Keystone logo
© Eva Dang
University of London

University of London

University of London

pengenalan

Kami adalah salah satu daripada universiti terbesar di UK dengan lebih dari 120,000 pelajar di London, dan 50,000 lagi belajar di 180 negara untuk gelar University of London .

University of London , sejak tahun 1836, merupakan Universiti ketiga tertua di England. Ia merupakan persekutuan 17 institusi ahli dan sembilan institut penyelidikan yang memenuhi keperluan 120,000 pelajar di London, serta operasi global yang berkhidmat kepada lebih 51,000 pelajar di lebih 180 negara dan 1.3 juta pelajar mendaftar di MOOC melalui platform Coursera dalam talian. Ini menjadikan University of London 'Bilik Darjah Terbesar di Dunia'.

Jadi, tidak kira di mana anda berada di dunia, anda boleh mendapat ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari University of London , sama ada di kampus atau melalui pembelajaran fleksibel dan jarak jauh. Universiti menawarkan lebih daripada 100 darjah, diploma, sijil dan modul pendek di seluruh dunia di peringkat sarjana dan pasca siswazah dan dapat menyokong semua keperluan pembelajaran anda.

121408_pexels-photo-1153213.jpeg
rawpixel.com / pexels

Universiti Rakyat

University of London telah ditubuhkan oleh Royal Charter pada tahun 1836 untuk manfaat awam dan diiktiraf di peringkat global. Sepanjang sejarah panjang kami, Universiti menawarkan akses kepada pelbagai peluang akademik. Sebagai pemimpin dunia dalam pendidikan tinggi, Universiti telah mempelopori perubahan dalam sektor ini. Kami adalah universiti pertama yang mengaku pelajar tanpa mengira jantina, bangsa atau agama mereka, yang pertama mengaku wanita untuk program ijazah dan, pada tahun 1865, yang pertama memberi peluang kepada pelajar untuk belajar di mana sahaja mereka berada, memberikan akses kepada pendidikan tinggi di seluruh dunia. Selama hampir 200 tahun, kami telah meningkatkan kehidupan berjuta-juta orang di seluruh dunia melalui pendekatan unik kami untuk pendidikan, mendorong Charles Dickens untuk memanggil kami 'Universiti Rakyat'.

Kelas dunia; Di seluruh dunia

Sama ada anda ingin menyertai komuniti akademik yang bersemangat di tengah-tengah London atau Paris, belajar secara berasingan atau dengan sokongan Pusat Pengajaran yang Diiktiraf, anda akan menjadi pelajar University of London dan menyertai kelas dunia.

Kajian di University of London

Kami adalah sebuah persekutuan dari 17 institusi anggota bebas daripada reputasi global yang cemerlang, dari universiti yang lebih besar seperti UCL atau King's College London ke institusi khusus yang lebih kecil seperti Royal Academy of Music atau Institut Seni Courtauld.

Terdapat juga institusi penyelidikan, bersatu melalui Sekolah Pengajian Lanjutan, menawarkan kajian pascasiswazah dan penyelidikan dalam bidang kemanusiaan serta Institut University of London di Paris dan program pembelajaran fleksibel dan jarak jauh kami.

Pelajar institusi anggota juga merupakan pelajar University of London , memberikan mereka akses kepada pelbagai perkhidmatan kami di pusat London. Kualiti akademik kelayakan anda adalah standard yang paling tinggi, di mana sahaja anda belajar.

Perkhidmatan Pelajar

Selain menyediakan pendidikan bertaraf dunia, kami juga menawarkan pelbagai perkhidmatan lain termasuk khidmat nasihat dan akses kepada Pusat Pelajar dan Perpustakaan Rumah Senat yang berprestij. Universiti juga mengendalikan pelbagai penginapan pelajar berkualiti tinggi di pusat London di mana pelajar boleh bercampur dengan orang lain dari pelbagai institusi anggota.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

  • London

    Malet Street, , London

    Soalan