengelirukan.

Kursus ini untuk sesiapa sahaja yang mencari peluang dan cabaran menggunakan media sosial dalam penjagaan kesihatan, termasuk sebagai alat komunikasi massa semasa wabak penyakit berjangkit.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Pengenalan kepada beberapa konsep utama dalam pengajaran dan pembelajaran bahasa yang berkesan. ... [+]

Apakah bahasa itu? Bagaimanakah kita mempelajari makna dalam bahasa baru? Apa yang mudah dan sukar untuk belajar bahasa lain? Dan apakah cara terbaik untuk mengajar bahasa lain?

Kursus dalam talian percuma ini mencadangkan beberapa jawapan kepada soalan-soalan ini. Ia telah dibangunkan oleh University of Southampton dan British Council, dan menarik pada kursus online bersama mereka yang menarik, MA dalam Pengajaran Bahasa Inggeris.

Sekiranya anda seorang pelajar yang mengambil bahagian dalam "Memahami Bahasa: Pembelajaran dan Pengajaran," anda layak memohon biasiswa untuk menampung sebahagian daripada yuran MA. Anda akan mengetahui lebih banyak apabila anda menyertai kursus ini.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Temui hubungan antara sejarah, krisis kewangan dan kitaran perniagaan, dengan kursus dalam talian percuma ini. ... [+]

Krisis ekonomi sering mengalami akibat yang teruk - untuk semua orang dari kerajaan dan korporat kepada anda dan I. Tetapi krisis dapat dilihat sebagai bagian penting dari ekonomi yang berkembang, bersama dengan pelarasan struktur dan perubahan institusi. Dalam kursus ini, anda akan mempelajari lebih lanjut tentang peranan krisis kewangan, sejarah mereka dan bagaimana mereka dapat ditafsirkan.

Terokai sejarah krisis kewangan

Bolehkah kita belajar dari sejarah krisis? Dengan kursus ini kita akan melihat krisis kewangan dari perspektif sejarah - menyiasat kejadian krisis yang berlainan yang berkaitan dengan konteks. Pada akhir kursus ini anda harus dapat menentukan dan menggambarkan pelbagai krisis ekonomi dan kewangan, dan menafsirkan krisis tersebut dari perspektif sejarah.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui apa Intelligence Kebudayaan (CQ), dan mengapa pemimpin yang baik dan pengurus memerlukannya, dalam kursus ini online secara percuma. ... [+]

Kursus dalam Membangunkan Kepintaran Kebudayaan untuk Kepimpinan

Intelligence Kebudayaan (CQ) adalah evolusi semula jadi daripada tanggapan mantap IQ (darjah kecerdasan) dan EQ (kecerdasan emosi). Pemimpin yang baik perlu ketiga-tiga untuk memimpin dengan berkesan.

CQ adalah keupayaan untuk menyeberangi jurang - sama ada negara, generasi, jantina, sektor atau latar belakang - dan berkembang maju dalam pelbagai budaya. Membangunkan CQ anda akan membolehkan anda untuk bekerja dengan orang-orang yang berbeza daripada anda, dan memimpin dalam organisasi anda, komuniti, perniagaan atau tempat pengajian.

Memahami dan membangunkan Intelligence Kebudayaan

Kursus dalam talian percuma akan memperkenalkan anda kepada konsep CQ dan meneroka evolusi dan relevan untuk kepimpinan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini bertujuan untuk sesiapa sahaja yang sedang menjalankan atau merancang untuk menjalankan sekeping penyelidikan akademik, menjadi bahawa Projek Kelayakan Extende ... [+]

Kursus ini bertujuan untuk sesiapa sahaja yang sedang menjalankan atau merancang untuk menjalankan sekeping penyelidikan akademik, menjadi bahawa Projek Kelayakan Extended (EPQ), International Baccalaureate Extended Essay, Welsh Projek Individu Baccalaureate, kerja kursus atau sekeping biasiswa bebas. Kursus ini berjalan pada bulan Mac, Jun, September dan Oktober 2017 supaya anda boleh memilih tarikh mula yang sesuai dengan anda.

Rasa ingin tahu adalah salah satu ciri yang paling penting manusia. Ia telah membolehkan kami untuk memastikan yang tidak diketahui diketahui, untuk memecahkan halangan dan bersinar cahaya pada semua aspek kehidupan, dari hari kami untuk hobi hari kepada penerokaan bintang-bintang. keinginan semula jadi kita untuk diterokai bertanggungjawab bagi kebanyakan pencapaian paling membanggakan. Kursus ini akan membantu melatih anda untuk memanfaatkan rasa ingin tahu anda dan menggunakannya untuk menjalankan projek penyelidikan anda sendiri dengan cara yang ilmiah.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui cara menganalisis kes peralihan tenaga daripada perspektif teknologi, undang-undang, ekonomi, ruang dan sosial. ... [+]

Hari ini, sistem tenaga dihadapi dengan cabaran global yang menekan: pembangunan ekonomi dan sosial, pembasmian kemiskinan, pengeluaran makanan yang mencukupi, kesihatan untuk semua, pemuliharaan ekosistem, keamanan, dan keselamatan. Transformasi utama - peralihan tenaga - diperlukan untuk menangani cabaran ini.

Dalam kursus ini kita akan mengambil pendekatan pelbagai disiplin untuk mengkaji soalan peralihan tenaga, memberikan anda kerangka dan kaedah untuk menganalisis soalan itu sendiri. Adakah anda akan menyelesaikan teka-teki tenaga?

Apakah topik yang akan anda tutupi?Peralihan dan kelestarian tenagaAspek teknikal peralihan tenagaPerancangan Tata RuangSistem Tenaga BersepaduAspek psikologi peralihan tenagaAspek undang-undang peralihan tenagaSistem TenagaAspek ekonomi peralihan tenagaApa yang akan anda capai?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Reka bentuk, membina dan program robot mudah dan berkongsi dengan pelajar lain. ... [+]

Berikut adalah peluang anda untuk membina robot mudah.

Robotik adalah mengenai mengintegrasikan perkakasan dan perisian. Dalam kursus ini, anda akan merekabentuk, membina dan memprogram robot yang mudah, dengan sekurang-kurangnya dua sendi, yang boleh membawa pen atau pensil dan melukis garis yang diselaraskan pada selekoh kertas. Terdapat banyak cara anda boleh membina robot sedemikian dan ini bergantung pada tahap kemahiran anda, anggaran anda, atau peralatan apa yang anda dapat sumbernya.

Anda mungkin mendapati projek yang mencabar. Anda perlu menyatukan beberapa kemahiran, seperti reka bentuk mekanikal dan pembangunan perisian. Perisian perlu melaksanakan algoritma kinematic serta berkomunikasi dengan sensor dan motor. Anda perlu menjana trajektori mata untuk robot untuk bergerak pada lembaran kerja dan menguji dan menyesuaikan perisian untuk meningkatkan prestasi robot anda. Pada akhir kursus, anda akan dijemput untuk menyerahkan video robot anda yang lengkap untuk semakan semula rakan sebaya.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Sebuah perniagaan yang berjaya bermula dengan visi yang jelas dan kefahaman yang mendalam tentang peluang yang ada untuk menjadikan wawasan itu menjadi kenyataan. Sama ad ... [+]

Sebuah perniagaan yang berjaya bermula dengan visi yang jelas dan kefahaman yang mendalam tentang peluang yang ada untuk menjadikan wawasan itu menjadi kenyataan. Sama ada anda mempunyai idea untuk usaha masa depan atau anda sudah mempunyai perniagaan sampingan talian sambil belajar, kursus ini akan membantu anda perhatikanlah penglihatan anda dan meneroka peluang yang ada. Ia akan memberikan anda masa untuk merancang dan membantu anda untuk memulakan mendokumentasikan pemikiran anda dalam pelan perniagaan berstruktur dan membolehkan anda untuk berkongsi idea anda dengan orang lain.

Kursus ini adalah yang pertama dalam siri enam tentang 'memulakan perniagaan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Kitaran pembelajaran keusahawanan Model perniagaan peluang: kepentingan berkongsi visi anda Visi dan peluang dalam perniagaan yang berjaya Menulis cadangan nilai teras Pengenalan kepada menulis rancangan perniagaan yang kukuh. Apa yang anda akan mencapai? Menilai kitaran keusahawanan yang menjadi asas kursus. Meneroka ruang untuk mencari atau mewujudkan peluang perniagaan. Menyiasat perniagaan di kawasan tempatan anda. Bincangkan cabaran perniagaan usahawan: Yang perniagaan yang perlu saya memulakan dan bagaimana? Menilai dan menilai idea perniagaan. Menghasilkan rancangan perniagaan dalam 200 patah perkataan. Menyiasat visi dan peluang untuk pelan perniagaan. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Sebuah perniagaan yang berjaya bergantung kepada orang dan rangkaian. Satu pasukan yang baik dan rangkaian yang lebih luas adalah penting kepada kejayaan dan pertumbuhan. ... [+]

Sebuah perniagaan yang berjaya bergantung kepada orang dan rangkaian. Satu pasukan yang baik dan rangkaian yang lebih luas adalah penting kepada kejayaan dan pertumbuhan. Sama ada anda mempunyai idea untuk usaha masa depan atau anda sudah mempunyai perniagaan sampingan talian sambil belajar, kursus ini akan membantu anda untuk mengenal pasti orang-orang yang boleh membantu anda membawa perniagaan anda ke hadapan dalam kedua-dua rangkaian perniagaan formal dan tidak formal.

Kursus ini adalah yang kedua dalam siri enam tentang 'memulakan perniagaan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Kepentingan rakyat, pasukan dan rangkaian dalam perniagaan Peranan dalam satu pasukan Kaedah untuk membangunkan satu pasukan rangkaian perniagaan rasmi dan tidak rasmi Bagaimana untuk membina dan mengembangkan rangkaian profesional Pelan perniagaan: mengenal pasti orang, pasukan dan rangkaian Apa yang anda akan mencapai? Menilai kepentingan orang, pasukan dan rangkaian untuk kejayaan perniagaan. Mengenal pasti lapan jenis peranan pasukan. Meneroka lima peringkat pembangunan pasukan. Bincangkan cabaran perniagaan usahawan: Pilihan manakah yang perlu Nick memilih untuk membina pasukan berprestasi tinggi? Mengenal pasti orang dan rangkaian dalam rancangan perniagaan. Mengenalpasti apa kemahiran yang diperlukan. Meneroka bagaimana anda akan membangunkan rangkaian anda. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Untuk menjalankan perniagaan yang berjaya anda perlu memahami siapa pelanggan anda dan yang lebih penting, bagaimana anda akan untuk mencapai mereka. Sama ada anda mempun ... [+]

Untuk menjalankan perniagaan yang berjaya anda perlu memahami siapa pelanggan anda dan yang lebih penting, bagaimana anda akan untuk mencapai mereka. Sama ada anda mempunyai idea untuk usaha masa depan atau anda sudah mempunyai perniagaan sampingan talian sambil belajar, kursus ini akan membantu anda untuk mengenal pasti dan memahami pasaran sasaran anda. Ia akan memberikan anda masa untuk merancang dan membantu anda untuk memulakan mendokumentasikan pemikiran anda dalam pelan perniagaan berstruktur dan membolehkan anda untuk berkongsi idea anda dengan orang lain.

Kursus ini adalah yang ketiga dalam siri enam tentang 'memulakan perniagaan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Menentukan pasaran yang: mengenal pasti pelanggan dan pesaing Teori pasaran memahami: perbezaan antara pasaran dan industri yang Menganalisis pasaran yang: saiz pasaran dan potensinya Bagaimana untuk menentukan perniagaan 'sasaran pasaran Analisis pesaing Cara untuk menyasarkan pelanggan tertentu Pelan perniagaan: pelanggan dan pesaing Apa yang anda akan mencapai? Menilai kepentingan memahami pelanggan dan pesaing apabila memulakan perniagaan. Bincangkan perbezaan antara pasaran dan industri untuk membantu menentukan pasaran dan produk atau perkhidmatan untuk ditawarkan kepada pasaran itu. Menilai cabaran perniagaan usahawan: Yang pasaran perlu Ashleigh menyasarkan untuk produk dia? Meneroka pasaran untuk rancangan perniagaan. Membincangkan saiz, skala dan ciri-ciri pasaran anda. Ringkaskan pesaing utama anda atau orang-orang perniagaan lain dengan melakukan analisis pesaing. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Pengurusan kewangan adalah penting untuk perniagaan yang berjaya; maklumat kewangan menyediakan bukti untuk menyokong keputusan anda mengenai perniagaan dan membantu untu ... [+]

Pengurusan kewangan adalah penting untuk perniagaan yang berjaya; maklumat kewangan menyediakan bukti untuk menyokong keputusan anda mengenai perniagaan dan membantu untuk mewajarkan keputusan apabila anda menghadiahkannya kepada orang lain. Sama ada anda mempunyai idea untuk usaha masa depan atau anda sudah mempunyai perniagaan sampingan talian sambil belajar, kursus ini akan memperkenalkan anda kepada maklumat kewangan utama dan memberikan anda peluang untuk membincangkan idea-idea anda dengan orang lain anda.

Kursus ini adalah yang kelima dalam siri enam tentang 'memulakan perniagaan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Kepentingan maklumat kewangan Pengenalan kepada memasukkan maklumat kewangan: ramalan hasil jualan; untung rugi ramalan; dan anggaran aliran tunai Menganalisis dan menginterpretasi prestasi kewangan Bagaimana untuk meningkatkan keuntungan Pemasaran produk dari segi harga dan jumlah jualan ramalan kewangan utama: menentukan daya maju peluang perniagaan Pelan perniagaan: kewangan perniagaan Apa yang anda akan mencapai? Bincangkan mengapa ramalan dan perancangan adalah kemahiran utama dalam mana-mana perniagaan yang berjaya. Membincangkan ramalan hasil jualan, keuntungan bersih dan tujuan ramalan aliran tunai. Menilai cabaran perniagaan usahawan: Bagaimana Hannah boleh membuat perniagaan dia lebih menguntungkan? Mengenalpasti kewangan perniagaan dalam rancangan perniagaan. Menilai kos, harga, keuntungan kasar dan ramalan aliran tunai. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Sebuah perniagaan yang berjaya memerlukan pembiayaan untuk mendapatkan ia bermula. Terdapat banyak cara untuk mendapatkan anda perniagaan dan berjalan, dari tidak formal ... [+]

Sebuah perniagaan yang berjaya memerlukan pembiayaan untuk mendapatkan ia bermula. Terdapat banyak cara untuk mendapatkan anda perniagaan dan berjalan, dari tidak formal seperti simpanan peribadi dan pinjaman, pinjaman daripada rakan-rakan dan keluarga, untuk saluran formal yang lebih seperti pinjaman bank, meningkatkan ekuiti kepada orang ramai-pembiayaan. Kursus ini akan membantu anda mempertimbangkan pilihan kewangan yang tersedia untuk perniagaan, dan bagaimana untuk membiayai pengembangan perniagaan.

Ini adalah kursus yang terakhir dalam siri enam tentang 'memulakan perniagaan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Pilihan yang tersedia untuk mendapatkan modal bagi usaha niaga baru sokongan kewangan di kawasan anda Bagaimana untuk membiayai pengembangan perniagaan Pengenalan kepada crowdfunding Padang idea perniagaan anda, produk atau perkhidmatan Pelan perniagaan: pembiayaan perniagaan Apa yang anda akan mencapai? Bincangkan kebaikan dan keburukan jenis dana yang boleh dibangkitkan untuk membantu mendapatkan ke atas perniagaan dan berjalan. Mengenal pasti faktor-faktor yang memberi kesan kepada cara usaha baru dibiayai jenis misalnya syarikat, pasaran atau sektor syarikat itu tersenarai dalam, aspirasi pengasas. Bincangkan cabaran perniagaan usahawan: Bagaimana perkembangan syarikat pasukan itu akan dibiayai? Menilai pembiayaan untuk rancangan perniagaan. Menilai sama ada pembiayaan diperlukan untuk memulakan. Memikirkan bagaimana anda akan mendekati sumber kewangan. Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Anda akan diperkenalkan kepada abdomen manusia dan banyak struktur yang kompleks melalui merangsang perbincangan mengenai senario pembedahan biasa dan penyelidikan semasa ... [+]

Anda akan diperkenalkan kepada abdomen manusia dan banyak struktur yang kompleks melalui merangsang perbincangan mengenai senario pembedahan biasa dan penyelidikan semasa. Setiap minggu, kami akan memberi tumpuan kepada kawasan tertentu bahagian perut; bermula dari dinding anterior abdomen dan dapat detail anatomi banyak organ-organ termasuk perut dan hati. Pakar akan datang bersama-sama untuk membuat perbandingan dan membincangkan berbeza teknik pembedahan. Ini akan membantu anda untuk memohon pemahaman anda tentang anatomi asas kepada senario klinikal biasa dan memperkenalkan anda untuk penyelidikan yang dijalankan di University of Leeds.

Apa topik yang anda akan meliputi? Menilai pengetahuan semasa anda anatomi asas abdomen. Membangunkan pemahaman otot dinding anterior abdomen, dan fungsi yang dijalankan oleh dinding otot anterior abdomen. Pertimbangkan, penyelidikan dan membincangkan struktur asas peritoneum, dan peranan utamanya dalam badan. Mempertimbangkan pendekatan pembedahan yang berbeza untuk keadaan yang dikenali sebagai hernia. Menghargai pelbagai bahagian saluran gastrousus dan peranan utama mereka. Menghargai struktur asas organ aksesori pencernaan dan limpa, dan peranan utama mereka. Memahami masalah klinikal yang biasa dikaitkan dengan saluran dan aksesori gastrousus organ-organ pencernaan. Memahami mengapa dan bagaimana bahagian usus boleh dibuang melalui pembedahan. Pertimbangkan, penyelidikan dan membincangkan fungsi asas buah pinggang dan kelenjar suprarenal. Terokai otot dinding perut posterior. Meneroka sistem saraf autonomi dan bagaimana ia membekalkan visera abdomen. Pertimbangkan, penyelidikan dan membincangkan perbezaan utama antara bahagian-bahagian bersimpati dan parasimpatetik sistem saraf autonomi. Jelajahi perbincangan pakar memperincikan bagaimana teknik radiologi boleh digunakan untuk merawat karsinoma hepatocellular, kanser hati biasa. Apa yang anda akan mencapai? Membangunkan pemahaman anda tentang organ-organ dan proses penghadaman abdomen.... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma akan melihat kehidupan dan karya-karya William Shakespeare dan membawa anda dari tempat kelahirannya di Stratford-upon-Avon dengan Teater Glob ... [+]

Kursus dalam talian percuma akan melihat kehidupan dan karya-karya William Shakespeare dan membawa anda dari tempat kelahirannya di Stratford-upon-Avon dengan Teater Globe di London, di mana beliau mendapat tempat di dalam kesusasteraan Inggeris.

Kita akan melihat lima mainan Shakespeare dengan bantuan pelakon dan pakar-pakar dari seluruh dunia. Mereka akan menerangkan dan meneroka tema universal Shakespeare ditangani dalam kerjanya.

Memainkan ialah: Romeo dan Juliet, Hamlet, Banyak ado Mengenai Tiada apa-apa, The Tempest dan Macbeth.

tutor video kami akan membimbing anda melalui kursus dan melihat beberapa perkataan dan ungkapan yang Shakespeare diperkenalkan kepada bahasa Inggeris.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui apa yang mengajar bahasa Inggeris sebagai bahasa asing (TEFL). Terokai peluang untuk mengajar bahasa Inggeris di luar negara atau di rumah. ... [+]

Pengajaran Bahasa Inggeris adalah cara yang hebat untuk melihat dunia. Dan ia amat memuaskan - anda dapat melihat pelajar mencapai kemahiran hebat dengan kemahiran baru mereka.

Itulah sebabnya beribu-ribu orang mengambil jawatan di seluruh dunia setiap tahun, mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing.

Jika anda mahu menyertai mereka, kini peluang anda. Kursus dalam talian ini meneroka selok-belok Pengajaran Bahasa Inggeris (ELT), yang meliputi apa yang melibatkan ELT dan di mana anda boleh mengajarnya.

Anda akan mendapat nasihat daripada guru dan pakar dari Cambridge English Language Assessment, membantu anda mengajar bahasa Inggeris di luar negara atau di rumah.

Apa topik yang anda akan meliputi? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
February 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Adakah generasi akan datang menjadi lebih baik atau lebih buruk daripada ibu bapa mereka? Perhatikan kedua-dua belah perbahasan dan tentukan sendiri. ... [+]

Terokai prospek ekonomi untuk generasi akan datang dan bagaimana untuk memperbaikinya.

Generasi berikutnya menghadapi prospek ekonomi yang tidak menentu. Kursus dalam talian ini menerangkan mengapa.

Anda akan mendapat pengenalan kepada ekonomi global, bagaimana ia mengalami pancang dan penurunan dalam pertumbuhan ekonomi dan bagaimana ini mempengaruhi kemakmuran di seluruh dunia.

Kita akan melihat sebab-sebab untuk menjadi optimistik dan alasan untuk menjadi pesimis. Kami akan membincangkan sejauh mana generasi akan datang boleh mengharapkan lebih baik atau lebih buruk daripada generasi sekarang.

