Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Pengasas dan Canselor: Dr Bilal Philips

badan pelajar: 284.877 The Islamic University Online (IOU) adalah ilham Dr. Bilal Philips, yang dibayangkan sebuah institusi yang akan menawarkan program dalam talian, intensif, prasiswazah dan siswazah sepenuhnya tuisyen bebas.

Misi

"Membuat ilmu Islam yang sahih yang sedia ada kepada dunia melalui Internet itu semata-mata untuk keseronokan Allah adalah mulia hidup-matlamat dan misi yang bernilai mengorbankan semua tenaga seseorang dan bermakna untuk" (Dr. Bilal Philips, Pengasas dan Canselor, Universiti Talian Islam).

The Universiti Islam Online (IOU) bertujuan untuk memberikan akses global kepada mahasiswa yang berkualiti, siswazah dan program pendidikan peringkat pascasiswazah untuk pelajar di hampir tanpa sebarang kos. Misinya adalah untuk ". Tukar negara Islam dan keadaan dunia melalui pendidikan yang sesuai" Prinsip-prinsip yang menjadi asas IOU diasaskan ialah:

Ilmu: Al-Quran dan As-Sunnah

Allah berfirman: "Sesungguhnya ia hanya berilmu di kalangan hamba-Nya yang benar-benar takut kepada Allah." (35:28) Nabi lepas keamanan dan rahmat Allah saw berkata: "Mencari ilmu adalah wajib atas setiap Muslim."

akses

Universiti Talian Islam menyediakan peluang keemasan untuk mengakses mahasiswa yang berkualiti, siswazah dan kursus peringkat ijazah lanjutan, di mana sahaja orang mungkin dan apabila mereka mahu, tanpa perlu ke luar negara atau meninggalkan batasan rumah mereka. Matlamatnya adalah untuk membolehkan pendidikan kepada sesiapa sahaja, dari mana-mana tempat, pada bila-bila masa.

Nabi lepas berkata: "Setiap orang bergerak di jalan untuk mencari ilmu, Allah akan menyebabkan dia melakukan perjalanan pada salah satu jalan ke syurga."

Kemampuan

The IOU menunjukkan komitmen berterusan untuk penyebaran pengetahuan yang bermanfaat dengan berjalan dari sijil dan diploma benar-benar bebas kursus kepada darjah yang tuisyen percuma bertauliah sarjana muda dalam pelbagai bidang pengajian dan ijazah sarjana. Dengan itu, menjadikan pendidikan yang lebih tinggi dengan mudah berpatutan di seluruh dunia untuk kepentingan individu, masyarakat dan umat manusia secara umum. The tuisyen percuma untuk semua pelajar menyediakan akses yang sama kepada pendidikan yang beberapa mampu jika mereka hadir di institusi tradisional pengajian tinggi di seluruh dunia.

Allah berfirman: "Katakanlah: Adakah orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui?" (39: 9)

KOMUNITI

Tiada seseorang pelajar akan dihalang daripada menuntut di Universiti Talian Islam tanpa mengira agama, latar belakang etnik atau sosial mereka. The IOU menegaskan bahawa pintu akan dibuka untuk semua, tanpa mengira sempadan yang sedia ada dalam dunia sebenar. Ia telah melahirkan satu masyarakat global lebih daripada 180,000 pelajar yang menuntut ilmu Islam dari lebih 224 negara.

Allah berkata, "Bekerjasama dengan satu sama lain di dalam kebenaran dan ketakwaan ... "(5: 2)

Akhlak

Ia adalah kepercayaan asas Universiti Talian Islam bahawa guru Islam pada dasarnya berbeza daripada seorang guru yang hanya berlaku untuk menjadi seorang Muslim. Begitu juga, pelajar Muslim perlu jelas berbeza dari seorang pelajar yang kebetulan menjadi seorang Muslim. The IOU mengharapkan semua yang pelajar, fakulti, kakitangan, pentadbir dan sukarelawan untuk berfungsi dalam kedudukan dan bidang masing-masing pertama dan paling penting sebagai orang Islam. Berbuat demikian secara semula jadi akan melibatkan mengekalkan standard tertinggi integriti peribadi, kejujuran dan tanggungjawab.

Nabi lepas berkata, "Sesungguhnya Allah suka dari setiap kamu bahawa setiap kali dia melakukan kerja-kerja yang dilakukan mengikut yang terbaik daripada kemampuan masing-masing."

