Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai dalam talian Ijazah Sarjanav Program dalam Kosmetologi 2023

1 dalam talian Sarjana Program dalam Kosmetologi 2023

Gambaran keseluruhan

Kajian pasca siswazah biasanya bermula dengan program induk, yang menawarkan kurikulum peringkat ahli dalam bidang pilihan pelajar. Kursus memperhalusi pengetahuan dan kemahiran seseorang yang diperoleh pada tahun-tahun sebelumnya, memberikan kelayakan yang diperlukan untuk memajukan kerjaya selanjutnya.

Apakah Master dalam Pengajian Kosmetologi? Kosmetologi memerlukan gaya rambut dan penjagaan, penjagaan kulit, penjagaan kuku, solekan dan banyak lagi dalam bidang kecantikan; pelajar dalam program induk ini mungkin terlibat dengan amalan kosmetologi secara terperinci, mungkin memberi tumpuan kepada pengkhususan tertentu. Kerja kursus juga boleh merangkumi anatomi, fisiologi, dan sanitasi - meliputi persimpangan kecantikan dan kesihatan - dan memimpin ke sisi perniagaan menjalankan salon. Bersama kuliah, pelajar boleh menggunakan pembelajaran mereka dengan mannequins amalan atau, pada akhirnya, kepada orang.

Bersama dengan kepakaran teknikal, Sarjana dalam Kajian Kosmetologi membantu membina kemahiran yang berguna dalam hidup dan kerjaya seseorang. Komunikasi yang sangat baik dan mendengar aktif adalah penting, seperti penyesuaian untuk mengikuti standard industri dan keperluan pelanggan. Kerja praktikal juga boleh membangun ketangkasan dan stamina manual.

Kos pengajian untuk Sarjana dalam Kajian Kosmetologi berbeza antara sekolah dan bergantung kepada panjang program. Pelajar mungkin perlu membeli bekalan sendiri untuk kerja makmal - gunting, fail kuku, dan kepala manekin untuk diamalkan. Menyelidiki program atau kemasukan kenalan untuk mengetahui lebih lanjut.

Setelah selesai program induk ini dan apa-apa peperiksaan lesen yang diperlukan, pelajar mungkin bersedia untuk kerjaya dalam penjagaan kecantikan. Kedudukan seperti itu termasuk pendandan rambut, artis make-up, juruteknik kuku, dan pakar kosmetik tuan. Kerja boleh dilakukan di salon swasta dengan pelanggan, spa dan hotel yang berdedikasi dengan pelbagai pelanggan atau rumah tinggal dibantu oleh orang tua dalam penjagaan diri. Menambah ijazah perniagaan boleh membantu para graduan untuk mengendalikan salon mereka sendiri; dengan kajian sains farmaseutikal, seseorang juga boleh bekerja dalam membangunkan kosmetik.

Program sarjana dalam kajian kosmetologi berpotensi dijumpai di sekolah perubatan atau perniagaan di seluruh dunia. Pilihan pembelajaran dalam talian mungkin wujud untuk ceramah, walaupun kerja praktikal masih boleh berlaku secara peribadi. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kosmetologi
 • Kosmetologi
Bidang pengajian
 • Pengajian Kosmetologi (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan