Baca keterangan rasmi

Sebagai yang kedua Universiti awam, Yang ditubuhkan pada tahun 2002, Universiti Terbuka Cyprus (OUC) bertujuan untuk mengisi jurang penting dalam sistem pendidikan tinggi Cyprus, menawarkan Ijazah pembelajaran jarak terakreditasi di semua peringkat (sarjana, sarjana dan kedoktoran). Membina asal-usulnya sebagai Universiti hanya negara yang berdedikasi untuk pendidikan jarak jauh, OUC berkembang pesat dalam kedudukan akademik dan reputasi keseluruhan. Realiti yang mencabar hari ini telah memperluas cakrawala OUC, membantu membawa Cyprus mendekati matlamat strategiknya: ditubuhkan sebagai pusat pendidikan dan penyelidikan serantau dan hub bagi sarjana dan pelajar antarabangsa sama di lembah Mediterranean Timur.

Di OUC, kekangan seperti masa, batasan tempatan, umur, status pekerjaan, atau tanggungjawab keluarga, berkurang dan terhenti berfungsi sebagai hambatan terhadap penciptaan persekitaran pembelajaran yang sesuai. Semua program pengajian yang ditawarkan oleh Open University of Cyprus adalah berdasarkan kepada sistem pendidikan moden, kemajuan teknologi baru dan landasan yang baik untuk peserta yang berminat, di semua peringkat (sarjana, pascasiswazah, dan latihan dalam konteks pembelajaran sepanjang hayat). OUC bersamaan dengan mana-mana universiti yang diiktiraf di dunia, tanpa mengira metodologi pendidikannya (pembelajaran konvensional atau jarak jauh).

The Open University of Cyprus secara berorientasikan pada kedua-dua komuniti pendidikan domestik dan antarabangsa serta aktiviti dan matlamat mereka. Program akademik yang ditawarkan oleh OUC adalah berorientasi antarabangsa, terancang dan berorientasi kerjaya sesuai dengan keperluan negara dan memenuhi tuntutan para pelajarnya Dengan menaik taraf pengetahuan dan kepakaran, mengikut aspirasi dan cita-cita mereka. OUC bangga menjadi Universiti yang diselaraskan dengan ECTS Sistem Pemindahan Kredit Eropah, dan meningkatkan pergerakan para pelajarnya dan hubungan antara universiti konvensional yang lain.

Selain itu, bersama dengan peranan pendidikannya, OUC juga memberi tumpuan kepada pembangunan penyelidikan dan peningkatan program penyelidikan; Melalui penerbitannya mengenai hasil inovatif yang memberi impak kepada bidang saintifik yang berkaitan. Sejak penubuhannya, OUC telah menekankan pentingnya penyelidikan untuk mempromosikan Universiti dalam komuniti saintifik antarabangsa, sementara juga aktif mengejar interaksi dengan organisasi saintifik dan persatuan profesional.

Akhirnya, melalui aktiviti sosial dan komitmennya untuk berhubung dengan masyarakat, OUC membayangkan peranannya sebagai institusi pendidikan yang menginspirasi. Universiti yang inovatif, terbuka yang menawarkan persekitaran yang menggalakkan untuk pelajar, kakitangan dan alumni yang diperkenal untuk mempromosikan budaya dan kerjasama dengan negara jirannya - dan seterusnya.

Visi

Open University of Cyprus (OUC) komited untuk membuka pendidikan kepada semua, berusaha untuk pengalaman pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa dan hubungan yang tiada tandingannya dengan dunia perniagaan. The OUC bertujuan untuk menubuhkan dirinya sebagai universiti pendidikan jarak jauh terkemuka, dengan kehadiran dan pengiktirafan antarabangsa, terutama di kawasan yang lebih luas di tenggara Eropah dan Mediterranean. Institusi Pendidikan Tinggi, yang menawarkan pelbagai program pengajian berkualiti tinggi dalam bidang sains klasik '' dan kontemporari dalam bahasa Yunani dan Inggeris, menarik pelajar dari seluruh dunia.

