Keystone logo

Penapis

 • Pengajian Undg-undg
 • Undang-undang Perlindungan Data
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (3)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

3 dalam talian Program dalam Undang-undang Perlindungan Data 2024

  dalam talian Program dalam Undang-undang Perlindungan Data

  Apakah itu Undang-undang Data dan Privasi?
  Undang-undang data dan privasi merujuk kepada undang-undang kebangsaan dan antarabangsa yang mengawal pengumpulan, penyimpanan, penggunaan dan pendedahan data dan maklumat peribadi. Undang-undang ini berbeza dari satu negara ke negara, tetapi undang-undang ini biasanya memerlukan perniagaan mendapatkan persetujuan daripada individu sebelum mengumpul atau menggunakan data peribadi mereka. Dalam sesetengah kes, perniagaan juga mungkin dikehendaki memberikan individu akses kepada data mereka dan mengambil langkah untuk melindunginya daripada penggunaan atau pendedahan yang tidak dibenarkan.

  Apakah kerjaya yang tersedia dalam Undang-undang Data dan Privasi?
  Beberapa kerjaya yang berbeza terletak di bawah payung undang-undang data dan privasi. Ini termasuk peguam privasi data yang menasihati perniagaan tentang pematuhan undang-undang privasi data; pegawai perlindungan data yang membangun dan melaksanakan dasar dan prosedur untuk melindungi data peribadi; dan pakar keselamatan maklumat yang bekerja untuk melindungi sistem digital dan menghalang akses tanpa kebenaran kepada maklumat sensitif. Profesional dengan ijazah undang-undang data dan privasi mungkin bekerja untuk syarikat besar untuk melaksanakan dan mengekalkan dasar perlindungan data atau memasuki firma undang-undang yang berhasrat untuk mengkhusus dalam kes-kes yang berurusan dengan pelanggaran undang-undang data dan privasi.

  Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Undang-undang Data dan Privasi?
  Terdapat pelbagai program ijazah dan pilihan kerja kursus tersedia untuk individu yang berminat untuk meneruskan kerjaya dalam undang-undang data dan privasi. Beberapa ijazah yang mungkin termasuk Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer, Sarjana Keselamatan Sistem Maklumat, atau Doktor Juris. Kerja kursus mungkin termasuk topik seperti peraturan undang-undang privasi data, pengurusan keselamatan maklumat dan perlombongan dan analisis data.