EC-Council University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai EC-Council University

Dengan misi untuk mewujudkan program pendidikan yang unggul dalam keselamatan siber, EC-Council University digabungkan di Wyoming dan dilesenkan oleh Jabatan Pendidikan Tinggi New Mexico pada tahun 2006. Universiti ini ditubuhkan oleh Encik Jay Bavisi, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan EC-Majlis. Institusi ini bertujuan untuk menyampaikan pendidikan keselamatan maklumat yang melibatkan pengetahuan mendalam tentang pelbagai sistem perisian dan perkakasan serta kemahiran yang diperlukan untuk berunding dan memimpin sebuah pasukan.

Syarikat induk EC-Council University , EC-Council, adalah perintis dalam mengesahkan profesional dalam domain siber. Walau bagaimanapun, Presiden EC-Council University , Encik Jay Bavisi, percaya bahawa ijazah adalah penting untuk mencapai peranan kepimpinan dalam organisasi. Program ijazah dan lepasan EC-Council University telah diartikulasikan untuk membolehkan para pelajar mempunyai tahap mendatar serta menegak dalam kerjaya mereka. Universiti ini berusaha ke arah menawarkan program pendidikan jarak jauh yang merupakan pusat penyelidikan untuk mewujudkan pemimpin keselamatan siber yang bercita-cita untuk mendapatkan ruang siber yang luas.

130443_130427_bodyimage2.jpg

Matlamat dan Objektif Institusi

 • EC-Council University berusaha untuk mengukuhkan keberkesanan institusi dengan mengekalkan kakitangan yang berkelayakan, menggalakkan pembelajaran berterusan, dan mengekalkan tahap integriti yang tinggi.
 • EC-Council University memastikan kecemerlangan dengan menyampaikan program keselamatan siber berkualiti tinggi yang dibangunkan bersamaan dengan penyelidikan dan pembangunan yang berterusan.
 • EC-Council University melibatkan diri, mempelbagaikan, dan menggalakkan pembelajaran pelajar berkualiti tinggi dengan memupuk kerjasama, menyediakan kemudahan iLab, dan menawarkan biasiswa dari semasa ke semasa.

Pentauliahan EC-Council University

EC-Council University diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengiktirafan Pendidikan Jarak Jauh (DEAC) , yang merupakan agensi kerajaan nirlaba dan diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan AS sebagai agensi pengiktirafan. DEAC diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pendidikan Tinggi (CHEA) . CHEA adalah sebuah persatuan hampir 3000 institusi pengajian dan universiti-universiti dan mengiktiraf 60 organisasi akreditasi institusi dan program.

Majlis Kebangsaan untuk Kebenaran Pengesahan Kebenaran Negeri (NC-SARA) akreditasi EC-Council University . SARA adalah perjanjian sukarela di antara negara-negara anggotanya dan wilayah AS untuk mempromosikan kursus dan program pendidikan jarak jauh pasca menengah.

EC-Council University juga diiktiraf oleh Majlis Pendidikan Amerika (ACE) .

Program EC-Council University

Di EC-Council University , pelajar dibenarkan mempamerkan dan meneroka potensi penuh mereka dan menjadi pemimpin teknologi esok. Pelajar dilatih untuk mencabar kedudukan tinggi keselamatan maklumat dan peranan pakar dalam organisasi global di seluruh dunia. Metodologi latihan diilhamkan oleh Taksonomi Pemikiran Bloom, oleh itu, memberi tumpuan kepada pendekatan praktikal pembelajaran dengan pemikiran kritis dan inovatif.

Program utama yang ditawarkan oleh EC-Council University adalah -

 1. Sarjana Muda Sains dalam Keselamatan Siber (BSCS)
 2. Sarjana Sains dalam Keselamatan Siber (MSCS)
 3. Enam Sijil Siswazah, masing-masing mempunyai kursus dari kurikulum MSCS
 4. Bukan ijazah

130444_130425_bodyimage1.jpg

Bagaimana EC-Council University menyumbang kepada kerjaya cybersecurity anda

 • Mempunyai ijazah yang diakreditasi oleh DEAH dan CHEA dan diiktiraf oleh Majlis Pendidikan Amerika (ACE).
 • Universiti ini mempunyai pelajar dari seluruh dunia, yang membolehkan peluang untuk berangkaian dengan profesional keselamatan siber dari negara-negara yang berbeza.
 • Para pengajar mempunyai pengalaman dunia nyata dalam keselamatan siber dan berfungsi sebagai mentor kepada calon profesional keselamatan siber.
 • Kedua-dua program ijazah dan tamat pengajian adalah dalam talian, memberi pelajar banyak faedah e-pembelajaran.
 • Program-program ini bersambung dengan makmal praktikal khusus melalui iLabs.
 • Kursus adalah pengajar yang mendorong pelajar untuk bersaing dengan pelajar lain dan program lengkap dalam tempoh tertentu.
 • Penilaian mingguan membolehkan pelajar berinteraksi dengan fakulti dan pelajar lain secara teratur.
 • Program ijazah ini mempunyai sijil EC-Majlis yang diiktiraf industri yang tertanam dalam program ijazah.
 • Universiti ini mengiktiraf bakat, kecekapan pelajar, ahli fakulti, dan kakitangan setiap tahun untuk mempamerkan perkhidmatan cemerlang kepada universiti dan masyarakat secara keseluruhan.
 • Pertukaran kredit adalah mungkin terhadap sebahagian daripada program ijazah EC-Council University .
 • Pelajar boleh mendapatkan pilihan pembayaran yang fleksibel.
 • Pelajar boleh mendapatkan pelbagai skim biasiswa yang ditawarkan oleh universiti.

Lokasi

Albuquerque

Alamat
Sun Avenue Northeast,101
87109 Albuquerque, Mexico baru, Amerika Syarikat