Keystone logo
University Vitez

University Vitez

University Vitez

pengenalan

Universiti Vitez mempunyai visi masa depan berdasarkan premis bahawa masyarakat di rantau Selatan Timur dan Eropah Timur sedang dalam proses perubahan, pembaharuan dan peralihan menuju masyarakat demokratik sivil yang dicirikan oleh pluralisme parlimen, keadaan undang-undang, keadaan perundangan dan ekonomi pasaran dengan kepemilikan tertinggi.

Tidak ada keraguan bahawa di era baru pengetahuan baru yang mendalam adalah prasyarat yang, di atas semua, bermakna satu langkah ke hadapan dari persekitaran budaya dan sosial sekarang di Bosnia dan Herzegovina ke arah pandangan baru dunia dan pendekatan yang berbeza untuk ekonomi, sistem perundangan, penjagaan kesihatan, penyebaran maklumat dan penguasaan pengetahuan.

Pendekatan holistik terhadap fenomena "baik" untuk setiap individu bermakna peningkatan kesihatan individu dan keluarga, pendemokrasian pengetahuan, kehendak bebas dan tanggungjawab, memastikan kehidupan yang tinggi dan integrasi individu dengan persekitarannya, keluarga dan komuniti setempat. Dalam tugas ini, Universiti bertujuan untuk mengambil alih tanggungjawab untuk melaksanakan peranan pendidik.

Kecekapan dan keberkesanan kajian, daya tarikan program pengajaran pelbagai disiplin yang sesuai dengan cabaran-cabaran yang akan datang, serta motivasi psikologi dan keusahawanan pelajar melalui teknologi pedagogi interaktif dalam proses organisasi dan pengajaran dan saintifik-semua yang disebutkan di atas menyumbang kepada kadar yang tinggi bagi pelajar yang berjaya, sebaliknya, membuktikan kualiti keseluruhan pengetahuan dan kemahiran yang dipindahkan kepada pelajar, tetapi juga tahap tertinggi motivasi pelajar.

Universiti Vitez didaftarkan secara sah sebagai institusi pendidikan tinggi swasta. Universiti melakukan kegiatannya mengikut undang-undang Bosnia dan Herzegovina dan undang-undang di Bosnia Canton Tengah.

Misi Universiti adalah untuk mendidik pelajar untuk bersiap dan memenuhi syarat untuk menangani cabaran kompleks di dunia perniagaan moden dengan menggunakan pengalaman mereka dan mengikuti contoh-contoh universiti terbaik di dunia. Universiti juga berhasrat untuk menyumbang kepada masyarakat umum.

Matlamat Universiti Vitez adalah merealisasikan proses Bologna menerusi program pengajian yang maju dan moden di mana akreditasi diploma di seluruh Eropah akan dipastikan. Semua ini adalah berdasarkan kepada kakitangan yang mahir dan profesional, iaitu guru dan pembantu pengajar, yang bekerja di Universiti yang bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran pelajar.

Fakulti Universiti Vitez adalah:

  • Fakulti Ekonomi Perniagaan (2 kursus)
  • Fakulti Perniagaan Informatika (2 kursus)
  • Fakulti Undang-undang (1 kursus)
  • Fakulti Penjagaan Kesihatan (3 kursus)

Anda boleh memohon pendaftaran di mana-mana kursus yang ditawarkan pada empat fakulti.

Program pengajian adalah selaras dengan proses Bologna:

  • 3 tahun: Pengajian Siswazah (kitaran pertama) - tahun pertama, tahun ke 2 dan ke 3 pengajian;
  • 4 tahun: Pengajian Siswazah (kitaran pertama) - hanya di Fakulti Undang-undang;
  • 2 tahun: Pengajian Siswazah / Sarjana (kitaran kedua) - Tahun ke-4 dan ke-5 pengajian;
  • 3 tahun: Pengajian Siswazah / Kedoktoran (kitaran ketiga) - tahun ke 6, 7 dan 8.

Pengajian Siswazah (Ijazah Sarjana) termasuk satu tahun kuliah dan satu tahun bekerja pada tesis tuan dan pertahanannya. Sekiranya calon telah melengkapkan program pengajian selama empat tahun di Fakulti, tahun keempat pengajian diiktiraf sebagai tahun pertama kajian induk.

Pengajian Pascasiswazah (Ijazah Kedoktoran) termasuk satu tahun kuliah dan dua tahun bekerja pada disertasi doktoral dan pertahanannya.

Lokasi

  • Školska 23, 72270, Travnik, 72270, Bosnia and Herzegovina Online

Soalan