Anda akan dapat berkongsi pandangan anda mengenai apa yang lebih mungkin dan mendengar bagaimana ahli ekonomi terkemuka dan ulama lain boleh mempunyai pandangan yang berbeza mengenai soalan ini.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Full-time
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Adakah anda pernah berfikir tentang bagaimana komposer atau penulis membuat hidup? Atau bagaimana mereka membuat wang untuk hidup kehidupan seharian mereka, sama seperti ... [+]

Adakah anda pernah berfikir tentang bagaimana komposer atau penulis membuat hidup? Atau bagaimana mereka membuat wang untuk hidup kehidupan seharian mereka, sama seperti orang lain? Kursus ini akan meneroka proses pencipta menjadi profesional: bagaimana pasaran dan industri yang telah berkembang terima kasih kepada ciptaan seperti mesin cetak abad ke-15.

Anda akan belajar bahawa proses ini bermula dengan idea bahawa karya seni adalah hak milik pencipta dan bagaimana idea ini diilhamkan industri baru berdasarkan hak cipta. Anda juga akan meneroka pelbagai aspek proses ini - melihat bagaimana kemajuan teknologi, kreativiti dan dimensi undang-undang hak cipta dikaitkan semua rapat.

... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai kimia organik di sebalik minyak wangi, ubat-ubatan, pembuatan bir dan sukan dari salah satu universiti utama di UK ... [+]

Kursus dalam talian percuma ini meneroka pelbagai topik berasaskan kimia yang berkaitan dengan kehidupan seharian kita, dengan penekanan pada peranan penting kimia organik - kajian terhadap sebatian organik yang mengandungi karbon. Aktiviti termasuk percubaan 'di dapur' dengan projek-projek tangan dari pengambilan wangi tumbuhan, untuk menguji aktiviti rempah-rempah terhadap mikrob. Kursus ini amat bermanfaat bagi pembangun keenam yang berminat untuk membangunkan kemahiran belajar bebas untuk membantu peralihan ke universiti.

Gunakan contoh kehidupan sebenar untuk mengkaji sebatian organik

Dalam setiap minggu kursus ini, kita akan menggunakan contoh kehidupan sebenar untuk menunjukkan kepada anda betapa pemahaman tentang struktur dan bentuk sebatian organik boleh digunakan untuk menerangkan kereaktifan dan sifat mereka.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Terokai separuh daripada dunia kita yang diliputi oleh lautan yang dalam, dan bagaimana kehidupan kita mempengaruhi muka tersembunyi planet kita. ... [+]

Angkasawan pertama meninggalkan orbit bumi melihat "planet biru" kami buat kali pertama. Tetapi apa yang ada di separuh dunia kita diliputi air lebih daripada dua batu jauh? Bagaimanakah kehidupan seharian kita disambungkan dengan kedalaman lautan, dan apakah cabaran dan peluang yang pernah dipegang oleh dunia ini untuk masa depan kita?

Dalam kursus ini, anda akan menyertai para saintis yang meneroka lautan dari ruang bawah laut yang paling dalam ke perairan sejuk di Kutub, semakin mendalam, lebih lama, dan lebih kerap berbanding sebelum ini - dan mengetahui bagaimana apa yang kita ketahui tentang kedalaman lautan adalah menakjubkan Yang tidak diketahui itu. Dengan mengambil kursus ini, anda akan melihat bagaimana lautan dalam tidak lagi tercapai, dan menyertai perdebatan global mengenai masa depan "planet biru" kami.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Meningkatkan pemahaman anda mengenai biologi kompleks di sebalik isu sosial yang mempengaruhi setiap kita dan masyarakat. ... [+]

Terokai biologi di sebalik isu kompleks yang anda baca dalam berita

Kami sering membaca berita berdasarkan biologi yang kami tidak faham dengan cukup baik untuk membentuk pendapat.

Untuk dapat mentafsirkan konsep biologi kompleks - determinisme genetik, pengklonan, kejuruteraan genetik, perjuangan menentang penuaan, eugenik, pemilihan tiruan atau warisan kepintaran - kita memerlukan pengetahuan yang kita tidak mungkin.

Di sinilah kursus dalam talian ini boleh membantu. Ia memberikan pengantar asas kepada biologi di sebalik idea-idea ini, - menggunakan pelajaran dan wawancara dengan para pakar - supaya anda dapat memahami implikasi mereka untuk bidang sains sosial dan kemanusiaan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam kursus ini kita akan melihat isu-isu semasa mengenai 'penipuan makanan' dan meneroka cara-cara di mana kimia analisis boleh membantu dalam mengenal pasti dan penceg ... [+]

Industri makanan adalah salah satu daripada sektor perdagangan yang paling penting di dunia. Semua orang menggunakan, tetapi berapa ramai orang yang menyalahgunakannya? Seperti yang kita saksikan globalisasi yang semakin meningkat rantaian bekalan, cabaran yang semakin meningkat adalah mengesahkan identiti dipersoalkan bahan-bahan mentah dalam makanan yang kita makan.

Dalam kursus ini kita akan melihat isu-isu semasa mengenai 'penipuan makanan' dan meneroka cara-cara di mana kimia analisis boleh membantu dalam mengenal pasti dan pencegahannya. Kami akan berkongsi contoh menarik, seperti sejarah roti putih dan bahan mengejutkan sekali ditemui dalam bir pahit.

University of East Anglia telah bergabung dengan Institut yang terkenal di dunia Penyelidikan Makanan (IFR) untuk membawa anda kursus ini unik. Anda akan dihantar oleh Kate Kemsley, seorang pakar dalam penggunaan peralatan canggih untuk mengukur komposisi kimia bahan-bahan makanan. Kandungan kursus dikaitkan dengan program pascasiswazah MChem UEA, yang menyokong projek-projek penyelidikan praktikal pelajar tahun akhir 'di kawasan ini sains.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma akan membantu anda untuk menggunakan sains data untuk menyampaikan hasil yang lebih baik untuk pelajar anda. Setiap minggu akan memberi tumpua ... [+]

Kursus dalam talian percuma akan membantu anda untuk menggunakan sains data untuk menyampaikan hasil yang lebih baik untuk pelajar anda.

Setiap minggu akan memberi tumpuan kepada aspek yang berbeza data. Anda akan mengenal pasti sumber dan mentafsir mereka, menentukan implikasinya dan mewujudkan tindakan untuk penambahbaikan.

Minggu 1 - Sains Improvement

Kami akan mempertimbangkan: sumber yang berbeza dan jenis data; cara-cara untuk meningkatkan pencapaian pelajar; proses penambahbaikan dalam konteks anda sendiri dan pengalaman profesional; dan contoh dunia sebenar untuk meningkatkan pencapaian pelajar.

Mengenal pasti sumber dan jenis data Cara-cara untuk meningkatkan pencapaian pelajar proses penambahbaikan dalam konteks anda sendiri dan pengalaman profesional contoh nyata dunia mempertingkatkan pencapaian pelajar Minggu 2 - Kajian ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini dalam talian akan memperkenalkan anda kepada pelbagai kemudahan untuk analisis data yang besar pengkomputeran berprestasi tinggi (HPC). Ini termasuk R - bahasa ... [+]

Kursus ini dalam talian akan memperkenalkan anda kepada pelbagai kemudahan untuk analisis data yang besar pengkomputeran berprestasi tinggi (HPC). Ini termasuk R - bahasa pengaturcaraan yang terkenal dengan kesederhanaan, keanggunan dan sokongan masyarakat - dan Hadoop - sumber terbuka, rangka kerja pengaturcaraan berasaskan Java untuk set data yang besar.

