Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 dalam talian Ijazah Sarjanav Program dalam Pengajian Alam Sekitar 2023

2 dalam talian Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar 2023

overview

Setiap tahun, beribu-ribu pelajar di negara-negara di seluruh dunia mengejar ijazah sarjana. Program jenis ini mungkin mengambil masa satu atau dua tahun untuk diselesaikan, dan akan menunjukkan bahawa seorang pelajar telah mencapai penguasaan dalam bidang tertentu. Sekiranya anda berminat mendapatkan ijazah sarjana, terdapat pelbagai pilihan di luar sana.

Apakah Master dalam Pengajian Hijau? Program ini boleh memberi tumpuan kepada segala-galanya dari dasar awam kepada reka bentuk panel solar. Anda mungkin dapat mempelajari pelbagai topik yang berkaitan dengan pemuliharaan, termasuk tenaga boleh diperbaharui, kitar semula, tenaga suria, biofuel dan pengurangan pelepasan karbon. Beberapa program kajian hijau juga termasuk latihan dalam kepemimpinan, pengurusan, atau pentadbiran untuk membantu anda mempersiapkan karier masa depan dalam bidang ini. Kadang-kadang, program master memerlukan setiap pelajar menyelesaikan tesis sebelum tamat pengajian.

Program master dalam kajian hijau sering dapat membantu anda mengasah kemahiran anda dalam penyelidikan, pemikiran kritis, analisis, dan komunikasi. Kemahiran ini boleh membimbing anda dalam kedudukan kepimpinan dan memberi manfaat kepada anda dalam kehidupan peribadi anda. Anda juga boleh memperdalam pengetahuan anda mengenai teknologi hijau.

Pelajar seperti anda sering mengambil berat mengenai potensi kos gelaran sarjana. Anda harus memastikan penyelidikan anda dengan teliti untuk mempelajari perbelanjaan seperti tuisyen, yuran dan buku, yang berbeza-beza bergantung kepada sekolah yang anda hadiri.

Banyak kerjaya boleh didapati untuk anda selepas anda melengkapkan ijazah sarjana dalam kajian hijau. Sebagai contoh, anda mungkin boleh bekerja untuk syarikat tenaga boleh diperbaharui, agensi kerajaan, atau bukan keuntungan. Gelaran pekerjaan yang berpotensi termasuk perunding alam sekitar, pengurus, dan pakar tenaga. Sekiranya anda mahu, anda boleh melancarkan perniagaan anda sendiri, beroperasi dalam sektor tenaga boleh diperbaharui.

Sekiranya anda bersedia mengejar ijazah sarjana dalam kajian hijau, pelbagai program boleh didapati di dalam negara, dalam talian dan di seluruh dunia. Untuk memulakan, semua yang anda perlu lakukan ialah mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

read_more

filters

 • Sarjana
 • Pengajian Tenaga
 • Pengajian Alam Sekitar
fields_of_study
 • Pengajian Tenaga (2)
  • back_to_main_category
  locations
  find_more_locations
  degree_type
  duration
  study_pace
  teaching_languages
  teaching_languages
  study_format