Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 dalam talian Kursus-kursus Program dalam Pengajian Pembangunan 2024

3 dalam talian Kursus Program dalam Pengajian Pembangunan 2024

Gambaran keseluruhan

Jika anda cuba untuk mendapatkan perkembangan profesional untuk kerja seterusnya atau untuk perubahan kerjaya, maka mengambil kursus yang relevan mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda. Kursus juga memberi perkhidmatan kepada pelajar yang memerlukan pengetahuan tambahan yang diperlukan sebelum memasuki program akademik seterusnya.

"Pembangunan" telah menjadi kata kunci dalam banyak bidang, dan anda mungkin tertanya-tanya, apakah kursus dalam kajian pembangunan? Malah, kajian pembangunan merupakan bidang antara disiplin yang meluas meliputi isu-isu berkaitan dengan perubahan sosial, budaya, ekonomi, dan politik untuk mengatasi kemiskinan di seluruh dunia. Pelajar yang mendaftarkan diri dalam kursus-kursus kajian pembangunan boleh mempelajari topik-topik yang saling berkaitan dalam pelbagai disiplin yang terdiri daripada kajian alam sekitar, kajian wanita, kajian perdamaian dan konflik kepada kesihatan awam, hubungan antarabangsa dan kejuruteraan. Kajian kurikulum sering bertujuan untuk mewujudkan kesedaran pelajar yang tinggi dan kemahiran berfikir kritis.

Mereka yang berjaya menyelesaikan kursus seperti ini sering berjalan dengan beberapa kemahiran praktikal. Ini mungkin termasuk kebolehan yang tinggi dalam analisis dan pemikiran, keyakinan menjalankan penyelidikan, dan kemahiran komunikasi yang sangat sesuai untuk argumentasi dan kerjasama logik.

Kos kursus dalam kajian pembangunan berbeza-beza bergantung kepada di mana ia ditawarkan dan berapa lama kursus dijalankan. Ada yang berdasarkan jadual semester, sementara yang lain ditawarkan untuk beberapa minggu.

Kursus dalam kajian pembangunan sering membawa kepada kerjaya yang bekerja sebagai perunding, penasihat, atau pembuat dasar dengan organisasi antarabangsa terkemuka, seperti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Bank Dunia, dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Bidang pengajian ini juga boleh membantu para pelajar yang ingin menjadi pengasas atau pengarah organisasi bukan untung di seluruh dunia atau mereka yang bertujuan untuk bertindak sebagai pegawai yang terpilih yang mempengaruhi dasar awam. Kajian pembangunan juga boleh membawa kepada kerjaya sebagai penyelidik atau pendidik akademik.

Dengan sifat global bidang ini, hanya sesuai bahawa beberapa kursus ditawarkan kepada pelajar di seluruh dunia melalui pembelajaran dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Kursus
  • Sains Sosial
  • Pengajian Pembangunan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian