Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, ESCP Europe , sekolah perniagaan pertama di dunia, diasaskan oleh sekumpulan ahli ekonomi dan ahli perniagaan termasuk ahli ekonomi terkenal Jean-Baptiste Say dan pedagang Vital Roux yang terkenal. Jean-Baptiste Say adalah seorang advokat liberalisme ekonomi dan sering dikreditkan dengan mencipta konsep keusahawanan seawal tahun 1800. Vital Roux terutama dikenali kerana sebahagian besarnya menyumbang kepada penghuraian Kanun Perdagangan pada tahun 1807 serta untuknya pemikiran di hadapan dalam pedagogi inovatif. Oleh itu, boleh dikatakan bahawa penciptaan ESCP Europe mewakili penciptaan konsep "sekolah perniagaan".

Fakta Utama

 • 6 buah kampus: Berlin, London, Madrid,
  Paris, Torino, dan Warsaw
 • 130 perikatan akademik di Eropah dan Dunia
 • Akreditasi tiga: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Kedudukan secara tetap di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia
 • Pemerintahan Eropah mewakili identiti Eropah mendalam sekolah

Sejarah

Walaupun jenama ESCP Europe berkembang selama hampir 200 tahun sejarahnya, ia tetap setia kepada tiga huruf pertamanya. Bermula pada tahun 1819 dengan nama Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie dan selepas itu dinamakan semula sebagai École Supérieure de Commerce , ia dibangunkan untuk ESCP lima puluh tahun kemudian pada tahun 1869. Setelah bergabung dengan sekolah saudaranya, Sekolah Pengurusan Eropah (EAP), dalam 1999, sekolah itu dipanggil ESCP-EAP selama kira-kira sedekad. Akhirnya, pada tahun 2009, nama sekolah berubah menjadi ESCP Europe , menjadikan rujukan jelas kepada warisan dan kedudukannya di Eropah.

Skop antarabangsa ESCP Europe telah terlihat sejak usia dini. Sudah kelas 1824 mengira 30% pelajar antarabangsa dengan 15 kebangsaan yang berbeza, diantaranya tujuh orang Sepanyol, lima orang Brazil, lima Belanda, empat orang Jerman, dan dua orang Amerika.

Pendidikan bahasa merupakan bahagian penting kurikulum pertama yang termasuk, sebagai tambahan kepada tatabahasa Perancis, juga kursus bahasa Inggeris, Jerman, dan Sepanyol. Setakat 1825, sejumlah sepuluh bahasa telah diajar di ESCP Europe dan pelajar terpaksa belajar sekurang-kurangnya tiga daripada mereka.
Sekitar satu setengah abad kemudian, ESCP Europe sekali lagi menjadi perintis melalui penciptaan sekolah perniagaan pelbagai kampus. Untuk menanggapi panggilan Sekolah Eropah, kampus di Jerman dan di United Kingdom dibuka pada tahun 1973, diikuti oleh Sepanyol pada tahun 1988, Itali pada tahun 2004, dan Warsaw pada tahun 2015. Dalam konteks dunia yang semakin global, cita-cita ESCP Europe hari ini adalah untuk melatih pengurus-pengurus Eropah yang benar dengan memupuk hubungan antara nilai-nilai kemanusiaan dan pendidikan pengurusan. ESCP Europe menjadi Sekolah Eropah yang terbuka untuk Dunia.

Sorotan Abad 21

 • 2001: Program Master dalam Pengurusan ESCP Europe disahkan oleh City University London yang memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan MSc Eropah dalam Pengurusan.
 • 2002: ESCP Europe diiktiraf oleh Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan Perniagaan (AACSB), yang menjadikannya salah satu sekolah perniagaan pertama dengan akreditasi Triple Crown: AACSB, EQUIS, dan AMBA.
 • 2004: Kampus kelima di Torino, Itali ditubuhkan. Sarjana dalam Pengurusan pelajar boleh memperoleh gelaran Laurea Magistrale Itali, yang disahkan oleh University of Torino.
 • 2005: Sekolah itu merasmikan kampus Londonnya selepas berpindah dari Oxford. ESCP Europe kini mempunyai kampus-kampus bandar di lima bandar utama Eropah: Paris, London, Berlin, Madrid dan Torino.
 • 2007: Program Sarjana dalam Pengurusan diiktiraf oleh Carlos III University of Madrid dan para pelajar boleh mendapatkan ijazah sarjana Sepanyol Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP Europe dapat meraih ijazah kebangsaan dalam setiap lima negara implantasi.
 • 2015: Sekolah menubuhkan kampus Eropah keenamnya melalui perikatan strategik dengan Kozminski University yang berpusat di Warsaw, satu-satunya sekolah perniagaan di Eropah Tengah dan Timur dengan akreditasi tiga (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Kampus Paris meluas ke daerah Montparnasse (Paris kiri bank), untuk membangunkan aktiviti Pendidikan Eksekutif dan menyokong pembangunan dan pertumbuhan sekolah.
 • 2018: Sekolah Perniagaan ESCP Europe menjadi berautonomi dari Dewan Perniagaan dan Industri Serantau Paris Île-de-France, yang kini menjadi pemegang saham majoriti sekolah.

Misi

"Misi ESCP Europe adalah untuk memberi inspirasi dan mendidik para pemimpin perniagaan esok."

Keyakinan kami adalah bahawa pemimpin perniagaan esok perlu menjadi berkesan antarabangsa, digital, dan antara budaya. Pendekatan kami terhadap pendidikan dan struktur organisasi mencerminkan ini, dengan program antarabangsa yang kuat yang disampaikan oleh Fakulti bersepadu (pan-Eropah) di seluruh kampus di setiap pasaran utama di Eropah.

Kami memajukan misi ini melalui pendekatan unik kami untuk pendidikan dan penyelidikan pengurusan antarabangsa, yang mempromosikan pengalaman, kerjasama dan pembelajaran transnasional dalam kerangka pan-Eropah.

Pada tahun 2015, Sekolah merumuskan pendekatan dan perspektif yang unik di bawah akronim C4B: Kultur untuk (4) Perniagaan . Ini terus membimbing kerja kami dan kini telah menjadi Pelan Strategik baru untuk tempoh 2018-2022.

Visi kami

(Apa dan di mana kita mahu menjadi 2022)

"Pada tahun 2022, ESCP Europe akan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sekolah perniagaan terkemuka di Eropah untuk pendidikan pengurusan yang berpusatkan di peringkat antarabangsa.
Penglihatan kita menunjukkan
 • menghasilkan dan menyebarkan penyelidikan bertaraf dunia dalam pengurusan antarabangsa / komparatif yang membentuk cara organisasi dan pemimpin berfikir dan berkelakuan;
 • menghasilkan graduan pintar dari segi budaya dan digital yang dilengkapi untuk membentuk dan menyambung dunia perniagaan esok;
 • melibatkan diri dengan perniagaan, alumni dan kerajaan untuk memupuk kemajuan dalam amalan pengurusan antarabangsa dan hubungan antara budaya;
 • memanfaatkan kepelbagaian dalam semua bentuknya sebagai sumber inovasi, kekuatan dan kepemimpinan
Program diajar dalam:
English
Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

ESCP Europe

Master Eksekutif dalam Perniagaan Antarabangsa (EMIB) adalah program dalam talian yang terdiri daripada 14 kursus pengurusan dan kepimpinan Master Thesis. Ini akan meleng ... [+]

Menjadi sebahagian daripada Elite Perniagaan Antarabangsa100% Metodologi Dalam Talian.Diploma ESCP EuropeProgram pengajaran terbaik dalam 6 Kampus ESCP Europe .Memusatkan perhatian pada pembelajaran di tempat kerja dengan multimedia e-pembelajaran berkualiti tinggi.Kandungan HTML5 tersedia dengan akses pelbagai peranti melalui PC, tablet, dan telefon pintar.

Master Eksekutif dalam Perniagaan Antarabangsa (EMIB) adalah program dalam talian yang terdiri daripada 14 kursus pengurusan dan kepimpinan Master Thesis. Ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk banyak bidang strategik dalam perdagangan syarikat di pasaran antarabangsa.

Kami akan melatih anda sebagai profesional, memberikan anda alat terbaik untuk analisis perniagaan. Secara praktikal, pelajari semua kemahiran yang diperlukan untuk pengurusan dan pentadbiran syarikat yang berorientasikan di peringkat antarabangsa. Memperoleh kemahiran dan teknik pengurusan yang diperlukan untuk komunikasi, pengurusan dan rundingan dalam suasana global.... [-]

Sepanyol Spain Online
Sept. 2019
English
Sambilan
1 - 2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ESCP Europe

Master Eksekutif dalam Perniagaan Antarabangsa (EMIB) adalah program dalam talian yang terdiri daripada 14 kursus pengurusan dan kepimpinan projek akhir Master. Kursus-ku ... [+]

Master Eksekutif dalam Perniagaan Antarabangsa (EMIB) adalah program dalam talian yang terdiri daripada 14 kursus pengurusan dan kepimpinan projek akhir Master. Kursus-kursus ini akan memberi anda kemahiran yang diperlukan dalam banyak bidang strategik syarikat yang aktif di pasaran antarabangsa.

JOIN ELITE PERDAGANGAN ANTARABANGSA

Kaedah 100% dalam talian memilih bahasa setiap kursus (Bahasa Inggeris / Perancis)ESCP Europe Pendidikan dan Rangkaian ESCP Europe : Jumlah 60 kredit ECTSProgram pengajaran kelas terbaik di 6 buah kampus ESCP EuropeTerlalu tertumpu kepada pembelajaran di tempat kerja dengan kualiti multimedia e-pembelajaranKandungan HTML5 tersedia dengan akses pelbagai peranti melalui PC, tablet dan telefon pintar... [-]
Sepanyol Spain Online
Permintaan Maklumat
Perancis
Sambilan
1 - 2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Executive Master in International Business #testimonials

Alamat
c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain
Madrid, Community of Madrid, Sepanyol