Read the Official Description

Universiti penyelidikan bertaraf dunia

Didorong oleh kreativiti intelektual dan pemikiran kritikal sejak 1479, penyelidik dan pelajar di University of Copenhagen telah mengembangkan cakrawala dan menyumbang untuk memajukan dunia ke hadapan. Dengan 5,000 penyelidik dan 39,000 pelajar, Universiti mempunyai persekitaran penyelidikan dan penyelidikan antarabangsa dan sangat mendapat kedudukan dalam senarai ranking universiti terbaik di dunia.

Universiti menawarkan para penyelidik dan pelajar peluang untuk mengembangkan bakat mereka dan melancarkan inisiatif interdisipliner yang ambisius untuk menyokong komuniti akademiknya yang kuat. Melalui pengajaran berasaskan penyelidikan - dan melibatkan mereka dalam penyelidikan - pelajar dilengkapi untuk menangani cabaran dan keperluan masyarakat.

University of Copenhagen sedang berusaha ke arah menjadi salah satu kawasan kampus hijau di dunia, meninggalkan jejak alam sekitar dan iklim yang sedikit. Universiti ini memudahkan kerjasama rentas organisasi, berhubung dengan komuniti perniagaan dan membantu pelajar mencari program dan projek yang berkaitan dalam bidang kemampanan.

Universiti juga memberi tumpuan kepada kesaksamaan jantina dan melihat kepelbagaian sebagai kekuatan.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

Secara ringkas

University of Copenhagen diasaskan pada 1479 oleh raja Denmark Christian 1, dan hari ini mempunyai kira-kira. 39,000 pelajar dan 9,000 pekerja - di mana kira-kira 5,000 penyelidik - dan pendapatan DKK 8.6 bilion.

Sembilan Hadiah Nobel telah dianugerahkan kepada penyelidik di Universiti.

Perikatan

University of Copenhagen adalah ahli dua universiti antarabangsa universiti tinggi:

  • Perikatan Antarabangsa Universiti Penyelidikan (IARU)

dan

  • Liga Universiti Penyelidikan Eropah (LERU)

Alumni

Universiti ingin menyokong hubungan seumur hidup dengan alumni. Sekiranya anda tamat pengajian di University of Copenhagen , anda lebih bersedia untuk menyertai rangkaian alumni. Keahlian adalah percuma.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

University of Copenhagen

Program Labvet Europe bertujuan untuk melayakkan doktor haiwan haiwan makmal yang ditetapkan untuk tahap yang dituntut oleh arahan EU 2010 mengenai perlindungan haiwan ya ... [+]

Program pendidikan dalam talian untuk doktor haiwan yang ditetapkan dalam kemudahan haiwan makmal

Program Labvet Europe bertujuan untuk melayakkan doktor haiwan haiwan makmal yang ditetapkan untuk tahap yang dituntut oleh arahan EU 2010 mengenai perlindungan haiwan yang digunakan untuk tujuan saintifik dan kertas panduan seterusnya. Ia dilihat sebagai kesinambungan kecekapan yang diperoleh daripada mengikuti program FELASA kategori D sebelumnya, tetapi ia hanya didedikasikan kepada ribuan doktor haiwan yang bekerja di seluruh dunia sebagai veterinar haiwan makmal yang ditetapkan.

Program ini adalah 100% dalam talian dan ia diakreditasi oleh Persekutuan Persatuan Sains Haiwan Sains Makmal Eropah (FELASA). Ia berstruktur untuk menawarkan pengetahuan dan kemahiran yang boleh anda gunakan dalam kerja harian anda sebagai doktor haiwan yang ditetapkan.... [-]

Denmark Copenhagen
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu