Baca keterangan rasmi

George Washington University , sebuah institusi akademik bebas yang disewa oleh Kongres Amerika Syarikat pada tahun 1821, mendedikasikan dirinya untuk melanjutkan kesejahteraan manusia. Nilai universiti yang dinamik, komuniti yang tertumpu kepada pelajar yang dirangsang oleh kepelbagaian budaya dan intelektual dan dibina atas dasar integriti, kreativiti, dan keterbukaan pada penerokaan idea-idea baru.

George Washington University , yang berpusat di persimpangan jalan raya nasional dan antarabangsa di Washington, DC , berkomitmen untuk kecemerlangan dalam penciptaan, penyebaran, dan penggunaan pengetahuan.

Untuk mempromosikan proses pembelajaran sepanjang hayat dari perspektif global dan integratif, Universiti menyediakan persekitaran intelektual yang merangsang pelajar dan fakulti yang pelbagai. Dengan memupuk kecemerlangan dalam pengajaran, Universiti menawarkan pengalaman pembelajaran yang luar biasa untuk pelajar sepenuh masa dan sambilan dalam program sarjana, siswazah, dan profesional di Washington, DC , negara dan di luar negara. Sebagai pusat penyelidikan intelektual dan penyelidikan, Universiti menekankan hubungan antara asas dan biasiswa yang diterapkan, menegaskan bahawa praktikal itu akan berasaskan pengetahuan dan teori. Universiti ini bertindak sebagai pemangkin untuk kreativiti dalam seni, sains, dan profesion dengan menggalakkan interaksi di kalangan pelajar, fakulti, kakitangan, alumni, dan komuniti yang dikendalikannya.

George Washington University menarik perhatian pelbagai sumber dari Kawasan Modal Negara untuk meningkatkan usaha pendidikannya. Sebagai balasan, Universiti , melalui para pelajar, fakulti, kakitangan, dan alumni, menyumbang bakat dan pengetahuan untuk meningkatkan kualiti hidup di metropolitan Washington, DC

Pendidikan Tidak Berbeza dengan Yang Lain

Empat pelajar bercakap di Memorial Lincoln dengan Monumen Washington di latar belakang

Sejak hari pertama ibu kota kita, orang ramai telah pergi ke sini untuk banyak sebab. Mereka datang untuk meneroka masa lalu dan mencantumkan niaga hadapan baru. Mereka datang untuk bertanya dan mencari jawapan pakar. Mereka datang untuk memulakan perbualan dan ingat dengan senyap. Mereka datang untuk menuntut perubahan dan menjadi perubahan itu. Mereka datang untuk berkembang. Mereka datang untuk belajar. Mereka datang untuk membuat sejarah dan menyertai pangkat bersama ramai alumni GW yang terkenal.

Pelajar kita datang ke GW kerana banyak alasan yang sama. Mereka datang untuk fakulti yang ghairah, untuk kumpulan pelajar yang pelbagai, untuk atlit Divisi I, sekali dalam latihan magang sepanjang masa dan untuk peluang perkhidmatan yang memberi inspirasi. GW, seperti banyak universiti, menyediakan semua ini. Tetapi pelajar kita datang untuk sesuatu yang lain, juga.

Mereka tidak hanya mahu melakukan projek perkhidmatan komuniti. Mereka mahu bertemu, dan kemudian melebihi, cabaran perkhidmatan dari Ibu Negara Amerika Syarikat.

Mereka tidak hanya mahu melihat slaid seni. Mereka mahu membahaskan karya-karya dalam galeri muzium bertaraf dunia atau menari di peringkat Pusat Kennedy.

Dan mereka tidak hanya mahu mengambil kursus kejuruteraan. Mereka mahu menjalankan penyelidikan di kemudahan makmal teras baru yang menakjubkan dengan fakulti yang secara literalnya membentuk dunia esok.

Bertempat di sebuah bandar tidak seperti yang lain, pelajar kita memperoleh pendidikan tidak seperti yang lain. Seluruh bandar adalah kelas kami, dan para pelajar kami tidak hanya dengan diploma, tetapi dengan pengalaman yang hanya boleh terjadi di GW.

Program diajar dalam:
English
School of Engineering & Applied Science Online
Alamat
800 22nd Street, NW
DC 20052 Washington, District of Columbia, Amerika Syarikat