American National University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1886, sekumpulan pendidik dan pemimpin perniagaan berwawasan melihat keperluan untuk sebuah institusi pengajian tinggi yang memberi tumpuan kepada latihan berasaskan kerjaya untuk memenuhi keperluan tenaga kerja di tenggara Amerika Syarikat. Bersama-sama mereka mengasaskan apa yang sekarang dikenali sebagai American National University dengan tujuan untuk melatih pekerja dalam perniagaan, perbankan, perakaunan, pentadbiran, dan profesion lain yang mahir.

American National University terus membangun reputasi untuk menyediakan lelaki dan wanita dengan pendidikan yang cekap dan berkesan menyediakan mereka untuk dunia kerja profesional. Pelajar dari banyak negeri membuat lawatan ke Roanoke, Virginia untuk menerima pendidikan praktikal yang lebih fokus dan relevan daripada yang ditawarkan oleh kolej dan universiti lain pada masa itu.

Oleh kerana 100 tahun pertama institusi itu semakin hampir, namun perubahan telah pun dijalankan yang akan memberi institusi itu penampilan yang berbeza walaupun ia terus kekal sesuai dengan tujuan asalnya. Daripada membawa pelajar dari negeri sekitar untuk tinggal di asrama dan kampus utama di Roanoke, American National University datang kepada mereka. Kampus berasaskan komuniti baru dibina di seluruh Barat Daya Virginia, Kentucky, dan Tennessee. Memandangkan keperluan tenaga kerja berkembang, latihan perniagaan ditambah dengan program yang menumpukan kerjaya dalam komputer dan penjagaan kesihatan. Program-program sijil tidak lagi menjadi norma-pelajar yang mengikuti pengajian yang lebih mendalam yang membawa kepada ijazah bersekutu, dan program sarjana muda pertama Universiti telah diperkenalkan.

Hari ini, American National University dan Kolej Nasional telah berkembang menjadi institusi peringkat tuan yang menawarkan lebih daripada 45 program akademik melalui 30 lokasi berasaskan komuniti di enam negeri. EUniversity yang sedang berkembang menghidupkan pelajar yang semakin meningkat dalam format 100% dalam talian dan bercampur, manakala beribu-ribu pelajar antarabangsa telah beralih ke Negara untuk kedua-dua program ijazah akademik dan pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL).

Reputasi universiti untuk kecemerlangan telah diakui melalui pelbagai anugerah dan pengiktirafan, termasuk anugerah untuk advokasi pelajar akar umbi (Persatuan Kolej Sektor Swasta

Kenyataan Misi

American National University memberi peluang kepada individu yang ingin mencapai matlamat kerjaya mereka dengan menawarkan program kepercayaan dan gelar melalui pendidikan jarak jauh dan pembelajaran campuran. American National University didedikasikan untuk memastikan pelajar dewasa mempunyai akses kepada program berkualiti dalam bidang kepakaran yang memberi kerjaya yang memberikan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi kompetitif dalam pasaran yang berubah hari ini.

Matlamat

  • Menawarkan program kelayakan dan ijazah yang memberi tumpuan kepada persediaan pelajar untuk bersaing di pasaran semasa.
  • Mengintegrasikan kemahiran lembut dan pengetahuan praktikal pelajar perlu berkesan dalam kerjaya yang mereka pilih.
  • Membantu pelajar dalam mencapai matlamat akademik mereka melalui sokongan dan dorongan proaktif.
  • Maksimumkan penggunaan teknologi terkini untuk menawarkan program akademik yang boleh diakses dan relevan.

Lokasi

Salem

Alamat
1813 East Main Street
VA 24153 Salem, Virginia, Amerika Syarikat