Kenyataan Misi

Penubuhan Open University of Cyprus (OUC), Institusi Pengajian Tinggi negeri kedua pada tahun 2002, membuka ruang baru untuk pendidikan tinggi melalui pembelajaran terbuka dan jarak jauh. Fleksibiliti pembelajaran jarak jauh dan kualiti tinggi program akademik yang ditawarkan oleh OUC menggalakkan individu untuk melanjutkan pengajian tinggi atau menyelesaikan pendidikan mereka, jika tidak dapat melakukannya pada masa lalu. Di samping itu, graduan universiti berpeluang memperolehi ijazah lepasan ijazah dalam pelbagai bidang, sebagai cara meningkatkan karier profesional mereka. Sebenarnya, di OUC, pendidikan tinggi merupakan proses yang berterusan, yang tidak mempunyai had umur, prasyarat kewangan atau masyarakat.

Misi Universiti Terbuka Cyprus adalah untuk terus memberi peluang kepada para pelajarnya pembelajaran sepanjang hayat dan untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran baru yang diperlukan untuk memulakan atau maju dengan kerjaya profesional mereka, tanpa harus melibatkan diri dalam rutin kerja pelajar biasa. Universiti ini bertujuan untuk menggabungkan agenda antarabangsa dan struktur fleksibel, menggunakan kedua-duanya sebagai alat untuk menubuhkan Cyprus sebagai pusat serantau untuk pendidikan, penyelidikan saintifik dan inovasi. Menuju arah itu, OUC berfungsi untuk mengembangkan rangkaian kolaborator dan mewujudkan perkongsian yang kuat dengan universiti dan institusi penyelidikan lain di rantau yang lebih luas dan seterusnya, mempromosikan kerjasama dan pertukaran amalan yang baik dan menaik taraf infrastruktur e-Pembelajaran teknologinya.

Program diajar dalam:
  • English
  • Greek

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Open University Of Cyprus

Objektif utama program ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan ialah pemindahan pengetahuan, metodologi analisis masalah, pengetahuan dan alat berfungsi yang dianggap perlu d ... [+]

Objektif utama program ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan ialah pemindahan pengetahuan, metodologi analisis masalah, pengetahuan dan alat berfungsi yang dianggap perlu dalam bidang pengurusan perniagaan dan organisasi moden.

Penyediaan pengetahuan ini berdasarkan kepada permohonan mereka baik untuk proses pengambilan keputusan dan untuk fungsi perusahaan dan organisasi yang lebih baik secara umum.

Kurikulum ini bertujuan untuk calon pelajar, yang:

Mereka memegang sijil sekolah menengah (atau setaraf) dan bertujuan untuk bekerja sebagai eksekutif dalam syarikat dan / atau organisasi. Biasanya ia bertujuan untuk orang yang ingin memahami kerumitan kawasan perniagaan dan organisasi dan ingin belajar dan / atau memperkaya pengetahuan mereka di sekitar bidang ini dengan menggabungkan pengetahuan teoretikal dan praktikal yang diperlukan untuk pengurusan perusahaan dan organisasi moden , kedua-dua pihak swasta dan awam.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Doktor Falsafah

Open University Of Cyprus

Program doktoral "Sistem Maklumat dan Komunikasi" telah menjadi misi utama penyelidikan mengenai isu-isu yang berkaitan dengan Sistem Maklumat dan Komunikasi. ... [+]

Program kedoktoran "Sistem Maklumat dan Komunikasi" dari Open University of Cyprus menawarkan jumlah jawatan yang terhad untuk disertasi Ph.D.

Tujuan Program

Program doktoral "Sistem Maklumat dan Komunikasi" telah menjadi misi utama penyelidikan mengenai isu-isu yang berkaitan dengan Sistem Maklumat dan Komunikasi.

