Baca keterangan rasmi

Universiti Guglielmo Marconi adalah universiti dalam talian pertama Itali yang diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Itali dan universiti pertama dan satu-satunya Itali yang diiktiraf di Amerika Syarikat.

Dengan lebih daripada 14,000 pelajar, Guglielmo Marconi University terlibat dalam penyelidikan dan inovasi yang penting, melangkaui persekitaran pembelajaran tradisional, menggalakkan penggunaan metodologi inovatif dengan menggabungkan penyelesaian teknologi canggih dengan aktiviti tradisional seperti kuliah, bengkel dan seminar.

Universiti berusaha untuk memastikan nilai dan misinya memenuhi keperluan semua pelajar dengan menawarkan pelbagai peluang belajar di peringkat pra dan pascasiswazah dengan jadual fleksibel, pendaftaran berterusan, kelas dalam talian, makmal maya dan simulasi. Aktiviti penyelidikan kami disokong oleh makmal yang serba lengkap, pejabat pengeluaran kami untuk Cinematic Arts dan Marconi Studios, di mana para pelajar boleh menggunakan pengetahuan mereka dan memperoleh pengalaman latihan praktikal.

Model pendidikan

100% dalam talian

Model pendidikan adalah 100% dalam talian dan dilaksanakan melalui kampus maya moden. Semua aktiviti boleh dilakukan dari mana saja dengan hanya akses ke internet melalui komputer atau peranti mudah alih:

  • Setiap pelajar boleh memilih masa terbaik untuk belajar tanpa mengabaikan aktiviti harian mereka.
  • Setelah dihubungkan ke kampus, pelajar mempunyai akses kepada sumber digital untuk belajar dan alat untuk berkomunikasi dengan guru atau rakan sekelas mereka.
  • Semua kemajuan pelajar dinilai secara langsung melalui kampus maya.

iPad sebagai alat kajian

Setiap pelajar menerima iPad terkini sebagai alat kajian di rumah. IPad membolehkan anda dengan mudah menyambung ke kampus dan mengakses beberapa eBook yang dipilih dengan teliti oleh guru dan sumber lain yang diperlukan untuk kursus.

penilaian

Untuk menjamin kualiti program, pelajar dinilai setiap minggu melalui pelbagai aktiviti:

  • Forum perbincangan
  • Pelajar membincangkan topik atau menganalisis kajian kes sebenar yang dibangkitkan oleh guru.
  • Tugas
  • Setiap tugasan secara peribadi layak oleh guru kursus.
  • Peperiksaan dalam talian
  • Peperiksaan secara automatik layak oleh kampus maya supaya pelajar dapat mengetahui kejayaan mereka dengan segera.

Guru antarabangsa

Semua guru mempunyai latihan akademik khusus di bidang setiap kursus, pengalaman kerja yang luas dan kerjaya antarabangsa.

Dalam setiap videoconferences video diadakan dengan guru-guru, di mana kajian ini difasilitasi dan keraguan pelajar diselesaikan.

Susulan dan sokongan berterusan

Proses pendidikan memenuhi standard kualiti akademik yang ketat dan pelajar mempunyai pemantauan dan sokongan tetap untuk proses pembelajaran mereka, yang dijalankan oleh sekumpulan profesional khusus dari Pusat Perkhidmatan Pelajar.

Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

UVirtual - GMU Universidad Guillermo Marconi

Program Master dalam Pengurusan dalam Industri Minyak, Gas Bumi dan Petrokimia termasuk rancangan kajian yang dirancang untuk menghasilkan kecekapan dan menguasai proses ... [+]

Program Master dalam Pengurusan dalam Industri Minyak, Gas Bumi dan Petrokimia termasuk rancangan kajian yang dirancang untuk menghasilkan kecekapan dan menguasai proses pengurusan dalam Industri Minyak, Gas Bumi dan Petrokimia, yang perlu untuk berjaya prestasi pengurusan dan pengurusan graduan dalam bidang hidrokarbon dinamik dan kompetitif dalam semua fasa.

Di bahagian pertama program ini, kajian yang mendalam dijalankan dalam semua aktiviti rantaian nilai hidrokarbon seperti eksplorasi, eksploitasi, takungan, pengeluaran, pengangkutan, rawatan, pemprosesan, pengedaran, penapisan dan petrokimia.

Seterusnya, kompetensi yang diarahkan untuk memimpin aktiviti kejuruteraan konseptual, kejuruteraan asas, kejuruteraan terperinci projek-projek di peringkat kejuruteraan dalam bidang proses, mekanik, instrumentasi, elektrik, dan sebagainya.... [-]

Itali Rom
Oktober 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
18 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu