Keystone logo
WINGS - Wismar University

WINGS - Wismar University

WINGS - Wismar University

pengenalan

WINGS - Wismar International Graduation Services - anak syarikat Universiti Wismar (Jerman) - menawarkan program sambilan dan mendapat pendidikan lanjutan untuk profesional. Program pengajian ditawarkan dalam bidang ekonomi, teknologi, dan reka bentuk di mana anda boleh memperoleh ijazah pendidikan awam yang lebih tinggi seperti Sarjana Muda, Diploma, atau Sarjana. WINGS dibangun berdasarkan ini dan ditubuhkan pada tahun 2004. Tugas utama adalah mengembangkan, mengatur, dan memasarkan program pendidikan sambilan dan lanjutan di bawah kepakaran akademik Universiti Wismar.

136443_FotoHochschuleWismarQuelleSaschaSchwarzer3.jpg

Wismar University of Applied Sciences: Teknologi, Perniagaan, dan Reka Bentuk adalah institusi pendidikan dan penyelidikan yang maju dan inovatif yang meninjau kembali kecemerlangan akademik selama lebih dari 100 tahun. Ini adalah Universiti Antarabangsa yang berorientasikan praktik dan perniagaan dengan lebih daripada 8,100 pelajar yang belajar di dalam kampus dan juga secara sambilan. Setiap pelajar separuh masa secara rasmi didaftarkan di Wismar University dan disokong secara meluas dan secara individu oleh WINGS.

Kerana beberapa kenalan di Eropah, wilayah Baltik, Amerika, Amerika Latin, Asia, dan khususnya Asia Tenggara, pelbagai ciri antara budaya dapat dijumpai secara tersendiri dalam kaedah penyelidikan dan pengajaran dalam talian kami. Pada masa ini, terdapat pelajar dari seluruh dunia yang mengambil bahagian dalam program sambilan kami. Dengan lebih daripada 5,200 pelajar sambilan, WINGS telah menjadi salah satu penyedia program sambilan terkemuka untuk profesional di Jerman.

Foto Hochschule Wismar Quelle WINGS (2)

Biasiswa dan Pembiayaan

Pembiayaan Persendirian

Kursus pembelajaran jarak jauh kami direka untuk memenuhi keperluan profesional. Jadi anda boleh melengkapkan kursus pembelajaran jarak jauh di samping pekerjaan anda dan mengekalkan kelonggaran kewangan anda. Negeri menyokong pendidikan lanjut anda melalui pelepasan cukai individu. Bergantung pada pendapatan peribadi anda dan situasi profesional anda, anda mungkin boleh menolak kos pembelajaran jarak jauh anda sebagai perbelanjaan berkaitan pendapatan yang boleh ditolak cukai atau perbelanjaan khas dan dengan itu dibayar balik sebahagiannya untuk mereka. Sila hubungi penasihat cukai anda atau pejabat cukai anda yang bertanggungjawab untuk mendapatkan nasihat yang baik.

Diskaun untuk Alumni

Graduan WINGS menerima pengurangan 10% pada semester atau yuran kursus untuk semua kursus pembelajaran dalam talian dan jarak jauh dan pendidikan lanjutan.

Pembiayaan oleh Majikan

Banyak syarikat menyokong latihan pekerja mereka lebih lanjut dengan memberi mereka cuti atau sokongan kewangan. Dalam kerangka perjanjian individu, ada kemungkinan mengintegrasikan tujuan kelayakan anda ke dalam konsep pengembangan personel. Selanjutnya, bagi anggota Bundeswehr, pembiayaan oleh BFD adalah mungkin.

Peluang pembiayaan dan pendanaan lebih lanjut

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai ini dalam panduan Pembiayaan kami untuk pembelajaran jarak jauh dengan kandungan berikut:

  • Jimat cukai dengan pembelajaran jarak jauh (perbelanjaan khas, kos iklan)
  • Geran rentas sempadan (BAföG, premium pendidikan, pinjaman pendidikan, biasiswa)
  • Subsidi khusus negara (pemeriksaan pendidikan, pemeriksaan kelayakan, pemeriksaan pendidikan lanjutan)
  • Sokongan untuk tentera sementara
  • Kaunseling kajian peribadi

Lokasi

Lokasi
  • Wismar, Jerman

  • Bangkok, Thailand

  • Berlin, Jerman

  • Copenhagen, Denmark

  • Barcelona, Sepanyol

Soalan