Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 5 dalam talian Ijazah Sarjanav Program dalam Biologi 2023

5 dalam talian Sarjana Program dalam Biologi 2023

Gambaran keseluruhan

Jika anda berminat untuk memajukan pendidikan anda di luar gelar sarjana muda, ijazah sarjana boleh melengkapkan pengetahuan anda yang sedia ada. Memperolehi ijazah ini juga merupakan cara untuk membezakan diri anda dari pemohon lain apabila anda sudah bersedia untuk meneruskan kerjaya.

Jika anda mempunyai minda saintifik dan minat dalam fungsi, pertumbuhan, dan evolusi organisma, ijazah sarjana dalam biologi mungkin tepat untuk anda. Apakah Master dalam Biologi? Ini penerokaan maju terhadap tingkah laku, perkembangan, dan sifat tumbuhan, haiwan, mikroorganisma, dan kulat. Anda mungkin mengambil bahagian dalam kursus lanjutan dalam biologi sel, neurobiologi, biologi molekul, mikrobiologi, dan banyak lagi.

Walaupun anda mengejar ijazah anda, anda mungkin akan membangunkan pelbagai kemahiran yang boleh membuktikan bermanfaat kepada kehidupan seharian anda. Ini mungkin termasuk kemahiran pengurusan masa, yang boleh menjadikan anda lebih berkesan dalam kehidupan harian anda; kemahiran komputer, yang mempunyai kegunaan yang tidak terhingga dalam masyarakat maju teknologi terkini; dan penulisan teknikal, yang boleh membuktikan bermanfaat apabila menjelaskan perkara yang rumit.

Kos untuk mendapatkan ijazah tuan anda adalah faktor penting apabila meneruskan pendidikan anda. Terdapat pelbagai aspek yang boleh menjejaskan kos ijazah anda, dari mana sekolah anda terletak dan yuran khusus untuk jangka masa yang diperlukan untuk lulus.

Graduan program biologi tuan biasanya bersedia untuk memasuki pelbagai bidang. Ini mungkin termasuk pakar dalam penjagaan pokok sebagai arborist, kemajuan teknikal genetik sebagai ahli genetik, dan penentuan sebab-sebab kematian sebagai ahli sains forensik.

Sarjana dalam Biologi boleh didapati dalam pelbagai cara di seluruh dunia. Bergantung kepada sekolah yang anda pilih, anda mungkin berpeluang untuk menghadiri kelas individu, kelas dalam talian atau hibrid kedua. Sebagai seorang pelajar sepenuh masa, anda boleh mengharapkan untuk melengkapkan ijazah tuan anda dalam masa setahun. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Biologi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian