Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 24 dalam talian MBA Program dalam Sumber Manusia 2024

24 dalam talian MBA Program dalam Sumber Manusia 2024

Gambaran keseluruhan

A Sarjana Pentadbiran Perniagaan, juga dikenali sebagai MBA, direka untuk mengajar pelajar bagaimana untuk memohon teori-teori saintifik pengurusan dengan pentadbiran perniagaan. ijazah sarjana maju ini boleh dilaksanakan dalam talian, membolehkan pelajar untuk mengambil kelas mereka melalui internet dan bukannya di kampus universiti tradisional.

MBA boleh didapati dalam pelbagai mata pelajaran yang berbeza-tetapi betul-betul apa yang MBA dalam talian di HR? HR bermaksud "sumber manusia", dan ia melibatkan pengurusan pekerja syarikat. Pelajar mungkin meliputi mata pelajaran seperti faedah pekerja, pengurusan gaji, pertikaian dan penyelesaian konflik, keselamatan di tempat kerja, atau latihan. Program-program ini juga mungkin termasuk kerja kursus pengurusan penting dengan mata pelajaran yang merangkumi komunikasi, kepimpinan, pentadbiran perniagaan, atau perancangan strategik.

Mereka yang melengkapkan salah satu daripada program-program ijazah mungkin mendapati bahawa mereka telah bertambah baik kebolehan kepimpinan, yang boleh berkhidmat kepada mereka sepanjang kerjaya profesional mereka dan seterusnya. Selain itu, MBA adalah cara yang baik untuk meningkatkan kelayakan profesional dan mendapat kelebihan dalam pasaran kerja yang kompetitif.

Jumlah kos MBA akan berbeza-beza. Adalah penting bagi pelajar untuk menentukan sama ada mereka dari segi kewangan serasi sebelum mendaftar. Anda boleh menghubungi institusi pilihan anda untuk maklumat semasa, termasuk butiran mengenai bayaran semasa, tuisyen, dan bahan.

Apa yang pelbagai kerjaya adalah terbuka kepada mereka yang mempunyai MBA sumber manusia? Ramai pelajar pergi untuk menjadi pengurus HR, pentadbir, atau eksekutif, yang membawa dan membimbing jabatan sumber manusia untuk memberi manfaat kepada pekerja seluruh syarikat. Graduan juga boleh pergi untuk menjadi penganalisis atau perunding yang pakar dalam HR. Sesetengah orang yang MBA walaupun membuat keputusan untuk memulakan perniagaan sendiri.

Jika anda berminat untuk menambahkan pendapatan yang HR MBA, maka anda berada di tempat yang betul. Pangkalan data kami mengandungi pelbagai institusi yang anda boleh memohon untuk. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian