ESCP Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, ESCP Business School telah melahirkan generasi pemimpin dan usahawan. Dengan enam kampus bandar di Berlin, London, Madrid, Paris, Turin dan Warsaw, identiti Eropah yang benar-benar Eropah memungkinkannya untuk menawarkan gaya pendidikan pelbagai budaya yang unik dalam bidang perniagaan dan pandangan global dalam isu-isu Pengurusan Antarabangsa. Setiap tahun, ESCP mengalu-alukan lebih daripada 6,000 pelajar dan 5,000 eksekutif dari lebih daripada 120 negara yang berbeza, memberikan mereka tawaran komprehensif kursus Pengurusan dan program khusus (Sarjana, Master, MBA Eksekutif, PhD dan Pendidikan Eksekutif). www.escpeurope.eu - Ikuti kami di Twitter @ESCPeurope

Fakta Utama

 • 6 buah kampus: Berlin, London, Madrid,
  Paris, Torino, dan Warsaw
 • 130 perikatan akademik di Eropah dan Dunia
 • Akreditasi tiga: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Kedudukan secara tetap di kalangan sekolah perniagaan terbaik di dunia
 • Pemerintahan Eropah mewakili identiti Eropah mendalam sekolah

Sejarah

Walaupun jenama ESCP Business School berkembang selama hampir 200 tahun sejarahnya, ia tetap setia pada tiga huruf pertama. Bermula pada tahun 1819 dengan nama École Spéciale de Commerce et d'Industrie dan tidak lama selepas dinamakan semula sebagai olecole Supérieure de Commerce , ia berkembang menjadi ESCP lima puluh tahun kemudian pada tahun 1869. Setelah bergabung dengan sekolah saudaranya, European School of Management (EAP), di 1999, sekolah itu dipanggil ESCP-EAP selama lebih kurang satu dekad. Akhirnya, pada tahun 2009, nama sekolah tersebut berubah menjadi ESCP Europe, dengan merujuk secara jelas kepada warisan dan kedudukan Eropah.

Skop antarabangsa ESCP Business School sudah kelihatan sejak usia awal. Sudah kelas tahun 1824 mengira 30% pelajar antarabangsa dengan 15 kebangsaan yang berbeza, di antaranya tujuh orang Sepanyol, lima orang Brazil, lima orang Belanda, empat orang Jerman, dan dua orang Amerika.

Pendidikan bahasa adalah bahagian penting dari kurikulum pertamanya yang termasuk, selain tatabahasa Perancis, juga kursus dalam bahasa Inggeris, Jerman, dan Sepanyol. Pada tahun 1825, sebanyak sepuluh bahasa diajarkan di ESCP dan pelajar harus belajar sekurang-kurangnya tiga daripadanya.
Sekitar satu setengah abad kemudian, ESCP sekali lagi menjadi pelopor melalui penubuhan sekolah perniagaan pelbagai kampus. Untuk menyahut seruan Eropah di sekolah, kampus di Jerman dan di United Kingdom dibuka pada tahun 1973, diikuti oleh Spanyol pada tahun 1988, Itali pada tahun 2004, dan Warsawa pada tahun 2015. Dalam konteks dunia yang semakin global, cita-cita ESCP Business School hari ini adalah untuk melatih pengurus Eropah yang benar-benar dengan menjalin hubungan antara nilai-nilai humanistik dan pendidikan pengurusan. ESCP menjadi Sekolah Eropah yang benar-benar terbuka untuk Dunia.

Sorotan Abad 21

 • 2001: Program Master dalam Pengurusan ESCP disahkan oleh City University London yang memberi pelajar kemungkinan untuk mendapatkan MSc Eropah dalam Pengurusan.
 • 2002: ESCP Business School diakreditasi oleh Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), yang menjadikannya salah satu sekolah perniagaan pertama dengan akreditasi Triple Crown: AACSB, EQUIS, dan AMBA.
 • 2004: Kampus kelima di Torino, Itali ditubuhkan. Sarjana dalam Pengurusan pelajar boleh memperoleh gelaran Laurea Magistrale Itali, yang disahkan oleh University of Torino.
 • 2005: Sekolah merasmikan kampus Londonnya setelah berpindah dari Oxford. ESCP kini mempunyai kampus bandar di lima bandar utama Eropah: Paris, London, Berlin, Madrid dan Torino.
 • 2007: Program Master dalam Pengurusan diiktiraf oleh Carlos III University of Madrid dan pelajar dapat memperoleh ijazah Sepanyol Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP dapat menganugerahkan ijazah kebangsaan di setiap lima negara implantasinya.
 • 2015: Sekolah menubuhkan kampus Eropah keenamnya melalui perikatan strategik dengan Kozminski University yang berpusat di Warsaw, satu-satunya sekolah perniagaan di Eropah Tengah dan Timur dengan akreditasi tiga (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Kampus Paris meluas ke daerah Montparnasse (Paris kiri bank), untuk membangunkan aktiviti Pendidikan Eksekutif dan menyokong pembangunan dan pertumbuhan sekolah.
 • 2018: ESCP Business School menjadi otonom dari Dewan Perdagangan dan Industri Serantau Paris Île-de-France, yang kini menjadi pemegang saham majoriti sekolah.

Misi

"Misi ESCP Business School adalah untuk memberi inspirasi dan mendidik para pemimpin perniagaan esok."

Keyakinan kami adalah bahawa pemimpin perniagaan esok perlu menjadi berkesan antarabangsa, digital, dan antara budaya. Pendekatan kami terhadap pendidikan dan struktur organisasi mencerminkan ini, dengan program antarabangsa yang kuat yang disampaikan oleh Fakulti bersepadu (pan-Eropah) di seluruh kampus di setiap pasaran utama di Eropah.

Kami memajukan misi ini melalui pendekatan unik kami untuk pendidikan dan penyelidikan pengurusan antarabangsa, yang mempromosikan pengalaman, kerjasama dan pembelajaran transnasional dalam kerangka pan-Eropah.

Pada tahun 2015, Sekolah merumuskan pendekatan dan perspektif yang unik di bawah akronim C4B: Kultur untuk (4) Perniagaan . Ini terus membimbing kerja kami dan kini telah menjadi Pelan Strategik baru untuk tempoh 2018-2022.

Visi kami

(Apa dan di mana kita mahu menjadi 2022)

“Pada tahun 2022, ESCP akan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sekolah perniagaan Eropah yang terkemuka untuk pendidikan pengurusan yang fokus secara antarabangsa.
Penglihatan kita menunjukkan
 • menghasilkan dan menyebarkan penyelidikan bertaraf dunia dalam pengurusan antarabangsa / komparatif yang membentuk cara organisasi dan pemimpin berfikir dan berkelakuan;
 • menghasilkan graduan pintar dari segi budaya dan digital yang dilengkapi untuk membentuk dan menyambung dunia perniagaan esok;
 • melibatkan diri dengan perniagaan, alumni dan kerajaan untuk memupuk kemajuan dalam amalan pengurusan antarabangsa dan hubungan antara budaya;
 • memanfaatkan kepelbagaian dalam semua bentuknya sebagai sumber inovasi, kekuatan dan kepemimpinan

Lokasi

Sepanyol dalam talian

Alamat
Sepanyol dalam talian, Sepanyol

Madrid

Alamat
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited