International Telematic University UNINETTUNO

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

International Telematic University UNINETTUNO , adalah satu-satunya pengajaran jarak jauh Universiti berjaya ditaksir oleh ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), Agensi Mentri Pendidikan Mutu Itali. Ditubuhkan oleh deklarasi 15 April 2005 Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali, UNINETTUNIO menyampaikan tajuk akademik yang mempunyai nilai hukum di mana-mana di dunia untuk kajian universiti sarjana muda dan pascasarjana. UNINETTUNO mengikuti saranan Proses Bologna dan menyampaikan kredit universiti di bawah ECTS standard - Sistem Pemindahan Kredit Eropah.

UNINETTUNO adalah salah satu Universiti Pembelajaran Jarak Jauh yang terkemuka di dunia dan baru-baru ini memenangi beberapa anugerah antarabangsa untuk kecemerlangan Platform E-Pembelajaran dari Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah (EADTU). Anugerah IELA untuk portal e-pembelajaran terbaik telah dihantar kepada UNINETTUNO berdasarkan penyelidikan, pengetahuan dan pembangunannya dalam pendidikan jarak jauh. Ahli Lembaga EADTU - Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah, Wakil ICDE - Pendidikan Pengajian Jarak Jauh Antarabangsa untuk Eropah Selatan dan Mediterranean, Diiktiraf oleh UNESCO di kalangan universiti yang bertindak untuk mencapai Matlamat SDG 2030 oleh PBB (https: //goo.gl/jmiif7), dan disenaraikan sebagai ahli Persatuan UNESCO IAU - Persatuan Antarabangsa Universiti.

UNINETTUNO mempunyai 6 Jabatan, 25 kursus ijazah dan lebih daripada 163 pusat peperiksaan di seluruh dunia. Hari ini UNINETTUNO mempunyai lebih daripada 16,000 pelajar dari 160 Negara, adalah pemilik saluran tv berbilang bahasa satelit percuma di udara dan platform untuk belajar dan mengajar dengan jarak yang tersedia dalam talian dalam 5 bahasa (bahasa Arab, bahasa Itali, bahasa Inggeris, bahasa Yunani, Perancis).

Mengambil perhatian serius masalah yang dikaitkan dengan kualiti pengajaran yang kurang baik di beberapa institusi pengajaran jarak jauh di seluruh dunia, terima kasih kepada perkongsian yang kuat dengan universiti tradisional, profesor di UNINETTUNO dipilih antara profesor terbaik dari rakan universiti tradisional.

UNINETTUNO menyediakan standard pengajaran yang tinggi dalam persekitaran digital, berkat model pembelajaran dan pengajaran yang unik melalui jarak jauh melalui teknologi baru dan platform yang unik yang menggalakkan dan mengekalkan pencapaian bersama perkembangan peribadi. Pada pelajar UNINETTUNO boleh mengikuti program dan mendapat gelaran pengajian dan kredit universiti yang sah di mana-mana, tanpa batasan waktu dan ruang, Universiti tanpa sempadan (https://goo.gl/gie8e1).

Bagaimana untuk belajar

Aktiviti-aktiviti latihan berasaskan Internet berlaku di kawasan makro berasaskan web yang dinamakan Cyberspace Didactic. Dalam Cyberspace Didactic, proses latihan dan pembelajaran berlaku dan akses dipelbagaikan melalui log masuk dan kata laluan tersuai berdasarkan peranan pemain dalam jalur pendidikan: profesor, tutor, dan pelajar. Pelajaran dan aktiviti on-demand dalam talian boleh didapati 24h / hari bersama kelas bilik darjah live dan kelas dirakam (https://goo.gl/jY26qD).

This school offers programs in:
  • English
  • Perancis
  • Itali
  • Bahasa Arab

Lihat Online Ijazah Sarjana Muda » Lihat Online Sarjana » Lihat DBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Sarjana Muda Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan

Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Itali Rome

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan diri untuk mengurus dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran perniagaan yang kompetitif dan sentiasa berubah di arena antarabangsa. [+]

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran dan keyakinan diri untuk mengurus dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran perniagaan yang kompetitif dan sentiasa berubah di arena antarabangsa.

Sarjana Muda Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan dibahagikan kepada dua laluan utama:

Pengurusan Perniagaan: laluan pengurusan antarabangsa dalam bahasa Inggeris;Pengurusan Kewangan: jalan antarabangsa yang bertujuan untuk pengurusan perniagaan dengan fokus khusus terhadap isu kewangan dalam bahasa Inggeris.

Pathway Pengurusan Perniagaan membolehkan pelajar:

1) untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan pentadbiran dan pengurusan perniagaan;... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer

Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Itali Rome

Kursus ijazah sarjana muda bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat mengambil bahagian dalam analisis, reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan sistem dalam bidang kejuruteraan komputer, automasi dan kejuruteraan pengurusan. [+]

Kursus ijazah sarjana muda bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat mengambil bahagian dalam analisis, reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan sistem dalam bidang kejuruteraan komputer, automasi dan kejuruteraan pengurusan.

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelbagai kemahiran metodologi dan teknikal dalam bidang kejuruteraan maklumat untuk mewujudkan profesional dengan fleksibiliti dan penyesuaian yang tinggi kepada tuntutan pasaran. Ia juga memberikan penyediaan pepejal dalam matematik dan fizik, dengan itu menyediakan alat dan metodologi saintifik yang diperlukan untuk mendekati masalah kejuruteraan dengan cara yang ketat.... [-]


Sarjana Muda Kejuruteraan Pengurusan

Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Itali Rome

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Pengurusan bertujuan untuk melatih pelajar yang dapat menangani isu-isu berkaitan dengan reka bentuk dan pengurusan sistem pengeluaran dan logistik, proses model dan interaksi dengan sistem korporat lain, mengenal pasti prestasi, mencadangkan dan melaksanakan penambahbaikan. [+]

Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Pengurusan bertujuan untuk melatih pelajar yang dapat menangani isu-isu berkaitan dengan reka bentuk dan pengurusan sistem pengeluaran dan logistik, proses model dan interaksi dengan sistem korporat lain, mengenal pasti prestasi, mencadangkan dan melaksanakan penambahbaikan. Di samping itu, sebagai hasil daripada latihan, dibahagikan kepada dua kursus yang berlainan, pelajar menjadi berkelayakan untuk terlibat oleh sebuah syarikat dalam menghadapi kegiatan praktikal, dengan menggunakan kepakaran metodologinya baik dari segi aspek organisasi dan pengurusan, dan berkaitan untuk mengawal sistem pengeluaran.

Jurutera pengurusan mendapat pendidikan asas yang mengintegrasikan pengetahuan sains fizikal-matematik, biasa kepada semua peringkat kejuruteraan, dan kandungan asas disiplin yang menentukan sektor perindustrian, dengan pemahaman unsur asas analisis ekonomi dan organisasi dan teknikal membuat keputusan. Ini adalah asas untuk membangunkan pengalaman dalam memohon metodologi dan menggunakan alat untuk menguruskan sistem kompleks, iaitu:... [-]


Sarjana

Sarjana mengenai Kesedaran Air, Pengetahuan dan Pengurusan Kesedaran

Online Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Itali Rome

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air dan sumber air, dengan tumpuan kepada pembangunan budaya yang kuat di atas air dan berdasarkan dua aspek utama yang diwakili oleh pendekatan kesedaran dan meluas dan inklusif kepada air sebagai sumber kehidupan utama. [+]

Kursus Master dalam "Kesedaran, Kesedaran, Pengetahuan dan Pengurusan Air" dilahirkan untuk menawarkan latihan holistik peringkat tinggi mengenai isu sumber air dan sumber air, dengan tumpuan kepada pembangunan budaya yang kuat di atas air dan berdasarkan dua aspek utama yang diwakili oleh pendekatan kesedaran dan meluas dan inklusif kepada air sebagai sumber kehidupan utama.

Melalui videolessons dan ruang kelas secara langsung dengan profesor yang dipilih di kalangan pakar terbaik dalam sektor ini, Kursus Induk menawarkan latihan yang memberi tumpuan kepada nilai dan pengetahuan global, walaupun mempunyai penegasan dan aplikasi tempatan.

Sumbangan tambahan ahli perniagaan, pengurus, kakitangan awam, diplomat dan sarjana adalah berguna untuk berkongsi pengalaman pengurusan yang berfungsi untuk interaksi yang diperlukan antara pembelajaran teoritis dan aplikasi praktikal yang memudahkan dan meningkatkan juga penciptaan rangkaian manusia di seluruh dunia dan hubungan sosial.... [-]


Contact
Media sosial