Baca keterangan rasmi

Satu-satunya FernUni di Switzerland

Universiti FernUni Schweiz Jarak FernUni Schweiz Switzerland ( FernUni Schweiz ) adalah institusi universiti moden dan pemimpin dalam pembelajaran jarak jauh universiti di Switzerland.

Semua program Sarjana Muda dan Sarjana distrukturkan mengikut garis panduan Bologna. Lebih daripada 1,500 pelajar sedang belajar dalam bahasa Jerman atau Perancis.

Pengurus pelajar kami mengurus pelajar di tiga lokasi di Switzerland dan adalah orang hubungan untuk soalan mengenai pembelajaran jarak jauh.

Institusi ini diiktiraf:

  • oleh kerajaan persekutuan mengikut Artis 11 Akta Promosi Universiti (UFG)
  • oleh canton Valais menurut undang-undang cantonal mengenai pendidikan dan penyelidikan kolej universiti dan institut penyelidikan

Pemimpin dalam pembelajaran jarak jauh universiti

Kisah kejayaan Universiti FernUni Schweiz Jarak FernUni Schweiz ( FernUni Schweiz ) bermula 25 tahun yang lalu. Sejak 1992 kami menawarkan kursus pembelajaran jarak jauh di tiga lokasi kami di Brig, Pfäffikon SZ dan Siders di peringkat universiti. Lebih 1,500 pelajar dari Jerman dan luar negara kini sedang belajar dalam bahasa Jerman atau Perancis.

Semua kursus berstruktur mengikut garis panduan Bologna. Akibatnya, program-program di luar Switzerland diiktiraf, disokong secara antarabangsa dan berorientasikan.

Reka bentuk pembelajaran jarak jauh didasarkan pada idea pembelajaran terbuka, fleksibel dan individu. FernUni Schweiz mengikuti konsep pembelajaran jarak jauh moden sebagai "pembelajaran campuran", gabungan pengajaran eLearning dan kelas bilik darjah. Bergantung pada program ijazah, ungkapan bahagian berbeza berbeza.

Program diajar dalam:
  • Jerman
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

FernUni Schweiz

Program ini menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang kemunculan masyarakat kontemporari (abad ke-19 dan ke-20). Perkembangan ini dicirikan oleh perkemba ... [+]

Program ini menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang kemunculan masyarakat kontemporari (abad ke-19 dan ke-20). Perkembangan ini dicirikan oleh perkembangan antagonistik globalisasi dan pembukaan sempadan di satu pihak dan pengukuhan identiti kebangsaan dan khususisme budaya di pihak yang lain. Salah satu tumpuan latihan adalah penguasaan teknologi maklumat baru (analisis imej dan sumber elektronik).

Bahagian pertama program pengajian terdiri daripada empat modul dan mewakili bahagian propagatifutik kajian ini. Modul-modul ini membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan yang jelas dan kritikal mengenai sejarah abad ke-19 dan ke-20 serta kaedah-kaedah sejarah dan teknik kerja.... [-]

Switzerland Switzerland Online
Feb. 2020
Jerman
Sambilan
9 semester
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

FernUni Schweiz

Program pengajian ini menyediakan pendidikan ilmiah asas yang baik dalam asas-asas psikologi serta disiplin dan aplikasinya. Pelajar memperoleh pelbagai pengetahuan dalam ... [+]

Program pengajian ini menyediakan pendidikan ilmiah asas yang baik dalam asas-asas psikologi serta disiplin dan aplikasinya. Pelajar memperoleh pelbagai pengetahuan dalam statistik, kaedah eksperimen dan diagnostik. Mereka belajar dan melatih perbualan, nasihat dan campur tangan. Kesimpulannya adalah tesis sarjana sains.

Program ini berdasarkan kepada penemuan penyelidikan semasa dan kaedah pembelajaran moden. Mengikut diri kajian akan diadakan sesi kelas setiap tiga minggu pada hari Sabtu.

modulM01 Pengenalan kepada PsikologiKaedah M02 I: Kaedah dan Statistik Penyelidikan IM03 Psikologi PembangunanM04 Kaedah II: Kaedah dan Statistik Penyelidikan IIM05 Psikologi SosialM06 Psikologi Am I: Persepsi, Pemikiran, Penyelesaian MasalahM07 Keperibadian dan Psikologi PerbezaanKaedah M08 III: Latihan EksperimenPsikologi Psikologi II: PembelajaranKaedah M10 IV: Diagnostik dan Teori UjianM11 Psikologi Biologi - NeuropsychologyM12 Psikologi Klinikal I: Psikologi Klinikal.M13 Kaedah V: Kaedah dan Statistik Penyelidikan IIIM14 Psikologi Klinikal II: PerundinganSeminar Pengenalan M15-1 ASeminar Pengenalan M15-2 BM16 Psikologi Am IV: EmosiPsikologi Kerja M17 - Psikologi OrganisasiM18 Tesis Sarjana Mudasyarat kemasukan... [-]
Switzerland Switzerland Online
Feb. 2020
Jerman
Sambilan
9 semester
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

FernUni Schweiz

Kursus kajian moden menyediakan pendidikan ilmiah asas yang kukuh dalam asas-asas ekonomi dengan orientasi ekonomi serta disiplin dan aplikasinya. Pelajar memperoleh fund ... [+]

Kursus kajian moden menyediakan pendidikan ilmiah asas yang kukuh dalam asas-asas ekonomi dengan orientasi ekonomi serta disiplin dan aplikasinya. Pelajar memperoleh fundamental teori dan pengetahuan khusus, mengiktiraf konteks ekonomi global dan belajar menyelesaikan masalah secara bebas dengan memilih kaedah saintifik yang sesuai dan aplikasi yang sesuai. Kesimpulannya adalah tesis sarjana sains.

Program ini berdasarkan kepada penemuan penyelidikan semasa dan kaedah pembelajaran moden. Mengikut diri kajian akan diadakan sesi kelas setiap tiga minggu pada hari Sabtu.

modulM01 Matematik PerniagaanM02 Asas EkonomiUndang-undang M03M04 Makroekonomi dan MikroekonomiM05 Perakaunan KewanganM06 Statistik EkonomiM07 Perakaunan PengurusanEkonomi Maklumat M08Tadbir Urus Korporat M09Penyelidikan Ekonomi Empayar M10Pasaran kewangan M11M12 Ekonomi Alam Sekitar dan Dasar EkonomiM13 Globalisasi dan ekonomi antarabangsaM14 Ekonomi dan EtikaEkonomi Perilaku M15M16 Ekonomi KesihatanKertas seminar M17M18 Tesis Sarjana Mudasyarat kemasukan... [-]
Switzerland Switzerland Online
Feb. 2020
Jerman
Sambilan
9 semester
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu