Baca keterangan rasmi

eTelestia , adalah rangkaian dalam talian global yang menyediakan eLearning dalam fesyen dan pakaian.

Kursus latihan ini berdasarkan pakej eLearning yang dibangunkan oleh perkongsian Kolej dan Universiti Eropah , menggunakan multimedia interaktif untuk latihan kendiri mengenai pembuatan corak, reka bentuk fesyen, menjahit dan struktur dan proses kilang pakaian maya.

Kursus-kursus dianjurkan secara modular dan setiap komponen (pelajaran harian) adalah blok bangunan pada Aplikasi Teras asas. Anda akan dihantar Permohonan Teras pada CD-ROM. Sebaik sahaja anda memasangnya di komputer anda, anda boleh mula memuat turun pelajaran kelas harian anda, yang akan mula membina kelas eTelestia maya anda di komputer anda.

Kursus eLearning ini mempercepat pembelajaran kerana animasi dan prosedur interaktif termasuk menunjukkan semua proses dan prosedur penggubahan corak, lukisan fesyen, dan jahitan.

Semasa latihan anda, laman web ini akan digunakan sebagai Platform Komunikasi untuk membantu proses pembelajaran. Alat seperti Tutor Dalam Talian, Glossary Fesyen / Pakaian Illustrated dan Kad Profil Kursus hanya boleh didapati dalam talian di laman web eTelestia .

Walau bagaimanapun, semua modul eTelestia akan dimuat turun di komputer anda dan anda boleh belajar di luar talian.

Siapa yang boleh belajar

Kajian eTelestia sangat sesuai untuk anda jika anda ingin memperoleh kemahiran yang boleh bekerja, memperbaiki kemahiran tertentu atau suka suka merancang dan ingin mengetahui lebih lanjut tentang hobi anda. Kursus eTelestia sesuai untuk anda:

Jika anda tidak mempunyai pengetahuan terlebih dahulu dan ingin belajar dengan tangan:

  • bagaimana untuk membina corak blok dan adaptasi corak (Membuat Corak) untuk pakaian wanita, pakaian lelaki dan / atau pakaian kanak-kanak,
  • cara menghasilkan pakaian, reka bentuk dan lakaran teknikal (Reka Bentuk Fesyen), untuk membangunkan kemahiran teknikal dan / atau kreatif anda,
  • cara membuat dan menjahit pakaian kepada kesempurnaan (Jahit),
  • bagaimana sebuah kilang pakaian dan lini produknya dianjurkan dan dijalankan (Kilang Maya).
  • Jika anda sudah mempunyai pengetahuan terlebih dahulu di beberapa atau semua bidang yang diterangkan di atas dan ingin memperluaskan atau mengemaskini kemahiran anda.
  • Jika anda ingin belajar Snek Kecekapan untuk kegunaan peribadi anda sendiri (contohnya bagaimana membuat blok skirt, atau seluar.)

Bagaimana saya boleh belajar

Apabila anda mendaftar untuk kursus eTelestia anda harus mengharapkan pengalaman belajar interaktif berstruktur. Ingat bahawa mengikuti arahan kursus menjamin keputusan terbaik.

Apabila anda mendaftar untuk memulakan kursus, anda akan diberikan Perisian Aplikasi Teras pada CD-ROM. Apabila anda memasang Aplikasi Teras pada komputer anda, anda boleh mula memuat turun semua modul kursus. Anda memerlukan akses internet sahaja untuk menggunakan laman web eTelestia dan memuat turun sesi kelas harian anda. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu berada dalam talian untuk mengkaji modul kursus.

Ruang pembelajaran macam apa

Kami menasihati anda untuk menyediakan ruang kerja persekitaran pembelajaran anda sendiri sebelum anda memulakan kursus ini.

Bersama dengan komputer, anda memerlukan meja kerja untuk merangka corak dan / atau reka bentuk anda, atau mesin jahit untuk Kursus Jahit. Anda juga memerlukan kertas penyusunan yang sesuai, pensil halus, pemadam, ukuran pita, pin, gunting dan alat dan templat AB yang bersesuaian, yang akan disediakan dalam Pek Permulaan bersama dengan Aplikasi Teras CD-ROM.

Program diajar dalam:
English
Perancis
Jerman
Greek

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

eTelestia

Kursus latihan dalam talian dalam jahit, dengan teknik terperinci dan arahan jahit. Demo Percuma. ... [+]

Kursus latihan dalam talian dalam jahit, dengan teknik terperinci dan arahan jahit. Demo Percuma.

Nama 16 minggu Pengajaran Termasuk 59 operasi pakaian, 9 kes pakaian, 6 lapisan kes, 29 kes interlining, 107 operasi operasi, 35 jahitan dan kemasan Anda akan menerima Pemasangan DVD A, B Sesuai Semua peringkat Termasuk Lesen perisian Kos 600.00 €

Adakah anda ingin belajar bagaimana menjahit? Adakah anda mendapati teknik jahitan sukar untuk menguasai? Adakah anda merasakan anda memerlukan arahan jahitan yang jelas dan langkah demi langkah? Kemudian Telestia Sewing adalah kursus untuk anda!

Kursus jahit dalam talian adalah latihan dan alat rujukan yang unik untuk teknik jahit dan analisis maklumat dan analisis terperinci dalam video dan multimedia interaktif (3D dan 2D).... [-]

eTelestia

Buat pakaian sendiri dengan mudah dan murah. Pelajari cara membuat corak dengan cara yang mudah dan tepat untuk blok corak yang sesuai. ... [+]

Buat pakaian sendiri dengan mudah dan murah. Pelajari cara membuat corak dengan cara yang mudah dan tepat untuk blok corak yang sesuai.

Nama 20 Minggu Pengajaran 203 termasuk pakaian wanita, pakaian lelaki Anda akan menerima Templat Pemasangan CD dan Corak, 22 LP Sesuai Semua peringkat Termasuk Lesen perisian Kos 990.00 €

Penyelesaian ideal untuk corak sempurna, tidak kira saiz anda. Ketahui cara membuat dan membuat pakaian anda dalam masa yang singkat.

Kursus Pembuatan Corak menyediakan latihan dalam tiga bidang:

Gubalan: Bagaimana untuk membina corak blok dan penyesuaian corak untuk membangunkan gaya anda sendiri sedia untuk pemasangan.Lay perancangan: Cara meletakkan corak anda pada kain yang anda pilih.Perhimpunan: Arahan jahitan dan pemasangan asas.... [-]
eTelestia

Ketahui cara membuat reka bentuk fesyen anda sendiri. Menjadi Pereka Fesyen profesional! ... [+]

Ketahui cara membuat reka bentuk fesyen anda sendiri. Menjadi Pereka Fesyen profesional!

Nama 18 minggu Pengajaran 95 pelajaran - Lukisan Teknikal, Reka Bentuk Kreatif Anda akan menerima CD Pemasangan Sesuai Semua peringkat Termasuk Lesen perisian Kos 850.00 €

Metodologi mudah langkah demi langkah yang membolehkan anda mempelajari Reka Bentuk Fesyen dan belajar bagaimana membuat reka bentuk fesyen anda sendiri walaupun sehingga sekarang anda merasakan anda tidak mempunyai kemahiran.

Untuk kursus pembelajaran jarak jauh ini, tiada pengetahuan tentang Reka Bentuk Fesyen diperlukan, dan pada masa anda menyelesaikan kursus, anda akan dapat merancang koleksi anda sendiri. Sistem draf fesyen telah tersedia selama lebih dari 30 tahun dan telah diuji dan digunakan oleh ribuan di seluruh dunia. Tiada had pada idea reka bentuk fesyen! Ketahui cara mencipta gaya anda sendiri dan bagaimana untuk membawa idea anda kepada kehidupan.... [-]