Al Baher Arabic Language Training Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Al Baher laluan kejayaan anda kepada bahasa Arab!

Bahasa Arab menawarkan banyak peluang dalam kehidupan dan boleh membawa kepada masa depan yang berjaya. Sama ada keputusan anda untuk belajar bahasa Arab adalah untuk pendidikan, kerjaya atau semata-mata untuk pengalaman hidup yang luar biasa, Al Baher akan memastikan untuk membantu anda mencapai matlamat anda. Pilih dari pelbagai kursus bahasa Arab kami, dan biarkan jurulatih kami yang mesra dan profesional membimbing anda ke kelancaran. Pada kursus anda, anda akan bertemu pelajar dari pelbagai bangsa dan mempunyai pengalaman yang tidak akan pernah anda lupakan. Pusat bahasa moden yang indah kami terdapat di kompleks Al Batoul yang terletak di Abdoun, salah satu kawasan paling moden di Amman-Jordan. Disebabkan lokasi yang luar biasa, pelajar kami dapat dengan mudah mengakses pelbagai restoran, kedai kopi, kelab sukan, dan taman. Kami juga menawarkan pelbagai pilihan penginapan, aktiviti sosial yang menyeronokkan, kajian sejarah dan budaya Timur Tengah.

Kenapa Pilih Al Baher?

Pusat Latihan Bahasa Arab Al Baher menyediakan arahan bahasa arab yang komprehensif, berasaskan bukti untuk pelajar dari semua peringkat dan umur melalui persekitaran yang selamat, dan budaya yang menyokong. Ditubuhkan pada tahun 2005 dan terletak di Amman, Jordan, misi Al Baher adalah untuk menyokong pelajar bahasa Arab dalam pembangunan profesional, peribadi, dan akademik mereka melalui pelbagai kursus perendaman dan pengajaran. Al Baher menawarkan perkhidmatannya melalui instruktur yang berpengalaman, berpengalaman dengan pengalaman luas dalam pembangunan bahasa. Belajar dan tambahkan bahasa Arab dengan kami untuk pengalaman yang unik dan mengubah kehidupan. Kami menjanjikan anda persekitaran pembelajaran yang hebat, pelajaran yang menyeronokkan dan menarik, guru profesional, penginapan bernilai yang baik dan peluang untuk meneroka salah satu daripada bandar-bandar yang paling menarik di dunia.

Kaedah Pengajaran

Kami mengikuti pendekatan komunikatif untuk memberikan pengajaran bahasa Arab yang komprehensif dan berasaskan bukti kepada pelbagai pelajar melalui pelbagai program (termasuk rendaman, bilik darjah, dan pembelajaran jarak jauh) setiap program ini memberi contoh komitmen kami untuk memberikan piawaian tertinggi dalam bahasa Arab arahan bahasa.

Untuk memberikan rangka kerja yang menarik dan relevan untuk belajar, pelajaran kami memberi tumpuan kepada topik yang berbeza, yang bervariasi dari hal ehwal semasa hingga masalah harian. Dengan bantuan guru-guru profesional dan mesra kita, pelajar kita dapat memilih topik yang membuat minat, perbincangan dan perdebatan di dalam kelas.

Setiap pelajar akan diberikan peluang untuk terlibat dengan bahasa dengan mengambil bahagian aktif dalam perbincangan kelas, di samping bekerja pada kemahiran bahasa sama ada secara individu, berpasangan atau dalam kumpulan kecil. Sebagai pelajar belajar tentang rakan sekelas dan budaya yang berbeza di seluruh dunia, mereka juga akan mempelajari sebutan bahasa Arab yang betul, meningkatkan dan memperluaskan perbendaharaan kata mereka, belajar tatabahasa untuk dapat membentuk pembinaan ayat yang betul. Akhirnya, pelajar kami dapat menyatakan diri mereka dengan cara yang tepat dan sesuai, semuanya dalam bahasa Arab!

Matlamat kami

Misi kami adalah untuk menyokong pelajar bahasa Arab dalam pembangunan profesional, peribadi, dan akademik mereka melalui pelbagai kursus perendaman dan pengajaran. Melebihi jangkaan pelajar dengan menawarkan perkhidmatan luar biasa, mengajar melalui inovasi dan menggunakan gaya pengajaran yang disesuaikan semasa. Untuk berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam program bahasa Arab sambil mengekalkan kadar yang kompetitif.

Setiap pelajar, sama ada di Tahap 1 atau 5, digalakkan dan secara aktif mengambil bahagian dalam kelas, yang menggalakkan penekanan program kami untuk membangunkan kemampuan pelajar untuk berkomunikasi dalam bahasa Arab.

Reka Bentuk & Penilaian Kurikulum

Kurikulum kami direkabentuk oleh ahli bahasa Arab profesional bahasa dwibahasa kami. Pendekatan inovatif mereka dan penyelidikan berterusan menyumbang untuk memastikan Al Baher memimpin kemajuan dalam kaedah pembelajaran bahasa dan teknologi. Mereka sentiasa memantau keperluan pelajar kami untuk menjamin penghantaran kursus yang berkualiti tinggi.

Pada awal perjalanan pembelajaran mereka, pelajar Al Baher duduk untuk ujian penempatan untuk menentukan tahap bahasa Arab mereka, dan kemudian mereka menyertai kelas dengan pelajar lain yang sama dengan tahap yang mereka terima penilaian berterusan melalui tutorial kelas, kerja rumah dan tahap biasa ujian.

Laporan dihasilkan yang memberikan maklum balas terperinci mengenai kekuatan dan kelemahan, serta kemajuan keseluruhan untuk setiap pelajar.

Pasukan kami

Pusat Latihan Bahasa Arab Al Baher menggunakan 14 kakitangan yang berpendidikan tinggi dan berkemahiran untuk menyediakan perkhidmatan yang mesra, sopan, cekap, tepat pada masanya dan tepat waktu. Piawaian yang boleh dipercayai dan profesional dikekalkan oleh tenaga pengajar berbahasa Arab yang terlatih dwibahasa, terlatih yang terlatih dengan lebih dari sepuluh tahun pengalaman dalam bidang masing-masing. Mereka bersemangat, mesra, dan yang paling penting - masing-masing disahkan sepenuhnya dan diakreditasi oleh Kementerian Pengajian Tinggi untuk mengekalkan kelas berstruktur dan komprehensif kami. Mereka dipilih dengan semakan tinggi kerana mereka adalah kunci untuk menjadikan bahasa Arab menyeronokkan dan berkesan.

Jurulatih kami menyediakan dokumentasi kepada pemohon tepat pada masanya (contohnya maklumat ujian / wawancara) diikuti dengan notis yang mencukupi untuk pemohon untuk kehadiran di ujian dan wawancara. Para pengajar membekalkan hasil dan maklum balas yang bermakna mengenai ujian dan wawancara kepada pemohon sedini mungkin, dan terus memantau kaedah terpilih dan kecekapan dan keberkesanannya.

Dengan tenaga, kepakaran dan semangat kami untuk mengajar bahasa Arab, matlamat kami adalah untuk membantu pelajar berjaya dalam komuniti global, di Al Baher kami mempunyai pasukan orang untuk mengalu-alukan anda dan membuat anda merasa di rumah. Tanya mereka tentang perkara akademik, aktiviti sosial atau tempat terbaik mendapat kopi yang baik! Mereka berada di sana untuk anda, mereka boleh menemani anda pada banyak aktiviti sosial yang kami sediakan. Mereka akan menjadi panduan anda semasa anda dan kawan-kawan antarabangsa baru anda meneroka.

Kampus

Pusat kami terletak di (Abdoun), salah satu kawasan paling moden di Amman, Jordan.

Ia terletak di Kompleks Al Batoul, sebuah bangunan mewah baru yang mengandungi banyak kedai-kedai yang bagus dan banyak kemudahan lain, di samping lokasi yang luar biasa yang dapat menghubungkan para pelajar dengan mudah ke pelbagai restoran, kelab sukan, taman, dan dalam jarak berjalan kaki Taj Mall, salah satu pusat membeli-belah terbaru di Amman. Dalam pusat membeli-belah terdapat banyak kedai khusus, kedai runcit (Cozmo), selusin restoran dan kafe, dan teater filem yang luas. Al Baher lokasi yang ideal dan cara hidup yang santai di luar menawarkan pelajar peluang pembelajaran yang unik.

Kelas dijalankan di institut yang selesa yang mempunyai pelajar menikmati pelajaran mereka di bilik darjah Pusat berhawa dingin, dibekalkan dengan meja dan kerusi yang selesa, dengan cara yang membolehkan pelajar untuk berinteraksi secara bebas antara satu sama lain. Setiap bilik kelas dibekalkan dengan skrin teknologi tinggi yang besar untuk tujuan menjaga para pelajar kami berhubung dengan dunia luar dan mendapatkan keistimewaan untuk mendapat manfaat daripada kaedah pengajaran terkini pengajar kami menggunakan bantuan audio / video pengajaran. Pelajar menikmati penggunaan percuma rangkaian wayarles dan wifi internet kami dan mereka dijemput untuk berehat, belajar atau melakukan kerja rumah mereka di ruang belajar kami yang dibekalkan dengan komputer yang mampu untuk mereka.

Lokasi

Amman

Alamat
Al Masarrah street 5 ,Zahran, Amman , Jordan
Amman, Wilayah Persekutuan Amman, Jordan