Queen's University Belfast

Faculty of Medicine, Health & Life Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Queen's University Belfast menduduki ranking di 200 Universiti Teratas di Dunia(QS World University Rankings 2019)

Sebagai pelajar Queen, anda akan menyertai universiti yang benar-benar antarabangsa. Malah, kami telah dinamakan sebagai universiti ke 24 yang paling antarabangsa di dunia dan mempunyai pelajar dari lebih 82 buah negara, membantu mewujudkan kampus yang pelbagai budaya dan bersemangat.

Kami adalah ahli kumpulan Russell berprestij, menggabungkan kecemerlangan dalam penyelidikan dan pendidikan dengan etos berpusatkan pelajar.


Queen's University

150,000 GRADUATES MEMBUAT MARKAH MEREKA DENGAN GLOBE

Alumni inspirasi kami terdiri daripada para ulama yang cemerlang, pemenang Hadiah Nobel - seperti Seamus Heaney dan David Trimble - dan pemimpin yang berpengaruh yang memberi kesan di Ireland Utara dan di seluruh dunia.

Lebih daripada 94% daripada graduan Queen berada dalam pekerjaan atau melanjutkan pelajaran enam bulan selepas tamat pengajian; graduan kami mendominasi kedudukan kepimpinan kanan di 80 syarikat terkemuka di Northern Ireland dan membuat perbezaan di lebih dari 120 buah negara.

Salah satu universiti kampus terbesar di UK, dan yang tertua ke-9, kami menggabungkan warisan kami dengan kemudahan terkini untuk pengalaman terbaik dalam kehidupan universiti.

KAMI ADALAH UNIVERSITI GLOBAL

Lebih 23,000 pelajar tinggal dan belajar di Queen's. Daripada jumlah itu, lebih daripada 1,900 adalah dari lebih daripada 82 negara; termasuk Malaysia, China, India, Timur Tengah dan Amerika Syarikat. Kami juga menggaji lebih daripada 600 kakitangan antarabangsa yang diambil dari lebih 70 negara.

PENGALAMAN UNIVERSITI EKSPRESIONAL

Kami menawarkan rangkaian perkhidmatan sokongan yang khusus untuk membantu anda memanfaatkan masa anda di Queen, menjaga kesihatan, kesejahteraan emosi, pendidikan, keperluan pembelajaran, prospek kerjaya kewangan dan kerjaya.

KEMUDAHAN KELAS DUNIA

Pelajar bertaraf dunia memerlukan kemudahan yang terkemuka. Kami telah melabur £ 350m dalam tempoh 10 tahun yang lalu, dengan penambahan baru membuka semua masa.

Salah satu universiti kampus terbesar di UK, dan yang tertua ke-9, kami menggabungkan warisan kami dengan kemudahan terkini untuk pengalaman terbaik dalam kehidupan universiti.

Queens102

BELFAST - NILAI 1 WILAYAH DI DUNIA UNTUK LAWATAN DALAM 2018

(PLANET LONELY, 2017)

Modal dengan budaya sendiri. Nikmati kehidupan seharian di kalangan beberapa orang yang paling mesra di dunia. Selami diri dengan kelab-kelab kontemporer, masakan, budaya dan seni kontemporer.

Queen's adalah di jantung budaya Belfast, serta seni dan adegan sosialnya. Kami bangga untuk menjadi sebahagian daripada bandar yang sibuk dan kosmopolitan yang mempunyai kehidupan sosial yang kaya dan warisan budaya yang kaya.

PENGINAPAN GUARANTEED

Menawarkan gaya hidup yang mencerminkan peralihan dari rumah ke kehidupan universiti. Penginapan kami yang selamat dan moden juga menawarkan sokongan, bantuan dan panduan untuk menyelesaikan kehidupan pelajar di Belfast serta ruang penting untuk hidup dan menikmati kehidupan pelajar sepenuhnya.

Penginapan Pelajar kami dan Kesatuan Pelajar akan membantu anda bertemu dan berkawan dengan pelajar lain dan merasai sebahagian daripada kehidupan kampus. Lebih 200 kelab dan masyarakat adalah cara terbaik untuk bertemu rakan, mencari bakat baru, dan berehat dari belajar.

Queens103a

FAKULTI PERUBATAN, KESIHATAN

Q Fakulti Perubatan, Kesihatan dan Sains Hayat di Queen memberikan kualiti tinggi, pendidikan terdepan, melalui kakitangan bertaraf dunia, memberi tumpuan kepada keperluan masyarakat. Kami menyediakan pengalaman pendidikan yang diterajui oleh penyelidikan dan memperkayakan pelajar kami secara intelek, sosial dan budaya.

Harapan kami ialah pelajar dari seluruh dunia akan menyertai kami untuk belajar dan juga membawa idea dan pendekatan baru untuk membantu memajukan cita-cita kami untuk meningkatkan dan memajukan kehidupan. Di tengah-tengah kebudayaan Belfast, serta seni dan adegan sosial. Kami bangga untuk menjadi sebahagian daripada bandar yang sibuk dan kosmopolitan yang mempunyai kehidupan sosial yang kaya dan warisan budaya yang kaya.

MENGADAKAN CABARAN GLOBAL

Melalui pendidikan dan penyelidikan kami, kami berusaha untuk menangani beberapa cabaran terbesar di dunia, kakitangan akademik kami menjalankan penyelidikan utama di dunia melalui Sekolah-sekolah dan Institut penyelidikan Global dalam Sains Kesihatan dan Keselamatan Makanan Global. Ini telah menyebabkan rawatan baru untuk pesakit dan tahap perlindungan yang lebih besar untuk makanan yang kami makan.

SEKOLAH FAKULTI

Sekolah Sains Biologi

Sekolah Perubatan, Pergigian dan Sains Bioperubatan

Sekolah Kejururawatan dan Kebidanan

Sekolah Farmasi

PERINGATAN FAKULTI

Subjek dalam 200 teratas di dunia (Peringkat Dunia QS mengikut subjek 2017)

 • Farmasi dan Farmakologi (51-100)
 • Kejururawatan (51-100)
 • Perubatan (151-200)
 • Pertanian dan Perhutanan (151-200)

Subjek di UK atas 20 (Times dan Sunday Times Good University Guide 2017)

 • 2 di UK untuk Farmakologi dan Farmasi
 • 2 di UK untuk Pergigian
 • Ke-4 di UK untuk Sains Makanan
 • 6 di UK untuk Pertanian dan Perhutanan
 • 10 di UK untuk Anatomi dan Fisiologi
 • Ke-20 di UK untuk Perubatan

This school offers programs in:
 • English

Lihat Online Sijil Pascasiswazah » Lihat Online MSc » Lihat Health MSc » Lihat Health PhD » Lihat Health Sarjana » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

MSc Global Food Security (Food Safety) – Online

Online Sambilan September 2019 United Kingdom Belfast

[+]

Bukti yang IELTS * skor 6.0, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam mana-mana komponen, atau kelayakan yang setaraf dengannya boleh diterima oleh Universiti diperlukan (* diambil dalam tempoh 2 tahun lepas).

PROSPEK KERJAYA

Program ini akan sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang kawasan yang semakin penting ini, yang bekerja dalam sektor industri makanan Agri yang lebih luas termasuk pengeluaran makanan, pemprosesan dan peruncitan, pengawalseliaan dan agensi kawalan kerajaan, dan organisasi penyelidikan.

Sistem pinjaman pasca siswazah di UK menawarkan pinjaman pelajar yang disokong kerajaan sehingga £ 10,280 untuk kursus pengajaran dan penyelidikan Masters di semua bidang pelajaran. Kriteria, kelayakan, pembayaran balik dan maklumat permohonan boleh didapati di laman web kerajaan UK.... [-]


Sijil Pascasiswazah

PgCert Pathology Informatics and Business Application - Distance Learning

Online Sambilan September 2019 United Kingdom Belfast

[+]

PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN

Di Queen, kami berhasrat untuk menyampaikan persekitaran pembelajaran yang berkualiti tinggi yang membenamkan rasa ingin tahu intelektual, inovasi dan amalan terbaik dalam pembelajaran, pengajaran dan sokongan pelajar untuk membolehkan pelajar untuk mencapai potensi penuh akademik mereka.

Kursus ini disampaikan sebagai program pembelajaran jarak jauh. Pengajaran disampaikan dalam talian dengan menggunakan persekitaran pembelajaran maya yang dipesan terlebih dahulu.

Program ini disampaikan oleh Pembelajaran Jarak Jauh pada semester kedua antara bulan Februari dan Jun.

SYARAT KEMASUKAN

Sekurang-kurangnya 2.2 ijazah Kepujian atau kelayakan setara yang diterima oleh Universiti dalam subjek biologi yang berkaitan diperlukan. ... [-]


Video

Why study at Queen's University Belfast?

Life in Belfast - The Ultimate Student City

Postgraduate Study in Belfast, Northern Ireland

Contact

Queen's University Belfast

Alamat Queen's University Belfast University Road Northern Ireland
BT7 1NN Belfast, Northern Ireland, United Kingdom
Website http://www.qub.ac.uk/
Telefon +44 785 1880522