Universidad Del Valle De Mexico

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai UVM

"Selamanya bertanggungjawab terhadap apa yang telah ditanam"

Di UVM, kami percaya pendidikan sebagai prinsip perubahan dan sebagai hak manusia untuk berkembang dan berkembang melaluinya. Kami percaya bahawa pelajar adalah paksi tugas di UVM dan bahawa lebih lengkap pengalamannya di Universiti, lebih mantap kompetensi peribadi dan profesionalnya akan dari mana dia akan mengambil bahagian dalam peningkatan masyarakatnya dan masyarakat Mexico dan dari dunia.109420_pexels-photo-267885.jpeg

Siapa kita?

UVM adalah institusi pendidikan moden dan inovatif, berorientasikan masa depan untuk melatih orang-orang produktif yang menambah nilai kepada masyarakat.

Misi kami

Kami memperluas akses kepada pendidikan berkualiti global untuk melatih orang-orang yang produktif yang menambah nilai kepada masyarakat.

Moto kami

Sejak tahun 1960, UVM menjadi tanah yang subur di mana profesional yang berwibawa yang berkomited untuk pembangunan mampan dilatih. Dalam setiap mereka, kerja universiti adalah untuk menanam benih yang menghasilkan buah untuk kepentingan Mexico.

Prinsip-prinsip kami

Kuasa transformasi pendidikan

Kami percaya dalam pendidikan sebagai prinsip perubahan dan sebagai hak manusia untuk berkembang dan berkembang melaluinya.

Kualiti Akademik

Kami percaya dalam latihan akademik antarabangsa dan keupayaan kami untuk membawanya ke sektor yang berpotensi tinggi untuk memanfaatkannya dan mengubahnya menjadi faktor pertumbuhan peribadi dan mobiliti sosial.

Pelajar di Pusat

Kami percaya bahawa pelajar itu adalah paksi kerja di UVM dan bahawa lebih lengkap pengalaman anda di Universiti, lebih mantap kecekapan peribadi dan profesional anda adalah dari mana anda akan mengambil bahagian dalam peningkatan masyarakat dan masyarakat anda di Mexico dan dunia

Inklusi

Kami percaya pada pluraliti dan multikulturalisme sebagai tanda penting masyarakat. Oleh itu, kami yakin bahawa kriteria inklusif memperkayakan, mempelbagaikan dan membuka peluang untuk semua manakala pengecualian menjadi miskin.

Penambahbaikan proses

Kami percaya peningkatan kekal sebagai asas untuk mengoptimumkan perkhidmatan pendidikan dan pentadbiran dan hasilnya.

inovasi

Kami percaya keupayaan kami untuk mencipta, merekabentuk dan melaksanakan modaliti dan senario yang inovatif yang membolehkan kami membangun dengan cara organik dan bersepadu.

Keberkesanan

Kami percaya pada pentingnya mengekalkan kecekapan dan keberkesanan dalam proses dan perkhidmatan kami, sebagai ciri utama pengurusan kami.109421_pexels-photo-1458318.jpeg

Nilai-nilai kami

Integriti dalam bertindak

Sedarilah dengan kejujuran, kejujuran dan ketelusan semua tindakan kami.

Sikap perkhidmatan

Mengekalkan mood dalam tindakan kami dan bekerjasama dengan orang lain dengan kehangatan, komitmen, semangat dan rasa hormat.

Kualiti pelaksanaan

Lakukan dengan tepat dan tepat pada masanya fungsi yang sesuai dengan kami berdasarkan kriteria kecemerlangan.

tanggungjawab sosial

Mengandaikan dengan hati nurani yang bersih akibat tindakan kita sebelum masyarakat.

Pemenuhan janji

Tukar janji kami menjadi komitmen dan pastikan pematuhan.

Perisai kami

109418_ESCUDOAUVM.png

University of the Valley of Mexico diwakili oleh perisai yang menggabungkan identiti melalui simbol yang mewakili asal dan sejarahnya. Perisai kami dibentuk oleh helang dan condor. Burung helang, simbol keagungan, kemerdekaan dan kebebasan, mewakili Utara Benua, sementara condor, refleksi otonomi, kebijaksanaan dan kekuatan, mewakili Amerika Latin. The Shield joint kemudian integrasi pelajar universiti dari semua mata kardinal, yang terdapat di universiti kami, rumah pengajian. Di pusat Coat of Arms, lambang wakil Mexico City, buaian sekolah UVM, membingkai elemen-elemen ini, moto yang menguasai Falsafah Institusi kami: "Untuk sentiasa bertanggungjawab terhadap apa yang telah ditanam", di mana menuangkan kebijaksanaan, disiplin, pengetahuan dan kasih sayang untuk apa yang ditaburkan dan dituai.

Lambang kami, Lynx

109419_LINCEAUVM.png

Keabadian semangat, kekuatan hidup dan nilai yang melampau adalah ciri khas dari Lynx, maskot yang melambangkan sifat-sifat ahli universiti universiti. Antara kualiti yang paling penting ialah minda yang tajam dan kebijaksanaannya. Dengan gerakan yang tangkas dan terselaras, Lynx dapat menjangkakan bahaya dengan peluang dan tahu bagaimana menjadi pemimpin, mengekalkan langkah tegasnya ke arah sasaran. Dengan kombinasi tekstur emas, ia mewakili perkara yang paling berharga dan berharga yang menonjol untuk orang-orang yang, sebagai ahli UVM, telah meninggalkan tanda mereka di jalan universiti mereka; yang telah mengembangkan potensi mereka dalam cara yang harmoni dan integral, sama ada sebagai pelajar atau siswazah, sebagai guru atau kakitangan pentadbiran, kerana mereka yakin bahawa jalan pendidikan tidak pernah berakhir dan, di dalamnya, kita mesti sentiasa memperbaiki hari demi hari hari

Model Pendidikan UVM

Kami memperluas akses kepada pendidikan berkualiti global untuk melatih orang-orang yang produktif yang menambah nilai kepada masyarakat.

Apakah maksud UVM?

Untuk menjadi UVM adalah untuk mempunyai Model Kecemerlangan Pendidikan.

Kawasan Interpersonal

Kami membangunkan komunikasi lisan dan tulisan yang berkesan, baik dalam bahasa Sepanyol dan Inggeris, dengan visi antarabangsa, kerja berpasukan, kesedaran dan tanggungjawab sosial.

Pembelajaran Sepanjang Hayat

Model kami adalah berdasarkan pembelajaran malar dan kekal, membangun orientasi yang kritikal dan proaktif. Di samping itu, anda akan membangunkan kemahiran penyelidikan.

Profesional dan Sosial

Anda akan membangunkan kepimpinan, keupayaan keusahawanan, inovasi dan kreativiti, penerapan pengetahuan dalam praktik dengan orientasi terhadap keputusan, membuat keputusan dan menyelesaikan masalah.

Objektif Umum

Menjana syarat-syarat yang membimbing karya pendidikan UVM, melalui garis panduan yang membolehkan ia mengartikulasikan fungsi-fungsi substantifnya, untuk mencapai perkembangan yang penting dalam para pelajarnya dengan penerapan fokus pada pembelajaran.

Lokasi

Bandar Mexico

Alamat
Av. Observatorio #400,
16 de Septiembre,
Delegación Miguel Hidalgo,
Ciudad de México, CP 11810

Bandar Mexico, Bandar Mexico, Mexico