Keystone logo

9 dalam talian MA Program dalam Pendidikan Khas 2024

Penapis

Penapis

 • MA
 • Pendidikan
 • Pendidikan Khas
Bidang pengajian
 • Pendidikan (9)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  dalam talian MA Program dalam Pendidikan Khas

  program Ijazah sarjana direka untuk membantu pelajar memajukan pendidikan mereka di kawasan topik yang dipilih. Kebanyakan program memerlukan pelajar untuk mempunyai ijazah sarjana muda sebagai syarat. program dalam talian sering pilihan yang hebat untuk pelajar yang masih bekerja yang memerlukan fleksibiliti.

  Apakah MA dalam talian dalam Pendidikan Khas? program ijazah pendidikan induk khas yang dibangunkan untuk membantu guru-guru menumpukan latihan mereka kepada kemahiran yang berkaitan dengan merawat pelajar dengan keperluan khas. Kursus sering meliputi topik-topik seperti menerangkan dan memperincikan upaya yang berbeza, perkembangan kanak-kanak, strategi pendidikan, dasar pendidikan dan reka bentuk pengajaran. Kebanyakan program menawarkan pengkhususan di kawasan khusus pendidikan khas, seperti pendidikan pekak dan buta, pendidikan awal kanak-kanak atau strategi kecacatan yang teruk. Program juga biasanya termasuk sebahagian praktikal atau kajian penyelidikan yang mendalam.

  Guru boleh mendapat manfaat daripada melengkapkan program dalam pendidikan khas kerana mereka mempunyai peluang untuk memperincikan kemahiran mereka dalam bekerja dengan pelajar, mewujudkan pelan pendidikan dan berusaha untuk mengubah dasar. Di samping itu, ulama belajar bagaimana untuk memenuhi keperluan pendidikan pelajar pendidikan khas.

  Kos program yang sering berbeza-beza, yang bermaksud ia sering terbaik untuk menghubungi sebuah sekolah untuk tuisyen dan yuran maklumat yang paling up-to-date. wakil Kemasukan pejabat boleh memaklumkan pelajar yang berpotensi sama ada mereka layak mendapat bantuan kewangan seperti biasiswa dan geran.

  Graduan MA dalam program Pendidikan Khas boleh layak untuk mengajar atau kepimpinan lanjutan jawatan dalam sistem sekolah. Mereka juga boleh bekerja sebagai penyelidik atau dalam pekerjaan di mana mereka boleh mempengaruhi perubahan dalam dasar-dasar yang melibatkan pendidikan khas. Individu juga mungkin mendapati mereka boleh bergerak ke dalam jawatan pentadbiran atau layak untuk kerja-kerja di kemudahan pendidikan swasta atau lebih tinggi.Bergantung kepada pengkhususan, sesetengah guru mungkin dapat bergerak ke sekolah khusus untuk pelajar yang buta atau pekak.

  Guru yang ingin berpindah ke bidang pendidikan khas boleh mendapat manfaat daripada MA dalam Pendidikan Khas. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.