E-Learning University of Athens

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Kebangsaan dan Kapodisia Athens (NKUA) adalah sebahagian daripada tradisi intelektual Yunani moden, kehidupan dan kehadiran antarabangsa. Ia berjaya menggabungkan nama dan autoriti lama dengan perkembangan dinamik dan penyertaan kreatif dalam surat dan sains moden.

Pusat E-Pembelajaran Universiti Kapodistrian Nasional Athens

Program Pendidikan Jarak Jauh Tambahan (E-Learning) dari Pusat Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat Universiti Nasional dan Kapodistri Athens, yang beroperasi sejak tahun 2001, menyediakan program pendidikan jarak jauh yang menghubungkan pengetahuan teoritis dan akademik kepada kemahiran praktikal dan penerapan yang diperlukan dalam bidang profesional masing-masing.

Dalam 16 tahun yang lalu, Program E-Learning telah melatih lebih dari 45,000 orang, di lebih daripada 250 program yang berbeza yang meliputi pelbagai arah pendidikan dari arkeologi dan falsafah kepada ekonomi. Semua program baru dirancang dengan mengambil kira pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam pasaran buruh di peringkat nasional dan antarabangsa untuk mewujudkan profil profesional yang dinamik dan berdaya saing.

Program-program ini dijalankan semata-mata melalui Internet dan ditujukan kepada semua kumpulan umur. Dari orang yang baru memulakan kerjaya profesional mereka kepada mereka yang sudah bekerja sebagai pengurus perniagaan atau mereka yang mempunyai minat yang kuat dalam mana-mana bidang yang ditawarkan.

Ahli akademik dan pakar kanan di Universiti Nasional dan Kapoderni Athens menyertai sebagai Penyelia Akademik program.

Penyelia Saintifik Program E-Pembelajaran Pusat Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat Universiti Nasional dan Kapodistri Athens adalah Profesor Ekonomi di Universiti Nasional dan Kapodistri Athens, Panagiotis E. Petrakis.

Matlamat e-pembelajaran

Matlamat utama program kami adalah untuk memenuhi keperluan pendidikan yang dikesan dan menyediakan kelayakan yang saling melengkapi kepada orang-orang yang ingin menguatkan pengetahuan mereka dan memperoleh kemahiran baru.

Mata kredit untuk Pendidikan dan Latihan Vokasional (ECVET) dianugerahkan dalam kebanyakan program, manakala graduan, sebagai tambahan kepada Sijil, juga menerima Tambahan Diploma Europass. Penggunaan ECVET membolehkan pengiktirafan, pemindahan, dan pengumpulan mata kredit antara program Pusat Pendidikan yang berbeza.

Mengapa e-pembelajaran adalah pilihan yang baik untuk pelatih

  • Peningkatan akses dan fleksibiliti
  • Keupayaan untuk menggabungkan kerja dan pendidikan
  • Mengurangkan masa perjalanan dan kos
  • Pendekatan lebih berpusatkan pelajar
  • Pengambilalihan kemahiran abad ke-21 yang diperlukan untuk tempat kerja

Lokasi

Athens

Alamat
E learning University of Athens
Stadiou 5,

10562 Athens, Athens Tengah, Yunani

Program-program

Sijil