Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 dalam talian MBA Program dalam Pengurusan Kejuruteraan 2023

3 dalam talian MBA Program dalam Pengurusan Kejuruteraan 2023

Gambaran keseluruhan

Selesai MBA, ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan, biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun. pelajar sepenuh masa mengikuti ijazah ini biasanya mengambil masa tiga kursus setiap semester akademik, walaupun jumlah ini boleh berubah-ubah jika mereka memilih untuk mengambil beberapa kelas sepanjang musim panas.

Apa yang MBA dalam talian dalam Pengurusan Kejuruteraan? Kursus mengajar pelajar bagaimana untuk menguruskan pekerja, belanjawan dan sumber untuk kajian semula yang komprehensif dalam pengurusan projek. tapak pembinaan adalah salah satu bidang tumpuan bagi kerja kursus, dengan penekanan diberikan kepada aspek termasuk kawalan kualiti dan undang-undang. Kursus juga meliputi pengurusan kewangan, termasuk amalan perakaunan, serta taktik pemasaran untuk menggalakkan kerja kepada pelanggan yang berpotensi. Sesetengah sekolah menawarkan kursus pada disiplin teknikal tertentu, seperti kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan elektrik, kejuruteraan awam dan kejuruteraan mekanikal.

Setelah tamat program pengurusan kejuruteraan, ramai graduan boleh memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk membuat keputusan pengambilan celik, berkesan menyelia pasukan dan masalah menyelesaikan untuk mengatasi cabaran - semua yang boleh membantu menjadikan mereka calon pekerja yang kukuh dalam bidang ini.

Setiap MBA talian dalam Pengurusan Kejuruteraan adalah seperti yang unik kerana setiap pelajar yang mendapat ia, dengan kos yang berbeza-beza bergantung kepada sekolah dan negara, sehingga mendapatkan satu anggaran individu disyorkan.

Terdapat beberapa profesion dalam permintaan bagi mereka yang mendapatkan talian MBA dalam Pengurusan Kejuruteraan. penganalisis plumbum kanan menyelia pasukan kejuruteraan untuk memaksimumkan kecekapan mereka untuk mencapai hasil terbaik pada projek. jurutera pengurusan pembinaan menyelia projek dan laman web, memastikan pekerja, peralatan dan bahan-bahan semua prestasi yang baik.Memanfaatkan pandai berniaga dan pengetahuan kejuruteraan yang luas, pengurus projek kejuruteraan itu adalah pemimpin bagi keseluruhan projek, mengarah tindakan semua pekerja di tapak kerja. Orang-orang yang kuat di kedua-dua kemahiran kejuruteraan dan pengetahuan pengurusan kewangan boleh berkembang maju sebagai penganalisis sistem kos, peranan yang membuat kesan langsung pada bahagian bawah projek.

Ijazah lanjutan dalam bidang kejuruteraan boleh membawa anda ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • MBA
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan
  • Pengurusan Kejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian