UNICARIOCA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selama 27 tahun di pasaran, UNICARIOCA menyatukan kedudukannya sebagai institusi yang bersangkutan dengan kualiti pendidikan, kebolehpasaran dan aksesibiliti ke Pendidikan Tinggi, menawarkan perkhidmatan berkualiti pada harga yang berpatutan, setelah mendapat penilaian terakhir Kementerian Pendidikan (MEC) untuk tahun kelima berturut-turut, dianggap Pusat Universiti terbaik di Rio de Janeiro.

Ia bermula sebagai Faculdade Carioca de Informática pada tahun 1990, dengan ibu pejabat di Botafogo dan hanya 70 orang pelajar. Hari ini terdapat lebih daripada 14 ribu pelajar, yang diedarkan di empat daerah di Rio de Janeiro: Rio Comprido, Méier, Bento Ribeiro dan Jacarepaguá. Sejak awal, fokusnya adalah untuk melatih profesional beretika dan kompeten, untuk pasaran buruh yang semakin mencabar dan globalisasi.

Dalam tempoh empat tahun yang lalu, ia telah meningkat tiga kali ganda, meluaskan tawaran kursus sarjana muda, kini dengan 17 kursus sarjana muda, melanjutkan kursus pascasiswazah, kursus sarjana dan pascasiswazah yang dilaksanakan. Di samping itu, ia mengurangkan penurunan sebanyak 25%, dengan program seperti pengukuhan akademik dan orientasi pembelajaran individu. Dalam lebih daripada dua dekad, UNICARIOCA mengubah beribu-ribu nyawa melalui Pendidikan.

Sentiasa berdedikasi untuk kecemerlangan pengajaran, ia menjamin setiap orang peluang untuk dimasukkan ke dalam pasaran pekerjaan dengan semua alat yang diperlukan untuk daya saing mereka.

Pembezaan

UNICARIOCA memberi tumpuan kepada kelas pertengahan yang baru muncul dalam dekad yang lalu, dengan pelajar yang bermimpi untuk menjadi terkenal di pasaran buruh. Secara umum, mereka adalah pelajar dari keluarga yang percaya kepada potensi dan pelaburan dalam Pendidikan sebagai faktor transformasi hidup. Oleh itu, pusat universiti melabur dalam menawarkan penyelesaian pendidikan yang berpatutan dan berkualiti, dengan memberi tumpuan kepada kajian, pengurusan dan penerapan teknologi baru. Institusi ini menawarkan peluang kepada pelajar untuk dimasukkan ke dalam pasaran pekerjaan, menjamin semua alat yang diperlukan untuk daya saing. Baru-baru ini, kecekapan teras telah dimasukkan dalam kurikulum untuk profesional dalam semua kerjaya, seperti kepimpinan, keusahawanan, kreativiti, etika dan tanggungjawab sosio-alam sekitar. UNICARIOCA juga menawarkan kelas penguatkuasaan akademik, seperti Portugis, Matematik dan Fizik, yang juga terbuka kepada masyarakat, dan berusaha untuk menawarkan bimbingan kerjaya dan harga diri pelajar.

Institusi yang mempunyai 85% dari fakulti yang terdiri daripada Sarjana dan Doktor, menawarkan kursus Sarjana, Jarak dan Teknologi tradisional, serta kursus Sarjana dan Pascasiswazah yang menawarkan peluang yang baik untuk persiapan, kitar semula dan peningkatan bagi mereka yang ingin memasuki atau memasuki semula pasaran buruh.

Mengikut Indeks Umum Kursus terakhir institusi (IGC) yang lepas, yang dikeluarkan oleh MEC, UNICARIOCA dianggap pusat universiti terbaik perbandaran Rio de Janeiro. Kajian ini mengukur prestasi pelajar dalam Ujian Prestasi Pelajar Kebangsaan (Enade), berapa banyak kursus menambah pengetahuan kepada pelajar dan pemboleh ubah input - kakitangan pengajar, infrastruktur dan organisasi didaktik-pedagogi.

Misi kami

Untuk melatih profesional yang beretika dan kompeten untuk pasaran buruh, menawarkan perkhidmatan pendidikan yang boleh diakses dan berkualiti, menghargai kebolehpasaran graduan dan menyumbang kepada pembangunan berkelanjutan masyarakat Carioca dan Negara.

Visi

Menjadi Pusat Pengajian Tinggi Universiti dalam Pengajian Tinggi, memberi tumpuan kepada latihan pelajar, bekerja dengan profesional yang berkelayakan, infrastruktur yang mencukupi dan model pedagogi yang kritikal dan aktif, yang menyumbang kepada peningkatan Pendidikan dan pembangunan mampan masyarakat Carioca dan Negara.

