Keystone logo

17 dalam talian Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

dalam talian Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan

Ijazah sarjana dianugerahkan kepada pelajar yang menyelesaikan program pengajian peringkat tinggi dalam bidang tertentu. Program-program ini biasanya memberi tumpuan kepada latihan praktikal dan kadang-kadang termasuk latihan atau komponen pembelajaran tangan lain.

Sesetengah individu mungkin bertanya, "apakah Master dalam Pengajian Kejuruteraan"? Satu ijazah dalam bidang kejuruteraan, untuk satu, sering dibezakan dari ijazah dalam bidang kejuruteraan kerana kursusnya lazimnya lebih luas dan lebih direka bentuk sendiri atau dimaksudkan untuk jurutera profesional untuk mengembangkan kemahiran tambahan untuk kerja mereka. Program sebegini kadang-kadang memerlukan tesis akhir atau projek kejuruteraan. Para sarjana dapat memilih sub bidang khusus, seperti kimia, perisian, kejuruteraan awam, elektrik, atau plastik.

Graduan pengajian kejuruteraan biasanya memperoleh beberapa kemahiran yang berguna, paling tidak semua keupayaan untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar. Di samping itu, mereka mungkin berpengalaman dengan keupayaan untuk mereka bentuk dan membina struktur kompleks dan memahami prinsip dan sifat fizikal dari pelbagai bahan.

Kos Master dalam Pengajian Kejuruteraan berbeza-beza antara institusi dan di seluruh negara. Sering kali, bilangan kredit yang diperlukan untuk program menentukan berapa banyak kosnya, dan kredit boleh berkisar dari beberapa ratus hingga beberapa ribu dolar AS setiap satu.

Mereka yang mempunyai ijazah sarjana dalam kajian kejuruteraan mungkin bersedia untuk beberapa kerjaya. Ini mungkin termasuk jurutera rekabentuk, pengurus produk, pengurus proses pengurus, atau pereka perisian. Peserta program yang mengkhususkan diri dalam subfield mungkin layak bekerja sebagai, contohnya, jurutera awam, jurutera elektrik, jurutera kimia, atau jurutera plastik. Pilihan karir lain termasuk bekerja sebagai penyelidik atau pendidik dalam bidang, atau berkhidmat sebagai jurutera utama dalam pasukan projek.

Seperti banyak pilihan ijazah akademik lain, sesetengah institusi boleh menawarkan Sarjana dalam Pengajian Kejuruteraan sebagai program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.