Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Wyoming

University of Wyoming

University of Wyoming

pengenalan

University of Wyoming menawarkan pendidikan bertaraf dunia dalam komuniti kecil Laramie, Wyoming. Ditubuhkan pada tahun 1886, universiti setiap tahun mengalu-alukan lebih daripada 14,000 pelajar dari 50 negara dan 90 negara . Sebagai universiti geran tanah, kami berdedikasi untuk berkhidmat di negeri Wyoming dan menghasilkan graduan yang menjadi peneraju global. Di sini anda boleh mempelajari segala-galanya dari agronomi ke zoologi, keadilan jenayah ke teater dan tarian.

Kehidupan di Laramie

Apabila anda mendaftar di University of Wyoming , anda bukan sahaja mendaftar untuk pendidikan yang hebat pada harga yang berpatutan; anda juga menjadi sebahagian daripada komuniti yang membanggakan diri untuk dicabar, meningkat hingga ke hari ini dan memeluk persekitaran tempatan kami. Anda akan mendapati pengembaraan luar, seni dan budaya luar musim empat, pusat bandar yang meriah dan komuniti kampus yang mengalu-alukan.

Kami adalah sahih

Berakar dalam tradisi Barat dan dikelilingi oleh Rocky Mountains yang berceranggah, University of Wyoming ditubuhkan pada tahun 1886 dan merupakan institusi penyelidikan geran tanah yang diiktiraf secara nasional dengan fakulti pakar, akademik peringkat tinggi, dan kemudahan bertaraf dunia.

Kami disambungkan

Mengambil kesempatan daripada saiz kelas kecil, profesor yang menyokong, dan sokongan tempatan dan negeri yang dimiliki universiti selama empat tahun Wyoming. Dan, sekali koboi, koboi selalu bermakna bahawa anda akan mendapat sambungan seumur hidup dengan alumni tanpa mengira di mana perjalanan anda membawa anda.

Kami adalah global

Mengalami dunia sebagai bilik darjah anda dengan sumbangan kesarjanaan dalam pengajian-luar negara terbesar di mana-mana universiti geran tanah geran empat tahun AS. Pelajar UW belajar di hampir 50 negara setiap tahun di 400 laman web domestik dan belajar di luar negara .

Kami mencabar

Cari Wyoming anda dalam jarak sejauh 30 batu dari laluan ski merentas desa, 300 batu dari laluan kereta salji dan lebih daripada 100 batu dari laluan basikal gunung, termasuk memancing, memanjat tebing, hutan negara seluas 2.9 juta ekar dan banyak lagi. Majalah luar mengiktiraf UW sebagai salah satu sekolah luar negara yang terkemuka .

10 sebab untuk menjadi koboi

 1. Nisbah pelajar-fakulti rendah 15: 1.
 2. Institusi penyelidikan yang diiktiraf secara nasional.
 3. Program biasiswa luar negara yang tidak tertandingi.
 4. 200 organisasi pelajar dan peluang sukarelawan.
 5. Kemudahan pendidikan dan penyelidikan bertaraf dunia.
 6. Bahagian atasi kompetitif IA program.
 7. Buat sambungan global melalui rangkaian alumni UW.
 8. Jangkauan dan sokongan kepada setiap sudut Wyoming dan seterusnya.
 9. Diiktiraf sebagai sekolah pengembaraan luar atas.
 10. Pendidikan peringkat teratas pada nilai yang sangat baik.

Brooke Cagle / Unsplash

126849_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Selamat datang ke Laramie

Bandar permata Wyoming

Terletak di antara julat gunung di 7,200 kaki, bandar kereta api tahun 1860 ini kini menjadi rumah kepada hampir 32,000 penduduk, beberapa muzium yang dihormati dan kedai dan restoran yang tak terhitung jumlahnya. Sejumlah muzium bersemangat yang dicat oleh seniman tempatan, membawa bandar Laramie bersejarah ke kehidupan, sementara gerombolan kereta api mengingatkan bandar Barat ini akarnya. Sama ada anda menuju ke Sungai Laramie atau tasik di Snowy Range untuk memancing, atau menggunakan hutan seluas 2.9 juta ekar hutan negara berhampiran untuk kenaikan, basikal, kem atau ski, pengembaraan epik menanti ke semua arah.

UW sejarah

University of Wyoming ditubuhkan pada tahun 1886 ketika Wyoming masih wilayah. Pada bulan September 1887, UW membuka pintu kepada 42 orang pelajar dan lima orang ahli fakulti - seperti yang ditetapkan oleh universiti "The Equality State" kedua-dua pelajar dan fakulti termasuk wanita dari hari pertama. Dibina di pinggir bandar di taman bandar Laramie, Old Main adalah bangunan pertama UW dan mengadakan kelas, perpustakaan, dan pejabat pentadbiran semasa tahun pertama kewujudan universiti.

Presiden universiti pertama, John Wesley Hoyt, menubuhkan kurikulum yang berfokus pada seni dan kemanusiaan dan mewujudkan sekolah siswazah dan sekolah biasa. Di samping itu, sebagai institusi pemberian tanah Wyoming, universiti mengajar kursus dalam bidang pertanian, kejuruteraan, dan taktik ketenteraan.

UW telah berkembang menjadi universiti pengajaran dan penyelidikan utama dengan kira-kira 13,500 pelajar dan lebih daripada 700 ahli fakulti. Sepanjang kewujudannya, UW telah menjadi universiti empat tahun hanya di negeri Wyoming, walaupun ia telah mengekalkan hubungan erat dengan kolej komuniti negeri.

Program seperti atletik, lanjutan pertanian, perkongsian negeri dan persekutuan-dan inisiatif baru-baru ini seperti Sekolah Sumber Tenaga dan Pusat Superkomputer NCAR-Wyoming-telah memainkan peranan penting dalam kehidupan penduduk Wyoming dan komuniti ramai selama hampir 125 tahun.

Arkib Universiti di Pusat Warisan Amerika adalah sumber yang hebat untuk mengakses bahan-bahan sejarah mengenai peristiwa penting dan beribu-ribu gambar dalam koleksi digital dalam talian.

Mata kebanggaan

UW Pride lebih daripada sekadar pakaian yang berwarna-warni - sikap yang berani yang menarik perhatian warisan pendidikan, penerokaan, dan perusahaan, dan melambangkan semangat Barat . UW meraikan pencapaian individu yang mewakili institusi kami termasuk pelajar, fakulti, kakitangan, alumni, dan penderma, serta ikatan uniknya dengan rakyat Wyoming.

UW Pride juga mempamerkan komitmen kami terhadap kecemerlangan dalam kemudahan dan program yang disokong oleh sumbangan awam dan swasta, mulai dari kemudahan STEM Michael B. Enzi dan Buchanan Centre for Performing Arts ke Inisiatif Pendidikan Inisiatif dan Pemegang Amanah Top-Tier Science.

Belajarlah dengan sukar, bermain keras. Selama lebih dari 100 tahun, peminat Pokes telah bersorak pada pasukan olahraga UW kegemaran mereka sambil memamerkan Brown dan Gold terbaik mereka. Para atlet pelajar cemerlang kami bersaing dalam kedua-dua NCAA Division IA dan sukan kelab dan berusaha untuk kecemerlangan di dalam dan di luar padang. Go Pokes!

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Laramie

  East University Avenue,1000, 82071, Laramie

Soalan