Nilai

  • Etika
  • Carian berkaitan
  • Inklusi Sosial
  • Mengenai kami
  • Tanggungjawab Sosial dan Alam Sekitar
  • Pendidikan Transformatif
  • Pengurusan demokrasi dan penyertaan

UNICARIOCA dan Rio

UNICARIOCA adalah pusat universiti yang terletak di Rio de Janeiro, dengan unit / tiang yang diedarkan di 4 daerah yang berlainan di perbandaran: Rio Comprido, Méier, Bento Ribeiro dan Jacarepaguá.

Diasaskan pada hari yang sama dengan ulang tahun bandar Rio de Janeiro - pada 1 Mac, UNICARIOCA bukan hanya jenama "carioca" dengan namanya tetapi juga cara "carioca": moden, dinamik, inovatif, selalu dalam evolusi.

UNICARIOCA pendidikan, saintifik, budaya dan sosial UNICARIOCA sejajar dengan cabaran dan tuntutan bandar Rio de Janeiro dan oleh itu diiktiraf oleh sumbangan yang relevan dalam melatih para profesional yang beretika dan kompeten untuk pasaran kerja yang semakin menuntut dan globalisasi.

This school offers programs in:
  • Portuguese (Brazil)

Lihat Online Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Graduação a Distância: Gestão de Recursos Humanos

Online Campus Sambilan March 2019 Brazil Rio de Janeiro + 1 lagi

O Curso Superior a Distância de Tecnologia em Recursos Humanos da UNICARIOCA visa suprir uma carência de formação especializada na área de RH. [+]

Sobre o curso

O Curso Superior a Distância de Tecnologia em Recursos Humanos da UNICARIOCA visa suprir uma carência de formação especializada na área de RH. O curso menyusun maklumat mengenai rekrut manusia, membincangkan masalah: Treinamento dan Desenvolvimento, Remuneração e Administração de Pessoal. Ini adalah satu-satunya perkara yang perlu dipelajari dalam proses pengajaran, kaedah pengajaran, pengajaran, kepakaran dan kepakaran dalam bidang kepenggunaan.

Áreas de atuação

Sesuatu yang akan dilakukan oleh orang-orang yang dikehendaki oleh Gestão de Recursos Humanos dari UNICARIOCA membantu mereka untuk membuat analisis yang lebih baik daripada orang-orang yang dikuasai oleh orang-orang yang berpengalaman dalam bidang perniagaan, yang mempunyai prestasi yang baik dalam kehidupan mereka, dengan cara yang lebih baik untuk menyesuaikan diri dengan RH:... [-]


Pembelajaran Jarak Jauh: Pedagogi

Online Campus Sambilan March 2019 Brazil Rio de Janeiro + 1 lagi

UNICARIOCA Jarak Jauh UNICARIOCA bertujuan untuk melatih para profesional untuk melaksanakan fungsi pengajaran dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dan siri awal Sekolah Rendah. Pelajar juga bersedia untuk mengambil peranan lain dalam pasaran kerja, sebagai pengurus, penyelaras atau kaunselor dalam institusi pendidikan atau organisasi bukan sekolah. [+]

Mengenai kursus ini

UNICARIOCA Jarak Jauh UNICARIOCA bertujuan untuk melatih para profesional untuk melaksanakan fungsi pengajaran dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak dan siri awal Sekolah Rendah. Pelajar juga bersedia untuk mengambil peranan lain dalam pasaran kerja, sebagai pengurus, penyelaras atau kaunselor dalam institusi pendidikan atau organisasi bukan sekolah.

Pedagoge adalah seorang profesional dengan bidang aktiviti yang sangat luas, mampu bertindak dalam pengajaran pendidikan awal kanak-kanak dan dalam gred awal pendidikan dasar, dalam pengurusan sekolah, koordinasi pedagogi atau bimbingan pendidikan. Bergantung pada ciri-ciri latihan mereka, pedagogi juga boleh menyediakan perkhidmatan kepada syarikat-syarikat di bidang sumber manusia (pemilihan, latihan dan pembangunan), universiti, pasukan multidisiplin pertubuhan bukan kerajaan, konsultasi pedagogi teknikal penerbitan rumah, Syarikat TV dan radio, syarikat rekreasi dan pelancongan, hospital, pengeluar perisian pendidikan, mainan dan banyak lagi.... [-]


Pembelajaran Jarak Jauh: Pemasaran

Online Campus Sambilan March 2019 Brazil Rio de Janeiro + 1 lagi

Kursus Teknologis Pemasaran Jarak UNICARIOCA merangkumi pelbagai bidang pemasaran, termasuk perancangan strategi, pembangunan produk dan perkhidmatan, penciptaan nilai dan pembezaan, pengurusan jenama, promosi pemasaran dan penyelidikan. [+]

Mengenai kursus ini

Kursus Teknologis Pemasaran Jarak UNICARIOCA merangkumi pelbagai bidang pemasaran, termasuk perancangan strategi, pembangunan produk dan perkhidmatan, penciptaan nilai dan pembezaan, pengurusan jenama, promosi pemasaran dan penyelidikan. Kursus ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan teoretikal dan praktikal, menyiapkannya untuk menguruskan senario perniagaan yang paling kompleks.

Bidang aktiviti

Para profesional pemasaran yang terlatih oleh UNICARIOCA boleh memegang jawatan strategik di perusahaan awam dan swasta, agensi pengiklanan dan publisiti, media, persatuan, dan lain-lain.

Para profesional ini boleh bekerja dalam bidang berikut:

PENGURUSAN MIX MARKETINGDEFINISI SEGMENTASI POSISI DAN PASARANPERANCANGAN STRATEGIKPENILAIAN DAN PENGURUSAN JENAMAPEMBANGUNAN PENYELIDIKANPENGURUSAN MAKLUMATPEMBANGUNAN PRODUK DAN PERKHIDMATAN BARUHUBUNGAN PELANGGAN (CRM)HUBUNGAN DENGAN PUBLIC CORPORATION DALAMAN (ENDOMARKETING)MEMBERI PERNIAGAAN ANDA SENDIRIRumah... [-]

Pembelajaran Jarak Jauh: Pentadbiran

Online Campus Sambilan March 2019 Brazil Rio de Janeiro + 1 lagi

Kursus Pengurusan Jarak UNICARIOCA meliputi pelbagai bidang Pentadbiran: kewangan, pengurusan orang, pemasaran, pengeluaran, logistik, projek dan tanggungjawab sosial dan alam sekitar. [+]

Mengenai kursus ini

Kursus Pengurusan Jarak UNICARIOCA meliputi pelbagai bidang Pentadbiran: kewangan, pengurusan orang, pemasaran, pengeluaran, logistik, projek dan tanggungjawab sosial dan alam sekitar. Kursus ini melatih para profesional yang boleh merancang, mengatur, mengarah dan mengawal aktiviti syarikat, sama ada awam atau swasta, dan menarik strategi dan kaedah kerja dalam pelbagai bidang organisasi.

Bidang aktiviti

Pentadbir adalah profesional dengan bidang tindakan yang luas, mampu bekerja dalam industri, perdagangan atau perkhidmatan di syarikat swasta, selain sektor awam. Beliau juga boleh memberikan perundingan kepada syarikat atau menyertai bidang pengajaran dan penyelidikan.... [-]


Pembelajaran Jarak Jauh: Sains Perakaunan

Online Campus Sambilan March 2019 Brazil Rio de Janeiro + 1 lagi

Kursus Pembelajaran Jarak Jauh UNICARIOCA dalam Sains Perakaunan memberi tumpuan kepada peningkatan kebolehpasaran pelajar. Kami melatih para profesional dengan wawasan pengurusan, yang mampu menjana laporan yang berkaitan dengan pembangunan strategi perniagaan, mengambil bahagian dalam proses membuat keputusan syarikat-syarikat dan menilai prestasi perniagaan. [+]

Mengenai kursus ini

Kursus Pembelajaran Jarak Jauh UNICARIOCA dalam Sains Perakaunan memberi tumpuan kepada peningkatan kebolehpasaran pelajar. Kami melatih para profesional dengan wawasan pengurusan, yang mampu menjana laporan yang berkaitan dengan pembangunan strategi perniagaan, mengambil bahagian dalam proses membuat keputusan syarikat-syarikat dan menilai prestasi perniagaan.

Terdapat permintaan yang besar untuk para profesional dalam perakaunan, terutama mereka yang mempunyai pengetahuan mengenai peraturan perakaunan baru. Pasaran buruh adalah komprehensif, dan saintis perakaunan boleh bekerja dalam pelbagai sektor seperti akauntan, juruaudit, akauntan, pengawal, penganalisis kewangan, perunding, dll.... [-]


Video

Quando seu Futuro se Realiza, Muita Gente Cresce Junto!

Contact

Alamat Unidade e Polo Rio Comprido Av. Paulo de Frontin, 568 - Praca da Bandeira, Rio de Janeiro - RJ
Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro, Brazil

Alamat Unidade e Polo Méier R. Venceslau, 192 - Meier, Rio de Janeiro - RJ, 20735-160
Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro, Brazil

Alamat Unidade e Polo Bento Ribeiro Rua João Vicente, 1355 Bento Ribeiro, Rio de Janeiro – RJ
Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro, Brazil

Alamat Unidade e Polo Jacarepaguá Estrada de Jacarepaguá, 6816 Anil – Jacarepaguá, Rio de Janeiro – RJ
Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro, Brazil