Read the Official Description

International Telematic University UNINETTUNO , adalah satu-satunya pengajaran jarak jauh Universiti berjaya ditaksir oleh ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), Agensi Mentri Pendidikan Mutu Itali. Ditubuhkan oleh deklarasi 15 April 2005 Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali, UNINETTUNIO menyampaikan tajuk akademik yang mempunyai nilai hukum di mana-mana di dunia untuk kajian universiti sarjana muda dan pascasarjana. UNINETTUNO mengikuti saranan Proses Bologna dan menyampaikan kredit universiti di bawah ECTS standard - Sistem Pemindahan Kredit Eropah.

UNINETTUNO adalah salah satu Universiti Pembelajaran Jarak Jauh yang terkemuka di dunia dan baru-baru ini memenangi beberapa anugerah antarabangsa untuk kecemerlangan Platform E-Pembelajaran dari Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah (EADTU). Anugerah IELA untuk portal e-pembelajaran terbaik telah dihantar kepada UNINETTUNO berdasarkan penyelidikan, pengetahuan dan pembangunannya dalam pendidikan jarak jauh. Ahli Lembaga EADTU - Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah, Wakil ICDE - Pendidikan Pengajian Jarak Jauh Antarabangsa untuk Eropah Selatan dan Mediterranean, Diiktiraf oleh UNESCO di kalangan universiti yang bertindak untuk mencapai Matlamat SDG 2030 oleh PBB (https: //goo.gl/jmiif7), dan disenaraikan sebagai ahli Persatuan UNESCO IAU - Persatuan Antarabangsa Universiti.

UNINETTUNO mempunyai 6 Jabatan, 25 kursus ijazah dan lebih daripada 163 pusat peperiksaan di seluruh dunia. Hari ini UNINETTUNO mempunyai lebih daripada 16,000 pelajar dari 160 Negara, adalah pemilik saluran tv berbilang bahasa satelit percuma di udara dan platform untuk belajar dan mengajar dengan jarak yang tersedia dalam talian dalam 5 bahasa (bahasa Arab, bahasa Itali, bahasa Inggeris, bahasa Yunani, Perancis).

Mengambil perhatian serius masalah yang dikaitkan dengan kualiti pengajaran yang kurang baik di beberapa institusi pengajaran jarak jauh di seluruh dunia, terima kasih kepada perkongsian yang kuat dengan universiti tradisional, profesor di UNINETTUNO dipilih antara profesor terbaik dari rakan universiti tradisional.

UNINETTUNO menyediakan standard pengajaran yang tinggi dalam persekitaran digital, berkat model pembelajaran dan pengajaran yang unik melalui jarak jauh melalui teknologi baru dan platform yang unik yang menggalakkan dan mengekalkan pencapaian bersama perkembangan peribadi. Pada pelajar UNINETTUNO boleh mengikuti program dan mendapat gelaran pengajian dan kredit universiti yang sah di mana-mana, tanpa batasan waktu dan ruang, Universiti tanpa sempadan (https://goo.gl/gie8e1).

Bagaimana untuk belajar

Aktiviti-aktiviti latihan berasaskan Internet berlaku di kawasan makro berasaskan web yang dinamakan Cyberspace Didactic. Dalam Cyberspace Didactic, proses latihan dan pembelajaran berlaku dan akses dipelbagaikan melalui log masuk dan kata laluan tersuai berdasarkan peranan pemain dalam jalur pendidikan: profesor, tutor, dan pelajar. Pelajaran dan aktiviti on-demand dalam talian boleh didapati 24h / hari bersama kelas bilik darjah live dan kelas dirakam (https://goo.gl/jY26qD).

Programs taught in:
English
Perancis
Itali
Bahasa Arab

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

International Telematic University UNINETTUNO

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan diri untuk mengurus dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran perniagaan yang kompetitif dan sent ... [+]

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan diri untuk mengurus dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran perniagaan yang kompetitif dan sentiasa berubah di arena antarabangsa.

Sarjana Muda Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan dibahagikan kepada dua laluan utama:

Pengurusan Perniagaan: laluan pengurusan antarabangsa dalam bahasa Inggeris;Pengurusan Kewangan: jalan antarabangsa yang bertujuan untuk pengurusan perniagaan dengan fokus khusus terhadap isu kewangan dalam bahasa Inggeris.

Pathway Pengurusan Perniagaan membolehkan pelajar:

1) untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan pentadbiran dan pengurusan perniagaan;... [-]

Itali Rome
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Itali
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Rome
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International Telematic University UNINETTUNO

Kursus ijazah sarjana muda bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat mengambil bahagian dalam analisis, reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan sistem dalam bid ... [+]

Kursus ijazah sarjana muda bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat mengambil bahagian dalam analisis, reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan sistem dalam bidang kejuruteraan komputer, automasi dan kejuruteraan pengurusan.

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelbagai kemahiran metodologi dan teknikal dalam bidang kejuruteraan maklumat untuk mewujudkan profesional dengan fleksibiliti dan penyesuaian yang tinggi kepada tuntutan pasaran. Ia juga memberikan penyediaan pepejal dalam matematik dan fizik, dengan itu menyediakan alat dan metodologi saintifik yang diperlukan untuk mendekati masalah kejuruteraan dengan cara yang ketat.... [-]

Itali Rome
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Itali
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Rome
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA

International Telematic University UNINETTUNO

MBA dalam Pengurusan Maritim dan Pengiriman, telah direka oleh International Telematic University UNINETTUNO untuk memberikan pengetahuan dan kepakaran yang diperlukan ke ... [+]

Pengenalan

MBA dalam Pengurusan Maritim dan Pengiriman telah direka oleh International Telematic University UNINETTUNO untuk menyediakan pengetahuan dan kepakaran yang diperlukan kepada pengurus kanan dan pemimpin sektor perkapalan dan maritim. Penekanan adalah pada perkapalan dan pengurusan maritim dalam suasana antarabangsa dan setempat dan program ini membentangkan pengetahuan dan bukti yang baru muncul untuk membolehkan perbandingan di seluruh negara dan sistem yang berbeza.

Program ini memberi tumpuan terutamanya kepada pendidikan dalam perkapalan, perniagaan, pengurusan, dan sains dan teknologi maritim, untuk membina kepakaran industri perkapalan, penyelidikan dan pembangunan.

... [-]
Itali Rome
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Itali
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Rome
    )

)
1
January 2019
Full-time
18 
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sarjana

International Telematic University UNINETTUNO

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air ... [+]

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air dan sumber air, dengan tumpuan kepada pembangunan budaya yang kuat di atas air dan berdasarkan dua aspek utama yang diwakili oleh pendekatan kesedaran dan meluas dan inklusif kepada air sebagai sumber kehidupan utama.

Melalui videolessons dan ruang kelas secara langsung dengan profesor yang dipilih di kalangan pakar terbaik dalam sektor ini, Kursus Induk menawarkan latihan yang memberi tumpuan kepada nilai dan pengetahuan global, walaupun mempunyai penegasan dan aplikasi tempatan.

Sumbangan tambahan ahli perniagaan, pengurus, kakitangan awam, diplomat dan sarjana adalah berguna untuk berkongsi pengalaman pengurusan yang berfungsi untuk interaksi yang diperlukan antara pembelajaran teoritis dan aplikasi praktikal yang memudahkan dan meningkatkan juga penciptaan rangkaian manusia di seluruh dunia dan hubungan sosial.... [-]

Itali Rome
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Itali
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Rome
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Full-time
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu