Nova Southeastern University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kampus utama NSU terletak di Greater Fort Lauderdale dengan lokasi di sekitar Florida dan Puerto Rico. Kami berada di tengah-tengah pusat akademik dan penyelidikan di rantau ini, dan hanya beberapa minit dari beberapa pantai terbaik di dunia. Dengan lebih daripada 26,000 pelajar dan 152,000 alumni di seluruh dunia, anda akan mendapati Rakan-rakan Shark di setiap penjuru negara - dan seterusnya.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa pelajar memilih NSU.

  1. Saiz kelas kecil memberi anda akses satu-satu kepada profesor.
  2. Kehidupan kampus yang cergas merangkumi NCAA Athletics, organisasi sosial dan profesional, aktiviti budaya, dan kesejahteraan dan kecergasan.
  3. Peringkat 200 universiti terbaik di kalangan universiti kebangsaan pada tahun 2018.
  4. Program siswazah berprestij dalam bidang perubatan, undang-undang, psikologi, perniagaan, pendidikan, farmasi, pergigian, dan banyak lagi.
  5. Penduduk pelajar yang pelbagai termasuk 1200 pelajar antarabangsa dari 116 negara dari lima benua.
  6. Kemudahan terkini termasuk teknologi bilik darjah terkini, makmal canggih, dan perpustakaan penyelidikan yang terbaik.
  7. Sebilangan besar graduan NSU terus memperoleh ijazah sarjana, kedoktoran atau profesional di NSU atau universiti lain. Pelajar sarjana mengambil bahagian dalam penyelidikan NSU dalam bidang seperti perubatan, oseanografi, barah, psikologi, pergigian, dan autisme.
  8. Pelajar membina hubungan dengan mengambil bahagian dalam banyak acara komuniti, yang banyak diadakan di kampus NSU. Kampus utama kami yang indah terletak hanya beberapa minit dari pantai Benteng Lauderdale, Pantai Selatan, kehidupan malam Las Olas, dan Everglades.

141742_UR_20171108_0050.jpg
© Nova Southeastern University

Lokasi

Fort Lauderdale

Alamat
3301 College Avenue
33314 Fort Lauderdale, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program