Douglas Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Ditubuhkan pada tahun 2008, Douglas Business School (DBS) merupakan sebahagian daripada Kumpulan Institut Pengajian Tinggi Douglas yang menyediakan program pendidikan tinggi dan latihan profesional yang berkualiti kepada profesional kerja sibuk di Hong Kong. Pada 2014-18 syarikat kami telah dianugerahkan Logo Organisasi Prihatin / Menjaga Organisasi oleh Majlis Perkhidmatan Sosial Hong Kong. Douglas Business Services Sdn Bhd adalah wakil rasmi DBS untuk pendaftaran pelajar ke gelar Sarjana dan Sarjana UK di Malaysia. Pada tahun 2015, sebuah pusat ditubuhkan untuk menyediakan program pendidikan tinggi dan latihan profesional yang berkualiti kepada para profesional yang sibuk di Singapura.

Dalam ekonomi yang pesat berubah, kita menyedari keperluan bahawa orang perlu memperbaiki kemahiran mereka yang sedia ada untuk kemajuan kerjaya secara fleksibel dan tepat pada masanya. Sama ada anda memilih untuk belajar MBA dalam talian atau ijazah Sarjana Muda dalam talian, kami menawarkan platform teknologi canggih dan sokongan pengajaran berkualiti tinggi. Terdapat pilihan kajian fleksibel dan mudah alih bagi mereka yang ingin bersekolah dengan pantas.

Kami menyediakan pelbagai kelayakan akademik pembelajaran dalam talian dan campuran dalam Pemasaran, Perniagaan, Kewangan dan Pengurusan Sumber Manusia.

Kami juga bekerjasama dengan OTHM, EduQual, IBA dan Institut Pentadbiran Awam Hong Kong, menganugerahkan organisasi di UK, untuk menyediakan diploma Pathway berkaitan dengan pekerjaan. Diploma ini bertindak sebagai kursus Pathway ke arah pelbagai program pengkhususan Sarjana Muda, Sarjana dan MBA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang dianugerahkan oleh rakan kongsi luar negara kami yang berpangkalan di peringkat tinggi.

Kami akan terus menyediakan program pendidikan berkualiti tinggi dan profesional latihan yang dipacu oleh pasaran untuk memenuhi keperluan yang berubah dengan cepat dalam masyarakat.

Ketahui kursus yang sesuai untuk anda di bawah:

Program Sarjana Muda

Institut Pentadbiran Awam - Universiti Kebangsaan Ireland

  • Sarjana Muda Pengajian Perniagaan (Kepujian) - pengkhususan dalam Perakaunan
  • Sarjana Muda Pengajian Perniagaan (Kepujian) - pengkhususan dalam Pemasaran
  • Sarjana Muda Pengajian Perniagaan (Kepujian) - pengkhususan dalam Pengurusan Sumber Manusia

Program Pasca Siswazah

Universiti Chichester, UK

  • MBA - Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Tempahan Tempat

Kami menawarkan perkhidmatan tempahan tempat untuk organisasi komersil dan bukan keuntungan untuk menjadi tuan rumah fungsi dalam kelas kami yang canggih. Dengan kawasan bersih 730 kaki persegi, bilik darjah boleh menampung kira-kira 30 orang. Ia dilengkapi dengan kemudahan yang diperlukan untuk fungsi korporat dan latihan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Online MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MBA

MBA dalam talian

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Hong Kong

Program MBA (top-up) disediakan untuk pelajar-pelajar yang telah lulus Diploma Peringkat OTHM 7 dalam bidang Pengurusan Strategik dan Kepimpinan, dan mempunyai pengalaman kerja pengurusan minimum selama dua tahun. Master of Business Administration (MBA) (top-up) adalah 60 program pascasiswazah kredit yang disahkan oleh University of Chichester. [+]

Ijazah Sarjana Mba dalam talian ini boleh disiapkan dalam tempoh minimum 12 bulan. Ia direka untuk mengemas kini toolkit pengurusan anda dan memberi anda landasan yang kuat untuk membina kerjaya anda.

Fakta UtamaDiberikan oleh: Universiti Chichester, UKDihantar oleh: Kelayakan OTHMTuisyen: Online - Pembelajaran Jarak JauhPathway : 2 peringkatTempoh: 1 tahunBilangan modul: 9Kaedah Penilaian: Semua tugasanBahasa InggerisTarikh mula: Sepanjang tahunGambaran Keseluruhan Kursus

Program MBA (top-up) disediakan untuk pelajar-pelajar yang telah lulus Diploma Peringkat OTHM 7 dalam bidang Pengurusan Strategik dan Kepimpinan, dan mempunyai pengalaman kerja pengurusan minimum selama dua tahun. Master of Business Administration (MBA) (top-up) adalah 60 program pascasiswazah kredit yang disahkan oleh University of Chichester.... [-]