Open University Of Cyprus

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai yang kedua Universiti awam, Yang ditubuhkan pada tahun 2002, Universiti Terbuka Cyprus (OUC) bertujuan untuk mengisi jurang penting dalam sistem pendidikan tinggi Cyprus, menawarkan Ijazah pembelajaran jarak terakreditasi di semua peringkat (sarjana, sarjana dan kedoktoran). Membina asal-usulnya sebagai Universiti hanya negara yang berdedikasi untuk pendidikan jarak jauh, OUC berkembang pesat dalam kedudukan akademik dan reputasi keseluruhan. Realiti yang mencabar hari ini telah memperluas cakrawala OUC, membantu membawa Cyprus mendekati matlamat strategiknya: ditubuhkan sebagai pusat pendidikan dan penyelidikan serantau dan hub bagi sarjana dan pelajar antarabangsa sama di lembah Mediterranean Timur.

Di OUC, kekangan seperti masa, batasan tempatan, umur, status pekerjaan, atau tanggungjawab keluarga, berkurang dan terhenti berfungsi sebagai hambatan terhadap penciptaan persekitaran pembelajaran yang sesuai. Semua program pengajian yang ditawarkan oleh Open University of Cyprus adalah berdasarkan kepada sistem pendidikan moden, kemajuan teknologi baru dan landasan yang baik untuk peserta yang berminat, di semua peringkat (sarjana, pascasiswazah, dan latihan dalam konteks pembelajaran sepanjang hayat). OUC bersamaan dengan mana-mana universiti yang diiktiraf di dunia, tanpa mengira metodologi pendidikannya (pembelajaran konvensional atau jarak jauh).

The Open University of Cyprus secara berorientasikan pada kedua-dua komuniti pendidikan domestik dan antarabangsa serta aktiviti dan matlamat mereka. Program akademik yang ditawarkan oleh OUC adalah berorientasi antarabangsa, terancang dan berorientasi kerjaya sesuai dengan keperluan negara dan memenuhi tuntutan para pelajarnya Dengan menaik taraf pengetahuan dan kepakaran, mengikut aspirasi dan cita-cita mereka. OUC bangga menjadi Universiti yang diselaraskan dengan ECTS Sistem Pemindahan Kredit Eropah, dan meningkatkan pergerakan para pelajarnya dan hubungan antara universiti konvensional yang lain.

Selain itu, bersama dengan peranan pendidikannya, OUC juga memberi tumpuan kepada pembangunan penyelidikan dan peningkatan program penyelidikan; Melalui penerbitannya mengenai hasil inovatif yang memberi impak kepada bidang saintifik yang berkaitan. Sejak penubuhannya, OUC telah menekankan pentingnya penyelidikan untuk mempromosikan Universiti dalam komuniti saintifik antarabangsa, sementara juga aktif mengejar interaksi dengan organisasi saintifik dan persatuan profesional.

Akhirnya, melalui aktiviti sosial dan komitmennya untuk berhubung dengan masyarakat, OUC membayangkan peranannya sebagai institusi pendidikan yang menginspirasi. Universiti yang inovatif, terbuka yang menawarkan persekitaran yang menggalakkan untuk pelajar, kakitangan dan alumni yang diperkenal untuk mempromosikan budaya dan kerjasama dengan negara jirannya - dan seterusnya.

Visi

Open University of Cyprus (OUC) komited untuk membuka pendidikan kepada semua, berusaha untuk pengalaman pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa dan hubungan yang tiada tandingannya dengan dunia perniagaan. The OUC bertujuan untuk menubuhkan dirinya sebagai universiti pendidikan jarak jauh terkemuka, dengan kehadiran dan pengiktirafan antarabangsa, terutama di kawasan yang lebih luas di tenggara Eropah dan Mediterranean. Institusi Pendidikan Tinggi, yang menawarkan pelbagai program pengajian berkualiti tinggi dalam bidang sains klasik '' dan kontemporari dalam bahasa Yunani dan Inggeris, menarik pelajar dari seluruh dunia.

Kenyataan Misi

Penubuhan Open University of Cyprus (OUC), Institusi Pengajian Tinggi negeri kedua pada tahun 2002, membuka ruang baru untuk pendidikan tinggi melalui pembelajaran terbuka dan jarak jauh. Fleksibiliti pembelajaran jarak jauh dan kualiti tinggi program akademik yang ditawarkan oleh OUC menggalakkan individu untuk melanjutkan pengajian tinggi atau menyelesaikan pendidikan mereka, jika tidak dapat melakukannya pada masa lalu. Di samping itu, graduan universiti berpeluang memperolehi ijazah lepasan ijazah dalam pelbagai bidang, sebagai cara meningkatkan karier profesional mereka. Sebenarnya, di OUC, pendidikan tinggi merupakan proses yang berterusan, yang tidak mempunyai had umur, prasyarat kewangan atau masyarakat.

Misi Universiti Terbuka Cyprus adalah untuk terus memberi peluang kepada para pelajarnya pembelajaran sepanjang hayat dan untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran baru yang diperlukan untuk memulakan atau maju dengan kerjaya profesional mereka, tanpa harus melibatkan diri dalam rutin kerja pelajar biasa. Universiti ini bertujuan untuk menggabungkan agenda antarabangsa dan struktur fleksibel, menggunakan kedua-duanya sebagai alat untuk menubuhkan Cyprus sebagai pusat serantau untuk pendidikan, penyelidikan saintifik dan inovasi. Menuju arah itu, OUC berfungsi untuk mengembangkan rangkaian kolaborator dan mewujudkan perkongsian yang kuat dengan universiti dan institusi penyelidikan lain di rantau yang lebih luas dan seterusnya, mempromosikan kerjasama dan pertukaran amalan yang baik dan menaik taraf infrastruktur e-Pembelajaran teknologinya.

Lokasi

Cyprus Online

Alamat
PO Box 12794,
Latsia

2252 Cyprus Online, Cyprus

Program-program