Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai dalam talian MBA Program dalam Pengurusan Pengekalan dalam United Kingdom 2024

1 dalam talian MBA Program dalam Pengurusan Pengekalan dalam United Kingdom 2024

Gambaran keseluruhan

Apakah itu Pengurusan Pengekalan?
Pengurusan pengekalan ialah proses yang digunakan oleh perniagaan untuk memastikan pekerja kekal bersama syarikat untuk jangka masa yang panjang. Matlamat pengurusan pengekalan adalah untuk mewujudkan persekitaran di mana pekerja gembira dan berpuas hati dengan pekerjaan mereka, dan berasa kesetiaan terhadap syarikat. Dengan memastikan pekerja gembira dan terlibat, perniagaan boleh mengurangkan kadar pusing ganti dan meningkatkan produktiviti keseluruhan.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam Pengurusan Pengekalan?
Terdapat banyak laluan kerjaya yang berbeza yang boleh anda ambil dengan ijazah dalam pengurusan pengekalan. Antara yang paling biasa termasuk bekerja dalam sumber manusia, pembangunan organisasi atau pentadbiran perniagaan. Anda juga boleh bekerja dalam bidang yang lebih khusus seperti perhubungan pekerja, pentadbiran faedah atau perhubungan buruh.

Mengapakah mempelajari Pengurusan Pengekalan penting?
Terdapat banyak sebab mengapa mempelajari pengurusan pengekalan adalah penting. Mungkin sebab yang paling penting ialah ia boleh membantu anda mempelajari cara memastikan pekerja gembira dan terlibat dalam kerja mereka. Ini penting untuk mana-mana perniagaan kerana ia boleh membawa kepada peningkatan produktiviti dan mengurangkan kadar pusing ganti. Selain itu, memahami pengurusan pengekalan juga boleh membantu anda memahami cara mewujudkan persekitaran kerja yang positif.

Apakah ijazah yang tersedia dalam Pengurusan Pengekalan?
Terdapat beberapa jenis darjah yang boleh anda perolehi dalam pengurusan pengekalan. Yang paling biasa ialah ijazah sarjana muda dalam pengurusan sumber manusia, yang boleh diperoleh daripada pelbagai kolej dan universiti. Pengurusan pengekalan selalunya akan dimasukkan dalam program ijazah sedemikian, sama ada sebagai kursus khusus atau sebagai pilihan utama. Terdapat juga ijazah siswazah yang tersedia dalam pengurusan pengekalan, yang biasanya diusahakan oleh mereka yang ingin bekerja dalam jawatan yang lebih maju. Ini mungkin tersedia sebagai ijazah sarjana tradisional, program MBA, atau bahkan ijazah peringkat kedoktoran.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Pengurusan Pengekalan saya?
Kurikulum untuk ijazah pengurusan pengekalan akan berbeza-beza bergantung pada program yang anda pilih. Walau bagaimanapun, beberapa topik yang paling biasa termasuk pengurusan sumber manusia, tingkah laku organisasi dan pentadbiran perniagaan. Anda juga mungkin akan mengambil kursus dalam perhubungan pekerja, pentadbiran faedah, dan makmalatau perhubungan.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah program ijazah yang boleh membantu pelajar untuk meningkatkan dan mempelbagaikan set kemahiran mereka. Banyak sekolah menawarkan program MBA sama ada dalam talian atau separuh masa, supaya pelajar yang sibuk dengan kerjaya dan keluarga boleh melanjutkan pelajaran mereka dengan cara yang mudah.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • United Kingdom
  • Pengajian Perniagaan
  • Jualan
  • Pengurusan Pengekalan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan