Keystone logo

4 dalam talian Program dalam Kemajuan Diri Perkembangan Peribadi 2024

Penapis

Penapis

 • Kemajuan Diri
 • Perkembangan Peribadi
Bidang pengajian
 • Kemajuan Diri (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  dalam talian Program dalam Kemajuan Diri Perkembangan Peribadi

  Apakah Pembangunan Peribadi?
  Pembangunan peribadi ialah proses memperbaiki diri dalam semua bidang kehidupan, termasuk aspek fizikal, mental, emosi, dan rohani. Ia boleh melibatkan penetapan dan pencapaian matlamat, membangunkan kemahiran dan pengetahuan baharu, meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan seseorang, dan membina hubungan positif. Pembangunan peribadi boleh menjadi proses sepanjang hayat, atau ia boleh menjadi sesuatu yang anda lakukan untuk tempoh masa tertentu, seperti semasa anda berusaha ke arah matlamat peribadi.

  Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam Pembangunan Peribadi?
  Terdapat banyak perkara berbeza yang boleh anda lakukan dengan ijazah dalam pembangunan peribadi. Sesetengah orang memilih untuk menggunakan kemahiran dan pengetahuan mereka untuk membantu orang lain memperbaiki kehidupan mereka, sementara yang lain mungkin memajukan pertumbuhan dan perkembangan peribadi mereka sendiri. Terdapat juga banyak pilihan kerjaya yang tersedia untuk mereka yang mempunyai latar belakang dalam pembangunan peribadi, seperti bekerja sebagai jurulatih kehidupan, perunding pembangunan peribadi, atau dalam peranan sumber manusia.

  Apakah ijazah yang boleh saya perolehi dalam Pembangunan Peribadi?
  Ijazah pembangunan peribadi direka untuk membantu pelajar meningkatkan diri mereka dalam semua bidang kehidupan. Kurikulum biasanya merangkumi kerja kursus dalam psikologi, sosiologi dan sains tingkah laku lain. Pelajar juga mendalami latihan dalam penetapan matlamat, pengurusan masa, dan kemahiran pembangunan peribadi yang lain.