Baca keterangan rasmi

University of Arizona (UA) adalah tempat tanpa batas - di mana pengajaran, penyelidikan, perkhidmatan, dan inovasi bergabung untuk meningkatkan kehidupan di Arizona dan seterusnya. Kami tidak takut untuk bertanya soalan yang lebih besar, untuk mendapatkan jawapan yang lebih baik.

Ditubuhkan pada tahun 1885 , University of Arizona , universiti geran tanah super negeri dengan dua sekolah perubatan, menghasilkan graduan yang dunia nyata bersedia melalui inisiatif Penglibatan 100%. Diiktiraf sebagai peneraju global, UA juga merupakan pemimpin dalam penyelidikan, membawa lebih daripada $ 606 juta dalam pelaburan penyelidikan setiap tahun, dan ranking 21 di kalangan semua universiti awam. UA sedang memajukan sempadan kesarjanaan interdisipliner dan perkongsian keusahawanan dan merupakan ahli Persatuan Universiti Amerika , 62 universiti penyelidikan awam dan swasta yang terkemuka. Ia memberi manfaat kepada negara dengan anggaran anggaran ekonomi $ 8.3 bilion setahun.

Kami adalah pembina dan penyelidik.

Menubuhkan universiti pertama Arizona di tengah-tengah Gurun Sonoran adalah satu langkah yang berani. Tetapi pengasas kami tidak berani, dan kami tidak pernah kehilangan semangat itu. Sehingga hari ini, kami merevolusi bidang sains angkasa, optik, biosains, perubatan, seni dan kemanusiaan, perniagaan, pemindahan teknologi, dan banyak lagi. Sejak ia ditubuhkan, UA telah berkembang untuk meliputi lebih daripada 380 ekar di pusat Tucson, tempat pembiakan yang kaya untuk penemuan.

Di mana lagi di dunia bolehkah anda mencari makmal cermin pemerhatian astronomi di bawah stadium bola sepak? Keseluruhan ekosistem di bawah kubah kaca? Siapa lagi membawa balik sampel dari asteroid? Lawati kampus kami sekali sahaja, dan anda akan segera memahami mengapa UA adalah universiti tidak seperti yang lain.

Kolej Kejuruteraan telah ditubuhkan apabila University of Arizona ditubuhkan pada tahun 1885 . Selama lebih dari 125 tahun, alumni Kolej UA Kejuruteraan telah menjelajah, berbentuk dan dijadikan tempat tinggal di dunia, sememangnya alam semesta, di mana kita hidup.

Hari ini, graduan Kolej adalah usahawan yang membangunkan syarikat berteknologi tinggi, mewujudkan pekerjaan, dan meningkatkan kualiti hidup kami. Pendidikan kejuruteraan menyediakan penyelidikan untuk membina industri baru dan pengetahuan bagi mereka yang menjalankannya.

Mengenai Kolej Kejuruteraan

Jurutera membantu orang ramai, dan program kejuruteraan di Kolej Kejuruteraan UA mempunyai kelebihan yang luas dan kesan sosial yang luas. Antara lain, pelajar dan fakulti merancang retina baru untuk mata yang rosak, sistem pembersihan air yang berpatutan untuk negara-negara dunia ketiga yang dilanda kemarau, kaedah pembuatan alam sekitar yang mampan, kereta hibrida dan sistem tenaga solar, sensor bio yang mengesan dan memelihara kehidupan manusia bahaya, sistem pengimejan optik untuk pengesanan kanser, pengumpulan data dan sistem sokongan keputusan untuk tentera, dan bangunan yang dapat menahan gempa bumi dan peristiwa utama yang lain.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

The University of Arizona College of Engineering Online
Alamat
1209 East 2nd Street, Room 100
AZ 85721 Tucson, Arizona, Amerika Syarikat