Bidang Penyelidikan / Keperluan Kemasukan

Untuk Tahun Akademik 2017-2018, sehingga dua jawatan akan ditawarkan dalam subjek:

1. Kecerdasan Komputer / Kecerdasan Buatan dengan penekanan pada topik-topik berikut:

Pembelajaran mekanikal dan teori pembelajaran komputasiPenalaran akal dan argumentasi formalPembacaan mekanikal dan pemahaman tentang bahasa dan cerita semula jadiMembangunkan aplikasi pintar pada peranti mudah alihSyarat Kemasukan... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 8 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Open University Of Cyprus

Program pengajian siswazah INGGRIS DALAM KEBUDAYAAN GREEK menawarkan pengenalan kaleidoskopik kepada fenomena sejarah yang dipanggil Budaya Hellenik dari zaman dahulu hin ... [+]

Program pengajian siswazah INGGRIS DALAM KEBUDAYAAN GREEK menawarkan pengenalan kaleidoskopik kepada fenomena sejarah yang dipanggil Budaya Hellenik dari zaman dahulu hingga sekarang, transformasi dan peralihan, percanggahan dan kerumitannya, saat-saat yang cemerlang dan cemerlang. Melalui kritik persepsi ini, perkaitan proses budaya kepada komponen sejarah dan sosial ditunjukkan.

Matlamat yang lebih luas dari Program ini adalah untuk melengkapkan pelajarnya dengan kemahiran kognitif, metodologi dan epistemologi seperti untuk membolehkan mereka memperdalam fenomena kebudayaan secara amnya, untuk merealisasikan sifat ideologi dan politik, berlumba-lumba dan menyakitkan dari formulasi sejarah yang disebut budaya, budaya dan identiti kebangsaan. Penekanan diberikan kepada kajian sumber-sumber utama (teks dan objek), yang bertujuan untuk pembentukan sensor kritikal dan pembangunan kemahiran penyelidikan .... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Program Pengajian Polis adalah untuk Perkhidmatan Polis Cyprus dan ditujukan kepada graduan Akademi Polis . ... [+]

Program Pengajian Polis adalah untuk Perkhidmatan Polis Cyprus dan ditujukan kepada graduan Akademi Polis .

Pada masa yang cepat berubah kadar dan keperluan yang besar untuk keselamatan moden dan kewarganegaraan, program dua tahun ini bertujuan untuk menawarkan ahli-ahli Polis pengetahuan baru, kemahiran dan amalan dengan orientasi Eropah, melengkapi, memperluas dan mengemaskini berdasarkan kes demi kes pengetahuan yang telah diperoleh semasa mereka belajar di Akademi Polis Cyprus.

Untuk mendapatkan ijazah dalam Pengajian Polis, pelajar mesti berjaya menghadiri dan menyiapkan dua (12) Modul Tema enam bulan (120 ECTS secara keseluruhan) di Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου .... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Misi program sarjana dalam Ekonomi adalah untuk menyediakan para pelajarnya dengan asas pengetahuan dan kemahiran yang kuat dalam teori ekonomi dan analisis kuantitatif. ... [+]

Misi program sarjana dalam Ekonomi adalah untuk menyediakan para pelajarnya dengan asas pengetahuan dan kemahiran yang kuat dalam teori ekonomi dan analisis kuantitatif. Program ini memperkenalkan pelajar kepada teori makroekonomi dan mikroekonomi, mengajar mereka untuk merumuskan fikiran dan menulis dalam istilah lengkap dan berstruktur mengenai isu-isu kewangan dan dasar. Ia juga mengajar mereka untuk menggunakan data dunia nyata untuk meramalkan, mengkaji, dan memodelkan fenomena ekonomi, serta meneroka hubungan antara tingkah laku ekonomi yang diamalkan dan model ekonomi.

Program Tiga Pengkhususan

Untuk memenuhi keperluan pasaran buruh, serta pelbagai keperluan dan matlamat akademik dan profesional para graduan kami, program sarjana ini khusus dalam tiga arahan akademik:... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
4 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MBA

Open University Of Cyprus

Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) direka untuk menyediakan dan menyokong profesional yang bekerja di sektor swasta atau awam dengan menyediakan pengetahuan khus ... [+]

Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) direka untuk menyediakan dan menyokong profesional yang bekerja di sektor swasta atau awam dengan menyediakan pengetahuan khusus dan latihan praktikal, untuk meningkatkan kemahiran dalam organisasi perniagaan untuk bertindak balas dengan berkesan kepada realiti baru global hari ini pasaran.

Struktur Program

Penyelesaian yang berjaya (4) Unit Tematik (modul) dan Tesis Sarjana adalah keperluan untuk Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA). Modul-modul yang ditawarkan sekarang adalah seperti berikut:

Organisasi dan PengurusanPerakaunan dan kewanganKepimpinan dan Pengambilan KeputusanPemasaran

Untuk berjaya setiap modul, pelajar, di bawah pengawasan tutor mereka, perlu mengemukakan sehingga empat tugasan bertulis per modul. Pada akhir tahun akademik terdapat peperiksaan bertulis akhir bagi setiap modul.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
English,Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sarjana

Open University Of Cyprus

Matlamat program pascasarjana Bahasa Greek dan Bahasa Inggeris adalah menggunakan alat linguistik moden dan teori kesusasteraan dalam kajian kesusasteraan Yunani, dengan ... [+]

Matlamat program pascasarjana Bahasa Greek dan Bahasa Inggeris adalah menggunakan alat linguistik moden dan teori kesusasteraan dalam kajian kesusasteraan Yunani, dengan penekanan pada masa klasik, evolusi dan ajarannya.

Program pascasiswazah menarik kerana:

linguistik interweaves dengan kajian sasteramengeksploitasi linguistik tekstual, sosiolinguistik dan analisis ucapan dalam kajian literaturmenyediakan pendekatan interdisipliner dinamik yang menggabungkan pendekatan sastera, budaya, sosiologi / antropologi dan linguistikmenyediakan sumber yang diperlukan untuk pengajaran yang berkesanmenyediakan alat teori untuk pendekatan antara disiplinmenanam kemahiran penyelidikan yang kompleks yang diperlukan untuk kajian pascasiswazah... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Tujuan program pengajian pascasiswazah THEATRICAL STUDIES adalah pengkhususan saintifik dan penyelidikan dalam subjek kajian teater, dengan pengkhususan dalam tiga arah b ... [+]

Tujuan program pengajian pascasiswazah THEATRICAL STUDIES adalah pengkhususan saintifik dan penyelidikan dalam subjek kajian teater, dengan pengkhususan dalam tiga arah berikut: (1) Survival drama kuno, (2) Pendidikan teater, dan (3) Kehalusan dan arah. Untuk melihat butiran lanjut bahagian "Struktur Program" di bawah).

Siapa yang berminat dengan program pengajian teater peringkat pascasarjana?

Program Pengajian Teater Siswazah antara lain:

Jurusan penyelidikan teoritis,Jabatan fisiologi lulusan,Jabatan Pengajian Siswazah kesusasteraan asing,Graduan jabatan pedagogi,Jabatan penyelidikan sains sosial, ekonomi dan yang berkaitan,Graduan semua kepakaran yang subjeknya diajar dalam pendidikan menengah,Pelakon dan orang teater dengan ijazah universiti.... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

MA dalam Pengurusan, Teknologi dan Kualiti mempunyai misi utama penyediaan pengetahuan dan amalan khusus dalam bidang Pengurusan, Teknologi dan Kualiti dan penyediaan eks ... [+]

Program pascasiswazah Pengurusan, Teknologi dan Kualiti mempunyai misi terasnya:

penyediaan pengetahuan dan praktik khusus dalam bidang Pengurusan, Teknologi dan Kualiti. Selain itu, ia membolehkan graduan menggunakan pengetahuan dan kemahiran ini untuk persekitaran kerja mereka.menyediakan eksekutif peringkat tinggi untuk bertindak secara kreatif dan produktif.

Lebih khusus lagi, Program ini mempunyai objektif berikut:

Untuk menyumbang kepada pengijazahan para eksekutif yang akan mempunyai pengetahuan moden mengenai proses perakaunan dan komprehensif.Pemahaman pelajar tentang isu perakaunan teori dan aplikasi. Analisis penyata kewangan menggunakan alat saintifik khas yang bertujuan untuk membuat kesimpulan mengenai kursus ekonomi dan masa depan organisasi ekonomi, dengan matlamat utama membuat keputusan yang paling berkesan oleh para eksekutifnya (atau pengguna luaran maklumat seperti ini pelabur berpotensi). Memberi pengetahuan dan alat yang sesuai untuk pendidikan pelajar dalam pemikiran ekonomi dan penerapan teori ekonomi kepada perniagaan domestik dan antarabangsa. Penyelidikan mendalam seperti menjejaki keperluan pembiayaan perniagaan, pengurusan modal kerja, pengurusan inventori, pengurusan piutang dan pengurusan tunai. Pertimbangkan bentuk-bentuk pembiayaan perniagaan alternatif. Mengiktiraf kewajiban undang-undang dan moral pelajar sebagai profesional dan ahli masyarakat. Membangunkan pelajar dengan kemahiran komunikasi mereka menggunakan pelbagai alat. Membangunkan pemikiran kritikal pelajar tentang bagaimana teknologi baru muncul boleh digunakan dengan lebih baik dalam perniagaan dengan mengkaji pertumbuhan data teknikal, maklumat dan pengetahuan organisasi. Sediakan asas yang baik untuk sistem maklumat dan teknologi yang diperlukan dalam perniagaan moden. Menggunakan teknik pemasaran dan strategi yang inovatif yang organisasi perlu bersaing dalam persekitaran yang tidak menentu. Untuk menyumbang kepada pengijazahan para eksekutif yang akan mempunyai pengetahuan moden dan komprehensif mengenai model Pengurusan Kualiti dan Kecemerlangan Keseluruhan. Untuk menyediakan... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Program sarjana pascasarjana UNDANG-UNDANG UNDANG-UNDANG EROPA sebagai tugas utamanya penyelidikan saintifik dan latihan dalam bidang undang-undang Kesatuan Eropah. Penek ... [+]

Program sarjana pascasarjana UNDANG-UNDANG UNDANG-UNDANG EROPA sebagai tugas utamanya penyelidikan saintifik dan latihan dalam bidang undang-undang Kesatuan Eropah . Penekanan khusus diberikan pada perkembangan perundangan dan undang-undang yang paling penting mengenai bidang utama undang-undang ini, seperti empat kebebasan dasar Pasaran Internal, perlindungan hak asasi manusia, persaingan bebas,

Program ini ditawarkan bersama dengan Universiti Eropah Cyprus sebagai ijazah bersama .

Struktur Program

Untuk menyelesaikan kursus Lepasan Siswazah UNIVERSITI UNDANG-UNDANG, pelajar pascasiswazah mestilah diperiksa dengan jayanya dalam lapan (8) Modul Tema enam bulan : pemantauan wajib penyelidikan, kandungan teoretikal dan praktikal dan dua daripada empat yang ditawarkan dalam dua kursus pengkhususan pengajian yang berbeza (Undang-undang Persaingan Eropah dan Undang-undang Perniagaan Eropah).... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

... [+]

[-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

... [+]

.

Tempoh: 24 bulan sepenuh masa, tidak ada waktu sambilan

Rakan kongsi

Gabungan ijazah bersama

University of Glasgow

Prospek kerjaya

[-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

... [+]

Kod Modul Kebolehpasaran [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Program Master dalam Pengurusan Risiko Enterprise ini dirancang untuk menyediakan Pengurusan Risiko kontemporari pendidikan formal dan sambungan semula jadi ke Krisis dan ... [+]

Pengurusan Risiko Perusahaan semakin diiktiraf sebagai kunci untuk mencapai dan memacu prestasi organisasi yang mampan, tidak kira sama ada organisasi itu aktif dalam sektor awam atau sektor swasta dan domain perindustrian.

Program Sarjana ini Pengurusan Risiko Enterprise Direka untuk menyediakan pendidikan pengurusan kontemporari kontemporari formal dan sambungan semula jadi ke Krisis dan Pengurusan Kecemasan kepada graduan.

Program Master dalam Enterprise Risk Management ini dirancang sekitar empat unit bertematik yang menangkap pengetahuan penting, dan kemahiran yang diperlukan untuk Pegawai Ketua Risiko yang kompeten dan kontemporari dalam sebarang jenis organisasi atau perusahaan. Program ini terdiri daripada 120 ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah).... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Subjek program pascasarjana "Kebijakan dan Pembangunan Budaya" adalah eksploitasi dan promosi budaya kedua-dua warisan budaya dan penciptaan seni kontemporer, serta buday ... [+]

Subjek program pascasarjana "Kebijakan dan Pembangunan Budaya" adalah eksploitasi dan promosi budaya kedua-dua warisan budaya dan penciptaan seni kontemporer, serta budaya kehidupan sehari-hari. Program ini memberi tumpuan kepada penekanan nilai masyarakat Kebudayaan, terutamanya dalam konteks cabaran moden.

Objektif Program Sarjana

Tujuan Program ini adalah untuk menyediakan graduan dengan kognitif (teori dan praktikal) dan metakognitif (metodologi, epistemologi) kemahiran yang akan membolehkan mereka memahami secara mendalam nilai tambah yang diberikan oleh budaya. Matlamatnya adalah untuk menyediakan pengetahuan khusus mengenai pengurusan sumber budaya dan modal kebudayaan yang didokumentasikan secara rasional dan ilmiah kepada orang-orang yang akan atau akan bekerja dalam bidang pengurusan kebudayaan.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Matlamat program 'Komputer dan Keselamatan Rangkaian' pascasiswazah adalah untuk mempromosikan prinsip keselamatan komputer, operasi rangkaian selamat dan keselamatan sib ... [+]

Matlamat program ' Komputer dan Keselamatan Rangkaian ' pascasiswazah adalah untuk mempromosikan prinsip keselamatan komputer, operasi rangkaian selamat dan keselamatan siber.

Program ini merangkumi prinsip reka bentuk rangkaian komunikasi, komputer dan rangkaian forensik, komputer, rangkaian dan keselamatan siber, isu kriptografi, isu keselamatan dalam rangkaian wayarles serta isu-isu yang berkaitan dengan pengurusan risiko keselamatan dalam sistem maklumat dan komunikasi. Program ini mengajar pengetahuan khusus yang diperlukan untuk reka bentuk sistem dan rangkaian yang selamat.

Pelajar akan berpeluang menerapkan pengetahuan teoritis yang mereka dapati melalui makmal keselamatan komputer, rangkaian dan makmal keselamatan khusus. Harus diingat bahawa penggunaan makmal maya tidak memerlukan kehadiran fizikal pelajar selagi akses kepada mereka adalah jauh. Apabila menggunakan makmal maya, pelajar akan berpeluang untuk bereksperimen secara realistik dengan alat sebenar yang berkaitan dengan komputer dan keselamatan rangkaian melalui komputer mereka, atau peranti pintar . Pelajar menyampaikan kerja berdasarkan latihan makmal yang mana mereka dinilai.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Tujuan program pasca siswazah "Sistem Komunikasi Tanpa Wayar" adalah untuk mempromosikan prinsip-prinsip yang mengawal reka bentuk dan operasi sistem telekomunikasi jalur ... [+]

Tujuan program pasca siswazah "Sistem Komunikasi Tanpa Wayar" adalah untuk mempromosikan prinsip-prinsip yang mengawal reka bentuk dan operasi sistem telekomunikasi jalur lebar tanpa wayar dan lain-lain (contohnya 2G / 3G / 4G, 802). Program ini meliputi prinsip reka bentuk, seni bina, dimensi mereka, isu keselamatan, dan contoh aplikasi dan perkhidmatan. Program ini mengajar pengetahuan khusus, teori, teknologi dan teknik yang diperlukan untuk reka bentuk sistem telefon mudah alih (contohnya GSM, UMTS, LTE dll) dan lain-lain rangkaian jalur lebar tanpa wayar yang kecil, sederhana dan besar.

Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk menggunakan pengetahuan teoritis yang akan mereka peroleh melalui modul khusus Makmal.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Program Pengurusan "Perlindungan dan Perlindungan Alam Sekitar", menggunakan pendekatan interdisipliner dan metodologi pendidikan terbuka dan jarak jauh, bercita-cita unt ... [+]

Sekarang telah diterima secara meluas bahawa kesihatan manusia dan kesejahteraan bergantung kepada kualiti alam sekitar yang tertakluk kepada tekanan harian dari asal antropogenik. Pengurusan sumber asli yang mampan, pembangunan teknologi dekontaminasi, penggunaan sumber tenaga boleh diperbaharui dan pembangunan metodologi yang sesuai adalah beberapa isu yang diperlukan untuk pengurusan alam sekitar yang sepatutnya.

Program Pengurusan "Perlindungan dan Perlindungan Alam Sekitar" , menggunakan pendekatan interdisipliner dan metodologi pendidikan terbuka dan jarak jauh, bercita-cita untuk menyumbang kepada promosi alam sekitar di peringkat sosial dan negeri dan memindahkan kepada para pelajarnya pengetahuan tahap tinggi yang diperlukan untuk pengurusan alam sekitar . Matlamatnya adalah untuk mencari penyelesaian pengurusan dan teknikal, serta melindungi alam sekitar dari salah laku.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Matlamat Program Siswazah Perbankan dan Kewangan adalah untuk menyediakan dan mengukuhkan eksekutif institusi kewangan melalui pemerolehan pengetahuan dan kemahiran kewan ... [+]

Matlamat Program Siswazah Perbankan dan Kewangan adalah untuk menyediakan dan mengukuhkan eksekutif institusi kewangan melalui pemerolehan pengetahuan dan kemahiran kewangan dan perbankan khusus untuk dapat bertindak balas dengan berkesan terhadap perkembangan baru pasaran antarabangsa yang moden. Program Pasca Siswazah menekankan perkembangan pemikiran kritis dan disiplin supaya pelajar dapat mengatasi cabaran institusi kewangan dan bank moden dan mendapatkan analisis komprehensif mengenai isu-isu utama yang berkaitan dengan kurikulum Program.

Struktur Program

Kehadiran dan pemeriksaan yang berjaya dalam empat (4) Unit Tematik dan penyediaan Tesis Master membawa kepada ijazah pascasiswazah dalam Perbankan dan Kewangan.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Sarjana Sains dalam Pendidikan bertujuan untuk (a) penyelidikan dalam kajian pedagogi dengan penekanan khusus pada bidang organisasi, pentadbiran, penilaian dan kurikulum ... [+]

Sarjana Sains dalam Pendidikan bertujuan untuk:

penyelidikan mengenai pengajian pedagogi dengan penekanan khusus pada bidang organisasi, pentadbiran, penilaian dan kurikulum dalam pendidikan serta dalam pendidikan berterusanpenyediaan pengetahuan pedagogi khusus kepada guru semua peringkatkerjasama dengan program yang serupa, universiti dan pusat penyelidikan Eropah dan lain-lainpenyediaan eksekutif dan penyelidik peringkat tinggi, yang menganggap konteks di mana pendidikan berfungsi dan ingin bertindak secara kreatif dan produktifpenyediaan perkhidmatan kepada komuniti pendidikan yang lebih luas dalam hal pedagogi.Struktur Program

Untuk mendapatkan ijazah Sarjana Masters, pelajar memilih salah satu daripada skim berikut:... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Program Pengajian Siswazah Pascasiswazah (PPC) Komunikasi dan Kewartawanan Baru Universiti Terbuka Cyprus menanggapi keperluan penting untuk pengetahuan dan keberkesanan ... [+]

Strategi, Komunikasi Taktik, dan dalam Dunia Hyper-Komunikatif.

Berkomunikasi, rangkaian, menerbitkan: tiga amalan yang penting untuk kehidupan, kemajuan dan kejayaan dalam dunia super komunikatif kami. Sebuah dunia di mana nilai, imej dan kedudukan masing-masing, terutamanya dalam bidang profesional, ditentukan oleh seberapa baik dan berkesan dia mengamalkan seni dan teknik komunikasi, rangkaian dan penerbitan, membentuk strategi komunikasi dan melaksanakan taktik, bergerak Media yang baru dan sentiasa berubah.

Program Siswazah dalam Komunikasi dan Kewartawanan Baru Universiti Terbuka Cyprus menanggapi keperluan yang sangat penting untuk pengetahuan dan keberkesanan dalam Media dan pembangunan komunikasi strategik dan taktik, menggabungkan kedalaman teoritis dengan latihan praktikal yang diperlukan.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Kurikulum Siswazah menumpukan pada bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat dan membincangkan dua tonggak utama: a) Pendidikan Orang Dewasa Umum b) P ... [+]

Kurikulum Siswazah menumpukan pada bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat dan membincangkan dua tonggak utama: a) Pendidikan Orang Dewasa Umum b) Pendidikan dan Latihan Vokasional .

Tujuan Program ini adalah untuk menyediakan pelatih dengan kemahiran kognitif (teori dan praktikal) dan metakognitif (metodologi, epistemologi) yang akan membolehkan mereka memahami secara mendalam - dalam fungsi dialektik - Pendidikan dan Latihan Vokasional Umum dan Latihan Umum, dalam bidang Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat, dengan matlamat utama bergerak dari pemahaman ke peringkat analisis, sintesis, pelaksanaan dan penilaian pengetahuan baru.

Program ini mempunyai orientasi penyelidikan tambahan untuk menarik calon pelajar untuk melakukan penyelidikan asal mengenai pelbagai aspek Pendidikan Berterusan dan Pembelajaran Sepanjang Hayat untuk kajian PhD.... [-]

Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Open University Of Cyprus

Matlamat MSc dalam Sistem Maklumat Sosial adalah untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan meningkatkan interaksi antara orang, ma ... [+]

Matlamat MSc dalam Sistem Maklumat Sosial adalah untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan meningkatkan interaksi antara orang, maklumat dan teknologi. Untuk mencapai matlamat ini, Program ini mengajarkan teori, prinsip dan amalan yang baik, bukan hanya dari sains komputer dan sains maklumat tetapi juga dari sains sosial.

Khususnya, program pasca siswazah mempunyai misi utamanya:

Penyelidikan mengenai reka bentuk dan analisis sistem maklumat sosial dengan penekanan pada teknologi yang mereka dukungKerjasama antara pengguna akhir, contohnya. wiki, perisian sumber terbuka / sumber terbukaPerisikan kolektif, cth. forum dan koleksi kandungan sumbangan penggunaInteraksi sosial, mis. laman rangkaian sosial - Facebook, Twitter, dll.Pengkomputeran manusia, mis. pekerjaan penyumberan luar (crowdsourcing)Penyelidikan mengenai penggunaan sistem maklumat sosial dan pengaruh mereka terhadap pengalaman manusia, contohnya. bagaimana mereka mempengaruhi hubungan kita, cara kita berkomunikasi, bekerja, belajar, menghiburkan, dan lain-lain. Memberi latihan yang diperlukan untuk pelajar supaya mereka profesional yang berjaya dalam bidang teknologi maklumat, yang terus berubah dengan cepat. Menggalakkan pendekatan sosio-teknikal untuk mengkaji sistem maklumat, yang menganggap bahawa sistem maklumat terdiri daripada komponen teknikal dan sosial yang berinteraksi dan saling bergantung. Penyediaan graduan yang efektif dan beretika pengguna, pereka dan / atau penganalisis sistem maklumat sosial... [-]
Cyprus Cyprus Online
Permintaan Maklumat
Greek
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

ΑΠΚΥ: Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου! [2017-2018]

Επιτυχής φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου