ESCP Europe

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, ESCP Europe telah menghasilkan generasi pemimpin dan usahawan. Dengan enam kampusnya di Berlin, London, Madrid, Paris, Turin dan Warsaw, identiti Eropah yang benar-benar Eropah membolehkan ESCP Europe menawarkan gaya pembelajaran multikultural yang unik dalam bidang perniagaan dan pandangan global dalam isu Pengurusan Antarabangsa. Setiap tahun, ESCP Europe mengalu-alukan lebih daripada 6,000 pelajar dan 5,000 eksekutif dari lebih daripada 120 negara yang berbeza, menyediakan mereka dengan menawarkan kursus Pengurusan yang komprehensif dan program khusus (Sarjana Muda, Sarjana, Eksekutif MBA, PhD dan Pendidikan Eksekutif). ESCP Europe termasuk hanya 1% dari sekolah perniagaan di dunia yang memiliki Akreditasi Triple Crown (AACSB, AMBA dan EQUIS). www.escpeurope.eu - Ikut kami di Twitter @ESCPeurope

Fakta Utama

 • 6 buah kampus: Berlin, London, Madrid,
  Paris, Torino, dan Warsaw
 • 130 perikatan akademik di Eropah dan Dunia
 • Akreditasi tiga: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Kedudukan secara tetap di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia
 • Pemerintahan Eropah mewakili identiti Eropah mendalam sekolah

Sejarah

Walaupun jenama ESCP Europe berkembang selama hampir 200 tahun sejarahnya, ia tetap setia kepada tiga huruf pertamanya. Bermula pada tahun 1819 dengan nama Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie dan selepas itu dinamakan semula sebagai École Supérieure de Commerce , ia dibangunkan untuk ESCP lima puluh tahun kemudian pada tahun 1869. Setelah bergabung dengan sekolah saudaranya, Sekolah Pengurusan Eropah (EAP), dalam 1999, sekolah itu dipanggil ESCP-EAP selama kira-kira sedekad. Akhirnya, pada tahun 2009, nama sekolah berubah menjadi ESCP Europe , menjadikan rujukan jelas kepada warisan dan kedudukannya di Eropah.

Skop antarabangsa ESCP Europe telah terlihat sejak usia dini. Sudah kelas 1824 mengira 30% pelajar antarabangsa dengan 15 kebangsaan yang berbeza, diantaranya tujuh orang Sepanyol, lima orang Brazil, lima Belanda, empat orang Jerman, dan dua orang Amerika.

Pendidikan bahasa merupakan bahagian penting kurikulum pertama yang termasuk, sebagai tambahan kepada tatabahasa Perancis, juga kursus bahasa Inggeris, Jerman, dan Sepanyol. Setakat 1825, sejumlah sepuluh bahasa telah diajar di ESCP Europe dan pelajar terpaksa belajar sekurang-kurangnya tiga daripada mereka.
Sekitar satu setengah abad kemudian, ESCP Europe sekali lagi menjadi perintis melalui penciptaan sekolah perniagaan pelbagai kampus. Untuk menanggapi panggilan Sekolah Eropah, kampus di Jerman dan di United Kingdom dibuka pada tahun 1973, diikuti oleh Sepanyol pada tahun 1988, Itali pada tahun 2004, dan Warsaw pada tahun 2015. Dalam konteks dunia yang semakin global, cita-cita ESCP Europe hari ini adalah untuk melatih pengurus-pengurus Eropah yang benar dengan memupuk hubungan antara nilai-nilai kemanusiaan dan pendidikan pengurusan. ESCP Europe menjadi Sekolah Eropah yang terbuka untuk Dunia.

Sorotan Abad 21

 • 2001: Program Master dalam Pengurusan ESCP Europe disahkan oleh City University London yang memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan MSc Eropah dalam Pengurusan.
 • 2002: ESCP Europe diiktiraf oleh Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB), yang menjadikannya salah satu sekolah perniagaan pertama dengan akreditasi Triple Crown: AACSB, EQUIS, dan AMBA.
 • 2004: Kampus kelima di Torino, Itali ditubuhkan. Sarjana dalam Pengurusan pelajar boleh memperoleh gelaran Laurea Magistrale Itali, yang disahkan oleh University of Torino.
 • 2005: Sekolah itu merasmikan kampus Londonnya selepas berpindah dari Oxford. ESCP Europe kini mempunyai kampus-kampus bandar di lima bandar utama Eropah: Paris, London, Berlin, Madrid dan Torino.
 • 2007: Program Sarjana dalam Pengurusan diiktiraf oleh Carlos III University of Madrid dan para pelajar boleh mendapatkan ijazah sarjana Sepanyol Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP Europe dapat meraih ijazah kebangsaan dalam setiap lima negara implantasi.
 • 2015: Sekolah menubuhkan kampus Eropah keenamnya melalui perikatan strategik dengan Kozminski University yang berpusat di Warsaw, satu-satunya sekolah perniagaan di Eropah Tengah dan Timur dengan akreditasi tiga (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Kampus Paris meluas ke daerah Montparnasse (Paris kiri bank), untuk membangunkan aktiviti Pendidikan Eksekutif dan menyokong pembangunan dan pertumbuhan sekolah.
 • 2018: Sekolah Perniagaan ESCP Europe menjadi berautonomi dari Dewan Perniagaan dan Industri Serantau Paris Île-de-France, yang kini menjadi pemegang saham majoriti sekolah.

Misi

"Misi ESCP Europe adalah untuk memberi inspirasi dan mendidik para pemimpin perniagaan esok."

Keyakinan kami adalah bahawa pemimpin perniagaan esok perlu menjadi berkesan antarabangsa, digital, dan antara budaya. Pendekatan kami terhadap pendidikan dan struktur organisasi mencerminkan ini, dengan program antarabangsa yang kuat yang disampaikan oleh Fakulti bersepadu (pan-Eropah) di seluruh kampus di setiap pasaran utama di Eropah.

Kami memajukan misi ini melalui pendekatan unik kami untuk pendidikan dan penyelidikan pengurusan antarabangsa, yang mempromosikan pengalaman, kerjasama dan pembelajaran transnasional dalam kerangka pan-Eropah.

Pada tahun 2015, Sekolah merumuskan pendekatan dan perspektif yang unik di bawah akronim C4B: Kultur untuk (4) Perniagaan . Ini terus membimbing kerja kami dan kini telah menjadi Pelan Strategik baru untuk tempoh 2018-2022.

Visi kami

(Apa dan di mana kita mahu menjadi 2022)

"Pada tahun 2022, ESCP Europe akan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sekolah perniagaan terkemuka di Eropah untuk pendidikan pengurusan yang berpusatkan di peringkat antarabangsa.
Penglihatan kita menunjukkan
 • menghasilkan dan menyebarkan penyelidikan bertaraf dunia dalam pengurusan antarabangsa / komparatif yang membentuk cara organisasi dan pemimpin berfikir dan berkelakuan;
 • menghasilkan graduan pintar dari segi budaya dan digital yang dilengkapi untuk membentuk dan menyambung dunia perniagaan esok;
 • melibatkan diri dengan perniagaan, alumni dan kerajaan untuk memupuk kemajuan dalam amalan pengurusan antarabangsa dan hubungan antara budaya;
 • memanfaatkan kepelbagaian dalam semua bentuknya sebagai sumber inovasi, kekuatan dan kepemimpinan

Lokasi

Sepanyol dalam talian

Alamat
Sepanyol dalam talian, Sepanyol

Madrid

Alamat
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Akreditasi