Keystone logo
University of Turku

University of Turku

University of Turku

pengenalan

Pelbagai disiplin. antarabangsa. Universiti Penyelidikan.

University of Turku ialah komuniti akademik aktif seramai 25,000 pelajar dan pekerja, yang menjalankan penyelidikan pecah tanah dan antara disiplin. Kami terlibat dalam pembangunan pendidikan dan inovasi Finland dan antarabangsa yang membuka jalan untuk masa depan yang lebih cerah.

Selain Turku, kami mempunyai kampus di bandar Rauma dan Pori serta beroperasi di seluruh Finland - dari Lapland hingga ke Laut Nusantara.

Penyelidikan yang berkesan

Kami menjalankan penyelidikan dan berusaha ke arah masa depan dan kesejahteraan yang lebih baik.

Kami mempromosikan sains percuma, berkesan dan terbuka. Penyelidikan kami adalah pelbagai disiplin dan antarabangsa , menyasarkan kepada inisiatif baharu antara disiplin.

Penyelidikan kami diprofilkan melalui enam bidang tematik:

 • Kepelbagaian biologi dan kelestarian
 • Teknologi masa depan dan masyarakat digital
 • Ingatan budaya dan perubahan sosial
 • Kanak-kanak, orang muda, dan pembelajaran
 • Kesihatan, diagnostik, dan pembangunan dadah
 • Kajian laut dan maritim

10 sebab terbaik untuk memilih UTU

 • UTU adalah salah satu universiti paling antarabangsa di Finland.
 • Program berdasarkan kekuatan kami dalam penyelidikan.
 • Prospek kerjaya yang cemerlang untuk graduan.
 • Biasiswa murah disediakan untuk pelajar berbakat.
 • Profesor dan pensyarah yang mencabar anda untuk belajar.
 • Sokongan dan perkhidmatan peribadi sepanjang pengajian anda.
 • Kemudahan moden dan persekitaran pembelajaran.
 • Pelbagai pilihan kajian pilihan dan kecil.
 • Kehidupan pelajar yang aktif dan aktiviti serba boleh.
 • Kampus yang padat di mana semuanya dekat.

Baca lebih lanjut: utu.fi/degrees

Kenyataan Misi

University of Turku ialah universiti penyelidikan yang aktif dan menarik di peringkat antarabangsa yang kekuatannya terletak pada penyelidikan pelbagai disiplin yang berkualiti tinggi.

Kami mempromosikan pendidikan dan sains percuma dan menyediakan pendidikan tinggi berdasarkan penyelidikan. Kami bekerjasama rapat dengan masyarakat Finland dan mengambil bahagian secara aktif dalam pembangunan rantau ini.

Matlamat Strategik

Kami memberi inspirasi kepada pengalaman pembelajaran yang unik dan hasil pembelajaran yang cemerlang

Kami mendidik pakar masa depan yang akan menyelesaikan persoalan saintifik dan isu sosial yang kompleks serta membina dunia yang mampan. Pendidikan yang kami sediakan menggalakkan pelajar ke arah pemikiran kritis yang bebas dan mencapai matlamat pembelajaran yang komprehensif. Graduan kami mempunyai kemahiran kerjasama yang sangat baik, keupayaan untuk mencipta kerja untuk diri mereka sendiri dan orang lain, dan kepakaran yang boleh digunakan untuk pelbagai sektor masyarakat.

Kami memupuk persekitaran penyelidikan yang menarik dan luar biasa

Penyelidikan yang dijalankan di University of Turku adalah beretika dan cemerlang dari segi saintifik. Penyelidikan kami mempunyai impak yang besar dan memenuhi cabaran global masa hadapan. Kerjasama penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa yang erat mengukuhkan kedudukan Universiti dalam kalangan universiti penyelidikan terkemuka di dunia.

Kami adalah rakan kongsi yang proaktif dan dinamik

University of Turku memikul tanggungjawab global dan merupakan rakan kongsi proaktif dalam pembangunan. Penyelidikan dan pendidikan yang cemerlang mewujudkan asas untuk meningkatkan impak kami. Kami melatih pakar dengan kapasiti untuk perubahan, yang membina masa depan yang mampan dalam pelbagai sektor masyarakat.

Kami adalah komuniti pakar yang aktif

Kami adalah komuniti Universiti yang sama dan pelbagai dengan set nilai yang kukuh. Kami mengikut prinsip pembangunan mampan. Kesejahteraan komuniti Universiti kami adalah asas kejayaan kami. Kesejahteraan tercermin dalam motivasi, kerjasama yang lancar dan hasil yang baik.

Terima kasih kepada perkhidmatan cemerlang kami, kampus yang padat, dan kehidupan pelajar yang aktif, pelajar antarabangsa berasa seperti di rumah dan selamat dari awal penginapan mereka.

Kerjaya penyelidikan yang memberi inspirasi

Kesejahteraan seluruh warga Universiti adalah penting bagi kami. Kami mahu menyokong penyelidik muda dalam kerjaya mereka dan menawarkan persekitaran penyelidikan dan komuniti yang memberi inspirasi kepada mereka kepada pencapaian dan hasil yang unik.

Kesan pencegahan xylitol pada kerosakan gigi pertama kali ditemui di Institut Pergigian University of Turku . Setiap tahun, lebih seratus inovasi berbeza dan berpuluh-puluh pendedahan ciptaan berasal daripada penyelidikan yang dijalankan di Universiti. Inovasi daripada penyelidikan

Kreatif, tangkas dan inovatif

Kami membangunkan sikap dan aktiviti keusahawanan di seluruh Universiti. Kami menawarkan platform pertumbuhan untuk pemula dan spinoff yang berpunca daripada penyelidikan teratas.

Bina kerjaya masa depan anda bersama kami

University of Turku ialah destinasi popular untuk pertukaran, ijazah Sarjana dan pengajian kedoktoran. Kami bekerjasama dengan lebih 400 universiti di seluruh dunia dan menawarkan pelajar kami pelbagai pilihan kursus dan program yang diajar dalam bahasa Inggeris.

Selamat datang ke Bandar Pelajar Turku

Kampus Turku University of Turku terletak berhampiran dengan pusat bandar dan sungai Aura berhampiran institusi pengajian tinggi lain, syarikat Turku Science Park dan Hospital Universiti Turku. Kawasan kampus memanjang dari Katedral Turku sehingga ke stesen kereta api Kupittaa.

Semua perkhidmatan penting untuk pelajar, kakitangan, dan pelawat sama-sama terdapat berhampiran dengan kampus. Bersiar-siar di mana-mana adalah berguna sama ada dengan berjalan kaki, berbasikal, atau dengan bas bandar Föli.

Matlamat bersama institusi pengajian tinggi Turku dan City of Turku adalah untuk menjadi bandar pelajar terbaik Finland! Kehidupan pelajar yang aktif, pengangkutan awam yang mudah dan berfungsi dengan baik serta rumah mampu milik adalah aset hebat Turku. Sebanyak 99% pelajar institusi pengajian tinggi bandar ini mengesyorkan Turku sebagai bandar pelajar kepada rakan-rakan mereka.

Ketahui lebih lanjut tentang bandar pelajar Turku on Study in Turku saluran Youtube !

Kos sara hidup yang berpatutan dengan banyak pilihan perumahan , perkhidmatan awam dan swasta berskala penuh, kehidupan budaya yang jelas, dan pelbagai kemungkinan rekreasi luar oleh Laut Kepulauan sekitarnya menjamin bahawa Turku menawarkan kualiti hidup yang terbaik dan merupakan lokasi yang menguntungkan untuk pelajar juga bagi profesional yang mahir.

Menurut sasaran strategik yang ditetapkan oleh City, menjelang 2029 Turku akan menjadi bandar paling menarik di Baltik Utara, dengan asas yang kukuh dalam kedua-dua seni dan sains. Turku sedang membina aset unik - industri pembuatan kreatif, bioteknologi, kepakaran logistik - melalui kemudahan kluster dan sinergi.

Selamat datang ke Turku, Finland!

Lokasi

 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Soalan