Baca keterangan rasmi

Sekolah ini terdiri daripada Falsafah, Psikologi dan Sains Bahasa (Linguistik dan Bahasa Inggeris). Sekolah ini bertujuan untuk mengekalkan reputasi terkenal di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan dan menggunakannya sebagai asas yang kukuh untuk mengajar.

Semua mata pelajaran Sekolah peringkat 5 di UK dan 30 teratas di dunia (THE World University Rankings 2018 oleh hasil subjek).

Dalam semua bidang pelajaran, Sekolah diiktiraf sebagai peneraju dunia, seperti yang ditunjukkan dalam kedudukannya yang tinggi di semua bidang dalam ranking oleh subjek Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini (REF 2014).

  • Penyelidikan linguistik di Edinburgh menduduki tempat pertama di Scotland dan ke-2 di UK
  • Penyelidikan falsafah di Edinburgh berada di tangga ke-2 di Scotland dan ke-7 di UK
  • Penyelidikan psikologi di Edinburgh menduduki tempat pertama di Scotland dan ke-11 di UK sebagai sebahagian daripada penyerahan bersama untuk psikologi, psikiatri dan neurosains

Persekitaran penyelidikan kami dinilai sebagai 100% kondusif untuk menghasilkan penyelidikan terkemuka di peringkat antarabangsa atau antarabangsa (REF 2014). Pada 2015/16 sekolah membawa kira-kira £ 8 juta dalam dana penyelidikan.

Terdapat lebih daripada 100 kakitangan akademik dalam Sekolah, dan kelebihan kepakaran terdiri daripada falsafah analitik dan kajian bahasa Inggeris, melalui teori dan linguistik yang digunakan dan psikologi eksperimen, kepada neuroscience kognitif dan pengaruh genetik terhadap tingkah laku manusia.

Sekolah ini unik dalam menawarkan peluang yang luar biasa untuk pengajaran interdisipliner dan dalam bentuk penyelidikan novel yang merangkumi sempadan tradisional.

Setiap tahun, Sekolah mengalu-alukan pelbagai campuran lebih daripada 1,400 pelajar siswazah dan pascasiswazah dari seluruh dunia. Sekolah ini mempunyai hubungan yang mantap dengan bidang-bidang lain di Universiti seperti Klinik Neurosains, Perubatan, Informatika dan Kolej Seni Edinburgh.

Semua bidang subjek mempunyai hubungan aktif dengan organisasi penyelidikan di luar Universiti dan rangkaian kerjasama yang luas dengan pelbagai universiti di seluruh dunia. Sekolah ini menawarkan sokongan yang luas untuk ahli akademik, termasuk pejabat pengajian sarjana muda dan pascasiswazah yang berdedikasi, pasukan penyelidikan dan penyelidikan pertukaran pengetahuan dan pasukan sumber IT.

Kemudahan sekolah termasuk pelbagai makmal pakar dan pustaka Sekolah yang lengkap dan disediakan yang disokong oleh pustakawan sepenuh masa. Ini adalah tambahan kepada pustaka pusat Universiti berdekatan. Sekolah ini terletak di dua bangunan yang terletak di tengah-tengah kampus George Square di Universiti.

Sekolah ini adalah sebahagian daripada Kolej Kesenian, Kemanusiaan dan Sains Sosial.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

The MSc dalam talian dalam Epistemology, Etika dan Pikiran adalah satu program yang unik yang menyediakan asas menyeluruh dalam falsafah kontemporari, dengan penekanan te ... [+]

Gambaran keseluruhan program

Adakah minda berfungsi seperti komputer? Adakah terdapat prinsip moral sejagat? Apakah sifat pengetahuan, dan bagaimana saya memperolehnya? Bagaimanakah tanggungjawab moral dapat didamaikan dengan alam semesta deterministik? Adakah kebenaran matlamat siasatan? Adakah minda saya ada di kepala saya atau ia boleh melangkaui tengkorak saya dan ke dunia? Adakah terdapat perkara-perkara seperti fakta moral?

The MSc dalam talian dalam Epistemology, Etika dan Pikiran adalah satu program yang unik yang menyediakan asas menyeluruh dalam falsafah kontemporari, dengan penekanan tertentu pada bidang penyelidikan teras di mana Edinburgh mempunyai kekuatan tertentu: epistemologi, etika, dan falsafah minda dan sains kognitif.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 6 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Program dalam talian inovatif ini membolehkan anda untuk belajar untuk ijazah lepasan ijazah di salah satu universiti paling berprestij di dunia, dengan kadar yang sesuai ... [+]

Gambaran keseluruhan program

Program dalam talian inovatif ini membolehkan anda untuk belajar untuk ijazah lepasan ijazah di salah satu universiti paling berprestij di dunia, dengan kadar yang sesuai dengan anda dan sesuai dengan kerja dan komitmen peribadi anda yang sedang berjalan. Kami membawa bersama pemimpin dunia dalam bidang falsafah, sains dan teologi untuk memberikan anda landasan menyeluruh dalam hubungan antara sains dan agama.

Ini termasuk:

perkembangan saintifik utama dalam bidang seperti mekanik kuantum,biologi evolusi, dan neurosains; isu-isu teologi asas, seperti penciptaan, kejahatan, dan jiwa; dan alat analisis falsafah yang diperlukan untuk memahami hubungan di antara mereka. Program ini merupakan kerjasama interdisiplin yang unik di antara Jabatan Falsafah dan Sekolah Kebahagiaan Universiti Edinburgh.... [-]
United Kingdom Edinburgh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences
Website
Telefon
+44 (0)131 651 3083