Baca keterangan rasmi


The Newhouse School, sekolah yang terunggul di dunia komunikasi, menawarkan Master dalam talian Sains dalam Komunikasi kepada pelajar-pelajar di mana-mana.

Sejarah Newhouse

Yang SI Newhouse School of Communications Awam di Universiti Syracuse telah lama diumumkan sebagai salah sebuah sekolah atas komunikasi di negara ini. Dengan akarnya di cetak kewartawanan mencapai kembali ke tahun 1930-an, yang Newhouse School hari ini menawarkan prasiswazah dan siswazah program yang merangkumi bidang komunikasi - dari pengiklanan untuk kewartawanan untuk fotografi untuk diplomasi awam.

1934 - The Syracuse University School of Journalism menawarkan kelas-kelas di cetak kewartawanan.

1934 - Syracuse menjadi universiti pertama yang menawarkan kursus radio kredit kolej.

1947 - Syracuse melancarkan Waer, salah satu stesen radio kolej pertama di negara ini.

1964 - Hadiah dari Samuel I. Newhouse membolehkan pembinaan Newhouse 1, bangunan yang memenangi anugerah yang menempatkan Sekolah Kewartawanan. Bangunan ini adalah khusus oleh Presiden Lyndon B. Johnson.

1971 - Sekolah Kewartawanan bergabung dengan Jabatan Televisyen dan Radio untuk menubuhkan SI Newhouse School of Communications Awam.

1974 - Newhouse 2, bangunan kedua sekolah, khusus.

1984 - Newhouse meraikan 50 tahun kewartawanan.

1991 - Newhouse Network, komuniti alumni talian kami, ditubuhkan.

2006 - Mirror Anugerah, yang mengiktiraf kecemerlangan dalam laporan industri media, yang dicipta.

2014 - Hadiah dari harta pusaka Dick Clark membantu mewujudkan Studio Newhouse dan Inovasi serta menampilkan Dick Clark Studios dan Pusat Gerry Alan Media Inovasi. Kemudahan baru didedikasikan oleh media maestro Oprah Winfrey.

2014 - Newhouse mengumumkan ijazah sarjana dalam talian yang pertama, iaitu Sarjana Sains Komunikasi, yang bermula kelas pada tahun 2015.

Akreditasi dan Kedudukan

The Newhouse School diiktiraf oleh Persatuan Pendidikan Kewartawanan dan Komunikasi Massa. Newhouse secara konsisten disenaraikan sebagai salah sebuah sekolah atas komunikasi di dunia.

Tentang Samuel I. Newhouse

Pada usia 13, Samuel I. Newhouse adalah "pejabat boy" untuk seorang peguam di Bayonne, New Jersey. Pada 15, dia adalah pengurus pejabat peguam dan akauntan. Pada 16, dia adalah penerbit sebuah akhbar harian yang kecil peguam itu diperolehi dalam pembayaran hutang. Pada 21, dia separuh pemilik kertas dan sendiri telah menjadi seorang peguam. Pada usia 30, beliau adalah pemilik tunggal Staten Island Advance dan dalam perjalanan untuk menjadi gergasi media dunia.

Sepanjang hidupnya, Newhouse kekal berdedikasi kepada program-program media dan komunikasi di Syracuse. Beliau menaja penubuhan sebuah studio di kampus dan pelbagai sumbangan dari Newhouse dan keluarganya selama ini telah menyokong program dan penambahbaikan kepada sekolah dan Universiti.

Newhouse meninggal dunia pada tahun 1979 pada usia 84. Syarikat beliau mengasaskan, Advance Publications, terus berkembang maju dan hari ini memiliki surat khabar di 26 bandar-bandar Amerika serta Parade Publications, Fairchild Publications, American City Jurnal Perniagaan, Digest Syarikat Golf, Newhouse News Service, Agama Berita Perkhidmatan dan Bright House Networks, yang berfungsi 2.4 juta pelanggan sistem kabel di Florida, California, Michigan, Indiana dan Alabama. Syarikat itu juga memiliki Internet Advance, yang beroperasi lebih daripada 100 laman web yang disediakan untuk penerbitan cetak dan sistem kabel.

Keluarga Newhouse juga memiliki Condé Nast, yang mempunyai 20 cetak dan jenama media digital termasuk Allure, Architectural Digest, Bon Appetit, Brides, Condé Nast Traveler, Butiran, Epicurious, Glamour, Golf Digest, GQ, Lucky, The New Yorker, sendiri, Teen Vogue, Vanity Fair, Vogue, W dan berwayar. Keluarga itu juga melabur dalam rangkaian Oprah, yang dimiliki oleh Discovery.

Newhouse telah meninggalkan warisan kekal di sekolah, dan seterusnya, Sarjana Sains dalam program Communications.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

The S.I. Newhouse School of Public Communications; The Newhouse School; Newhouse

Komunikasi @ Syracuse adalah Master dalam talian Sains dalam Komunikasi dari SI Newhouse School yang terkenal di dunia komunikasi Awam di Universiti Syracuse. Program ini ... [+]

Komunikasi @ Syracuse adalah Master dalam talian Sains dalam Komunikasi dari SI Newhouse School yang terkenal di dunia komunikasi Awam di Universiti Syracuse. Newhouse adalah pemimpin dalam bidang komunikasi massa dan berusaha untuk melatih profesional yang menggunakan media untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik. Newhouse konsisten atas kedudukan antara sekolah komunikasi di negara ini.

Dengan tumpuan kepada inovasi digital menjejaskan medan, Komunikasi @ Syracuse menawarkan pelajar asas dalam komunikasi, media digital, media sosial dan kewartawanan digital. Pelajar memilih daripada tiga pengkhususan - Advertising, Perhubungan Awam dan Kewartawanan Inovasi - dan kerja kursus lengkap yang meneroka amalan tetap dan trend yang muncul kawasan mereka fokus.... [-]

Amerika Syarikat Syracuse
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu