University of Bath Online

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Bath telah ditubuhkan oleh Royal Charter pada tahun 1966. Kampus kami menghadap ke Bandar Warisan Dunia UNESCO yang indah dan menawarkan persekitaran yang mesra, menyokong dan inspirasi untuk penyelidikan atau kajian.

Kekaguman komuniti kampus kami muncul dari budaya aspirasi, perusahaan, kreativiti dan kepelbagaian yang tinggi. Aktiviti penyelidikan dan pengajaran kami tertumpu kepada kekuatan akademik kami dalam Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Pengurusan dan Sains Sosial. Di dalam bidang ini, kami telah mencipta lingkaran kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran yang baik dan pendekatan kami yang tangkas dan fleksibel telah menyesuaikan dengan agenda global yang pesat berkembang.

Penyelidikan kami mempunyai aplikasi praktikal dengan faedah sosial dan ekonomi dan dijalankan dalam semangat kerjasama antarabangsa dan interdisiplin.

Kami adalah pemimpin sektor dalam menterjemahkan penemuan ke dalam amalan, dasar, reka bentuk, kecekapan dan keberkesanan yang dipertingkatkan.

Kami adalah universiti pilihan pertama untuk pelajar di seluruh dunia. Kami menawarkan gabungan reputasi akademik yang unik, rekod pekerjaan siswazah yang cemerlang, kemudahan sukan bertaraf dunia, dan program penuh peluang sosial, budaya, rekreasi dan peribadi yang penuh.

Etos perkongsian kami menyokong penyelidikan kami, rangkaian penempatan kami dan kebolehpasaran siswazah / pascasiswazah kami. Penyediaan peluang penempatan di seluruh bidang disiplin kami adalah unik di kalangan universiti penyelidikan terkemuka UK.

Kami memberi sumbangan positif kepada kekuatan ekonomi rantau kami, menyokong satu dalam setiap 17 pekerjaan dan menyumbang sekitar £ 300 juta kepada KDNK Bath dan Timur Somerset. Pusat Inovasi kami membantu mempelbagaikan profil ekonomi bandar dengan menggabungkan perniagaan hasil tinggi dan menyelaraskan beberapa rangkaian serantau untuk sektor teknologi canggih.


Misi kita

Misi kami adalah untuk menyampaikan penyelidikan dan pengajaran bertaraf dunia, mendidik pelajar kami untuk menjadi pemimpin dan inovator masa depan, dan memberi manfaat kepada penduduk yang lebih luas melalui penyelidikan, perusahaan dan pengaruh kami.


Visi kami

Visi kami akan diiktiraf sebagai pusat kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran antarabangsa, mencapai impak global melalui alumni, penyelidikan dan perkongsian strategik kami.


Nilai kami

Nilai-nilai kami dapat dilihat dalam komitmen kami untuk:

 • memberikan kualiti dan kecemerlangan;
 • memupuk aspirasi yang tinggi;
 • menyokong kebebasan untuk mencabar menerima kebijaksanaan;
 • bercita-cita tinggi dengan integriti saintifik dan profesional yang tertinggi;
 • bekerja secara bertanggungjawab dan menghormati orang lain;
 • memupuk kesaksamaan, kepelbagaian, keterangkuman dan aksesibiliti;
 • mengamalkan amalan alam sekitar yang terbaik.

Universiti Bath - Sebuah Lawatan Bangunan dan Kemudahan dari University of Bath di Vimeo.


Masa depan kita

Sepanjang lima tahun akan datang, kami akan membina warisan ciptaan, perusahaan dan penglibatan antarabangsa yang kaya ini untuk:

 • memanjangkan kuasa penyelidikan kami dengan merekrut penyelidik dinamik, memupuk bakat mereka dan memajukan cita-cita mereka;
 • menegaskan pengaruh antarabangsa kami melalui perkongsian di seluruh dunia yang menawarkan maklum balas kreatif terhadap peluang penyelidikan dan pendidikan;
 • menjadi pemimpin antarabangsa dalam pendidikan siswazah, menarik peningkatan bilangan siswazah dengan meningkatkan portfolio prestij yang sedia ada dengan cara penyampaian yang inovatif dan global;
 • memperkayakan pengalaman pascasiswazah dan sarjana muda dengan melibatkan diri dengan kakitangan, pelajar, majikan, rakan kongsi dan alumni;
 • mengembangkan kapasiti dan keupayaan kami dengan melabur dalam infrastruktur, kemudahan dan teknologi baru. Dengan berbuat demikian, kami juga akan meningkatkan ciri-ciri khas kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran kami.


Strategi kami

Memberi kecemerlangan penyelidikan

Memperkukuhkan kapasiti penyelidikan kami melalui pelantikan akademik baru dan pelaburan modal akan meningkatkan kesan dan pengaruh kami. Memperluas populasi pelajar kedoktoran kami dan menyokong para penyelidik awal kerjaya akan meningkatkan budaya penyelidikan kami dan mewujudkan bakat talent. Melanjutkan kerjasama penyelidikan kami akan meningkatkan profil kami, memberikan perspektif yang segar dan mewujudkan peluang baru.

Keterlibatan secara rawak, secara nasional dan antarabangsa akan memastikan sumber intelektual kita mempunyai kesan yang optimum terhadap percepatan ekonomi dan inovasi masyarakat.


Memberi kecemerlangan pengajaran

Reka bentuk kurikulum inovatif dan pembelajaran yang dipertingkatkan teknologi akan mengekalkan kualiti penghantaran yang diiktiraf. Mengambil bahagian secara bermakna dengan pelajar dan siswazah kami akan memaklumkan peningkatan pengajaran dan pembelajaran kami secara berterusan. Melibatkan majikan dan badan profesional akan memudahkan respons kami terhadap kemahiran yang berubah-ubah yang diperlukan di tempat kerja. Mengiktiraf dan membangunkan kecemerlangan dalam amalan pengajaran akan meningkatkan tahap kepuasan pelajar dan menyokong aspirasi kerjaya mereka yang bertanggungjawab untuk penghantarannya. Analisis destinasi kerjaya graduan dan siswazah akan memastikan kami menambah nilai kepada prospek pekerjaan. Melabur dalam teknologi digital dan infrastruktur baru akan membantu kami memenuhi permintaan yang tinggi untuk peruntukan kami dan menerima pendekatan pedagogi yang baru.


Menggalakkan penglibatan dan perkongsian antarabangsa

Memperluaskan perkongsian formal kami dengan universiti antarabangsa yang terkemuka dan pembuat dasar akan menguatkan rangkaian antarabangsa kami dan memperluaskan pengaruh kami. Meningkatkan mobiliti dan sokongan antara budaya untuk penyelidik kerjaya yang mantap dan awal akan membantu meningkatkan profil antarabangsa mereka dan mengembangkan rangkaian penyelidikan mereka. Menyokong peluang penyelidikan dua hala dan pelbagai hala kerjasama, simposium dan kolokia akan menguatkan rangkaian antarabangsa kami. Memperluas peluang untuk mobiliti siswazah dan pascasarjana akan membantu para pelajar kami meningkatkan keupayaan mereka dalam pasaran pengambilan global dan mewujudkan rangkaian masa depan.


Menarik dan menyokong pelajar terbaik dari pelbagai latar belakang sosial dan budaya

Menyediakan persekitaran yang inklusif yang menjangkakan keperluan sokongan yang berbeza dari populasi pelajar kami yang pelbagai akan membantu pelajar individu mencapai potensi mereka. Bekerjasama dengan sekolah dan kolej rakan kongsi untuk meningkatkan aspirasi golongan muda yang berbakat dan memastikan bahawa mereka mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mendapat manfaat dari peruntukan kami akan membantu kami mencapai matlamat penyertaan kami yang semakin meluas. Meningkatkan rangkaian sasaran kami, dan rakan, sokongan untuk pelajar dari latar belakang yang kurang jelas akan membantu kami mengekalkan rekod cemerlang kami untuk pengekalan dan kejayaan pelajar.


Meningkatkan pengalaman pelajar dalam perkongsian dengan badan pelajar yang terlibat

Bekerjasama dengan Kesatuan Pelajar akan memastikan suara murid memberitahu keputusan dan semua pelajar, sarjana dan pascasiswazah, menerima kebajikan berkualiti tinggi, sokongan pastoral dan akademik. Ia juga akan menyokong penyampaian peluang untuk pembangunan kemahiran peribadi, profesional dan akademik serta penglibatan dengan aktiviti sosial, rekreasi dan sukarela. Meningkatkan aktiviti induksi kami akan menyokong peralihan pelajar ke dalam kehidupan universiti dan peralihan lulus ke dalam kajian pascasiswazah. Melabur dalam sokongan penempatan akan mengukuhkan aspek yang luar biasa dan tersendiri dari peruntukan kami.


Membangunkan kapasiti infrastruktur fizikal dan IT untuk bertindak balas terhadap perubahan dalam jumlah dan sifat aktiviti kami

Bekerjasama rapat dengan pelbagai pihak berkuasa tempatan dan perkongsian perusahaan tempatan, kami akan berusaha untuk membangunkan infrastruktur fizikal kami untuk menyokong pertumbuhan tenaga penyelidikan kami dan memenuhi permintaan daripada calon mahasiswa dan siswazah. Mengguna pakai teknologi digital baru dan meningkatkan daya tahan infrastruktur IT kami akan memberi respons kepada kepentingan IT penting kepada semua aspek aktiviti kami, serta menyokong pengembangan pembelajaran dalam talian dan gabungan pembelajaran kami.


Membangunkan keupayaan rakyat untuk menyampaikan objektif kami dan bertindak balas dengan fleksibel terhadap perubahan keperluan

Merekrut orang terbaik dan menyokong mereka untuk merealisasikan potensi penuh mereka akan membantu kami untuk memberikan kecemerlangan. Melabur dalam kepimpinan dan keupayaan pengurusan kami akan membantu kami menyokong rakan sekerja untuk memberi respons yang fleksibel kepada perubahan keperluan pelajar dan pemegang kepentingan yang lain.


Menyampaikan keupayaan kewangan kepada kecemerlangan sumber dalam penyelidikan dan pendidikan

Menyampaikan lebihan kewangan akan membolehkan kami melabur di masa depan kami, mengukuhkan keupayaan penyelidikan kami, memperluaskan pengaruh antarabangsa kami, meningkatkan populasi pascasiswazah kami dan mengekalkan kualiti pengalaman pelajar. Pelaburan terpilih dan peruntukan sumber akan mengoptimumkan kesan aktiviti kami. Mencapai sasaran penggantian dana bernilai £ 66 juta kami akan membolehkan kami mempercepat penyerahan pelaburan dalam kuasa penyelidikan dan kemudahan baru untuk meningkatkan pengalaman pelajar.


Atribut kami

Ciri-ciri yang menjadi hadiah komuniti kami ialah:

Ketabahan untuk mencapai kecemerlangan :

Lokasi

Bath

Alamat
Claverton Down
BA2 7AY Bath, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited