Keystone logo
VIU - Universidad Internacional de Valencia

VIU - Universidad Internacional de Valencia

VIU - Universidad Internacional de Valencia

pengenalan

Sektor universiti menghadapi salah satu cabaran yang paling menarik dalam sejarahnya, sejak penciptaan Universiti Bologna hampir seribu tahun yang lalu. Institusi universiti tidak boleh mengabaikan peralihan paradigma yang dibawa oleh Internet dalam sistem pendidikan.

Kami tertarik dengan banyak peluang yang ditawarkan, di Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) kita fikir kita menghadapi peluang yang unik, berkait rapat dengan salah satu ciri asas mana-mana universiti, sifat sejagatnya.

Tidak pernah sebelum ini ia begitu mudah untuk menyebarkan dan berkongsi pengetahuan atau kemajuan saintifik kontras. Alat untuk komunikasi dalam talian berkembang dan, tiba-tiba, kelas menjadi ruang terbuka tetapi peribadi dan kampus adalah tempat pertemuan maya untuk pelajar dari negara-negara dan budaya yang berkongsi bahasa universal teknologi. komunikasi.

Di Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) kita taksub dengan meneroka wilayah-wilayah baru yang pembangunan digital terbuka untuk kita. Tidak pernah sebelum universiti begitu sosial. Di mana jarak geografi, keperluan profesional atau ekonomi memaksa perhatian universiti pelajar, Internet telah membuka pintu kepada pembelajaran yang berkualiti.


Bagaimana untuk melepaskan peluang ini! Jika peranan universiti adalah asas untuk menjamin masyarakat yang lebih bebas dan maju, Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) komited untuk membangunkan peranannya menjadi rujukan antarabangsa dalam dunia berbahasa Sepanyol. Bagaimana? Dari apa yang kita sebut 7 pilar Universiti Antarabangsa Valencia (VIU):

Ciri-ciri ini telah menjadikan Universiti Antarabangsa Valencia sebuah institusi terkemuka dalam inovasi pedagogi walaupun pemudanya, dengan keupayaan untuk berfikir dan bertindak secara kreatif tetapi berkongsi dengan institusi yang lebih klasik menghormati watak pendidikan tinggi dan universiti tradisional

Dalam erti kata lain, Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) menawarkan katalog darjah universiti dan ijazah sarjana dibina dalam tujuh bidang pengetahuan: Pendidikan, Sains dan Teknologi, Sains Kesihatan, Perniagaan, Seni dan Kemanusiaan, Undang-undang dan Komunikasi di mana tajuk bersama tradisional dengan pendidikan yang paling inovatif, dikonfigurasikan untuk menawarkan pelajar kami pelbagai peluang untuk meningkatkan kemahiran dan kemahiran teknologi mereka dan meningkatkan kebolehpasaran mereka.

Hampir 7,000 pelajar daripada 58 bangsa yang berbeza memilih kaedah eksklusif digital kami, konsep latihan yang direka untuk menyesuaikan dengan cepat kepada perubahan dalam pasaran buruh, mengoptimumkan sumber pelajar dan menjana sinergi dengan rangkaian rakan usaha sama kami di peringkat perniagaan dan sosial. .

Cloister adalah paksi asas untuk merancang pengalaman universiti kami. Ia adalah satu pasukan yang terdiri daripada profesional aktif dan ahli akademik terkenal, komited dengan metodologi kami dan menyedari sepenuhnya keperluan untuk membantu para pelajar untuk menghargai masa dan sumber mereka.

Selamat datang ke Universiti Antarabangsa Valencia (VIU), universiti hari ini penting untuk esok.


KAMI ADALAH KAMI?

Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) adalah salah satu universiti dalam talian terkemuka di dunia berbahasa Sepanyol, yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan dan Sukan Sepanyol. Sistem Jaminan Kualiti Dalamannya ditubuhkan mengikut prinsip-prinsip yang ditetapkan dalam Program AUDIT Badan Kebangsaan bagi Penilaian Kualiti dan Akreditasi (ANECA), yang selari dengan kriteria dan garis panduan Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah.

Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) adalah salah satu universiti dalam talian yang terkemuka di dunia berbahasa Sepanyol. Dengan lebih daripada 6,900 pelajar dari 58 kebangsaan, Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) menawarkan Ijazah, Ijazah Sarjana dan Ijazah Sendiri dalam evolusi berterusan dengan tujuan menyesuaikan diri dengan profil profesional dan keperluan pasaran baru. Fakulti ini terdiri daripada lebih daripada 800 guru yang sebahagian besarnya menggabungkan kerja akademik mereka dengan aktiviti profesional, yang membolehkan mereka memiliki pengetahuan terkini. Universiti menawarkan follow-up peribadi melalui tutor peribadi, di bawah metodologi sendiri yang memberi tumpuan kepada pembangunan kompetensi pelajar, dengan kelas dalam talian secara langsung dan kemungkinan berinteraksi antara guru dan pelajar. Di samping itu, semua kelas direkodkan dalam bilik maya untuk tontonan kemudian.


Kami menyediakan pelajar hari ini untuk dunia esok

Kami adalah sebuah universiti muda yang menghormati pendidikan tinggi dengan universiti yang paling klasik. Komuniti pakar hari ini, pelajar dan guru, yang merasakan bahawa sistem pendidikan semasa perlu berkembang.

Kurikulum, ruang, alat, peranan dan infrastruktur menawarkan peluang untuk nilai dan kreativiti untuk mereka bentuk pengalaman universiti baru.

Tawaran pengajaran kami terdiri daripada ijazah, ijazah sarjana dan ijazah induk yang kami bangun setiap tahun dengan matlamat untuk selalu menawarkan pelajar latihan lengkap dan terkini berdasarkan keperluan latihan pasaran.


Universiti Antarabangsa Valencia milik Grupo Planeta, kumpulan penerbitan dan komunikasi Sepanyol pertama ibu kota. Dia memimpin pelbagai bidang perkhidmatan, latihan, maklumat dan hiburan audiovisual.

Sejak penubuhan Planeta Editorial di Barcelona, ​​pada tahun 1949, Kumpulan menggabungkan tradisi perniagaan yang mantap dengan keupayaan besar untuk inovasi dan kerjaya multinasional yang jelas. Kumpulan Planet memperluaskan kerjaya antarabangsanya dari rooting yang kuat di Eropah dan Amerika Latin. Kehadiran di lebih daripada 25 negara berbahasa Sepanyol, Portugis dan Perancis memproyeksikannya ke alam semesta budaya yang dikongsi oleh hampir 800 juta orang di seluruh dunia.

Secara khusus, bahagian latihannya, Planeta Formación dan Universiti, menawarkan pelbagai latihan khusus dari universiti dan pengajian pasca siswazah hingga ke latihan profesional. Tawaran latihan sangat berorientasikan kepada permintaan pasaran buruh dan mempunyai metodologi yang fleksibel yang disokong oleh teknologi baru.

Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) telah diwujudkan pada tahun 2008 oleh Generalitat Valenciana sebagai organisasi bukan keuntungan swasta, yang memberikan ijazah rasmi pertama untuk kali pertama dalam tahun akademik 2010-2011. Dalam kursus pertama ini, jumlah pendaftaran adalah seramai 1,018 pelajar. Pada tahun 2013, Grupo Planeta mengambil alih pengurusannya dengan memperoleh 70% daripadanya dengan tujuan mengukuhkan kapasiti pengembangan antarabangsa dan melengkapkan komitmen Kumpulan untuk latihan universiti. Universiti Antarabangsa Valencia telah berkembang dalam tawaran formatif dan telah memperkuatkan pembangunan antarabangsanya. Hari ini Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) mempunyai lebih daripada 7,000 pelajar dari 58 negara, terutamanya di Sepanyol dan Amerika Latin. Universiti ini hari ini salah satu universiti rujukan antarabangsa dalam bahasa Sepanyol yang mengajar ijazah melalui kaedah pengajaran dalam talian . 56 program yang ditawarkan meliputi tujuh bidang pengetahuan (Sains Kesihatan, Kesenian dan Kemanusiaan, Sains dan Teknologi, Undang-Undang, Perniagaan, Pendidikan dan Komunikasi) yang sentiasa berubah untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pelajar dan pasaran buruh Fleksibiliti dan keupayaan untuk menyesuaikan diri diiktiraf hari ini sebagai contoh meningkatkan sinergi antara universiti, syarikat dan institusi awam yang memihak kepada kemajuan sosial.


