Lewis University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Adakah kamu tahu?

 • Lewis disenaraikan di antara 25 Universities Regional Midwest oleh Berita AS
 • diiktiraf secara nasional untuk Team Penerbangan, Program Kementerian Peer, Pasukan Percubaan Mock, Program Kerja Kerja, dan program ROTC.
 • adalah perintis dalam pendidikan penerbangan dan memiliki jet Boeing 737 , yang disumbangkan oleh United Airlines, digunakan untuk pengalaman klinikal penerbangan.
 • adalah Universiti swasta ketujuh terbesar di Illinois.
 • mempunyai program sarjana kedua terbesar dalam Jenayah / Keadilan Sosial di negeri ini (di kalangan institusi swasta).
 • adalah salah satu daripada hanya 19 kolej di Illinois yang diiktiraf sebagai College of Distinction.
 • mempunyai Pusat Sains baru yang menarik pelajar sarjana muda dan siswazah untuk jurusan STEM .
 • adalah salah satu daripada beberapa sekolah di negara ini yang menawarkan ijazah dalam sistem pesawat tanpa pemandu .

Sejarah

Lewis University ditubuhkan pada tahun 1932 di bawah arahan Keuskupan Agung Chicago. Teknologi penerbangan menjadi penekanan khusus arahan dan asalnya Jabatan Pengajian Penerbangan dan Pengangkutan yang sangat dipandang hari ini. Semasa W

orld War II, beratus-ratus instruktur penerbangan Tentera Laut dilatih di Lewis. Pada tahun 1952, dinamakan semula sebagai Kolej Sains dan Teknologi Lewis, sekolah itu memberikan ijazah sarjana muda pertama. Pada tahun 1960, ahli-ahli jemaah agama De La Salle yang mengabdikan semata-mata untuk mengajar yang telah "mengubah kehidupan sejak tahun 1680" - mengarahkan arah institusi yang menjadi Kolej Lewis pada tahun 1962. Diiktiraf oleh Persatuan Pusat Utara pada tahun 1963, ia menjadi Lewis University pada tahun 1973. Universiti kini diiktiraf dan diiktiraf secara nasional.

Lokasi

Pelajar Lewis University mendapat manfaat dari jarak dekat kami ke Chicago dengan banyak peluang pekerjaan, CPT / OPT, perkhidmatan komuniti, acara kebudayaan, hiburan dan banyak lagi. Kampus utama terletak 35 batu dari Chicago di pinggir bandar Romeoville yang selamat dan mampu dimiliki.

Mengambil Jelajah Maya kampus Lewis University .

Aktiviti Pelajar

Lewis menyediakan lebih daripada 100 pertubuhan pelajar, Club Sports , dan Intramurals , acara pendidikan dan kebudayaan setiap semester. Bertindak dalam penerbitan Philip Lynch Theatre , menulis surat khabar The Flyer , menyanyi di Lewis University Gospel Choir dan mengambil bahagian dalam projek perkhidmatan Kementerian yang ditaja Kementerian Kesihatan seperti Habitat for Humanity hanya beberapa peluang yang tersedia untuk pelajar, tanpa mengira majoriti mereka.

Peluang Khas

 • Lapangan Terbang Lewis University , bersebelahan dengan kampus, menyediakan pengalaman mengajar secara manual untuk pelajar penerbangan.
 • Program Pengajian Akademi dan Sains Scholars , menawarkan peluang yang mencabar secara intelektual untuk meneruskan pembelajaran di luar kursus kursus yang dijadualkan.
 • Program Luar Negara , yang menyediakan peluang pembelajaran di Ireland, Mexico, England, Itali, China dan di tempat lain.
 • Peralatan simulasi berteknologi tinggi yang direka untuk meningkatkan pembelajaran anda melalui pengalaman tangan.
 • Projek-projek perkhidmatan masyarakat, termasuk jangkauan sukarelawan tempatan dan antarabangsa.
 • Program pra-profesional dalam profesion kesihatan, kejuruteraan

Lebih daripada 100 Sarjana

Sejak permulaannya sebagai sekolah teknikal penerbangan pada tahun 1932, Lewis telah menjadi perintis dalam bidang pendidikan penerbangan. Sebagai tambahan kepada jurusan penerbangan dalam penerbangan, penyelenggaraan, dan sistem pesawat tanpa pemandu (UAS), program profesional yang kuat yang ditawarkan hari ini termasuk kejururawatan, sains komputer, keadilan jenayah / sosial, pendidikan, jurusan STEM dan profesi perniagaan.

Pendaftaran

6,500 Sarjana Muda

Majoriti berasal dari Midwest dengan pelajar antarabangsa mewakili lebih daripada 30 negara yang berbeza. Lewis mengalu-alukan pelajar semua tradisi budaya dan kepercayaan dan mempunyai kepelbagaian kadar 34 peratus untuk badan pelajar sarjana muda.

Alumni

Dengan hampir 40,000 alumni di seluruh dunia, Lewis University menawarkan peluang untuk berhubung dan berangkaian dengan komuniti alumni yang berkuasa.

2017-18 Kos

 • Pelajar Penuh Siswa / $ 31,100 setahun
 • Pelajar Siswazah Penuh / $ 14,310 setahun
 • Bilik Tahunan dan Lembaga / $ 10,460 setahun

Bantuan kewangan

Beasiswa akademik disediakan untuk pelajar Sarjana. Anugerah beasiswa adalah berdasarkan IPK Sekolah Menengah dan secara automatik dianugerahkan pengakuan anda.

Fakulti

Lewis mempunyai kira-kira 210 ahli fakulti sepenuh masa yang mengambil kejayaan peribadi dan profesional pelajar. Nisbah pelajar / fakulti ialah 13: 1.

This school offers programs in:
 • English

Lihat MSc » Lihat MBA »

Program-program
Video

Achieve More. Together.

Brief Tour