University Oldenburg. C3L – Center for Lifelong Learning

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Carl von Ossietzky University of Oldenburg diasaskan pada tahun 1973, menjadikannya salah satu universiti muda Jerman. Matlamatnya ialah untuk mencari jawapan kepada cabaran utama masyarakat menghadapi pada abad ke-21 - melalui kajian interdisipliner, canggih.

Pathways di kampus Oldenburg adalah pendek: staf akademik dan kakitangan pentadbiran Universiti bekerja rapat, menggunakan pendekatan interdisipliner. Ramai yang diintegrasikan ke dalam bidang penyelidikan khas, kumpulan penyelidikan dan kluster kecemerlangan Eropah.

Universiti ini bekerjasama rapat dengan lebih daripada 200 universiti lain di seluruh dunia dan juga bergabung dengan institusi bukan universiti dalam bidang penyelidikan, pendidikan, budaya, dan perniagaan.

Universiti Oldenburg menyediakan lebih 13,700 pelajar untuk kehidupan profesional. Ia menawarkan pelbagai disiplin, dari kajian bahasa, kajian budaya dan kemanusiaan kepada sains pendidikan, seni dan muzik, sains ekonomi dan sosial, matematik, sains komputer, sains semula jadi dan program perubatan dan sains kesihatan baru yang ditubuhkan pada tahun 2012 .116043_pexels-photo-864994.jpeg

Lokasi

Oldenburg

University Oldenburg. C3L – Center for Lifelong Learning

Alamat
Carl von Ossietzky Universität Oldenburg,
Ammerländer Heerstraße 114-118

26129 Oldenburg, Lower Saxony, Jerman