MISI, VISI DAN NILAI

Kami adalah komuniti yang terbuka dan inklusif, dengan visi strategik pendidikan universiti dan falsafah berdasarkan latihan para pelajar kami dalam menghadapi cabaran digital dan keperluan kerja masa depan.

 • misi

Misi kami adalah untuk merancang pengalaman universiti baru: rantai kualiti yang luas, dari dalam ke luar, Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) -> pelajar -> dunia .

Di Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) kami bekerja dengan kualiti pendidikan dari teras: guru, metodologi dan format, sehingga kami mencapai pelajar yang akan menjadi ejen perubahan, dapat meningkatkan keperluan semasa dan masa depan, mengembangkan pengetahuan dari Valencia ke arah dunia

 • pandangan

Visi kita akan dilihat sebagai universiti berkualiti di peringkat antarabangsa. Kami memberi tumpuan kepada peningkatan kualiti, dalam mencapai kedudukan penting sebagai pilihan untuk pelajar kebangsaan dan antarabangsa.

Nilai kami adalah:

 • KOMITMEN. Reka bentuk sistem jaminan dalaman adalah kunci untuk menawarkan keselamatan pelajar kami
 • RIGOR Kita sendiri menilai secara dalaman supaya projek pendidikan kita sentiasa berada di tahap terbaik.
 • KREATIVITI Menanya projek kami dan sentiasa mencari masa depan adalah cara terbaik untuk berkembang, menyumbang idea baru dan menjadi penjamin inovasi.
 • AGILITI Kami menyesuaikan diri dengan perubahan dengan cepat. Pelajar kita memerlukan jawapan yang cepat untuk keperluan latihan mereka.
 • KERJASAMA. Kami percaya bahawa kain bersekutu dan perniagaan mesti bekerja selari dengan Universiti. Pelajar kami adalah orang yang akan menangani cabaran pasaran buruh.


PILLARS KORPORAT

 • Kualiti

Kualiti kami bukan dalam apa yang bagaimana tetapi bagaimana. Dalam mengoptimumkan sumber dan keberkesanan penggunaannya. Kami adalah universiti yang ingin berkembang, dalam kalangan pelajar, guru, dalam infrastruktur, di pasaran. Tetapi dengan kualiti. Sentiasa

 • inovasi

Inovasi kami adalah dalam idea. Dalam mengoptimumkan untuk memberi faedah yang lebih besar. Sebagai universiti muda, kami menggalakkan kreativiti dan mendorong perbincangan supaya model pembelajaran menjadi lebih bermakna. Universidad Internacional de Valencia (VIU) bukanlah universiti di mana anda hanya belajar profesion, pelajar anda belajar berfikir di luar kerangka tradisional.

 • Antarabangsa

Hari ini, antarabangsa adalah segalanya. Kita semua Hambatan budaya dan geografi adalah kabur. Dalam konteks ini, di mana Universiti Antarabangsa Valencia (VIU) memproyeksikan visi sendiri 'kontemporari' universiti 'antarabangsa, di luar pengertian idiom. Konsep yang memberi tumpuan kepada masyarakat terbuka, kolaboratif dan global.

Lokasi

 • Valencia

  Universidad Internacional de Valencia (VIU) Calle Pintor Sorolla, 21, 46002, Valencia

 • Madrid

  Planeta Formación y Universidades Calle Príncipe de Vergara, 108, 28002, Madrid

  • Bogotá

   Planeta Formación y Universidades Calle 76 No. 11-35 Piso 6, , Bogotá

   • Lima

    Planeta Formación y Universidades Avenida Juan de Aliaga 427, piso 10, Oficina 1005. Edificio Prisma Tower, , Lima

    Program

    Soalan