Read the Official Description

Southern Cross University merupakan sebuah universiti Australia kontemporari meriah dengan kampus yang indah di Gold Coast, Lismore dan Coffs Harbour, dan kampus cawangan di Sydney dan Melbourne.

Universiti juga mengendalikan The Hotel School Sydney dan The Hotel Melbourne Sekolah dengan kerjasama Mulpha Australia.

Kami mengalu-alukan pelajar dari lebih 60 buah negara di seluruh dunia dan menawarkan sarjana muda dan lepasan ijazah dalam persekitaran pembelajaran yang penuh inspirasi dan sokongan. Pihak Universiti mempunyai tumpuan pelajar yang kuat dan berbangga kualiti pensyarah, ramai daripada mereka diiktiraf sebagai pemimpin dalam bidang masing-masing.

Darjah kami ditawarkan merentasi pelbagai disiplin dan direka dengan berunding dengan industri. Banyak melibatkan penempatan kerja dan latihan dan lain-lain bentuk hands-on pembelajaran untuk melahirkan graduan kerja siap. Penyelidikan dijalankan di kawasan-kawasan yang serantau yang relevan dan signifikan di seluruh dunia, dalam bidang-bidang yang pelbagai seperti geosains, genetik tumbuhan, kajian dr bangsa ikan paus, kesihatan dan kesejahteraan dan pelancongan.

Tadbir Urus

Universiti ditadbir oleh Majlis yang mana Ketua Pegawai Eksekutifnya, Naib Canselor, laporan. Majlis bertanggungjawab bagi pengurusan hal ehwal Universiti. Badan akademik utama yang memberikan nasihat kepada Majlis mengenai perkara-perkara akademik ialah Lembaga Akademik.

Majlis dipengerusikan oleh Canselor. Majlis mempunyai 17 anggota, termasuk Naib Canselor, Pengerusi Lembaga Akademik, enam anggota yang dilantik oleh Menteri, empat orang ahli yang dilantik oleh Majlis, tiga kakitangan dipilih dan seorang ahli pelajar dipilih.

SCU Sejarah

Cerita kami

1994 - 2014 adalah masa yang menarik untuk Southern Cross University kerana ia berkembang daripada apa yang sebuah Kolej Guru, pada 1970-an, ke dalam Universiti sepenuhnya sepenuhnya dengan identiti sendiri pada tahun 1994.

Sebagai sebahagian daripada sambutan tahun 20 kami, kami mengembangkan siri cerita, maklumat sejarah dan ingatan peribadi. Ini termasuk Sejarah Ringkas pekat daripada SCU dari Maktab Perguruan dengan Universiti. Kami juga telah menyertakan beberapa penerangan diperluaskan berbeza tempoh lima tahun yang menerangkan sejarah Universiti lebih dua dekad: 1994 - 1998, 1999 - 2003, 2004 - 2008 dan 2009 - 2013.

Kami telah sumber cerita dari graduan, kakitangan dan organisasi tempatan, dan terdapat senarai Canselor dan Naib Canselor yang telah berkhidmat dengan Universiti dan memainkan peranan penting dalam menentukan hala tuju Universiti. Turut termasuk adalah sejarah penyelidikan di SCU dan sejarah pelajar antarabangsa di SCU.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

Southern Cross University (Online)

Dengan Southern Cross University Online MBA, anda akan membangunkan kedua-dua perniagaan pengetahuan dan kemahiran praktikal untuk memajukan kerjaya anda atau membina per ... [+]

Menjadi pemimpin dalam perniagaan

Dengan Universiti Southern Cross Online MBA, Anda akan membangunkan kedua-dua perniagaan pengetahuan dan kemahiran praktikal untuk memajukan kerjaya anda atau membina perniagaan anda sendiri. Anda akan meneliti pengurusan kontemporari dan membangunkan penyelesaian kepada situasi komersial kompleks - semua melalui prisma, sentiasa berubah-ekonomi digital global yang pantas. MBA kami diberikan penarafan 4 bintang oleh Persatuan Pengurusan Siswazah Australia. Kami untuk mengemaskinikan kurikulum secara berterusan untuk melengkapkan anda dengan konsep terkini, dan memastikan semuanya bertalian dengan trend yang sentiasa berubah. Pada masa yang sama, ini adalah kursus praktikal - anda boleh memilih daripada tujuh pengkhususan untuk mengasah lagi kemahiran industri anda. Jika matamu baik di pasaran kerja, Penyiasatan 2014 Perekrut korporat mendapati bahawa 83% daripada organisasi yang dikaji di rantau Asia-Pasifik merancang untuk mengupah MBA tahun ini - beberapa yang sudah semakin meningkat sejak 2009.... [-]

Australia Australia Online
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Australia
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Australia Online
    )

)
1
Pendaftaran Terbuka
Part-time
14 
Online

Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

This is Southern Cross University 2012

Prepare for the future of healthcare

Southern Cross University (Online)
Address
5-7 Young Street NSW 2000
Sydney, New South Wales, Australia
Website
Phone
+61 1300 589 882