Université Virtuelle (UIV)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apakah Universiti Maya?

Universiti Maya Antarabangsa (UIV) menawarkan kursus pembelajaran jarak jauh (dipanggil kursus e-pembelajaran). Sesiapa sahaja yang tidak boleh bergerak secara tetap ke universiti boleh mendapat manfaat daripada latihan dalam talian dan mempunyai hak untuk mendapatkan ijazah pendidikan tinggi.

UIV telah diwujudkan oleh Universiti Antarabangsa (ITU) untuk membolehkan orang ramai mempunyai kekangan mobiliti untuk mendapat akses ke pendidikan tinggi, berkat sumber pembelajaran dan alat dalam talian (platform , tunjuk ajar, persidangan video, media, perpustakaan maya). Peperiksaan diadakan sekali atau dua kali setahun di ITU atau di salah satu pusat yang diluluskan oleh IVU, dan selepas itu pelajar jarak jauh memperoleh Diploma (Lesen, Sarjana, Jurutera).

Kursus pembelajaran jarak jauh Universiti Maya Antarabangsa ditawarkan kepada:

  • profesional bekerja yang ingin memperdalam ilmu asas dan diterapkan mereka; yang tidak dapat menghadiri kelas secara teratur,
  • pelajar yang mempunyai kekangan pengangkutan: penduduk kawasan dan kawasan yang kurang mendapat perkhidmatan di ibu negara atau pelajar asing dengan cara yang terhad,
  • pelajar dengan mobiliti yang kurang.

Kemasukan memenuhi kriteria pemilihan yang sama seperti untuk pelajar dalam latihan awal, dan selepas komisen untuk mengesahkan kekangan mobiliti.

organisasi

Terima kasih kepada teknologi inovasi dan maklumat, Universiti Maya Antarabangsa (UIV) telah diwujudkan pada tahun 2012 untuk menawarkan latihan dalam talian. Organisasi IVU membolehkan pelajar jarak jauh menguruskan program pembelajaran mereka mengikut kekangan mereka.

kemasukan

Anda boleh memohon salah satu kursus yang ditawarkan mengikut peringkat akademik anda: Ijazah Sarjana Muda, Ijazah Jurutera, Ijazah Sarjana. Berikutan kajian fail anda, anda akan mempunyai temu bual (di universiti atau dalam talian) dan anda akan dapat mendaftar jika anda diterima oleh suruhanjaya.

latihan

Anda akan menerima kod akses anda dan anda boleh mengikuti kursus dalam talian; beberapa alat tersedia: platform dengan pelan pengajaran, pelbagai media (tutorial, dokumen, video ..), perpustakaan maya. Pasukan pendidikan dan akademik juga akan mengawasi anda sepanjang kursus anda.

peperiksaan

Peperiksaan kerja rumah dan peperiksaan akhir semester berlaku di universiti atau di salah satu pusat yang diluluskan oleh IVU, pada akhir setiap semester (pada bulan Januari dan Jun). Dengan pengecualian khas, anda juga boleh mengambil peperiksaan pada akhir tahun akademik.

Lokasi

Tunisia Online

Université Virtuelle (UIV)

Alamat
48, rue des minéraux, Charguia 1, Tunis
2035 Tunisia Online, Tunisia
Telefon
+216 71 809 000