Keystone logo

5 dalam talian Kursus Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Gubahan Penulisan Kreatif 2024

Penapis

Penapis

  • Kursus
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Gubahan
  • Penulisan Kreatif
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

dalam talian Kursus Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Gubahan Penulisan Kreatif

Kursus dalam talian mungkin mengambil masa satu hari untuk disiapkan, tetapi ramai yang mengambil masa beberapa hari, minggu atau lebih. Kursus biasanya memberi tumpuan kepada bidang topik tertentu dan membantu pelajar mengembangkan kemahiran yang berkaitan.

Apakah kursus dalam talian dalam penulisan kreatif? Dalam kursus ini, pelajar boleh mempelajari kemahiran untuk menulis novel, cerita pendek dan fiksyen lain. Teknik yang diajar dapat membantu pelajar belajar bagaimana mengembangkan idea dan watak. Kursus boleh menyunting dan mengkritik karya-karya bertulis, bersama-sama dengan mengarahkan pelajar bagaimana untuk menilai kepingan-kepingan bertulis mereka sendiri. Tajuk-tajuk lain yang diliputi mungkin termasuk cara membuat pandangan, teknik untuk menulis dialog dan kaedah untuk menyemak semula kepingan.

Dalam kursus penulisan kreatif, pelajar boleh mendapatkan kemahiran menulis berharga yang boleh digunakan dalam hampir mana-mana kerjaya. Pelajar juga boleh membangunkan portfolio yang dapat membantu mereka mendapatkan kerja dalam bidang penulisan.

Pelbagai institut menawarkan kursus penulisan kreatif, dan kos dari sekolah ke sekolah boleh berbeza-beza. Di samping itu, kursus itu sendiri mungkin meliputi kandungan yang berbeza dan panjang yang berbeza, jadi anggaran kos terbaik harus diperoleh dari sekolah pilihan anda.

Pelajar yang mengikuti kursus penulisan kreatif boleh melakukannya sebagai tambahan kepada ijazah dalam bahasa Inggeris, kewartawanan atau menulis. Kursus juga boleh digunakan untuk pengayaan peribadi. Sesetengah pelajar boleh melengkapkan kursus untuk bersedia menulis novel atau memasuki bidang penerbitan fiksyen. Pelajar yang melengkapkan kursus mungkin bersedia bekerja sebagai penulis surat khabar, majalah dan laman web.

Belajar menulis atau meningkatkan kemahiran menulis anda boleh memberi manfaat kepada perkembangan peribadi dan profesional anda. Ini benar terutamanya jika anda ingin memulakan kerjaya sebagai seorang penulis. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.