Keystone logo

1 dalam talian MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Dunia dalam Cork, Ireland untuk 2024

Penapis

Penapis

  • MA
  • Ireland
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Dunia
  • Cork
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

dalam talian MA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Dunia

Cork adalah versi Inggeris-an perkataan Ireland Corcaigh, yang bermaksud paya.Pusat bandar pada asalnya dibina di atas tanah paya dan bot dapat mengemudi ke dalam saluran yang memisahkan pulau-pulau banyak

Apakah Kesusasteraan Dunia?
Kesusasteraan Dunia ialah cabang sastera yang merangkumi karya dari seluruh dunia. Ia termasuk karya dalam pelbagai genre, termasuk puisi, novel, esei dan drama. Kesusasteraan Dunia sering meneroka tema yang bersifat universal, seperti cinta, kehilangan, dan pengkhianatan. Oleh itu, ia boleh menjadi cara yang bagus untuk belajar tentang budaya dan perspektif yang berbeza.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam Kesusasteraan Dunia?
Terdapat beberapa laluan kerjaya yang berbeza yang boleh anda jalani dengan ijazah dalam Kesusasteraan Dunia. Ramai graduan pergi untuk menjadi guru, profesor, atau pustakawan. Orang lain mencari kerja sebagai editor, penerbit atau penulis. Malah ada yang memilih untuk bekerja dalam industri pelancongan, menggunakan pengetahuan mereka tentang budaya yang berbeza untuk membantu merancang dan mengetuai lawatan.

Tulis tentang mengapa mempelajari Kesusasteraan Dunia penting di sini
Beberapa faedah mempelajari Kesusasteraan Dunia termasuk memperoleh pemahaman dan penghargaan yang lebih besar untuk budaya lain, mengembangkan kemahiran menulis yang kuat, dan membiasakan diri dengan pelbagai gaya sastera. Kesusasteraan Dunia juga boleh menjadi cara terbaik untuk mempersiapkan kerjaya dalam penerbitan, pengajaran, atau bekerja sebagai penterjemah.

Tulis tentang ijazah Kesusasteraan Dunia di sini
Terdapat beberapa jenis ijazah Kesusasteraan Dunia yang tersedia, bergantung pada minat dan matlamat anda. Anda boleh mengejar ijazah dalam Pengajian Kesusasteraan Dunia, yang akan memberikan anda gambaran keseluruhan bidang tersebut. Atau, anda boleh memilih untuk menumpukan pada kawasan atau genre tertentu dengan mengikuti ijazah dalam Kesusasteraan Dunia Afrika, Asia atau Eropah.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Kesusasteraan Dunia saya?
Semasa ijazah Kesusasteraan Dunia anda, anda mungkin akan mempelajari pelbagai karya daripada budaya dan era yang berbeza. Anda juga mungkin berpeluang mempelajari tentang teori sastera dan pendekatan tafsiran yang berbeza. Dengan mempelajari Kesusasteraan Dunia, anda akan memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang dunia dan orang-orang di dalamnya.

Ireland baru-baru ini melaksanakan undang-undang, yang mewajibkan semua pelajar menghadiri pendidikan universiti untuk memohon pinjaman kerajaan untuk membolehkan mereka mencapai impian akademik yang lebih tinggi. Bahasa rasmi pertama adalah Ireland, juga dikenali sebagai Ireland Gaelic, tetapi Bahasa Inggeris (bahasa rasmi kedua) digunakan secara meluas. Ibu negara adalah Dublin. Ireland adalah terkenal untuk menyambut Hari Saint Patrick (17 Mac) di seluruh dunia.

Ijazah sarjana adalah program akademik maju yang boleh mengambil kira-kira dua tahun sepenuh masa persekolahan untuk mendapatkan, dengan syarat pelajar telah menerima ijazah sarjana muda. Pendapatan MA yang boleh membantu pelajar mencapai matlamat pendidikan mereka dan menetapkan mereka di jalan ke arah mencapai matlamat profesional mereka.