University of the People

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Amerika dalam talian tanpa untung, bebas tuisyen, bertauliah pertama di dunia.

Secara ringkas

University of the People (UoPeople) adalah Revolusi Pendidikan. Kami adalah universiti dalam talian yang bertauliah di Amerika yang bukan untung dan bebas tuisyen . Dedikasi untuk membuka akses ke pendidikan tinggi di seluruh dunia, UoPeople dirancang untuk membantu lulusan sekolah menengah yang berkelayakan mengatasi kekangan kewangan, geografi, politik, dan peribadi yang menjadikan mereka tidak boleh mengikuti pengajian di universiti.

Universiti menawarkan program ijazah sarjana muda dan sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan, Sains Komputer, dan Sains Kesihatan serta program sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pendidikan. UoPeople ditubuhkan pada tahun 2009 dan diakreditasi pada Februari 2014. Hari ini, ia mempunyai lebih daripada 36,000 pelajar yang mendaftar dari lebih dari 200 negara dan wilayah. 1,000 pelajar ini adalah pelarian, di mana 600 daripadanya adalah warga Syria.

UNESCO menganggarkan bahawa, menjelang tahun 2025, akan ada hampir 100 juta orang muda yang mencari tempat duduk di universiti yang tidak ada. UoPeople percaya bahawa akses ke pendidikan tinggi dapat mendorong keamanan dunia dan pembangunan ekonomi global. Sebagai hak asasi, pendidikan tinggi dapat mengubah bukan hanya kehidupan pelajar, tetapi juga kehidupan keluarga mereka, masyarakat mereka, bangsa mereka, dan, secara meluas, dunia.

UoPeople diarahkan oleh Presiden Shai Reshef, dan oleh lembaga kepercayaan dan penasihat antarabangsa yang terkenal. Majlis Presidennya dipimpin oleh kepimpinan semasa dan terdahulu dari beberapa institusi terkemuka di dunia, termasuk: John Sexton, NYU; George Rupp, Universiti Columbia; Bukit Catharine Bond, Kolej Vassar; Nicholas Dirks, UC Berkeley; Judith Shapiro, Barnard College; Eduardo J. Padrón, Miami Dade College, dan Nobel Laureate Torsten N. Wiesel, The Rockefeller University. Lebih daripada 17,000 profesional telah menjadi sukarelawan untuk UoPeople, termasuk mereka yang mengisi jawatan utama kepimpinan UoPeople.

UoPeople mempunyai perkongsian akademik dengan NYU, University of Edinburgh, dan UC Berkeley. 92% graduan UoPeople bekerja, ada di syarikat bertaraf dunia termasuk Amazon, Apple, Dell, Deloitte, IBM, Microsoft, dan JP Morgan, dan institusi seperti PBB dan Bank Dunia.

UoPeople disokong oleh kemurahan hati individu dan yayasan, termasuk Gates, Hewlett, dan Ford Foundations, Fondation Hoffmann, dan banyak lagi. UoPeople telah dilindungi oleh New York Times, BBC, NPR, Times Higher Education, US News and World Report, dan banyak lagi. Ceramah TED Presiden Reshef dan temu ramah Nas Daily mengenai Universiti mempunyai gabungan lebih 20 juta pandangan.

UoPeople sedang membina model baru yang berkesinambungan untuk pendidikan tinggi, di mana pelajar diminta untuk membayar hanya $ 120 yuran penilaian pada akhir setiap kursus ($ 240 dalam MBA). Ijazah sarjana muda selama empat tahun hanya $ 4,860. Bagi pelajar yang mungkin menganggap bayaran sederhana ini sangat melarang, UoPeople menawarkan pelbagai biasiswa untuk memenuhi bahagian misinya bahawa tidak ada pelajar yang berkelayakan yang akan ditinggalkan atas sebab kewangan.

Pada Mesyuarat WEF 2019 di Jordan, UoPeople mengumumkan niatnya untuk mengembangkan UoPeople dalam bahasa Arab untuk melayani ratusan ribu pelarian dan pengungsi di wilayah MENA yang tidak mempunyai alternatif pendidikan tinggi. Sementara menunggu sumber tambahan yang diperlukan untuk pengembangan program dan kelulusan oleh agensi akreditasi, DEAC, UoPeople akan menawarkan ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan dan akan menyediakan jalan untuk mengintegrasikan ke dalam program berbahasa Inggeris.

Pada tahun 2020 UoPeople mendapat kelayakan akreditasi WASC ! Suruhanjaya Kolej dan Universiti Kanan WASC (WSCUC) adalah agensi pentauliahan serantau. University of the People telah memohon Kelayakan untuk diakreditasi oleh komisen mereka. WSCUC mengkaji permohonan kelayakan UoPeople dan menentukan bahawa institusi tersebut layak untuk meneruskan Permohonan Akreditasi WASC.

Penentuan Kelayakan bukanlah status formal dengan Suruhanjaya Kolej dan Universiti Kanan WASC, dan juga tidak memastikan akreditasi akhirnya. Ini adalah penemuan awal bahawa institusi tersebut berpotensi dapat diakreditasi dan dapat meneruskan dalam lima tahun penentuan Kelayakannya untuk ditinjau untuk status Calon atau Akreditasi Awal dengan Suruhanjaya. Pertanyaan mengenai Kelayakan boleh diarahkan ke institusi atau ke WSCUC di href = "https://www.wscuc.org/contact atau (510) 748-9001.

Misi & Nilai

Visi UoPeople

University of the People (UoPeople) percaya bahawa akses ke pengajian tinggi adalah unsur utama dalam mempromosikan keamanan dunia dan pembangunan ekonomi global. Ia memandang pendidikan tinggi sebagai hak asas dan percaya bahawa kedua-duanya dapat mengubah kehidupan individu dan menjadi kekuatan penting bagi perubahan masyarakat. UoPeople percaya bahawa pendidikan memainkan peranan penting dalam memperkuat penghormatan terhadap hak asasi manusia dan kebebasan asasi, dan dalam mempromosikan pemahaman dan toleransi.

Misi UoPeople

Misi University of the People adalah untuk menawarkan program pendidikan yang berpatutan, berkualiti, dalam talian dan memberi ijazah kepada mana-mana pelajar yang berkelayakan di atas usia 16 tahun.

Matlamat UoPeople

Untuk memberi peluang pendidikan tinggi kepada pelajar dari pelbagai latar belakang melalui:

 • Menggunakan internet untuk memberi pendidikan jarak jauh
 • Menawarkan program dengan kos minimum
 • Menyediakan pelbagai pilihan bantuan kewangan
 • Mempromosikan program Universiti di kawasan-kawasan yang tidak dilayani di dunia

Untuk menawarkan program berkualiti yang:

 • Mengekalkan standard akademik yang tinggi
 • Sertakan komponen teras untuk memupuk pemikiran kritis, komunikasi, dan komitmen terhadap pembelajaran sepanjang hayat
 • Fokus pada kecekapan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam ekonomi global
 • Dinilai dan diperbaiki secara berterusan melalui penilaian hasil berkala dan tinjauan luaran
 • Mempromosikan budaya pembelajaran bersama melalui kolaborasi, interaksi dan pengajaran dan penilaian rakan sebaya
 • Dicipta di sekitar sumber pendidikan terbuka (OER)

Untuk memberi pelajar perkhidmatan yang menyumbang kepada pencapaian hasil pembelajaran yang diinginkan dengan:

 • Melibatkan diri dalam proses penambahbaikan berterusan
 • Menggunakan teknologi dan automasi untuk meningkatkan perkhidmatan dan ketepatan

Untuk membantu pelajar dalam mengembangkan, menilai, dan melaksanakan keputusan dan rancangan pekerjaan dengan:

 • Membantu pelajar mengembangkan pengetahuan diri yang berkaitan dengan pilihan kerjaya dan pilihan kerja
 • Memberi maklumat pendidikan dan pekerjaan untuk membimbing kerjaya dan perancangan pendidikan pelajar dan mengembangkan pemahaman mereka tentang dunia pekerjaan
 • Menghubungkan pelajar dengan alumni, majikan, dan organisasi profesional yang dapat memberi peluang untuk mengintegrasikan pembelajaran akademik dengan persekitaran kerja dan meneroka kemungkinan kerjaya masa depan

Untuk memastikan kestabilan dan pertumbuhan kewangan institusi melalui:

 • Menggunakan sukarelawan untuk kerja kepimpinan, akademik dan pentadbiran
 • Mengekalkan proses yang sangat cekap
 • Membangunkan komuniti penyokong

137315_pexels-photo-3759089.jpeg

Nilai UoPeople

Peluang

UoPeople didasarkan pada kepercayaan bahawa pendidikan dengan kos minimum adalah hak dasar untuk semua pemohon yang memenuhi syarat, bukan hanya untuk beberapa orang yang istimewa. Universiti berusaha untuk membuka pintu pendidikan tinggi kepada pelajar yang berkelayakan di mana sahaja di dunia dengan menawarkan programnya melalui pembelajaran jarak jauh dan dengan menjadikan peluang ini berpatutan.

Komuniti

UoPeople mewujudkan komuniti global dengan menyediakan program akademik, perkhidmatan pendidikan, dan peluang pekerjaan kepada individu yang berkelayakan dari seluruh dunia, dan dengan menyediakan peluang pembelajaran yang melibatkan pelajar dan tenaga pengajar dari pelbagai latar belakang.

Integriti

UoPeople mendasarkan budaya institusinya dalam ketegasan, ketelusan, dan amalan profesional terbaik. UoPeople juga mengharapkan semua pelajar, fakulti, staf, dan pentadbir untuk mematuhi standard integriti, kejujuran dan tanggungjawab peribadi yang tertinggi. Selain itu, Universiti mengharapkan para pelajarnya untuk bertanggungjawab terhadap pendidikan mereka, dan melanjutkan pelajaran dengan tekun dan serius.

Kualiti

UoPeople menyediakan pendidikan seni liberal berkualiti tinggi dalam talian yang sesuai dengan ruang lingkup dan mendalam untuk menghadapi cabaran abad ke-21. Universiti menilai dan menilai semua aspek model akademiknya secara berterusan.

137350_pexels-photo-4144222.jpeg

Tanpa Tuisyen

Apa maksudnya Bebas Tuisyen?

"Tanpa tuisyen" bermaksud bahawa, tidak seperti universiti lain, UoPeople tidak mengenakan bayaran kepada pelajar untuk mengikuti kursus. UoPeople juga tidak mengenakan bayaran kepada pelajar untuk mendaftar atau membayar buku dan bahan kursus lain. Model pendidikan tinggi dalam talian kami yang unik membolehkan kami membawa bilik darjah kepada anda - mengurangkan kos untuk pelajar kami secara keseluruhan.

Mengapa Bebas Tuisyen?

Ini adalah misi Universiti untuk menyediakan pendidikan percuma dan percuma untuk semua orang. Kami percaya bahawa pendidikan tinggi adalah hak asas bagi semua orang, dan jadi tujuan kami menjadikan pendidikan tinggi dapat diakses oleh semua orang, kapan saja dan di mana sahaja.

Adakah Model Bebas Tuisyen UoPeople Terlalu Baik untuk Benar?

Model Bebas Tuisyen UoPeople 100% nyata! Kami menawarkan program ijazah secara percuma, terima kasih kepada penderma kami yang menyokong misi kami. Untuk membantu menyokong operasi universiti yang berterusan, UoPeople mengenakan yuran permohonan $ 60, dan Yuran Penilaian setiap kursus yang diselesaikan ($ 120 untuk program sarjana, dan $ 240 untuk program siswazah). Itu sahaja. Tanpa yuran pendaftaran tahunan, dan tiada kos untuk bahan kursus.

Berdasarkan ini, ijazah bersekutu dapat diselesaikan dalam 2 tahun dengan harga $ 2,460, ijazah sarjana muda dapat diselesaikan dalam 4 tahun dengan harga $ 4,860. Untuk program ijazah siswazah, MBA dapat diselesaikan dalam 15 bulan dengan harga $ 2,940, dan M.Ed. dapat disiapkan dalam 17 bulan dengan harga $ 3,180. UoPeople tidak akan meminta jumlah ini terlebih dahulu, tetapi pelajar akan membayar setiap Yuran Penilaian pada akhir setiap tempoh peperiksaan. Bayaran sederhana ini memastikan bahawa Universiti tetap berkekalan dan dapat terus memberikan pendidikan berkualiti untuk semua orang.

100% Darjah Dalam Talian

Model pendidikan tinggi dalam talian kami yang unik membolehkan kami membawa bilik darjah kepada anda - mengurangkan kos untuk pelajar kami secara keseluruhan. Kami menawarkan kepada pelajar pilihan Associate dan / atau Sarjana dalam talian sama ada Pentadbiran Perniagaan, Sains Komputer atau Sains Kesihatan serta program ijazah Sarjana dalam pentadbiran perniagaan dan pendidikan, semua tuisyen, dalam talian, fleksibel dan mudah diakses.

Lokasi

Pasadena

Alamat
595 E. Colorado,
Boulevard. Suite 623

91101 Pasadena, California, Amerika Syarikat