Kualiti dan Aplikasi

Universiti Talian Islam komited untuk menyediakan berkualiti tinggi dalam talian pengalaman akademik, sesuai dalam skop dan kedalaman, untuk menyampaikan ilmu Islam yang sahih dan praktikal, dan pada masa yang sama membolehkan pelajar untuk menghadapi cabaran semasa abad ke-21 dengan menawarkan bidang pengajian lain seperti psikologi, pendidikan atau kewangan. IOU akan menilai dan menilai semula setiap aspek model akademik secara berterusan dan bukan sahaja akan menggalakkan pelajar untuk belajar bersungguh-sungguh, tetapi juga menekankan bahawa mereka perlu berusaha yang terbaik untuk meletakkan pengetahuan yang diperoleh ke dalam amalan.

Nabi lepas berkata, "Sebaik-baik kamu ialah orang yang belajar Al-Qur'an dan mengajarkannya kepada orang lain." Beliau juga berkata, "Sebaik-baik kalian adalah yang paling memberi manfaat kepada rakyat." Pengikut Nabi lepas, Ibn Mas 'ood, berkata, "Kami pernah mempelajari pengetahuan dan aplikasi bersama-sama." Imam Sufyan ath-Thawree berkaitan bahawa sebagai seorang remaja, apabila dia mula menghadiri kelas, ibunya berkata kepadanya: "Jika anda menulis 10 kata-kata dan anda iman tidak bertambah baik, periksa diri sendiri. "

SEJARAH

The Universiti Islam Online (IOU) adalah ilham Dr. Bilal Philips, yang dibayangkan institusi yang lebih tinggi-pembelajaran yang menawarkan intensif talian prasiswazah dan siswazah program yang benar-benar tuisyen bebas.

perjalanan IOU bermula pada 2007 dengan pelancaran kursus dalam talian diploma tuisyen bebas di kampus terbukanya. Pada tahun 2010, selepas hanya 3 tahun, Ijazah Sarjana Muda tuisyen bebas pertama program Arts (BA) juga telah dilancarkan. Universiti kini mempunyai tujuh kolej yang menawarkan bertauliah program ijazah dalam talian: Kolej Pendidikan, Kolej Ekonomi Islam, Kolej Perbankan & Kewangan, Kolej Psikologi, Kolej Pengajian Islam, Kolej Pentadbiran Perniagaan, Kolej Teknologi Maklumat, dan Kolej Bahasa Arab dan Linguistik. kedua yang menawarkan kursus-kursus luar talian dalam Gambia, Somaliland dan Guinea Bissau.In samping itu, IOU ini The Global Qur'an Hafalan Center menawarkan peluang yang unik untuk pelajar di seluruh dunia untuk mengkaji Al-Quran dalam talian.

Program diajar dalam:
English
Russian
Bahasa Arab

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Islamic Online University

Program Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan adalah program 4 tahun yang membuka pintu kepada bidang yang menarik pentadbiran perniagaan. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA)

Program Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan adalah program 4 tahun yang membuka pintu kepada bidang yang menarik pentadbiran perniagaan. Penekanan diletakkan pada pembangunan kemahiran komunikasi pelajar dan keupayaan membuat keputusan perniagaan dengan hujah beretika. Pelajar yang menamatkan program ini akan belajar untuk bekerja secara bebas dengan standard kompetensi yang tinggi dalam persekitaran perniagaan. ijazah ini menawarkan peluang kerjaya yang menguntungkan banyak dalam pelbagai industri; memilih mod pengajian ini telah menjadi satu trend yang popular di kalangan orang Islam dan bukan Islam.

Nabi Muhammad, boleh keamanan dan rahmat Allah ke atasnya, berkata: "Sesungguhnya para pedagang akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan orang jahat, kecuali orang yang mempunyai taqwa kepada Allah, yang berkelakuan charitably dan benar." (Hasan , Jami` at-Tirmidzi 1210/03/12) Biasanya, program pentadbiran perniagaan direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan menyeluruh tentang bidang asas fungsi perniagaan dan sambungan mereka, manakala juga membolehkan pengkhususan dalam bidang tertentu. Walau bagaimanapun, perkara ini sering diajar sepenuhnya dari perspektif sekular. Oleh itu, pelajar tidak menyedari warisan yang kaya dengan prinsip-prinsip Islam dalam bidang perakaunan, pengurusan, kewangan, keusahawanan dan kepimpinan.... [-]

Gambia Banjul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Islamic Online University

Universiti Talian Islam ini memberi program Ijazah tuisyen bebas di dunia Sarjana Muda pertama dalam Perbankan dan Ekonomi Islam. ... [+]

B.Sc. Ekonomi Islam, Perbankan dan Kewangan (B.Sc. IBE)

Universiti Talian Islam ini memberi program Ijazah tuisyen bebas di dunia Sarjana Muda pertama dalam Perbankan dan Ekonomi Islam. Ijazah ini membuka pintu kepada kerjaya yang mungkin dalam bidang yang menarik, berkembang dan bermanfaat, dan merupakan batu loncatan untuk melanjutkan pelajaran.

