Keystone logo

1 dalam talian Kursus Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Kejurulatihan Sukan 2024

Penapis

Penapis

 • Kursus
 • Kajian Sukan dan Senaman
 • Kejurulatihan Sukan
Bidang pengajian
 • Kajian Sukan dan Senaman (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  dalam talian Kursus Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Kejurulatihan Sukan

  Kursus ditawarkan dalam banyak mata pelajaran sebagai kelas tunggal yang disediakan oleh institusi pendidikan. Pelajar mungkin ingin mendaftarkan diri dalam kursus untuk memperoleh pengetahuan atau kemahiran yang diperlukan sebelum beralih ke program akademik seterusnya, atau untuk mendapatkan latihan profesional untuk kerjaya tertentu.

  Sering kali, kursus bukan sebahagian daripada program sarjana, jadi sesetengah pelajar mungkin tertanya-tanya, apakah kursus dalam latihan sukan? Kursus kejurulatihan sukan melatih individu dalam analisis komunikasi dan sukan untuk memimpin dan memindahkan pengetahuan secara berkesan kepada rakan sekerja dan atlet untuk mencapai prestasi sukan yang optimum. Beberapa kursus mungkin meliputi topik seperti psikologi dan pedagogi, penilaian dan strategi untuk penglibatan yang membina, dan proses untuk memahami keperluan dan kebolehan atlet. Sarjana dalam bidang sukan juga boleh belajar tentang anatomi dan fisiologi atletik.

  Kursus sedemikian membantu para pelajar untuk membangunkan banyak kemahiran yang berguna. Satu kemahiran praktikal yang digunakan untuk semua bidang adalah komunikasi dan kepimpinan yang jelas. Selain itu, individu mungkin belajar bagaimana menggunakan kaedah pengajaran yang berbeza untuk gaya pembelajaran yang berbeza serta bagaimana menganalisis keperluan fizikal dan kognitif atlet.

  Beberapa kursus kejurulatihan sukan boleh didapati secara percuma melalui institusi pembelajaran dalam talian. Lain-lain, bergantung kepada di mana mereka ditawarkan dan sifat kursus, berbeza dari harga dan berkisar dari beberapa ratus hingga beberapa ribu dolar AS.

  Kerjaya yang paling relevan yang boleh datang dari kursus dalam bidang sukan adalah, tentu saja, seorang jurulatih sukan. Walau bagaimanapun, pilihan lain mungkin termasuk guru pendidikan jasmani, ahli terapi sukan, pengurus pusat kecergasan, jurulatih peribadi, atau pentadbir pasukan. Kursus semacam itu juga boleh memberi manfaat kepada pelajar yang mencari karier di sektor lain dengan penekanan pada sukan atau rekreasi. Contohnya termasuk perancang acara, pakar kesihatan, dan pengurus aktiviti luaran.

  Walaupun terdapat fizikal yang tersirat dalam kursus dalam latihan sukan, terdapat juga pilihan untuk pendaftaran dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.