Read the Official Description

Untuk Program Ijazah Dalam Talian Universiti Concordia , sila klik di sini

WHY Concordia University Chicago ?

Concordia University Chicago adalah pemimpin dalam pendidikan siswazah dan sarjana. Program akreditasi, peringkat tinggi, kampus, kohort dan online Bachelor, Sarjana dan Doktor dalam talian boleh membantu anda mencapai matlamat pendidikan dan kerjaya anda:

  • Ditubuhkan pada tahun 1864, Concordia-Chicago merayakan ulang tahun ke-150nya untuk membawa pendidikan tinggi ke dunia.

  • Lebih daripada 3,500 pelajar didaftarkan dalam program Master dan Doktor dalam talian kami, kohort dan di kampus.

  • Kami adalah kampus kedua yang paling pesat berkembang di kalangan institusi pemberi ijazah Sarjana bukan keuntungan di Amerika Syarikat untuk 2004-2009 (Chronicle of Higher Education, 2011 Almanac Edition).

  • Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi memberikan akreditasi untuk Concordia-Chicago untuk menawarkan doktor falsafah (Ph.D.) dalam kepimpinan. Akibatnya, Concordia menambah Ph.D. kepada doktor pendidikannya (EdD) dalam kepimpinan dengan lapan spesialisasi.

  • Pada tahun 2010, Majlis Kebangsaan Akreditasi Pendidikan Guru mendapat "Akreditasi Berterusan semua Program Pendidikan tanpa syarat" yang berprestij di program pendidikan Concordia.

Program Penyediaan Pendidik di CUC telah diakreditasi sejak tahun 1962 oleh Majlis Pendidikan Guru Kebangsaan (NCATE) dan pengganti NCATE Majlis Program Pendidikan Akreditasi (CAEP). Kedua-dua Program Pengendalian Lanjutan dan Program Pelesenan Awal telah dianugerahkan pengiktirafan yang sangat dicari kecemerlangan yang diberikan untuk memilih program di seluruh negara. CAEP adalah satu-satunya badan akreditasi nasional untuk persediaan pendidik yang mengiktiraf program-program yang membezakan pendidik dengan standard yang paling ketat. Di peringkat sarjana, program yang diiktiraf secara nasional untuk kecemerlangan termasuk Sarjana Sastera dalam Kurikulum dan Arahan dengan Pengesahan ESL, Pendidikan Membaca, Sarjana Seni dalam Pengajaran di Tahap Elementary dan Secondary, dan Kepimpinan Pendidikan (Pengetua).

Programs taught in:
English