"Allah telah menghalalkan Perdagangan dan mengharamkan riba." (Qur'an, 2: 275) Dalam dunia hari ini dibanjiri dengan urus niaga berasaskan faedah, kontrak bank menyalahi undang-undang dan pelaburan keperluan untuk perbankan Islam semakin meningkat. Banyak negara baru-baru ini menyaksikan peningkatan dalam permintaan bagi perkhidmatan perbankan Islam. Penganalisis menjangkakan bahawa pada kadar semasa pengembangan, dalam 8 hingga 10 tahun akan datang rangkaian perbankan Islam di UAE akan mengatasi sistem perbankan konvensional.... [-]

Gambia Banjul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 12 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Islamic Online University

Membantu orang lain amat digalakkan dalam Islam dan kerja-kerja ahli terapi atau kaunselor sangat memberi manfaat kepada seluruh masyarakat. ... [+]

"... Dan orang yang lega seorang muslim dari kesusahan Allah akan melepaskannya daripada kesusahan yang dia akan memakai hari kiamat ..." (Sahih Muslim, 32/6250) Dalam usaha untuk terapi atau kaunselor untuk berjaya dengan Islam pelanggan, ia adalah penting bahawa dia mempunyai pengetahuan yang sahih dan pemahaman ajaran Islam, kerana ini adalah apa yang dia akan terus menyampaikan kepada pelanggan untuk mengubah suai cara berfikirnya dan membantu dia keluar dari keadaan yang sukar. BSc IOU dalam Psikologi adalah gabungan indah ajaran Islam dan terapi kontemporari yang akan membuat seorang pelajar satu hari ahli terapi yang amat berkesan. Insya Allah.

"Sesiapa yang beramal soleh, dari lelaki atau perempuan, sedang ia dalam keadaan beriman - Kami pasti akan menghidupkan dia dengan kehidupan yang baik, dan sesungguhnya akan Kami berikan kepada mereka pahala mereka [di akhirat] mengikut yang terbaik dari apa yang mereka telah lakukan . "(Qur'an, 16:97)... [-]

Gambia Banjul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 12 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Islamic Online University

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan dari Universiti Islam Online akan memberi manfaat kepada para pelajar di dunia dan di akhirat. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (B.Ed.)

"Sebaik-baik orang adalah mereka yang paling memberi manfaat kepada rakyat." (Al-Mujam Al-Awsat hadis, 5787) Sebagai seorang guru adalah kedudukan yang sangat mulia dan cemerlang. Ia adalah kedudukan yang mungkin mempunyai kesan yang besar pada masa depan seseorang. Islam telah memberikan perhatian yang besar kepada guru-guru kerana mereka adalah bata pertama dalam struktur pembangunan sosial. Mereka adalah punca membimbing dan membangunkan tingkah laku dan minda individu dan masyarakat. Mereka adalah antara orang yang paling bermanfaat dalam masyarakat dan dengan itu antara yang terbaik daripada orang.

Oleh itu, adalah penting bahawa guru akan mengikuti ajaran Islam yang sebenar dan memahami mereka dengan betul.... [-]

Gambia Banjul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 12 cari doktor jurisprudens anda
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

Islamic Online University

The Universiti Islam Online (IOU) melancarkan ijazah tuisyen bebas pertama di dunia Sarjana dalam program Pengajian Islam, yang ditawarkan sepenuhnya dalam talian dan dal ... [+]

MA Pengajian Islam (MAIS)

The Universiti Islam Online (IOU) melancarkan ijazah tuisyen bebas pertama di dunia Sarjana dalam program Pengajian Islam, yang ditawarkan sepenuhnya dalam talian dan dalam bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar. Ini adalah satu peluang yang baik untuk pelajar-pelajar BA berterusan, lanjut, dan meningkatkan kefahaman dan pengetahuan agama mereka.

program siswazah ini terdiri daripada 18 kursus, tiga semester enam mata pelajaran masing-masing, dan tesis sarjana dalam semester keempat. Tempoh tetap program ini adalah dua tahun. Walau bagaimanapun, pelajar boleh menyiapkannya dalam tempoh satu setengah tahun minimum. Satu boleh mengambil maksimum enam tahun untuk melengkapkan program.... [-]

Gambia Banjul
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 6 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Dr. Bilal Philips, founder of IOU, shares his story on finding Islam