Anda akan mengetahui bagaimana untuk menggunakan mereka, mengelakkan perangkap yang sama dan menjimatkan masa dan wang.

Apa topik yang anda akan meliputi? Langkah pertama dalam R dan RStudio Bekerja dengan Apache Hadoop 1 - Asas Bekerja dengan Apache Hadoop 2 - RHadoop pembelajaran statistik menggunakan RHadoop Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kajian menunjukkan bahawa isi rumah UK miskin di pengurusan pelaburan dengan pemahaman yang terhad pilihan pelaburan, risiko dan pulangan. The 'jurang tabungan' paduan me ... [+]

Kajian menunjukkan bahawa isi rumah UK miskin di pengurusan pelaburan dengan pemahaman yang terhad pilihan pelaburan, risiko dan pulangan. The 'jurang tabungan' paduan mengancam senario di mana ramai yang tidak mampu untuk bersara.

Di tempat lain isi rumah gagal untuk merancang dengan betul, untuk membuat pilihan pelaburan mereka sesuai dengan selera risiko dan ufuk masa untuk akses kepada dana mereka. Urusan Pelaburan Saya bertujuan untuk memberi anda alat untuk mengelakkan mimpi buruk kewangan peribadi.

Memahami pilihan pelaburan, risiko dan pulangan

Dalam kursus ini dalam talian percuma, anda akan belajar tentang pilihan yang berbeza pelaburan, pulangan dan risiko yang berkaitan dengan setiap satu, dan bukti mengenai prestasi sejarah mereka. Anda akan meneroka strategi pelaburan, serta praktikal tentang penglibatan dalam pasaran kewangan peribadi. Dan anda akan melihat bagaimana untuk mengelakkan individu dan kumpulan ciri-ciri tingkah laku yang boleh menjejaskan berkesan membuat keputusan pelaburan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
March 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dapatkan kemahiran untuk menguruskan kewangan peribadi anda: mengurus belanjawan, hutang, pelaburan, pembelian harta, pencen dan insurans. ... [+]

Dengan pendapatan sebenar jatuh dan hutang peribadi pada rekod tinggi, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk meningkatkan kemahiran kewangan peribadi anda - Urusan Wang saya bertujuan untuk melakukannya.

Kursus dalam talian percuma ini bermula dengan memberikan panduan praktikal tentang cara menyusun anggaran dan menggunakannya untuk membuat keputusan yang baik tentang perbelanjaan anda. Anda akan meneroka hutang dan pelaburan, dan mengetahui bagaimana hipotek digunakan untuk membiayai pemilikan rumah. Isu kritikal perancangan pencen dijelaskan, dengan panduan tentang produk pencen yang berbeza.

Kursus ini menyimpulkan dengan memeriksa jenis insurans yang berlainan dan menawarkan nasihat praktis mengenai cara membuat keputusan rasional tentang produk-produk insurans yang akan dibeli.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kebanyakan orang menukar pekerjaan mereka beberapa kali sepanjang kehidupan kerja mereka. Banyak membuat perubahan kerjaya dramatik. Mengenal pasti kemahiran generik dipi ... [+]

Kebanyakan orang menukar pekerjaan mereka beberapa kali sepanjang kehidupan kerja mereka. Banyak membuat perubahan kerjaya dramatik. Mengenal pasti kemahiran generik dipindah milik anda adalah kunci untuk membuat sebahagian besar pasaran pekerjaan tangkas ini.

Memahami kekuatan anda dan bagaimana untuk menjual mereka

Kursus ini kelihatan di persekitaran kerjaya semasa. Menggunakan kajian kes dan siri alat audit unik, kursus ini akan mencabar anda untuk:

meneroka kejayaan anda dan makna kejayaan kepada anda membangunkan keupayaan anda untuk mencerminkan kekuatan dan kelemahan anda mengenal pasti kemahiran profesional kunci anda dan keupayaan. Bukti kelayakan dan portfolio ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Meneroka penggunaan dan implikasi teknologi nano dalam aplikasi perubatan baru Nanoteknologi digunakan untuk mengawal dan memanipulasi perkara nanometer bersaiz dengan ke ... [+]

Terokai penggunaan dan implikasi nanoteknologi dalam aplikasi perubatan baru Nanoteknologi digunakan untuk mengawal dan memanipulasi perkara berukuran nanometer dengan ketepatan nanometer. Ini boleh menjadi atom, molekul, atau struktur biologi yang lebih besar seperti DNA atau sel-sel yang hidup. Kursus ini talian meneroka potensi teknologi nano dalam aplikasi perubatan, untuk mewujudkan peranti baru yang boleh digunakan untuk mendiagnosis penyakit atau memantau rawatan perubatan.

Apa topik yang anda akan meliputi? Pengenalan kepada teknologi dan sains teknologi nano. Hubungan antara teknologi nano dan aplikasi perubatan. Kesan dan akibat yang mungkin teknik-teknik baru untuk persoalan etika dan tingkah laku masyarakat. Pengenalan kepada sains asas dan teknologi perkembangan teknologi nano dan teknik yang digunakan untuk menghasilkan peranti yang menggunakan teknologi nano. Nano dan nafas: hidung Elektronik; Nano dan darah: Lab-on-a-chip; Nano dan air kencing: pengesanan Cancer. Contoh kes-kes di mana teknologi baru tidak adalah satu perkembangan yang bebas tetapi timbul daripada soalan masyarakat, dan seterusnya juga mewujudkan soalan sosial dan etika baru. Apa yang anda akan mencapai? Menerangkan teknologi dan sains teknologi nano Mengkaji hubungan antara teknologi nano dan aplikasi perubatan Melibatkan diri dalam sains asas dan teknologi dan teknik yang digunakan untuk mereka-reka peranti nano Bincangkan soalan sosial dan etika yang timbul daripada perkembangan teknologi baru dalam domain kesihatan Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus ini memberi pengenalan kepada ekonomi berkongsi dan meneliti kesannya terhadap ekonomi, perniagaan dan pengguna. Pertumbuhan ekonomi berkongsi dalam sektor industr ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada program Hadapan Perniagaan, yang akan membolehkan anda untuk mendapatkan maklumat mengenai tiga trend yang mengganggu amalan perniagaan tradisional.

Mengenai kursus ini

ekonomi berkongsi adalah satu fenomena abad ke-21 yang telah menggoyahkan status quo dalam sektor hiburan penginapan, pengangkutan, perkhidmatan peribadi, media dan.

Kursus ini memberi pengenalan kepada ekonomi berkongsi dan meneliti kesannya terhadap ekonomi, perniagaan dan pengguna. Pertumbuhan ekonomi berkongsi dalam sektor industri banyak menonjolkan cabaran dan peluang di samping menyediakan pelbagai pilihan untuk menyediakan pengalaman pengguna yang inovatif.

Mengesan sejarah ekonomi berkongsi ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kita tidak lagi hanya membeli produk atau perkhidmatan pengalaman dalam ruang fizikal. Kami kini sering membeli di kedai dan dalam talian menggunakan komputer riba, telef ... [+]

Kita tidak lagi hanya membeli produk atau perkhidmatan pengalaman dalam ruang fizikal. Kami kini sering membeli di kedai dan dalam talian menggunakan komputer riba, telefon dan juga jam tangan. Kursus ini merungkai pengalaman omnichannel, dan meneroka bagaimana omnichannel rantaian runcit dan bekalan telah menukar pengeluaran dan pengalaman penggunaan untuk kedua-dua syarikat dan pengguna.

Memahami omni-saluran peruncitan

Kami mengesan evolusi pembelian runcit daripada tindakan fizikal atau transaksi melalui pembelian dalam talian berbilang saluran. dunia maya dan fizikal yang dipacu oleh teknologi hari ini membolehkan transaksi bila-bila masa mana-mana dan kepada sesiapa. Kami akan meneroka bagaimana dunia omnichannel berbeza daripada peruncitan pelbagai saluran, dan bagaimana perniagaan boleh menerima pakai omnichannel pendekatan untuk pengeluaran barangan dan perkhidmatan.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma adalah pengenalan kepada konsep-konsep utama otak manusia dan direka bentuk untuk bukan pakar itu. Ia memberikan anda maklumat asas dan penjel ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada Baik Brain, program Brain Bad, yang akan membolehkan anda untuk menerokai otak manusia, untuk CPD atau sebagai pintu masuk ke kajian lanjut.

Kursus dalam talian percuma adalah pengenalan kepada konsep-konsep utama otak manusia dan direka bentuk untuk bukan pakar itu. Ia memberikan anda maklumat asas dan penjelasan, supaya anda lebih memahami otak menakjubkan anda sendiri.

Memahami otak menakjubkan anda sendiri

Kita akan melihat apa yang otak anda dibuat, bagaimana komponen ini dianjurkan dan bagaimana ia berfungsi.

Maklumat ini membantu neuroscientists di seluruh dunia memahami otak - dan bagaimana ia mampu untuk melakukan segala-galanya daripada menghalang anda jatuh basikal anda, untuk membuat anda berasa sedih bahawa pasukan bola sepak anda kehilangan permainan mereka, untuk membantu anda belajar bagaimana otak anda berfungsi.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Membangunkan bahasa akademik dan kemahiran belajar yang anda perlukan untuk belajar bahasa Inggeris di universiti. ... [+]

Kursus dalam talian ini akan memberi anda pengenalan kepada bahasa akademik dan kemahiran yang anda perlukan untuk belajar di universiti di mana pengajaran dilakukan dalam bahasa Inggeris.

Anda akan membangunkan empat kemahiran bahasa (mendengar, bercakap, membaca dan menulis) menggunakan tugas-tugas yang akan dilakukan oleh seorang pelajar universiti: mendengar kuliah, nota, persembahan yang diucapkan, membaca teks akademik (termasuk kalimat panjang dan maklumat visual) kata akademik.

Sepanjang kursus ini, anda dapat berkongsi kerja praktik anda dengan pelajar lain, untuk memberi dan mendapatkan maklum balas.

Apa topik yang anda akan meliputi? Membangun strategi dan perbendaharaan kata untuk membaca dan memahami teks akademik. Mencari, memahami, menggambarkan dan menilai maklumat untuk tujuan akademik. Membangunkan kemahiran membuat kemahiran mendengar dan berkesan aktif. Membina kemahiran bahasa untuk menggambarkan masalah dan sebab-akibat. Mengumpulkan pelbagai maklumat, menggunakan kemahiran yang dipelajari, untuk mengintegrasikan ke dalam laporan bertulis anda. Melibatkan maklum balas rakan sebaya sebelum menyelesaikan laporan anda. Apa yang anda akan mencapai? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

pembelajaran dalam talian mungkin menjadi penting untuk anda pada masa depan, sama ada di universiti atau di tempat kerja. Pembelajaran dalam talian adalah berbeza dengan ... [+]

pembelajaran dalam talian mungkin menjadi penting untuk anda pada masa depan, sama ada di universiti atau di tempat kerja. Pembelajaran dalam talian adalah berbeza dengan pembelajaran di dalam kelas kerana ia memerlukan kemahiran yang berbeza. Kursus ini akan membantu anda untuk membangunkan kemahiran, menunjukkan anda bagaimana untuk belajar dan berkomunikasi dengan berkesan dalam persekitaran dalam talian.

Kursus ini merupakan salah satu daripada siri tentang 'pembelajaran online', yang memperkenalkan anda untuk kemahiran yang penting dan alat yang anda perlukan untuk belajar dengan berkesan dalam talian.

Apa topik yang anda akan meliputi? Pembelajaran persekitaran: pengenalan kepada VLEs dan MOOCs Perjalanan pembelajaran dan perbezaan antara berasaskan bilik darjah dan dalam talian pembelajaran Teknik untuk pembelajaran berkesan dalam talian Menggunakan perbincangan untuk membantu pembelajaran dalam talian Bekerjasama dalam talian: menggunakan wiki dan alat kerjasama lain Apa yang anda akan mencapai? Menilai tahap semasa anda keyakinan dengan pembelajaran dalam talian. Meneroka pembelajaran dalam talian yang boleh didapati melalui enjin carian, saluran video dan media sosial. Meneroka lebih banyak persekitaran pembelajaran dalam talian formal seperti VLEs dan menyumbang kepada perbincangan mengenai pengalaman anda. Jelajahi MOOCs, dan mengenal pasti kepentingan matlamat pembelajaran peribadinya perjalanan dan menentukan. Menggambarkan kepada faktor-faktor yang membantu anda untuk belajar dengan berkesan dalam talian. Mengenalpasti implikasi tidak menggunakan komunikasi dalam talian dengan berkesan. Menilai pengetahuan anda belajar dengan video menggunakan kuiz pendek. Jelajahi profil dalam talian dan memahami bagaimana untuk membuat sebahagian besar pembelajaran forum perbincangan. Meneroka nilai bekerja secara usaha sama dengan orang lain dalam talian dengan menyumbang kepada perbincangan dalam talian.... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam kursus ini, anda akan meneroka pelbagai yang kaya dan pelbagai maklumat yang ada kepada anda dalam talian, bagaimana untuk menggunakan alat carian yang berkesan, da ... [+]

Dalam kursus ini, anda akan meneroka pelbagai yang kaya dan pelbagai maklumat yang ada kepada anda dalam talian, bagaimana untuk menggunakan alat carian yang berkesan, dan cara-cara di mana anda boleh mula untuk menilai maklumat yang anda mungkin mahu untuk digunakan dalam kajian anda. Menggunakan pelbagai aktiviti pembelajaran, anda akan dicabar untuk menggali lebih dalam dan berfikir secara kritis tentang maklumat yang anda mencari dalam talian.

Kursus ini merupakan salah satu daripada siri tentang 'pembelajaran online', yang memperkenalkan anda untuk kemahiran yang penting dan alat yang anda perlukan untuk belajar dalam talian.

Apa topik yang anda akan meliputi? Cari berkesan dalam talian dengan menggunakan pelbagai enjin carian dan alat Menggabungkan maklumat daripada pelbagai sumber, pengadunan talian dan bahan-bahan luar talian untuk membantu penyelidikan Perkongsian penyelidikan untuk bersama-sama membangunkan pemahaman yang lebih luas topik Menilai dan menilai maklumat: memandangkan pihak berkuasa, ketepatan masa dan kesesuaian sumber untuk memastikan kesahihan Pemikiran kritis: menggunakan maklumat dan menyediakan konteks untuk penyelidikan untuk membantu lukisan kesimpulan Apa yang anda akan mencapai? Menilai dan merekodkan tahap semasa anda pengetahuan mengenai pencarian dan penyelidikan dalam talian. Mengenal pasti dan membincangkan enjin carian pilihan anda. Meneroka kaedah menggunakan alat carian yang lebih berkesan untuk mencari sumber yang sepatutnya. Melakukan carian web menggunakan 'pengendali' yang berbeza dan pilihan carian terperinci. Bincangkan faedah-faedah menggunakan pelbagai sumber dalam talian untuk menyelidik mata pelajaran. Menunjukkan keberkesanan penggunaan pelbagai sumber untuk menyumbang maklumat dalam persekitaran yang kolaboratif. Menilai kualiti dan kesesuaian maklumat yang terdapat dalam talian untuk membantu menentukan kesahihannya dan menyumbang contoh... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Dalam kursus ini, anda akan diperkenalkan kepada beberapa alat yang anda boleh gunakan untuk membantu anda memikirkan tentang pembelajaran anda; seperti ujian pendek dan ... [+]

Dalam kursus ini, anda akan diperkenalkan kepada beberapa alat yang anda boleh gunakan untuk membantu anda memikirkan tentang pembelajaran anda; seperti ujian pendek dan kuiz atau log talian dan jurnal. Anda kemudiannya akan bergerak untuk memberi tumpuan kepada perkongsian pembelajaran anda dengan orang lain. Dengan menghasilkan dan berkongsi video, menggunakan blog, pin-papan, platform kerjasama atau media sosial anda boleh memperkayakan pengalaman pembelajaran mereka.

Kursus ini merupakan salah satu daripada siri tentang 'pembelajaran online', yang memperkenalkan anda untuk kemahiran yang penting dan alat yang anda perlukan untuk belajar dalam talian.

Apa topik yang anda akan meliputi? Mencerminkan talian: mengapa ia adalah penting untuk mencerminkan, dan alat yang tersedia Berkongsi dalam talian: penerokaan alat untuk membolehkan perkongsian teks, imej dan video Menggunakan sumber dalam talian untuk drama penyelidikan dan pelakon, William Shakespeare Menghasilkan kandungan video yang besar dengan mengambil kira elemen-elemen penting seperti tujuan, penonton, subjek, dan kualiti Perkongsian video dan audio: menyemak kerja orang lain Apa yang anda akan mencapai? Menilai tahap semasa anda keyakinan apabila mencerminkan dan berkongsi dalam talian. Meneroka alat yang ada untuk berkongsi teks, imej dan video dalam talian. Bincangkan sebab-sebab mengapa ia adalah penting untuk memikirkan tentang pembelajaran anda. Eksperimen dengan alat dalam talian untuk merakam dan merenung pembelajaran anda. Eksperimen dengan dan meneroka alat dalam talian untuk berkongsi dan bekerjasama dalam talian. Menerapkan pembelajaran anda dari minggu sebelumnya dan menghasilkan video atau teks artikel yang berkesan. Menilai video atau teks artikel daripada rakan-rakan pelajar. Berbincang dan memikirkan aktiviti anda sebelum menamatkan kursus ini. Menilai anda... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ramai di antara kita kini mempunyai identiti dalam talian berjalan bersama kehidupan seharian kita. Dalam kursus ini anda akan mempertimbangkan kehadiran dalam talian and ... [+]

Ramai di antara kita kini mempunyai identiti dalam talian berjalan bersama kehidupan seharian kita. Dalam kursus ini anda akan mempertimbangkan kehadiran dalam talian anda; anda akan mengetahui bagaimana apa yang kita katakan dan lakukan dalam talian boleh mempunyai implikasi yang besar kepada kehidupan sebenar kita, dan orang-orang lain. Anda juga akan menghabiskan masa melihat bagaimana untuk menilai dan meningkatkan identiti dalam talian anda untuk memastikan bahawa anda boleh mendapatkan yang terbaik daripada menjadi diri sendiri dalam talian.

Kursus ini merupakan salah satu daripada siri tentang 'pembelajaran online', yang memperkenalkan anda untuk kemahiran yang penting dan alat yang anda perlukan untuk belajar dengan berkesan dalam talian.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Ketahui bagaimana mengimbangi buku anda dan mengembangkan kemahiran untuk menguruskan kewangan dalam persekitaran peribadi dan perniagaan. ... [+]

Dapatkan kemahiran kewangan praktikal untuk membantu anda menyeimbangkan buku

Ketahui bagaimana wang mengalir dalam persekitaran peribadi dan perniagaan dan membangunkan kemahiran asas untuk menguruskan kewangan anda dengan kursus ini yang memperkenalkan anda kepada simpan kira dan perakaunan.

Anda akan menguasai istilah biasa, matematik asas dan mendapat keupayaan untuk meletakkan pengetahuan anda menjadi amalan. Selepas kursus ini, anda dapat mengimbangi buku anda dengan sempurna dan memahami bagaimana konsep keuntungan dan kerugian membawa kepada pendapatan atau hutang.

Membangunkan idea melalui perbualan

Kursus ini tidak difasilitasi. Pelajar digalakkan untuk menyokong satu sama lain, berkongsi pengalaman dan pengetahuan peribadi, dan melihat perspektif baru.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Meningkatkan kemahiran pemikiran logik dan kritikal anda dalam kursus dalam talian percuma ini. Kenal pasti halangan umum kepada pemikiran yang berkesan. ... [+]

Kami sentiasa diberi alasan untuk melakukan dan mempercayai perkara: percaya bahawa kita harus membeli produk, menyokong sebab, menerima pekerjaan, menilai seseorang yang tidak bersalah atau bersalah, keadilan itu mengharuskan kita melakukan kerja rumah tangga, dan sebagainya. Menilai sebab-sebab yang kami berikan untuk melakukan atau mempercayai perkara-perkara ini memanggil kami untuk berfikir secara kritis dan logik.

Meningkatkan kemahiran pemikiran logik dan kritikal anda

Walaupun kita dipanggil untuk menggunakan kemahiran pemikiran kritis dan logik kita sepanjang masa, kebanyakan kita tidak begitu baik. Kursus dalam talian percuma ini bertujuan untuk membantu anda mengembangkan dan meningkatkan kemahiran ini.... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Tingkah laku yang ganjarannya sistem pendidikan - belajar, penyediaan berhati-hati, mendaki pesakit dari satu tahap yang seterusnya - seolah-olah memberi kelebihan wanita ... [+]

Tingkah laku yang ganjarannya sistem pendidikan - belajar, penyediaan berhati-hati, mendaki pesakit dari satu tahap yang seterusnya - seolah-olah memberi kelebihan wanita dalam bidang akademik. Namun, dalam dunia pekerjaan, orang sewa dan menggalakkan berdasarkan watak sebanyak kelayakan formal.

Melalui memeriksa apa yang harus dialami oleh wanita muda di dalam kelas kursus ini bertujuan untuk memulakan perbualan antara guru tentang cara terbaik untuk membantu kanak-kanak perempuan berjaya dalam dan di luar kelas, dan juga menawarkan nasihat yang berwibawa, bimbingan dan penyelesaian yang praktikal.

Memahami faktor-faktor yang memberi kesan kepada kanak-kanak perempuan di sekolah ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Cari cara untuk menjadikan pendidikan lebih inklusif, terutamanya di kawasan yang sumbernya terbatas. ... [+]

Berjuta-juta kanak-kanak di seluruh dunia dikecualikan daripada akses kepada pendidikan kerana kecacatan - merompak potensi mereka dan mengurangkan masyarakat kita.

Pada kursus ini, anda akan belajar tentang pendidikan inklusif, memahami apa halangan yang ada untuk belajar dan bagaimana untuk mencabarnya. Lebih enam minggu anda akan belajar dari pelbagai orang yang mengalami kecacatan, menemui cara praktikal untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang lebih inklusif yang anda boleh memohon di kawasan anda sendiri.

Sertai kami dan bantu mewujudkan dunia di mana pembelajaran adalah untuk semua kanak-kanak.

Apa yang anda akan mencapai?

Pada akhir kursus, anda akan dapat ...... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Meningkatkan amalan dan pengetahuan mata pelajaran anda sebagai guru sekolah rendah atau menengah Pengkomputeran. ... [+]

Bagaimanakah Pengkomputeran diajar dengan cara yang melibatkan orang muda dan relevan dengan dunia yang mereka tinggal? Kurikulum Pengkomputeran di England merangkumi kemahiran sains komputer, celik digital, kewarganegaraan digital dan biasiswa digital. Kursus ini menawarkan pengetahuan, kemahiran dan nasihat mata pelajaran mengenai perancangan, pengajaran, penilaian dan dasar.

Pada mulanya dicipta oleh UEA dengan penajaan dari Computing at School (CAS) dan BT, Pusat Pembelajaran STEM Nasional menjadi tuan rumah kursus ini yang membolehkan anda belajar dari pakar Guru CAS pakar dan mencerminkan latihan kelas anda sendiri untuk membangunkan pengajaran anda.

Apa topik yang anda akan meliputi? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma direka untuk membantu guru PE mencapai dan mengekalkan tahap ini. Ia mentakrifkan "cemerlang" pelajaran pendidikan jasmani sebagai salah satu ... [+]

UNESCO telah menekankan keperluan mendesak untuk sekolah-sekolah untuk menangani aktiviti fizikal, dengan meningkatkan pengalaman orang muda pendidikan jasmani. Pasangan ini dengan pemeriksaan luar biasa bahawa sekolah-sekolah di negara-negara menerima, dan terdapat tekanan yang semakin meningkat ke atas semua guru PE untuk mencapai tahap prestasi tertinggi.

Kursus dalam talian percuma direka untuk membantu guru PE mencapai dan mengekalkan tahap ini. Ia mentakrifkan "cemerlang" pelajaran pendidikan jasmani sebagai salah satu yang memenuhi keperluan pembelajaran pelbagai dalam semua pelajarnya pada satu titik dalam masa dan dalam konteks tertentu.

Menjadi "penggerak" dan menyampaikan pelajaran PE cemerlang ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kursus dalam talian percuma untuk guru-guru bahasa Inggeris di seluruh dunia. Ia akan membantu anda membangunkan kemahiran dan amalan yang anda perlukan untuk pembangunan ... [+]

Kursus ini adalah sebahagian daripada Pengajaran untuk Kejayaan: Amalan untuk program Pengajaran Bahasa Inggeris, yang akan membolehkan anda untuk berkembang secara profesional sebagai seorang guru bahasa Inggeris.

Kursus dalam talian percuma untuk guru-guru bahasa Inggeris di seluruh dunia. Ia akan membantu anda membangunkan kemahiran dan amalan yang anda perlukan untuk pembangunan profesional berterusan anda (CPD).

Kursus ini adalah sebahagian daripada Pengajaran kami untuk Kejayaan: Amalan untuk program Pengajaran Bahasa Inggeris. Dalam program ini kita akan melihat 12 amalan profesional untuk CPD rangka kerja pembangunan guru British Council.

Dalam kursus ini anda akan melihat empat amalan profesional:... [-]

United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
November 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Fahami mengapa sesetengah kerajaan cuba mendapatkan kedaulatan mereka dan meninggalkan institusi global. ... [+]

Globalisasi adalah satu proses yang tidak ada manusia yang boleh mempercepat, melambatkan atau berhenti. Tetapi itu tidak bermakna orang tidak akan cuba.

Kerajaan dan rakyat di seluruh dunia sama ada mencuba dan mendapat manfaat daripada globalisasi (dan cuba untuk menghadkan kesan negatifnya) atau cuba mengelakkannya. Pada kursus ini, anda akan belajar tentang beberapa sebab mengapa orang sama ada pro atau anti-globalisasi. Anda akan mengetahui mengapa sesetengah kerajaan dan negara memilih sempadan dan penandaan dan yang lain memilih integrasi.

Apakah topik yang akan anda tutupi?Pembiakan dari persekutuan, perjanjian dan organisasiDemokratik keletihan dan tuntutan populisRegionalisasi dan EropahisasiXenophobia dan kosmopolitanismeRelokasi dan nasionalisme ekonomiPerlindungan dan persaingan globalSiapa yang diiktiraf oleh ini?... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
January 2019
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Pengaturcaraan kefungsian semakin penting dalam menyediakan aplikasi berskala global di internet. ... [+]

Pengaturcaraan kefungsian semakin penting dalam menyediakan aplikasi berskala global di internet.

Kami menggabungkan teori pengaturcaraan berfungsi dan amalan bagaimana yang bekerja di Erlang. Kursus ini juga akan membantu anda jika anda berminat untuk Elixir, berdasarkan mesin maya yang sama seperti Erlang, dan akan membantu anda mendapatkan pergi dengan apa-apa bahasa berfungsi.

Pengaturcaraan kefungsian telah menjadi kekuatan di Universiti Kent sejak 30 tahun lepas. Anda akan belajar dengan Simon Thompson - penulis bersama salah satu pengenalan standard untuk Erlang, Erlang Programming O'Reilly Media.

Apa topik yang anda akan meliputi? Bermula pengaturcaraan dalam Erlang Program dan fungsi dalam Erlang struktur data menggunakan senarai Alat untuk pengaturcaraan Erlang Berfungsi sebagai data, dan fungsi yang lebih tinggi-perintah Kajian kes Apa yang anda akan mencapai? Jelaskan mengapa Erlang telah maju, bagaimana reka bentuk telah dibentuk oleh konteks di mana ia telah digunakan, dan bagaimana Erlang boleh digunakan dalam amalan hari ini Mengimbas kembali kepada reka bentuk Erlang, dalam konteks rasional untuk pembangunan, dan bagaimana ia digunakan dalam amalan hari ini Menghasilkan program menggunakan konsep pengaturcaraan berfungsi, termasuk, khususnya, rekursi, yang hampir sama corak dan data tidak berubah-ubah Menggunakan pengetahuan untuk wish dan lain-lain jenis data Erlang dalam program Membangunkan fungsi yang lebih tinggi-pesanan menggunakan pola generik Yang merupakan kursus? ... [-]
United Kingdom UK Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => United Kingdom
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => UK Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
FutureLearn

Kami menggabungkan teori pengaturcaraan serentak dengan amalan bagaimana yang bekerja di Erlang. Anda akan mendapat peluang untuk mengukuhkan apa yang anda belajar melalu ... [+]